Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@FerhatO, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells Merhaba nişanlılık yolu ile K-1 vizesine başvuru yaptım. İmzanız derken profil imzandan bahsediyorsunuz sanırım
Evet, profil imzaniz :thumbs_up:
Sureci su basliktan takip etmeniz daha iyi olur:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi/
Mulakat tarihi almaniz biraz gecikebilir.
-
Merhaba, eşim çifte vatandaş. Benim için greencard başvurusu yaptık. Onay verildi. Süreç nvc üzerinden yürüyecek. Eşimin de ve benim de yapmamız gereken işlemler var. Ondan vergi borcu olmadığını gösteren gelir beyannamesinde bulunması isteniyor. Ancak kendisi 8 yıldır türkiyede olduğu için böyle bir beyanname vermedi. Şimdi bir mektup yazması gerekiyormuş sanırım.
*Bu mektup nereye yazılıyor?
*Ne yazmak gerekiyor? Beyanname vermemek durumunda ne ile karşı karşıya kalırız? Kendisinin vergi borcu yok.
*Böyle bir süreçte iken, nir iki ay içinde Abdye yerleşmek istersek, aşvuru sürecinde çocuğumuz olduğunu da dikkate alırsanız nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız? -
@wonder, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, eşim çifte vatandaş. Benim için greencard başvurusu yaptık. Onay verildi. Süreç nvc üzerinden yürüyecek. Eşimin de ve benim de yapmamız gereken işlemler var. Ondan vergi borcu olmadığını gösteren gelir beyannamesinde bulunması isteniyor. Ancak kendisi 8 yıldır türkiyede olduğu için böyle bir beyanname vermedi. Şimdi bir mektup yazması gerekiyormuş sanırım.
*Bu mektup nereye yazılıyor?
*Ne yazmak gerekiyor? Beyanname vermemek durumunda ne ile karşı karşıya kalırız? Kendisinin vergi borcu yok.
*Böyle bir süreçte iken, nir iki ay içinde Abdye yerleşmek istersek, aşvuru sürecinde çocuğumuz olduğunu da dikkate alırsanız nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız?Mektubu yazip CEAC sayfasina yukleyeceksiniz. Fakat bunu NOA2'den sonra yapacaksiniz. Isterseniz suradan sureci takip edin:
Sizin durumunuzda esiniz vize sponsoru olabilir, ama vize almak icin mali bir sponsor bulmaniz gerekecektir, su basligi da incelemeyi unutmayin:
-
@wonder vergi borcu olmadigi icin telaslanmanizi gerektiren bir durum degil; eger IRS'in belirledigi sartlari saglamiyorsaniz zaten vergi beyani yapmaniza gerek yoktu.
-
- dikkate almayın konuyu hallettik teşekkür ederim 👇🏻
Çok teşekkür ederim, bugün için bir sorum daha olacak, Immigrant Visa Application Processing Fee ile Affidavit of Support Fee ödemesi yapacağız ancak abd bankası üzerinden yapılması isteniyor. Bunun için ne yapmak gerekiyor, eşimin orada bir bankada hesabı yok, bu sorun nasıl aşılabilir?
-
@crazycells Cok tesekkurler sağolasiniz
-
Merhabalar,
nisanlim bu yaz green cardini aldi ve Los Angelesde bir is teklifini kabul etti. Önümüzdeki Mart evlenip Los Angelese tasinmayi düsünüyoruz. Benim bu durumda green cardi almam ne kadar sürer, online sayfada 2 ila 4 yil arasi yazmakta, fakat daha hizli alabilen oldu mu?
Diger bir sorum: Basvuru yaptiktan sonra calisabiliyor muyum green cardim gelmemis olsada neticede uzun bir sürec?
Son olarak, Los Angelesde hangi semtlerden ev tutmamizi önerirsiniz?
Cok tesekkür ederim simdiden -
@wonder, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
- dikkate almayın konuyu hallettik teşekkür ederim 👇🏻
Çok teşekkür ederim, bugün için bir sorum daha olacak, Immigrant Visa Application Processing Fee ile Affidavit of Support Fee ödemesi yapacağız ancak abd bankası üzerinden yapılması isteniyor. Bunun için ne yapmak gerekiyor, eşimin orada bir bankada hesabı yok, bu sorun nasıl aşılabilir?
Baska birinin banka hesabini kullanabilirsiniz; maalesef o asamayi banka karti veya kredi kartiyla asamiyorsunuz. ABD'de olan bir banka hesabinin bilgileri gerekiyor.
-
@Hasret-Yerlikaya, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar,
nisanlim bu yaz green cardini aldi ve Los Angelesde bir is teklifini kabul etti. Önümüzdeki Mart evlenip Los Angelese tasinmayi düsünüyoruz. Benim bu durumda green cardi almam ne kadar sürer, online sayfada 2 ila 4 yil arasi yazmakta, fakat daha hizli alabilen oldu mu?
Diger bir sorum: Basvuru yaptiktan sonra calisabiliyor muyum green cardim gelmemis olsada neticede uzun bir sürec?
Son olarak, Los Angelesde hangi semtlerden ev tutmamizi önerirsiniz?
Cok tesekkür ederim simdidenSiz su an ABD'de misiniz?
-
Yeni güncelleme var mıdır? GreenCard’lı olarak Türkiye’de olan el ve çocuklara ne kadar kısa sürede vize alabiliriz?
-
@YollardakiAdam, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Yeni güncelleme var mıdır? GreenCard’lı olarak Türkiye’de olan el ve çocuklara ne kadar kısa sürede vize alabiliriz?
Su basligi takip etmelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklariF2A surecinizi baslattiniz mi? Imzanizi bilgilerle guncelleyin isterseniz... Hicbir gocmenlik surecinin bir anda hizlanmasini beklemeyin, sizin de gorebildiginiz gibi bu gelismelerin hepsi asama asama oluyor...
-
Merhaba... Eşim çifte vatandaş... Benim için yaptığımız Yeşilkart başvurusu şu an NVC'de...
- Benim ITIN numarası almam gerekiyor mu?
- Gerekiyorsa sadece W7 forumunu doldurup ilgili adrese göndermem yeterli mi?
- Bu adımda dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
- Bir de herşeyin yolunda gittiğini düşünürsek abd'ye gitmemiz en iyi ihtimalle ne zaman olur? Buna göre plan yapacağız da
-
Merhaba... Eşim çifte vatandaş... Benim için yaptığımız Yeşilkart başvurusu şu an NVC'de...
- Benim ITIN numarası almam gerekiyor mu?
- Gerekiyorsa sadece W7 forumunu doldurup ilgili adrese göndermem yeterli mi?
- Bu adımda dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
- Bir de herşeyin yolunda gittiğini düşünürsek abd'ye gitmemiz en iyi ihtimalle ne zaman olur? Buna göre plan yapacağız da
Surecinizin basligini kullanin isterseniz, sorulari anlamamiz kolaylasir.
Surecinizi hatirlatir misiniz? Su an ABD'de misiniz?
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Merhaba, annem ABD de GreenCard lı yaşamaktaydı dün itibari ile ABD vatandaşı oldu.Onun vatandaşlık işlemleri 7 ay sürdü.Kendisi Michigan da yaşıyor metropollere göre küçük yerlerin işlemleri daha hızlı sonuçlanıyor. Ben evliyim, ben ve eşim için green card başvurusu yapacak, biz ABD de değiliz, Türkiye de yaşıyoruz. Yanlış okumadıysam başlığın ilk postunda bizi kapsayan F3, ama bekleme süreleri 15-20 sene arası demekte her ay yayınlanan bültene göre, sizce bizim sürecimiz ne kadar zaman da sonuçlanır?
-
@rjil En son yayinanan vize bultenine gore su an 22 Kasim 2008 oncesinde basvuranlarin green card islemlerini yapiyorlar yani bugun icin 13 yil gibi bir zaman aliyor diyebiliyoruz, ancak 1-2 yil sonraki vize bultenine baktigimizda yine ayni hizda ilermeme kaydedecegini soylemek zor. Surecin kisalma ihtimali de uzama itimali de mevcut. Fakat neyazik ki buyuk ihtimalle uzama egiliminde olacaktir eger bir gocmen reformu yapilmazsa.
-
@mydream bazı vize sitelerinde en fazla 2 seneyi bulmaktadır diyor ama?
-
-
Priorty date hiç anlamıyorum. Neyi nasıl kontrol ediyoruz?
🤔
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum