Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Ben ve kızım Bulgaristan'dan çifte vatandaşız. Green card eşime çıktı. DS-260 fromuna kızım ve kendim için Bulgaristan vatandaşlığımıza dair bilgileri de girmiştim. Mülakatımızı Sofya'ya almak istersek alabilir miyiz yoksa green card kazanan kişinin mi diğer ülkede bağı olması gerekiyor? Ayrıca bu konsolosluk değiştirme işlemini sadece numaramız current olduğu zaman mı yapabiliyoruz?

• @atalay-aras-0 babamız hayatta değil kardeşim. bu kadar umutsuz olmanızı anlayamıyorum. Veriler ne gösterirse göstersin. Green cart çıkma ihtimali de çok düşüktü fakat oldu belki bizede sıra gelir. Eğer sıra gelmezse de en azından eylüle kadar arada bir umut edip kendimizi iyi hissederiz şahsen benim için günün sonunda aklıma gelince yorgunluğum kalmıyor :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ouzgngr merhaba. ilgili dosya taşıma için bu iletiyi incelemenizi rica ederim.

eşiniz, bu talebi KCC'ye ve onun özelinde sofya konsolosluğu'na yapabilir. bunun için dosyanızın cut-off içinde olmasına gerek yok. bu talep sizin en doğal hakkınız..

ancak burada önemli olan sizin sofya'da resmi olarak ikamet ediyor olmanız, yani orada bir adresiniz olmalı bunun için. eğer varsa eşiniz üzerinden bunun talebini yapabilirsiniz, verdiğim iletiden. tabi bunun için eşinizin de bulgar'da yasal oturumu olmalı, bunu atlamayalım. siz bulgar vatandaşı olduğunuz için bu oturumu kolayca alabileceğinizi varsayıyorum..

sadece tavsiyem sofya'nın performansını hem DV2021 hem de DV2022 için sitemizden kontrol etmenizi öneririm;

https://savediversityvisa.org/dv2022-daily-visa-statistics/

• Arkadaşlar gc genelde agirlikli olarak kimlere cikiyor gercekten raslantisal mi yoksa kisinin evli yada bekar olmasi yada daha önce abd ye girisinin olup olmamasi yasi vb bu etkenler cekilise etkisi var mi diye arastirma yapmak istedim ama bazi arkadaslar basit bir cvp vermek yerine gönderime eksi vermis bunun sebebini anlamadim bekar olanlara evlilik teklif etmeyecegim evliyim iki cocugum var sadece istatiksel verileri arastiriyorum özellikle merak ettigim gc cikanlar daha önce abd de bulunmus mu orada akrabasi var mi sanki abd ye daha önce vize girisi olanlar ve evli cocuklu olanlar cekiliste daha sansli gibi geldi
    gc cikanlar abd ye daha önce gitmismiydiniz
    enazindan bunu cvp larsaniz memmun olurum tekrar tesekkurler

• @smartcells teşekkürler

• @gucarslan tahmin ettiğim gibi, sadece eşim olması yetmiyor. Ne yazık ki evlilik sonucu oturum almak için de Bulgaristan'da yaşamak gerekiyor ya da neredeyse yaşıyormuş gibi seyahat etmek, ev kiralamak vb. işler gerekiyor. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Eğer greencard bana çıksaydı belki bir umut oraya alabilirdik mülakatı (Sofya performansına bakıp tabii ki) ama bu seçenek benim için sonuç vermeyecek.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ouzgngr yine de bunu konsolosluğa sormanızı tavsiye ederim çünkü bu konu tamamen konsolosluk inisiyatifinde. sizin bulgar vatandaşı olduğunuzu gösteren kimlik, pasaport vb. bilgileri ve evlilik cüzdanınızı konsolosluğa mail atmanızı tavsiye ederim.

mailde;

ad-soyad
    cn
    doğum tarih bilgileriniz ile talebinizi net bir şekilde dile getirin lütfen.

bol şans.

• Dosya Numarasi: 2022EU23XXX
    DS-260 Gonderimi: 23/05/2021
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    ne kadar bekleyecez ki, çağırılmama ihtimali olmadığını düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@myym 30 eylül 2022 yılına kadar mülakata çağrılma süresi var ondan dolayı umudunu kaybetme

• Selam arkadaşlar, iyi forumlar. Dv 2022 sürecinde herkese sabır diliyorum. Şartlara ve zamanın getirisine her zaman sabırlı ve pozitif bakmayı temenni ediyorum.

Bir sorum olacaktı;
    Vize mülakatı sırasında, gösterilmesi gereken maddi kaynaklarda araç, ev vs. de gösterebiliyoruz anladığım kadarı ile, değil mi? Ben ehliyet sahibi bir bireyim ancak daha önce hiç şahsıma ait bir aracım olmadı, ailem de finansal destek olarak aracı üstüme yapmayı tavsiye ettiler. Bu durumda mülakata tam olarak ne sunmam beklenir, bankada göstereceğimiz paraya ek, araç sahibi olmak kabul edilebilir bir maddi kaynak mı bu süreçte? Bu hususta beni aydınlatabilecek kimseler varsa lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

Negatif & saldırgan yorumlarınızı kendinize saklayın lütfen. Forumda dolanıp konulara bakarken geçtiğimiz son haftalarda sürecin stresi olsun, yavaşlığı olsun, saldırgan ve negatif yorumlar ile karşı karşıya kalan birçok forum kullanıcısına rast geldim. Şartlar ne olursa olsun bu platformda herkesin saygı ve kurallar çerçevesinde birbiri ile iletişim içinde olduğunu görmek beni pek daha mutlu ederdi.

Tekrardan iyi forumlar!

• @mac bildigim kadari ile soruna cevap vermeye calisayim,
    Belli bir gelir banka hesap dokumu vb. Seyleri zaten paylasiyorsunuz gorusmede.
    Burda sanirim dikkat edilmesi gereken sey hesabiniza paranin yattigi tarih olabilir ki soyle dusunuyorum.mulakata bir haftaya kala hesaba gecen para orada bir soru isareti olusturabilcegi gibi aracida ornek veriyorum mulakattan belli bir sure (4-5) ay once uzerinize alip mulakatta da ruhsatin kendisini yada bir kopyasini sunarsaniz bir problemle karsilasmazsiniz diye dusunuyorum.
    Bu tabi aslinda cok alengirli bir durum soyle ki 5 dk mulakatta kimilerinden maddiyata dair belgeler istenirken sanirim kimilerinden de hic istenmedigi yasanilan ve geride kalan mulakatlarda gorulmus.
    Ama yinede isi sansa birakmamak da fayda var 😉👍🏽

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mac iyi geceler araç ruhsatı için aşağıdaki siteden aracın değeri gösteren evrak olup onu herhangi bir acenteye imzalatabilirsin. Ev için de tapu ve değerini gösteren her belediyenin e belediye diye online sistemleri vardır oradan adrese göre birim metrekare fiyatını gösteren evrak götürebilirsin.

https://www.tsb.org.tr/tr/kasko-deger-listesi

• Selamlar, aklıma takılan bir konu var da buradan sormak istedim. Formlar ve işlemeler KCCde. Mülakat Ankara’da olacak. CNların Ready statüsüne gelmesi için Ankara KCC den işlem yapmasını mı istiyor yoksa KCC formları inceledikçe CN ları ready statüsüne alıyor, konsolosluklar kendilerinde Ready statüsünde bekleyen caselere mi ulaşıyorlar ? Yani burada CNların Ready konumuna gelmesi için Konsolosluğun bir tetikleyici mekanizması var mı?

• @ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, aklıma takılan bir konu var da buradan sormak istedim. Formlar ve işlemeler KCCde. Mülakat Ankara’da olacak. CNların Ready statüsüne gelmesi için Ankara KCC den işlem yapmasını mı istiyor yoksa KCC formları inceledikçe CN ları ready statüsüne alıyor, konsolosluklar kendilerinde Ready statüsünde bekleyen caselere mi ulaşıyorlar ? Yani burada CNların Ready konumuna gelmesi için Konsolosluğun bir tetikleyici mekanizması var mı?

READY demek dosyanız konsolosluğa transfer edilmiş demektir. Konsolosluğun uygun gördüğü bir tarihte mülakata çağrılırsınız.

• @kitapsever küçük 'CN' ne demek? ben tüm evrakları 1 ekimde gönderdim halen bir haber mail de yok ki 37XX olmasına rağmen? ne yapmalı ki

• ⭐⭐⭐⭐

@mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam arkadaşlar, iyi forumlar. Dv 2022 sürecinde herkese sabır diliyorum. Şartlara ve zamanın getirisine her zaman sabırlı ve pozitif bakmayı temenni ediyorum.

Bir sorum olacaktı;
    Vize mülakatı sırasında, gösterilmesi gereken maddi kaynaklarda araç, ev vs. de gösterebiliyoruz anladığım kadarı ile, değil mi?

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/709

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@myym, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kitapsever küçük 'CN' ne demek? ben tüm evrakları 1 ekimde gönderdim halen bir haber mail de yok ki 37XX olmasına rağmen? ne yapmalı ki

küçükten ziyade düşük demek daha doğru sanki.
    normal şartlarda mülakatlar case number'a göre verilmeli, yani sizin sahip olduğunuz dosya numarasına göre.. 37XX
    şuan için yapacağınız bi' şey yok, beklemekten başka. sabırla mülakatınızın verilmesini bekleyin. sahip olduğunuz cn ile tedirgin olmaya gerek olduğunu düşünmüyorum..

• @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, aklıma takılan bir konu var da buradan sormak istedim. Formlar ve işlemeler KCCde. Mülakat Ankara’da olacak. CNların Ready statüsüne gelmesi için Ankara KCC den işlem yapmasını mı istiyor yoksa KCC formları inceledikçe CN ları ready statüsüne alıyor, konsolosluklar kendilerinde Ready statüsünde bekleyen caselere mi ulaşıyorlar ? Yani burada CNların Ready konumuna gelmesi için Konsolosluğun bir tetikleyici mekanizması var mı?

READY demek dosyanız konsolosluğa transfer edilmiş demektir. Konsolosluğun uygun gördüğü bir tarihte mülakata çağrılırsınız.

Aslında sormak istediğim, ready statüsüne getiren kurum. Dosyanın ready olmasını KCC ye bağlı, bu konuda konsolosluğun bir yaptırımı yok diye anlıyorum. Yani Ankara KCC ye ‘mülakat vericem, hadi mülakat yeri Ankara olan Caseleri ready durumuma getir’ demiyor değil mi?

• @ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Aslında sormak istediğim, ready statüsüne getiren kurum. Dosyanın ready olmasını KCC ye bağlı, bu konuda konsolosluğun bir yaptırımı yok diye anlıyorum. Yani Ankara KCC ye ‘mülakat vericem, hadi mülakat yeri Ankara olan Caseleri ready durumuma getir’ demiyor değil mi?

B şıkkı.
    Konsolosluklar talep etmedikçe KCC dosya göndermez. Her konsolosluk kendi kaynakları ve çalışma planı dahilinde talep ettikçe KCC'de dosya için yapılması gereken işlemleri tamamlayıp konsoloslulara transfer eder.

• arkadaşlar merak ettiğim birşey var bu süreç ocak ayına girmemize rağmen neden kağnı gibi ilerliyor ben şimdi geçen senelerde nasıl oldu bitti tam bilmiyorum kıyaslayamıyorum ama yavaş sonuçta. örneğin pandemi öncesine kıyaslarsak forumda her gün birileri mülakat aldığını mı açıklıyordu bu mülakatlar niye hala kimse gitmedi gerçekten anlam veremiyorum. Greencard çıktı diye plan yapamıyoruz , adım atamıyoruz. Önümüze bakamıyoruz. Yeni en basitinden eve koltuk alıcak olsam zaten satıcam herşeyi gidicem neden alıyorum ki diyor insan. Greencard yokmuş gibi davranmakta saçma gelen iş teklifleri girişimde bulunulan aktiviteler hep uzun vadelidir fakat yarın da gelebilir 4 ay sonrada gelebilir hiç gelmeyebilirde bu mülakat gerçekten allah yardım etsin hepimize kazanmak daha stresliymiş bu dönemde onu anladım.
    Son zamanlarda olumsuz düşünmek insanlara batıyor galiba kim olumsuz bir eleştiride bulunsa eksiliyorlar ha bire olumsuz yaklaşan insanlar "bunu eksileyin toz pembe sahte gerçekliğe gerek yok şu hayatta."

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k