[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@myym, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@kitapsever küçük 'CN' ne demek? ben tüm evrakları 1 ekimde gönderdim halen bir haber mail de yok ki 37XX olmasına rağmen? ne yapmalı ki
küçükten ziyade düşük demek daha doğru sanki.
normal şartlarda mülakatlar case number'a göre verilmeli, yani sizin sahip olduğunuz dosya numarasına göre.. 37XX
şuan için yapacağınız bi' şey yok, beklemekten başka. sabırla mülakatınızın verilmesini bekleyin. sahip olduğunuz cn ile tedirgin olmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.. -
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar, aklıma takılan bir konu var da buradan sormak istedim. Formlar ve işlemeler KCCde. Mülakat Ankara’da olacak. CNların Ready statüsüne gelmesi için Ankara KCC den işlem yapmasını mı istiyor yoksa KCC formları inceledikçe CN ları ready statüsüne alıyor, konsolosluklar kendilerinde Ready statüsünde bekleyen caselere mi ulaşıyorlar ? Yani burada CNların Ready konumuna gelmesi için Konsolosluğun bir tetikleyici mekanizması var mı?
READY demek dosyanız konsolosluğa transfer edilmiş demektir. Konsolosluğun uygun gördüğü bir tarihte mülakata çağrılırsınız.
Aslında sormak istediğim, ready statüsüne getiren kurum. Dosyanın ready olmasını KCC ye bağlı, bu konuda konsolosluğun bir yaptırımı yok diye anlıyorum. Yani Ankara KCC ye ‘mülakat vericem, hadi mülakat yeri Ankara olan Caseleri ready durumuma getir’ demiyor değil mi?
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar, aklıma takılan bir konu var da buradan sormak istedim. Formlar ve işlemeler KCCde. Mülakat Ankara’da olacak. CNların Ready statüsüne gelmesi için Ankara KCC den işlem yapmasını mı istiyor yoksa KCC formları inceledikçe CN ları ready statüsüne alıyor, konsolosluklar kendilerinde Ready statüsünde bekleyen caselere mi ulaşıyorlar ? Yani burada CNların Ready konumuna gelmesi için Konsolosluğun bir tetikleyici mekanizması var mı?
READY demek dosyanız konsolosluğa transfer edilmiş demektir. Konsolosluğun uygun gördüğü bir tarihte mülakata çağrılırsınız.
Aslında sormak istediğim, ready statüsüne getiren kurum. Dosyanın ready olmasını KCC ye bağlı, bu konuda konsolosluğun bir yaptırımı yok diye anlıyorum. Yani Ankara KCC ye ‘mülakat vericem, hadi mülakat yeri Ankara olan Caseleri ready durumuma getir’ demiyor değil mi?
B şıkkı.
Konsolosluklar talep etmedikçe KCC dosya göndermez. Her konsolosluk kendi kaynakları ve çalışma planı dahilinde talep ettikçe KCC'de dosya için yapılması gereken işlemleri tamamlayıp konsoloslulara transfer eder. -
arkadaşlar merak ettiğim birşey var bu süreç ocak ayına girmemize rağmen neden kağnı gibi ilerliyor ben şimdi geçen senelerde nasıl oldu bitti tam bilmiyorum kıyaslayamıyorum ama yavaş sonuçta. örneğin pandemi öncesine kıyaslarsak forumda her gün birileri mülakat aldığını mı açıklıyordu bu mülakatlar niye hala kimse gitmedi gerçekten anlam veremiyorum. Greencard çıktı diye plan yapamıyoruz , adım atamıyoruz. Önümüze bakamıyoruz. Yeni en basitinden eve koltuk alıcak olsam zaten satıcam herşeyi gidicem neden alıyorum ki diyor insan. Greencard yokmuş gibi davranmakta saçma gelen iş teklifleri girişimde bulunulan aktiviteler hep uzun vadelidir fakat yarın da gelebilir 4 ay sonrada gelebilir hiç gelmeyebilirde bu mülakat gerçekten allah yardım etsin hepimize kazanmak daha stresliymiş bu dönemde onu anladım.
Son zamanlarda olumsuz düşünmek insanlara batıyor galiba kim olumsuz bir eleştiride bulunsa eksiliyorlar ha bire olumsuz yaklaşan insanlar "bunu eksileyin toz pembe sahte gerçekliğe gerek yok şu hayatta." -
Arkadaşlar merhaba
Ben çifte vatandaşım. Türkiye ve Arnavutluk vatandaşlığım var. Arnavutluk vatandaşı olarak mülakata Tiran'da gireceğim.
Eşim çifte vatandaş değil, sadece Arnavutluk vatandaşı. Onun belgeleri sadece Arnavutluk tarafından alınacak.
1 çocuğumuz var, 7 yaşında çifte vatandaş.
Kendim ve çocuğumuz için Türkiye tarafından hangi belgeleri almam gerekir?
-
@beyc Sayılarla DV2022 başlığı altında @smartcells bazı örnekler ve açıklamalar yaptı. Ne yazık ki süreç yavaş ilerliyor. Kasım ayında sadece 1 DV vizesi basmış bir konsolosluk bizim sürecimizi ilerletecek fakat geçmiş yıllarda DV'ye odaklanarak çok hızlı vize bastıkları olmuş. Ne yazık ki beklemekten başka çare yok. Burada negatif şeyler yazanların eksilenmesinin sebebi ukalalık yapmaları ve insanlara 'kendilerince' tepeden bakarak ergen gibi cevaplar vermeleri oluyor. Bu süreçte negatif ya da pozitif olmalık bir durum yok. Süreç bir şekilde işleyecek ya da işlemeyecek. Beklemekten başka bir durum söz konusu değil. Öngörüde bulunmak zor. Hesap yapmaya da çok elverişli olmadığını @smartcells
güzel bir dille açıkladı. Evrene güzel enerji gönderelim modunda olmak ne kadar işlevsizse, İnsanlara, 'acı gerçekleri dile getiriyoruz' adı altında sürekli kötü şeyler söylemek de işlevsiz. Gibi dizisinden bir replikle bitireyim. "Yaşadığımız yetmiyor, bir de sizden dinliyoruz hayatın acı gerçeklerini"https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/141
-
@beyc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
arkadaşlar merak ettiğim birşey var bu süreç ocak ayına girmemize rağmen neden kağnı gibi ilerliyor ben şimdi geçen senelerde nasıl oldu bitti tam bilmiyorum kıyaslayamıyorum ama yavaş sonuçta. örneğin pandemi öncesine kıyaslarsak forumda her gün birileri mülakat aldığını mı açıklıyordu bu mülakatlar niye hala kimse gitmedi gerçekten anlam veremiyorum. Greencard çıktı diye plan yapamıyoruz , adım atamıyoruz. Önümüze bakamıyoruz. Yeni en basitinden eve koltuk alıcak olsam zaten satıcam herşeyi gidicem neden alıyorum ki diyor insan. Greencard yokmuş gibi davranmakta saçma gelen iş teklifleri girişimde bulunulan aktiviteler hep uzun vadelidir fakat yarın da gelebilir 4 ay sonrada gelebilir hiç gelmeyebilirde bu mülakat gerçekten allah yardım etsin hepimize kazanmak daha stresliymiş bu dönemde onu anladım.
Son zamanlarda olumsuz düşünmek insanlara batıyor galiba kim olumsuz bir eleştiride bulunsa eksiliyorlar ha bire olumsuz yaklaşan insanlar "bunu eksileyin toz pembe sahte gerçekliğe gerek yok şu hayatta."Linç yükleniyor %...
Dikkat edin.
-
@megatron sen ukalalığı bırakırsan kimse sana tepki vermeyecek hocam. Dün de ben bir cevaba 'killer' yazdım diye yok abin falan diye saçmalamışsın. Başkalarına da yazdıklarını görüyorum. Cevap vermiyorum fakat aklını başına toplayıp biraz büyümeni dilerim. Burada insanlar bilgi almaya ya da yardımlaşmaya çalışıyor. Bırak yapsınlar. Sen yine herkesi aşağıla, aptal gör, yeteneksiz gör. Bunlar senin problemin. Bu problemlerini bize yansıtma.
-
@ouzgngr Lafı çarpıtmayın.
Ben kimseyi aşağılık yeteneksiz görmedim.
Ben muhasebeciyim ben biliyorum sizin analitik kabiliyetiniz yok diyen adama durumu anlattım sadece.Yine diyorum umarım killer cevap veren abin haklı çıkar.
Hepimizin istediği o çünkü...
-
Abin ne demek? Neden böyle bir cevap verdiğini anlayamıyorum. Yani tek bir kelimeyle cümlendeki vurguyu ve anlamı nereye götürdüğünü farkedecek kadar akıllısın. Bunu bilerek yapıyorsun. Bilerek yaptığını da biliyoruz. Gerek yok böyle şeylere. Biraz daha dengeli olmaya, nötr ve dengeli kalmaya çalışırsan kendin için de diğer kullanıcılar için de daha iyi olur.
-
Sayın Dv22 talihlileri bu sayfayı takip eder misiniz ? https://twitter.com/sDiversityVisa
Sonrasında Konsolosluğuda etiketler misiniz ? https://twitter.com/USEmbassyTurkey
Sizin için linkleri de bıraktım.
Sosyal medyadan sesimizi duyurmamız lazım.
Gerekirse 10 15 hesap açıp etiketleyelim.
-
@megatron +1 mısırdaki elçilik için twitterdan aynısını yapmışlardı
-
@ouzgngr kaliteli bir yorum teşekkürler.
-
@megatron ahahahah :D
-
Arkadaşlar şu anda mülakat verme işi direkt olarak Elçiliğe bağlı olduğuna göre KCC yoğunluk vesaire bunlar artık bahaneden çıktı. Açıkcası forum adminlerininde bilgisiyle ve yönlendirmesiyle save diversty visa gibi abd ankara elçiliğini etiketleyerek süreçte ki duraksamaya bir cevap alabiliriz. Bu konu hakkında düşüncelerinizi ve fikirlerinizi görmek isterim
-
@beyc süreç yavaş ilerliyor ama sizin gibi düşük CN’li tahlillerin çokta panik yapması bence gereksiz. Geçen sene en ölü halde bile sizin numarayı geçtiler.
-
@gamefry panik değilde , doğru gitmeyen birşeyler var düşüncesi diyelim cn ye göre ayırmama taraftarıyım insanları süreç genel anlamda yavaş işliyor hep beraber ses getirebilirsek belki herkes için fayda sağlarız
-
Ben başladım etiketlemeye ve yazmaya elçiliğe. Hepimiz Twitter'dan yazalım. Günde herkes bir kaç tweet atsa, konsolosluğun attığı postaların altında sürekli bu konuyu sorsa belki biraz tepki aldıklarını hissederler. En azından bu sorun dile getirilmiş olur.
-
Her gun hem tweeterdan hem de instagramdan yaziyorum. Hepimiz destek olalim ve hergun yazalim. Eger israrli olur isek mulakatlarimiz olacak, umutlu olalim. Israr edilince calisma sekillerini degistiriyorlar
-
Greencard süreci için yorum & etiket olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Büyükelçilik Hızlı bağlantı :
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum