Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
-
@LArch Linkini attiginiz THY'nin sayfasinda asagilarda su yazi var: "Our passengers (excluding transfer passengers and passengers under the age of 12) to enter Turkey by using our international flights from March 15, 2021 (Local time in Turkey) are required to fill in the Form of Entry to Turkey, which can be accessed via this page, within 72 hours prior to their flight. A printout copy or mobile screenshot of the completed form shall be checked at the stations before the flight."
Yazidaki link ise https://register.health.gov.tr/ sayfasini isaret ediyor. Buradan yaptiginiz kayit ile HES kodu uretmis olacaksiniz. Bu HES kodunu gerektigi yerde kullanabilirsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam 6 ay gecerli kod uretiyor bu kayit.
Bunun disinda TR -> ABD donusu icin PCR testi uygulamasi cok uzun suredir var. Bu konudaki yeni gelismeler de su an icinde bulundugumuz baslik altinda genelde gec olmadan paylasiliyor. Onceki sayfalari da okumanizi tavsiye ederim. Cunku burada bu bilgiler paylasilmamis gibi yazmissiniz.
-
-
Mevsimsel gribin devam ettigi Mart-Nisan aylarina kadar sert onlemler devam edecek gibi.Cuma gunu Ankara-Munih-SFO-Portland ucusu yaptim, Belge istemenin disinda baska bir denetleme yapilmiyor. Belgelerin gercekligi de herzaman beni dusunduruyor.
-
@MySea sinovac ta gecerli midir?
-
@Nursen-Nursen, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
@MySea sinovac ta gecerli midir?
Evet, WHO'nun listesindeki gecerli tum asilari kabul ediyorlar. Buna SINOVAC da dahil...
-
@crazycells
tesekkürler 
-
Merhaba,Kanadadan Amerikaya kara yolu ile giris yaparken 2 aşılı biri hangi testi kaç saat önceden yaptirmali ve antijen testini kabul ediyorlar mi?
-
@mansfield1, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
Merhaba,Kanadadan Amerikaya kara yolu ile giris yaparken 2 aşılı biri hangi testi kaç saat önceden yaptirmali ve antijen testini kabul ediyorlar mi?
Resmi statunuzu hatirlatir misiniz? Gittiginiz tarihe ve statunuze gore teste gerek olmayabilir...
https://ca.usembassy.gov/covid-19-information-canada-3/
Travelers who enter the United States at land POEs and ferry terminals do not require proof of a negative test; in addition, U.S. citizens and LPRs do not need to provide proof of vaccination status at land POEs and ferry terminals.
Ayrica 21 Ocak 2022'ye kadar giris kisitlamalarinin da devam edecegini hatirlatmis olayim:
-
@crazycells statum permanent resident Amerikaya donus icin antijen testi yaptirdim ama bakmadilar bilmiyorum ama sanirim bu yuzden mesaji gec gordum bos yere test yaptirmisim

-
@mansfield1 bos yere degil, yaptirmaniz gerekiyordu zaten.
-
bakmiyolarsa yaptirmayalim o zaman

Saka bi yana bende abd pasaportu var. Test yaptirmadan girmeye kalkarsam ne olur? bunu merak ediyorum. Ben abd de yasiyorum. Isim gucum var, giris yapmak zorundayim. beni sinir disi ederse nereye gonderecek? kanim su ki, beni kabul ederler ve havaalaninda test yaptirmami isterler. rapid testi abd de havaalaninda yaptirsalar bile pozitif ciktigini farzedersek beni sinir disi mi edecekler? ben pek sanmiyorum. sadece karantina kosulunu yerine getirmemi isterler diye tahmin ediyorum. buyuk ihtimalle bir form doldurturlar beni takip etmek icin o kadar. Sonucta her halukarda giris yapmama izin verirler diye dusunuyorum. Netice itibariyla abd de binlerce covidli var. Mevcut sayiya bir tane daha eklenmis olur o kadar.
Benim esas kafama takilan soru, Turkiye den ucaga binerken test sonucu sorup sormadiklari. Ucaga binerken sormuyorlarsa ondan sonra sorun cikacagini zannetmiyorum. -
@hasbelkader amac temas ile yayilmayi onlemek. Hasta olursaniz bir ucak dolusu insani da hasta etmeyin diye test isteniyor. Ucaga binmeden once test sonucunuz isteniyor. Ilk embarkment point de test sonucunuz olmazsa ucaga kabul edilmiyorsunuz. Eger aktarma yapacaksaniz aktarma noktalarinda test tekrardan sorulabilir. Oldu ki sistemin bosluguna geldiniz ve test yaptirmadan sinira kadar geldiniz, en fazla ABD girisinde karantinaya alinirsiniz. Bu da sivil havacilikta sizi ucus guvenligini tehlikeye atmaktan kara listeye sokabilir. En kolayi Turkiye test yaptirip macera aramamak.
-
@hasbelkader bu haber yazdıklarına bir örnek
-
@hasbelkader bu testler ucaga binmeden once gerekiyor. Her ulkenin ayri kurallari olabilecegi gibi, her havayolu sirketinin de bundan daha ayri kurali olabilir, bilginize.
Eger kurallari yerine getirmezseniz, ucaga alinmama ihtimaliniz cok yuksek.
-
merhaba birkaç gün sonra luftansa ile aktarmalı floridaya geleceği. 24 saat öncesine ait test ,aşı ,2 aşı kartı mı lazım ? doldurulması gereken herhangi bir forum evrak var mı?
-
daha önce yayınladığım bir haberin içeriğinde yazıyordu 5G dolayı amerika da uçuşlar askıya alınacak diye işte bu gün bitti ve beklenen oldu ilk şirket emirates havayolları askıya aldı. Bu yüzden firmaları aramadan sakın uçağa binmeyin.
https://www.mynet.com/boeing-ve-airbus-uyarmisti-bae-abd-ye-ucuslari-askiya-aldi-110106904333
-
@crazycells evet gelirken ucaga binmeden once bir proof istediler. asi kartini gostererek check in yaptim. Ancak cdc nin sitesinde sadece asi karti yeterli degil. pcr alabilirsem izmirden alicam. yaptiracak yer bulamazsam, Munich havaalanindan alirim.
-
Uçuşlarda COVID Test Zorunluluğu Hakkında
uzun süredir devam eden ABD'ye girişlerde sorunlu olan covid testi zorunluluğu pazar günü itibariyle kaldırılmıştır.
https://www.cdc.gov/media/releases/2022/s0610-COVID-19-test.html
-
Merhaba las vegasa los angeles aktarma ucusum var turkiyeden. Booster asim var. sanirim zorunluluk kalti PCR testi vermem gerekmiyor.
Ayrica miamide ucretsiz pcr testi yaptirabilecegim yer biliyor musunuz ?
-
Merhabalar son dönemde turist olarak jfk ye iniş yapan ve aşı kartı hakkında deneyimi olan var mı? İnince pasaport gişesinde hala aşı kartına bakıyorlar mı?
Ben geçen sene amerıka ziyaretim sırasında 2 adet biontech oldum ve amerıkadan aşı kartı aldım.
Şimdi tekrar amerıkaya gıdıcem ama aşı kartımı türkiye sistemine işletmedim. Bu bi sorun teşkil eder mi? Elimde kartım var ama o kartı amerıkadan almıştım.
Üzerinde isim soyisim dogum tarıhı mevcut. Ve 2 adet pfizer biontech aşısı oldugum tarihler yazıyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum



