Aklıma Takılanlar Sizce ?
-
@serkanist
Serkan bey, hic haddim olmayarak size bir abla/teyze tavsiyesinde bulunacagim :)
Ege bolgesine tayin isteyin. Ortaminizi arkadas cevrenizi degistirin. Yeni cevrenizde arkadaslarinizi sadece hayata positif bakan, ic huzuru olan, hic bir zaman hic bir seyden sikayet etmeyen, magdur edebiyati yapmayan insanlardan secin. Siz de hayat felsefesi olarak hep bardagin dolu tarafini gormeye zorlayin kendinizi. Baslangicta rol icabi gibi gelecek ama bir sure sonra karakterinizin bir parcasi olacak.Green karta basvurmaya devam edersiniz ama bence size ogrenci vizesi cikmasi cok zor, bosuna enerji ve paranizi tuketmis olursunuz. Turist vizesi ile gidip, evlenip kalma sansiniz daha yuksek bence. Burada amerikali bayanlarla evlenen pek cok turk arkadas gorduk, %90 ask evliligi ve cok iyi kizlar. Mesela 19 yasinda bir universite ogrencisi yahudi kiz, ailesini arkasina alip garsonluk yaparken tanistigi turk genciyle evlendi, ailesi parasini kesince cok zor durumda kaldilar, fakirlik cektiler, bu dedigim 20 sene onceydi, hala evliler, 3 cocuklari var, aileler baristi. Bu sadece bir tanesi, her biri ayri hikaye.
Turk kizlarina gelince, etraflarindaki ablalarina, teyzelerine, annelerine bakiyorlar, gorduklerinden gozleri korkuyor bence. Ne goruyorlar derseniz, Turk erkegi karisindan sadece es olmasini degil, kocasina annelik yapmasini da bekliyor. 60 yasina da gelseler ayni kafa. Yetistirilme tarziyla alakali herhalde.
Bu sene universiteyi kazanan cocugumuzu okulun yurduna yazdirdik, halbuki okul evimize 12-15 dakika uzaklikta. Oryantasyonun bir parcasi olarak bir gece yurtta kaldilar, Turkiyedeki liseden arkadaslari ve buradaki ogrenciler arasinda cok fark oldugunu, buradakilerin cok olgun oldugunu, kendini aralarinda cocuk gibi hissettigini soyluyor. Gozu korkmus, tirsmis :) Sirf kendi ayaklari uzerinde durmasini, hayati, insanlarla iletisimi ve gecinmeyi ogrensin diye, 12 bin kusur borc para cekip yurda yazdirdik. Deger mi? Bence deger. Hayatta paradan daha onemli seyler var.
-
@serkanist umarim yasal olarak gidersin bian önce .. Türkiye'yi övenlerin % 90 ı ya İngiltere de ya Amerika'da yaşıyordur dön gel Ozaman desen kem küm :) 5 bin tl maaşa takılma özgürlük herşeye bedel dostum seviliyorsun ..kısmetin açılır umarim bi bakmışsın Amerikalı gelin halay çekiyorsunuz düğününüzde :))))
-
Genel bir şey yazmak istiyorum görüşler benim için çok değerli arkdaşlar .
Durumumu belirttim size 3 defadır deniyorum GC , iki defada usa gittim gitmez olaydım keşke gördük istedik görmeden istenmezki , ben dediğim gibi şartların çok iyi olduğunu düşünüyorum o yüzden hayatımın geri kalanını orada geçirmek isterdim.
Şimdi : GC değilsem , Evli değilsem , Dil okulumda yoksa neler yapabilirim die düşünüyorum. Durumu ortaya koyduk arkdaşlar dolar kuru 4.5 en düşük 10 000 dolar dedik benım 1 yıllık maaşım düşünün , Pazardaki adam en kötü 3500 -5000 dolar para yapıyor manhattan pazar arabası olanlar yanı yapılabilir işler bunlar dil kursu ile gelenler yapıyor.
Benimde amacım şuydu Dil kursuna gidemesem bile en azından yılımın belli bir süresini us geçirmek neden olmasın die düşündüm , işimi sevmiyorum biraz daha imkanım olsa hemen bırakırım- Polis olduğum söylemiştim . ama memleketti ekonomik durumlardan dolar , asgari ücreti maaşlarından dolayı bırakıp normal bir yerde çalışamıyorsun . malum yapıyoruz ama diyorum bırakırsam işi boş duracak değilim sağlıgım yerinde çalışmak lazım , gidip burada 1600 2000 tl çalışacağıma başka bir ülkede gidip çalışılabilir Abim almanyada benim araba fabrikasında çakışıyor mesai ile birlikte c.tesi pazar var . 3000 euro en düşünk maaşı düşünün . :/
Yani kısaca işi bırakırsam bir yerlde gidip çalışmak gerek ha 3 ay ha 5 ay ama sonraki yıl gidip döviz kuru iyi olan bir yerde çalışılabilir.
Almanda dayım inşaata günlük 100 euro veriyor çalışana düşünün yani . oda usta değil bizim buranın 100 tl gibi . ama burda 550 tl .
Demek istediğim buydu bir şekilde hayat devam ediyor çalışmak gerek . İşi bırakırsam kafamda bu yada dil kursuna gitmek kalmak var bir şekilde insanlar yapıyor ZOR olacak ama olur neden olmasın . Bunca insan nasıl yapıyorsa bende yaparım die düşünüyorum.
Burdan yazacağım başıma gelenleri bakalım ne olacak.
Eylül ekim gibi bir abimiz geliyor us dan , onla konuşacağım iş verirse Dil eğitimi için gidip bir yıl kalmayı planlıyorum , o arada bir yandan okul bir yandan kuçuk bir iş , günde 5 6 saatlik masraflarım çıksın . baktım dayanabiliyorum devam ederim.
Dolar 5 tl olmuş bizim para hiç artık. o yüzden mantıklı davranmak lazım . 35 yıldır bu ülkedeyım bir adım one gidemedim HATA bendemı sistemdemi.
Görelim :)
-
@yekta Dostum en yasalı Dil kursa gerisi hikaye :) İşallah çekeriz halayımızı. gelin beraber olsun.
-
@Senay-Sirin Şenay abla onu bende düşündüm ama her yer aynı be abla inan. Yani benmi abartıyorum diyorum yok akşam bir tv kanalrına bak bide gün içinde yaşadıklarıma …
Dil kursu vizesi verirler die düşünüyorum Abla sorun olmaz onu alırım ben o yönde düşünüyorum bakalım .
Türk kızları benden uzak dursun lütfen :) Mutlu olsunlar.Hİç yüzümü güldürmediler. Başka bir kültürden dinden milletten bir kadın bulmak isterim.
10 yıldır yemek yapıyorum Türk yemeklerini ben yaparım :) sorun değil bu arada.
Çoçuğunza başarılar diliyorum Abla.
Siz US yaşıyorsunuz sanırım. ?
Teşekkür ederim.
-
@hadi Abime katılıyorum artık uzaklar yakın telefon al aç konuş görüntülü, canın isterse 1000 dolar bilet dünyanın bir ucu gelip gideriz sorun değil yani.
Yurt dışındakiler benım gördüğüm öyle evet daha fazla Türkiye özlemi çekiyor ister yeni gitsin ister eski geneli böyle. -
@HockeyUmpire2 Abla size katılıyorum aynı endişeleri paylaşıyoruz umarım sizinde olur ailecek daha zor ama kolay yanlarıda var. Size bir kanal paylaşıyorum onlar dil eğitimi içi gitti çalışıyor bir yandan 1.5 yıl oldu bakın isterseniz. fikir edinin ayaktalar hala.
https://www.youtube.com/channel/UCyckM0Ts9r9XEVAO1TW7FCg
Kanalları.
-
@serkanist 17 sene önce dil kursu için Amerika’ya geldim. Yaş daha 17’ydi. 3 sene kaldım ve çok sevdim burayı. Fakat 3 sene hiç Türkiye’ye gitmediğim için yaşta genç olunca arkadaş, ortam, aile özlemi ile geri isteyerek geri geldim. Geldikten sonra herşey mükemmeldi ama sadece 6 aylığına. 17 sene hayatımın tek ve en büyük pişmanlığını çektim. Her gün hayata küstüm.
Son 9 sene uzun vadede plan yaparak ve o plana sadık kalarak yeniden geldim Amerika’ya. Hemde iş hazır olarak, hemde peşinden GC şansıyla.
@serkanist Hayalinin peşinden koş, denemeden bırakma derim. -
@serkanist Aklıma Takılanlar Sizce ? içinde söyledi:
@HockeyUmpire2 Abla size katılıyorum aynı endişeleri paylaşıyoruz umarım sizinde olur ailecek daha zor ama kolay yanlarıda var. Size bir kanal paylaşıyorum onlar dil eğitimi içi gitti çalışıyor bir yandan 1.5 yıl oldu bakın isterseniz. fikir edinin ayaktalar hala.
https://www.youtube.com/channel/UCyckM0Ts9r9XEVAO1TW7FCg
Kanalları.
F1 ile çalışma izni mi aldılar acaba ? SSN nasıl aldılar ki LYFT yapabiliyorlar merak ettim açıkçası
-
@freeworld Aklıma Takılanlar Sizce ? içinde söyledi:
@serkanist 17 sene önce dil kursu için Amerika’ya geldim. Yaş daha 17’ydi. 3 sene kaldım ve çok sevdim burayı. Fakat 3 sene hiç Türkiye’ye gitmediğim için yaşta genç olunca arkadaş, ortam, aile özlemi ile geri isteyerek geri geldim. Geldikten sonra herşey mükemmeldi ama sadece 6 aylığına. 17 sene hayatımın tek ve en büyük pişmanlığını çektim. Her gün hayata küstüm.
Son 9 sene uzun vadede plan yaparak ve o plana sadık kalarak yeniden geldim Amerika’ya. Hemde iş hazır olarak, hemde peşinden GC şansıyla.
@serkanist Hayalinin peşinden koş, denemeden bırakma derim.Harika aklıma gelen bu benim biraz özgür olmak , istiyorum artık çok sıkıldım buradan elimden geleni yapmak istiyorum . Aslında şuan bırakıp giderim biraz param var . Zaten işi yapmak istemiyorum evli değilim sorumluluğum yok . Hiç bir şey olmazsa çeker gelirim girerim burada bir işe diyorum çokta artık bir beklentim yok evlneyim ev alayım arabam olsun gibi burada .
Sadece yapmak istiyorum kaç yıldır plan yaptık hep sorun çıktı bu içinde belli olacak herşey .
Dil eğitimiyle gidip yasal bir şekilde dilimi geliştirdikten sonra ortama bakmaklıyım en akıllıca olanı bu . Bir yıl ücretsiz izne ayrılmak istiyorym bu süreçte .
Çok teşekkürler iyi dileklerin için Abi.
Bakalım bizim hayallerimiz ne olacak.
Buradan paylaşacağım.
-
@smesut Hocam çalışma izni yok ama işte yinede çalışıyorlar öğrenciler sonuçta bir şekilde hallediyorlar. Sadece restorant gibi işlerde gibi at arabası sürüyor Central parkta bende gittim bu arada at arabasıyla gezmiştik :) 100 dolar falan saati bu arad 15 20 bahşiş alıyorlar .
-
bir şekilde izinleri olması lazım. çünkü SSN Numaralarına ihtiyaçları var.
F1 ile çalışma izni alınabilir ancak kampüs içinde max Haftada 20 saat çalışılabiliyor.Bu şekilde SSN almışlarsa 20 saat sonrası Overtime ı USA kontrol etmiyor demektir.
-
"Yas otuzbes yolun yarisi" demis sair, 46 yasinda olmus. Meger yariyi geceli cok olmus da haberi yokmus.
Insanin hedefinin olmasi cok guzel, hayata anlam katar, yasama sevinci verir, AMA sadece hedefe odaklanmayin, omrunuzun en guzel yillarini bir amaca ulasmak icin harcarken, don't forget to enjoy the process. Gecen yillar geri gelmiyor. -
@smesut izinleri yok hocam öyle çalışıyorlar bunların hepis öğrenci yani uni. değil dil öğrencisi.
-
@Senay-Sirin Abla içimi dağlama beni evlatlık al yeter :) 35 değil 34 :) .
Kendime söz verdim yapacağım işallah.
Ömür dediğin işte bu Abla. Selam ediyorum .
Teşekkür ederim. -
@serkanist sayin @serkanist evlatlik yoluyla, ancak 16 yasindan kucukseniz Green Card alabiliyorsunuz, bilginize. :)
-
@crazycells Sayın @crazycells benim gönlüm hep 16 yada 18 di sanırım :)
bu arada @Senay-Sirin ablama lütfen söyleme bu konuyu kendimi newyorka attıktan sonra açıklarnısız:)
Teşekkürler.
-
@serkanist
Yegenim 10 yasindan beri "teyzem teyzem beni evlatlik al da gotur" diye yalvardigi icin zamaninda arastirmistim, bir 16 yas kurali arti son bir iki seneyi de yanimizda gecirmesi gerekiyordu, annesini ikna edemeyince plan suya dustu tabii.
Amerikada en imrendigim sey, sulalece amerikaya tasinanlar 😂 En cok hintliler, bazan Turklerde de var, cok kiskaniyorun, anneleri babalari kardesleri yegenleri kuzenleri hep burda. Bizimkilere senelerdir yalvariyorum green karta basvuralim diye, Turkiyede hallerinden memnunlar ki lafini bile ettirmiyorlar 😐 -
@Senay-Sirin Kesinlik bir ülkeye gidiyorsan o ülkeye aileni getirmeye çalışacaksın , senı tek bağlayan sey aile ve sevdiğin arkdaşların yanında olmalırı artı olarak görüyorum , bir gün bende gidersem ailem umarım yanıma alma şansım olur en azında 6 ay kalabilsenler isterdim açık söylemek gerekirse Şenay Abla.
-
Hocam 9 sene sevmediğiniz işe nasıl tahammül ettiniz. Gerçekten tebrik ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.4k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum