Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yboran DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba,

    yukarıda arkadaşın bahsettiği aşı meselesi ile ilgili bir şey sormak istiyorum,

    eşim hamile ve tahmin ettiğiniz üzere sadece hamileler için uygun olan enjeksiyonlar yapılabiliyor, yapılan aşıların türü hakkında bilginiz var mı?
    veya Hamileler için farklı bir uygulama aşıdan muafiyet filan var mı?

    Asilardan muaf olma durumu yok maalesef. Herkesin yasina ve saglik durumuna gore bir asi listesi mevcut, bu asilarin hepsini olmaniz lazim.


  • @yboran Merhaba ben muayene olmak için beklerken bir tane hamile hanım vardı aralarında geçen konuşmaya şahit oldum aşıların yapılması gerekli fakat bayanın kendi doğum doktorundan imzalı kaşeli kağıt almalarını istediler. Aşıların ismini saydı garip isimleri oldugu için şuan hatırlayamadım bayan orada doktorunu aradı ve o aşıların gebeliğe bi problem olmadığını ve kağıdı almak için doktoruna gidecegini söyledi.Böyle bi konuşma geçmişti umarım yardımcı olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sayal DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Herkese tekrar merhaba, Ssn lerimiz geliş tarihimizden itibaren 10 gün, GC larımız 20 gün sonra elimize ulaştı.

    Sayin @Sayal siz artik su konuda yazmalisiniz 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri/

    Yoksa verdiginiz bilgiler daha sonra ulasilabilir olmayacak 🙂 benden soylemesi...


    • DS-260 ile birlikte konsolosluğa verilecek bank statement ın ıslak imzalı olması gerekiyor mu yoksa internetten indirsek olur mu?
    • Bankada ne miktarda para olmalı ki Form I-134, Affidavit of Support doldurmaya gerek kalmasın?
    • Form DS-260 application processing fee ödemesi konsolosluğa mı yapılıyor?
      NOT: SB-1 için müracaatı için.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    • DS-260 ile birlikte konsolosluğa verilecek bank statement ın ıslak imzalı olması gerekiyor mu yoksa internetten indirsek olur mu?
    • Bankada ne miktarda para olmalı ki Form I-134, Affidavit of Support doldurmaya gerek kalmasın? NOT: Ben SB-1 için müracaat ediyorum.
    • banka hesap cuzdani icin islak imza gerekiyor, internetten indirdiginiz dokumani kabul etmeyeceklerdir.
    • Hicbir gecikme ve sorunla karsilasmamak icin minimum 15.175$ gostermenizi tavsiye ederim.

    Fakat SB-1 vizesi icin ABD ile olan iliskinizi gosteren belgeler en onemlisi olacak... Isterseniz SB1 ile ilgili butun soru, cevap ve deneyimler icin su konuyu kullanin...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi

  • ⭐⭐

    @yboran Gerekli aşılar unganların sitesinden kopyadım https://www.doctorun.com/tr/asilar

    Yaşınız, önceki aşılarınız ve sağlık durumunuza göre aşağıdaki aşılardan bazıları göçmenlik için gerekli olacaktır. Durumunuz geldiğinizde doktor tarafından değerlendirilecek ve gerekli aşılar CDC'nin teknik yönetmeliklerine göre belirlenerek merkezimizde uygulanacaktır. Merkezimize gelmeden önce hangi aşılara ihtiyacınızın olacağını bilmemiz mümkün değildir.

    Hepatitis A
    Hepatitis B
    Influenza
    Influenza type b (Hib)
    Measles
    Meningococcal
    Mumps
    Penumococcal
    Pertussis
    Polio
    Rotavirus
    Rubella
    Tetanus and diphtheria toxoids
    Varicella


  • @onur çok teşekkürler.


  • Teşekkürler @crazycells SB-1 müracaatım kabul edildi 2. görüşmeye gideceğim. Verdiğiniz linkte 2. etapla ilgili bilgi göremedim.
    DS-260 application processing fee ödemesi konsolosluğa mı yapılıyor acaba?


  • @yapay-zeka teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @yapay-zeka bu aşıların hepsi mi yapılıyor? Genelde mülakat deneyimlerini okuduğumda max. 3 aşı olduklarını yazmıs tı arkadaslar?


  • @HockeyUmpire2 bir doz aşı içerisinde 5-6 tane etken bulundurabilir yani muayenede yapılacak olan aşılar içerisinde gerekli olan bütün etkenleri barındıracaktır

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @yapay-zeka bu aşıların hepsi mi yapılıyor? Genelde mülakat deneyimlerini okuduğumda max. 3 aşı olduklarını yazmıs tı arkadaslar?

    hayir tabii ki 🙂

    Gerekli asi listesi sizin geldiginiz ulkeye, yasiniza, saglik durumunuza vs. gore degisiklik gosteriyor. Hangi asilari olmaniz gerektigine doktor karar verecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin SB1 konusunda sorunuzu cevapladim, oradan devam edebilirsiniz bu konuya. Bu konu Diversity Visa ile ilgili konu... Surec SB-1'den cok farkli.


  • @yboran rica ederim


  • Banka hesabında ki parayı tl cinsinden göstericem bu problem çıkarır mı dolara çevirmeli miyim ?


  • Bu ileti silindi!

  • Sorun çıkmaz ama TR şartları söz konusu olduğunda yerinizde olsam dolar aşağı doğru en ufak bir hareket yaptığında alıp koyun kenara. Yoksa paranız eriyebilir. Biz GC çıktığı ilk günden sonra TL düşünmedik hiç. Maaşlar yatar yatmaz artan her kuruşa pahalı ucuz demeden dolar aldık. 1 gecede 30-40 kuruş arttığı oldu. Risk almayın derim.

  • ⭐⭐

    @caglaror çok haklısınız. Gönlüm tatil yerlerinde gezerken cebim sakınnnnn yeni bir hayat kuracaksın otur oturduğun yerde zaten florida 'da hep tatilde olacaksın diyor 😊 💵 dolarcık biriktirmeye devam 😊😊

  • ⭐⭐

    @hockeyumpire2 bana aşı kartim olmadigi icin karma aşı yapmışlardı


  • Herkese selamlar, biz de sağlık muayenesini atlattık ve sonunda bizim de tecrübelerimizi yazma vakti geldi:)

    Randevumuz 9.05’teydi ancak randevu saatine göre işlem yaptıklarını söyleyemem. First come first serve mantığında çalışıyorlar. O yüzden erken gitmekte fayda var.

    Unganların muayenehanesi Kuğulu Park’ın yanındaki Dost Kitabevi’nin üzerinde 4. katta bulunuyor. Biz ilk başta yanlışlıkla yan taraftaki Düzen Laboratuvarı’nın kapısına yöneldik. Ancak yukarıya pasajın içerisindeki asansör ile (ya da merdivenler ile) çıkıyorsunuz. 4. katta Mehmet Ungan yazan kahverengi kapıdan girince bir bekleme odasına giriyorsunuz. Odada kahverengi deri koltuklar ve sandalyeler var. Hemen karşıda 2 tane sekreterin oturduğu masaya yöneldik. Bizden pasaportlarımızı, Case numaramızın yazılı olduğu çıktıyı ve varsa aşı kartlarımızı istedi (muayene randevusu epostasının çıktısını istemedi). Aşı kartımız yoktu, geri kalan belgeleri teslim edip koltuklara geçip beklemeye başladık. 5-10 dakika sonra sekreter bizi yanına çağırdıktan sonra bir webcam ile fotolarımızı çekti ve bizi aşağı kattaki Düzen laboratuvarına yönlendirdi.

    Düzen laboratuvarı gayet modern ve (adı üzerinde) düzenli işleyen bir yer. İçeri girdikten sonra hemen sağa yönelip duvarın arkasındaki bekleme odasına geçmeniz gerekiyor. Biz ilk başta nereye gideceğimizi bilemedik çünkü ilk girişte de sekreterlerin olduğu bir masa ve bekleme odası var. Duvarın arkasındaki odada karşıda 5 tane sekreterin olduğu masaya gittik. Önce ücreti ödüyorsunuz. Biz 2 kişi toplam $235 ödedik (kredi kartı kabul ediyorlar ve TL cinsinden ödeyebiliyorsunuz). Sırasıyla aşağıdaki prosedürü izliyorsunuz:

    1. Kan tahlili
    2. İdrar tahlili
    3. Akciğer filmi

    Daha sonra tekrar üst kata Unganlar’ın muayenehanesine çıkıyorsunuz ve biraz daha bekleme salonunda bekledikten sonra sizi doktor muayenesi için içeri alıyorlar. Bir koridora giriyorsunuz, sanıyorum soldaki ilk oda Handan Ungan’ın 2. kapı ise Mehmet Ungan’ın muayenehanesi. Sekreter hanım beni Handan Ungan’ın odasına yönlendirdi ve önce kilo sonra boy ölçümü yaptı. Daha sonra kapalı bir poşetin içerisinde mavi bir önlük vererek sadece iç çamaşırım kalacak şekilde soyunup önlüğü giymemi söyledi. Daha sonra Handan Ungan geldi ve sırt üstü uzanmamı istedi. Önce tansiyon ölçümü yaptı, daha sonra forumda bir çok kez duyduğumuz soruları hızlı hızlı sormaya başladı. Hiç ameliyat oldun mu, depresyona girdin mi, kanser oldun mu, kimseyi öldürmek istedin mi, intihar etmek istedin mi, dövmen var mı, piercingin var mı, psikolojik bir rahatsızlığın var mı, düzenli kullandığın bir ilaç var mı, böbrek ağrın var mı, ciğer ağrın var mı, alkol, sigara, uyuşturucu kullanıyor musun vs. Bu sırada akciğerlerimi dinledi. Daha sonra 2 sağ 1 sol koldan olmak üzere 3 adet aşı vurdu ve muayene sona erdi. Göz muayenesi yapmadı. Daha sonra kredi kartı ile ödeme yaptık, 2 kişi toplam $500. Yani muayene + Düzen laboratuvarına ödediğimiz toplam ücret $735 tuttu (TL cinsinden yazmıyorum çünkü ileride bunu okuyacaklar için önemli olan ücretin kaç dolar olduğu) Ama biz her şeyi kredi kartı ile TL cinsinden ödedik. O günun kuru neyse onun ile çarpıyorlar. Bütün işlemler tam olarak 90 dakika sürdü.

    Sekreter hanım sonuçları ertesi gün saat 4’te alabileceğimizi söyledi.

    Sağlık muayenesini sorunsuz atlattığımız için çok sevinçliyiz. Umarım tahlil sonuçlarında da herhangi bir sorun çıkmaz. İnşallah herkes sorunsuz şekilde sağlık muayenesini atlatır.

    Mülakata girdikten sonra onunla ilgili de deneyimlerimi ayrıntılı olarak paylaşacağım.

    Şimdilik bu kadar...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum