[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@caganpaker Evet, her ülkenin ayrı kontejyanı var fakat bir de total verilecek kart sayısı var. Başlarda problem olmayacak fakat fy nin sonuna yaklaştıkça, hızlı mülakat dağıtan ülke, yavaş mülakat dağıtan ülkeye göre daha avantajlı (toplam kart limiti dolmadan, kendi insanlarına daha çok kart dağıttığı için) olacak mı? Öğrenmeye çalıştığım bu aslında...
Bildiğim kadarıyla DV tarihinde 55K'nın tamamının dağtıldığı bir yıl yok. Olmuşsa bile eskiden ve çok nadir yıllardır. Türkiye'den katılan talihliler hiç bir zaman kotalara takılmamışlardır, ne global ne ülke bazında. İsterse Ankara son ayda bütün talihlileri mülakata alsın.Global limit (Avaiable DV visa) endişeleneceğiniz en son konu olsun.
-
@gucarslan iyi aksamlar ilgili linkteki formu doldurdum telegram hesabına kaydım nasıl olacak yardımcı oluabilirmisiniz mümkün ise .
-
@micro-nesia An Forum üyesi, burası adı üzerinde göçmenlik ile ilgili bir forum sitesi. İnsanlar burada sorularını, meraklarını, sevinçlerini, üzüntülerini hep beraber paylaşıyor. Birinin çıkıp talihli saysını, ülkelere göre dağılımını, yıllara göre vize sayılarını sormasında ve dahi yorum yapmasında şaşılacak, kızılacak “parmak sallanacak, bir durum göremiyorum. Kast ettiğiniz üyelerin kötümserlik sınırlarını aşan mesajlarına moderatör arkadaşlar bıkmadan, usanmadan ama asla azarlar veya ötekileştirir şekilde olmadan zaten uyarıyorlar. Limiti aştıklarında da zaten mesajlarını pasifleştirip bir nevi ikazda bulunuyorlar. Yetkileri olduğu halde asla forumdan attıklarını görmedim.
Profilinize tıkladığımda toplam 13 mesaj attığınızı ve sıfır itibar aldığınızı görüyorum.
Bu da çok katılımcı olmayı sevmediğinizi gösteriyor. Öyleyse bazen iğneyi kendimize çuvaldızı karşımızdakine batıralım.
Mutsuzluk aşılamaya, moral bozmaya, insanların enerjisini düşürmeye sonuna kadar HAYIR. Ama çok seslilikten, demokratik uygulamalardan ödün vermeden ve ötekileştirmeden fikirlerimizi paylaşmaya DEVAM.Şansınız bol olsun.
#SaveDiversityVisa
-
@gamefry umarım bu dediğiniz olur.
-
@özlemavci, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan iyi aksamlar ilgili linkteki formu doldurdum telegram hesabına kaydım nasıl olacak yardımcı oluabilirmisiniz mümkün ise .
İlgileniyorum.
-
@smartcells çok teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
sn. @micro-nesia
bu forumun kurulma amacı zaten bahsettiginiz duyguların / soruların / endişelerin ve elbette deneyimlerin paylaşılması :)insanlara bunları yapıyor diye ufak da olsa bi' nevi serzenişte bulunmak sanki doğru olmuyor. sonuçta siz de bunu yaparken fikrinizi beyan ediyorsunuz, tıpkı diğer talihliler gibi.
süreç düzgün ilerlese emin olun bu endişelerin hiçbiri yaşanmaz. lakin kaba tabirle; kazın ayağı öyle değil..
keşke olsa da biz de sadece mülakat deneyimleri başlığında mülakatimizi anlatıp safî sevinclerimizi paylaşsak :)
-
@gamefry Türkiye'nin gündeminin gerisinde kaldı ama Amerika'nın tüm gündemi yeni varyant ve bazı ülkelerden gelen uçuşlar yasaklanmaya çok önceden başlandı maalesef.
-
@Days-G Doğrudur, fakat Abd elçilik ve konsoloslukları bulundukları ülkeye göre önlem alıyorlar diye biliyorum. Türkiye’nin de uzun zamandır uçuş ve giriş yasağı uyguladığı ülkeler mevcut.
-
@Days-G, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gamefry Türkiye'nin gündeminin gerisinde kaldı ama Amerika'nın tüm gündemi yeni varyant ve bazı ülkelerden gelen uçuşlar yasaklanmaya çok önceden başlandı maalesef.
Haklısınız, umalım ki bu süreç vize sonrası ABD'ye uçuş ve GC-SSN süreçlerini başlatmada önümüzde bir engel teşkil etmez.
-
Bu ileti silindi! -
@Megatron us'e gidene kadar bayram seyran yok.
-
Arkadaslar selam, GC talihlisiyim/ Ds260 formunu doldurmak icin baktigimda Electronic Diversity Visa Confirmation Number bilgisi istiyor. Bu nerede belirtilmektedir.
-
@smartcells merhaba bende çok önceleri formu doldurmuştum fakat telegram grubunuza katılamadım.nedenini arastırdıgımda formunuzdaki kullanıcı adım'' hüseyinsevda ''.telegram da ise ''huseyinsevda ''. bu nedenle bize ulasamadıgınızı düsünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim.selamlar. .......................telegram ı da '' hüseyinsevda '' yapmayı başardım telegram a katılmayı bekliyorum....
-
Maalesef 12 yaşını doldurmuş çocuklardan da Covid-19 aşısı istiyorlar, buda bizim çocuğumuz için istemediğimiz bir şey, kısaca elveda ABD. Umarım ABD hayalleriniz gerçek olur arkadaşlar .Bol şanslar hepinize.
-
@ALS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Maalesef 12 yaşını doldurmuş çocuklardan da Covid-19 aşısı istiyorlar, buda bizim çocuğumuz için istemediğimiz bir şey, kısaca elveda ABD. Umarım ABD hayalleriniz gerçek olur arkadaşlar .Bol şanslar hepinize.
Kesin mi kararınız
-
@ALS Çocuklarımız hassas noktamız. Kararınıza saygı duymakla beraber, mrna olmayan, geleneksek ölü virüs aşısı olan sinovac’ı da kabul ediyorlar. Aşıyı araştırabilirsiniz.
-
Omicron Varyantı ile ilgili ciddi önlemler var. Bunun DV ye nasıl yansıyacağını bilemem tabiki ve DV sürecinde yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim.
Ben Kanada öğrenci vizesi sonrası çalışma izniyle ilgileniyorum. (DV Talihlisi olamasam da göç konusu ile ilgilendiğim için)
Kanada eğitim sonrası çalışma yani PWGPP için ülke dışı uzaktan eğitim ile devam edenlerin de (DLI şartı ile) PGWPP için uygun olduklarını ve bu kararın Ağustos 2022 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Bunun gibi çok fazla önlem var.ABD için durum nasıl ve DV sürecini etiler mi etkilemez mi bilemiyorum. Umarım etkilemez. Sadece araştırmalarınız için paylaşılabilecek bir bilgi olduğu için paylaşmak istedim.
-
@Hopes1 Aşı olduktan sonra kanser ve ölüm dahil bir çok olumsuz durumla karşılaştım yakın ailemde ve arkadaşlarım arasında, aşıdan mıdır değil midir bilemiyorum, ama insan acaba mı diye aklında da geçirmiyor değil..! Tamam biz olalım ama çocuk için cesaret edemiyorum onun adına karar da alamıyorum. Çocuklar artık bilinçli aşı olmak istemiyorum diyor, zorlayamıyorsun .Etrafımızdaki doktorlara soruyorum önermiyorum diyorlar çocuk için ama sen bilirsin diyorlar. yuvarlak cevap veriyorlar. Etrafımda çocuğuna aşı yaptıran yada sıcak bakan bir tek ailede yok .Sonuçta aşı yoksa sağlık muayenesi yapamıyorsun. Mecburen üzülerek vazgeçtik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum