Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MehmetArikan Her ülkenin ayrı kontenjanı var diye biliyorum ama yanlışsa düzeltin lütfen


  • @caganpaker Evet, her ülkenin ayrı kontejyanı var fakat bir de total verilecek kart sayısı var. Başlarda problem olmayacak fakat fy nin sonuna yaklaştıkça, hızlı mülakat dağıtan ülke, yavaş mülakat dağıtan ülkeye göre daha avantajlı (toplam kart limiti dolmadan, kendi insanlarına daha çok kart dağıttığı için) olacak mı? Öğrenmeye çalıştığım bu aslında...


  • @caganpaker her ülkenin ayrı kontenjanı yok, her ülkenin alabileceği max vize sayısı var, bu da toplam 55k vizenin 7%'sine geliyor. Yani TR dışında tüm EU bölgesi ülkeleri vizeyi sürekli vermeye devam ederse gerçekten yüksek CN'lerin vize alması mümkün değil.


  • Arkadaşlar neyi değiştirecek bu sorduğunuz sorular ? Birisi var sürekli negatif yorumlar, yok şu yıl daha iyiydi bu yıl kötüydü, öbürü mülakat vermeyeceklre gidemeyeceğiz vize vermeyecekler yok şöyle böyle... Ya dava açalım falan diyen var daha aylardan ocak, mali yılın bitmesinde var daha 7-8 ay. Git aç davanı elinden tutan yok arkadaşım. Öbürü kontenjandı mülakattı bilmem ne. Neyi değiştirecek yani başka bir ülkenin daha fazla mülakat vermesi ? Oradan randevu almak istiyorsanız buyrun alın.
    Yurttaşlar, buradaki herkes sizinle aynı statüde. Beğenin ya da beğenmeyin ortada da böyle bir durum var. Herkes ister daha iyi olmasını ama durum bu. Bunu da böylece kabul edip yola öyle devam etmek gerekir. Biliyorum biraz kaderci bir yaklaşım gibi görünebilir ama herkes kaderini yaşayacak. Nasibinizden fazlasını
    istediğiniz kadar arayın BULAMAYACAKSINIZ. Yapmanız gereken şey boş soru sormayı bırakıp süreci takip etmek. Randevu verilirse evrakları toplayıp gitmek hepsi bu. Bu kadar. Kontenjanın kalıp kalmayacağını bilseniz ne fayda bilmeseniz ne fayda ? 2021 yada geçmiş yıllar iyiyse bundan size ne kötüyse size ne ? Biz 2020 2021 yada öncesinde değiliz 2022'deyiz. Bu yılda kendi içinde, kendine göre bir gelişim gösteriyor. Bunu tartışmanın vize almak için size ayrıcalık tanıyacağını düşünüyorsanız buyrun tartışın. Yani o kadar yoruldum ki incir çekirdeğini doldurmayan bomboş şeylerin tartılmasından anlatamam..


  • @gucarslan o kadar güzel özetlemişsiniz ki. Forumu 2 yıldır hergün takip eden DV, Family Based ve Employed Based tüm sayfaları tek tek okumuş biri olarak, bu yıl DV 2 yıla göre çok göre iyi gidiyor ama DV 2022 talihleri cok karamsar( ben EB katogorisiyim). DV2021 talihleri sürekli birbirlerine destek ve motiveydiki gerçekten temmuz ayına kadar hic bir aksiyon alınmamıştı. Sizleri sabrınız için tebrik ediyorum.


  • @smartcells gercekten sizleri sabrınız ve yazınız için teşekkür etmek istedim. Ben yıllardır EB katogorisindeyim ve bu forum bu bekleme sürecinde motive bir arac. DV2021 süreciyle DV2022 kıyaslayıp, DV2022 cok kotu demek şaşırtıcı. 2 yıldır gün gün takip eden biri olarak, Tüm arkadaşlar büyük bir aksilik çıkmazsa vizelerini alırlar. Lütfen birbiriniz negatif üzmeyin. Covid öncesi yıllarda da yogun vize verilerine bakın.. en cok ne zaman verilmiş vs. Bu işte sabırdan başka bir yol yok..inşallah hepiniz umulmadık bir aksilik çıkmazsa alacaksınız.yapılan iyileştirme ile Sürecin nasıl sizler için kısaldığı farkedin. Kıymetini bilin. Gercekten DV2021 talihleri için çok üzücüydü.


  • @gumuspsy evet 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @caganpaker Evet, her ülkenin ayrı kontejyanı var fakat bir de total verilecek kart sayısı var. Başlarda problem olmayacak fakat fy nin sonuna yaklaştıkça, hızlı mülakat dağıtan ülke, yavaş mülakat dağıtan ülkeye göre daha avantajlı (toplam kart limiti dolmadan, kendi insanlarına daha çok kart dağıttığı için) olacak mı? Öğrenmeye çalıştığım bu aslında...

    Bildiğim kadarıyla DV tarihinde 55K'nın tamamının dağtıldığı bir yıl yok. Olmuşsa bile eskiden ve çok nadir yıllardır. Türkiye'den katılan talihliler hiç bir zaman kotalara takılmamışlardır, ne global ne ülke bazında. İsterse Ankara son ayda bütün talihlileri mülakata alsın.Global limit (Avaiable DV visa) endişeleneceğiniz en son konu olsun.


  • @gucarslan iyi aksamlar ilgili linkteki formu doldurdum telegram hesabına kaydım nasıl olacak yardımcı oluabilirmisiniz mümkün ise .


  • @micro-nesia An Forum üyesi, burası adı üzerinde göçmenlik ile ilgili bir forum sitesi. İnsanlar burada sorularını, meraklarını, sevinçlerini, üzüntülerini hep beraber paylaşıyor. Birinin çıkıp talihli saysını, ülkelere göre dağılımını, yıllara göre vize sayılarını sormasında ve dahi yorum yapmasında şaşılacak, kızılacak “parmak sallanacak, bir durum göremiyorum. Kast ettiğiniz üyelerin kötümserlik sınırlarını aşan mesajlarına moderatör arkadaşlar bıkmadan, usanmadan ama asla azarlar veya ötekileştirir şekilde olmadan zaten uyarıyorlar. Limiti aştıklarında da zaten mesajlarını pasifleştirip bir nevi ikazda bulunuyorlar. Yetkileri olduğu halde asla forumdan attıklarını görmedim.
    Profilinize tıkladığımda toplam 13 mesaj attığınızı ve sıfır itibar aldığınızı görüyorum.
    Bu da çok katılımcı olmayı sevmediğinizi gösteriyor. Öyleyse bazen iğneyi kendimize çuvaldızı karşımızdakine batıralım.
    Mutsuzluk aşılamaya, moral bozmaya, insanların enerjisini düşürmeye sonuna kadar HAYIR. Ama çok seslilikten, demokratik uygulamalardan ödün vermeden ve ötekileştirmeden fikirlerimizi paylaşmaya DEVAM.

    Şansınız bol olsun.

    #SaveDiversityVisa


  • @gamefry umarım bu dediğiniz olur.

  • ⭐⭐⭐

    @özlemavci, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan iyi aksamlar ilgili linkteki formu doldurdum telegram hesabına kaydım nasıl olacak yardımcı oluabilirmisiniz mümkün ise .

    İlgileniyorum.


  • @smartcells çok teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @micro-nesia
    bu forumun kurulma amacı zaten bahsettiginiz duyguların / soruların / endişelerin ve elbette deneyimlerin paylaşılması 🙂

    insanlara bunları yapıyor diye ufak da olsa bi' nevi serzenişte bulunmak sanki doğru olmuyor. sonuçta siz de bunu yaparken fikrinizi beyan ediyorsunuz, tıpkı diğer talihliler gibi.

    süreç düzgün ilerlese emin olun bu endişelerin hiçbiri yaşanmaz. lakin kaba tabirle; kazın ayağı öyle değil..

    keşke olsa da biz de sadece mülakat deneyimleri başlığında mülakatimizi anlatıp safî sevinclerimizi paylaşsak 🙂


  • @gamefry Türkiye'nin gündeminin gerisinde kaldı ama Amerika'nın tüm gündemi yeni varyant ve bazı ülkelerden gelen uçuşlar yasaklanmaya çok önceden başlandı maalesef.


  • @Days-G Doğrudur, fakat Abd elçilik ve konsoloslukları bulundukları ülkeye göre önlem alıyorlar diye biliyorum. Türkiye’nin de uzun zamandır uçuş ve giriş yasağı uyguladığı ülkeler mevcut.


  • @Days-G, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gamefry Türkiye'nin gündeminin gerisinde kaldı ama Amerika'nın tüm gündemi yeni varyant ve bazı ülkelerden gelen uçuşlar yasaklanmaya çok önceden başlandı maalesef.

    Haklısınız, umalım ki bu süreç vize sonrası ABD'ye uçuş ve GC-SSN süreçlerini başlatmada önümüzde bir engel teşkil etmez.


  • Bu ileti silindi!

  • @Megatron us'e gidene kadar bayram seyran yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum