ABD Yolunda Evlilik
-
@elif_k ayrica evlilik islemleriyle ilgili bilgileri su basliga da aktarirsaniz harika olur:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleri
tebrikler ve gocmenlik surecinizde bol sanslar.
-
Sayın Ali Bey @crazycells,
Bilgiler için çok teşekkür ederiz.
Foruma yazdıktan sonra sizin cevabınızı beklerken bir yandan da bir avukat desteği almamızın doğru olacağını düşündük . Siz de tavsiye etmişsiniz 😊Danıştığımız avukat da sağolsun son derece yardımsever şekilde bize durumu özetledi. Bu konuda sizin cevabınız ile aynı cevabı aldık. Sizin de belirttiğiniz gibi başvurumun bu hafta kayda alınması gerekiyormuş. Anlıyorum ki imkansız değil ama çok zor😔
Sanırım üzülerek dönmek zorunda kalacağım. Çünkü bu hafta kayda girmediğinde anladığım kadarı ile turist vizemi ihlal etmiş duruma düşeceğim ve bu da direkt red edilememe neden olacak. Galiba bu nedenle artık turist vizemle de giriş hakkımı yakmış olacağım.
Burada evlenerek kalmak ve statü değiştirmek düşüncem olmadığı için sonradan oluşan bu duruma gerekli hazırlığı yapamamış olduk , keşke samimi şekilde durumu böyle olanlar için de bir düzenleme olsaydı. En azından postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul edilseydi 😔
Yardımınız ve bilgileriniz için çok teşekkürler ,sağolun. -
Sayın @crazycells,
Paylaşım yaptık , umarız faydası olur😊
Teşekkür ederiz . -
@elif_k, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Sayın Ali Bey @crazycells,
Bilgiler için çok teşekkür ederiz.
Foruma yazdıktan sonra sizin cevabınızı beklerken bir yandan da bir avukat desteği almamızın doğru olacağını düşündük . Siz de tavsiye etmişsiniz 😊Danıştığımız avukat da sağolsun son derece yardımsever şekilde bize durumu özetledi. Bu konuda sizin cevabınız ile aynı cevabı aldık. Sizin de belirttiğiniz gibi başvurumun bu hafta kayda alınması gerekiyormuş. Anlıyorum ki imkansız değil ama çok zor😔
Sanırım üzülerek dönmek zorunda kalacağım. Çünkü bu hafta kayda girmediğinde anladığım kadarı ile turist vizemi ihlal etmiş duruma düşeceğim ve bu da direkt red edilememe neden olacak. Galiba bu nedenle artık turist vizemle de giriş hakkımı yakmış olacağım.
Burada evlenerek kalmak ve statü değiştirmek düşüncem olmadığı için sonradan oluşan bu duruma gerekli hazırlığı yapamamış olduk , keşke samimi şekilde durumu böyle olanlar için de bir düzenleme olsaydı. En azından postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul edilseydi 😔
Yardımınız ve bilgileriniz için çok teşekkürler ,sağolun.Bence hemen I-130 formunu gonderin ve surecinizi baslatin. I-485 basvurusunu rafa kaldirmaniz dert degil, hala konsolosluklarda surece devam edebilirsiniz. Eger I-94 surenizi gecirmeden ABD'den cikarsaniz bu durumda turist vizesiyle daha sonra yeniden giris yapabilirsiniz. Yani CP icin konsoloslukta mulakat beklerken ABD'ye giris cikis yapabilirsiniz. Bu, yasak degil; onemli olan turist vizesini amacina uygun olarak, ABD'de gecici sure kalmak icin kullanmak. Bu tur durumlarda dediginiz iyi niyeti gostermek (surenizi gecirmeden ABD'den cikmak), kapidan girerken CBP gorevlisini ABD'den cikacaginiza ikna etmeye yetebilir.
-
Sayın@crazycells tekrar teşekkür ederiz.
Bir konuda daha desteğinizi rica edeceğim ; turist vizemi uzatmak için form göndersem , sizce uzatılma imkanı var mı ? Sonuçta 6 aylık kalış süremin bitmesine 1 hafta kala göndermiş olacağım . Bunun için de mi geç kaldık acaba? Bir çok yerde uzatma İÇİn başvuruyu en azından 1 ay 45 gün önce yapmanın faydalı olacağı yazılmış.
Eğer uzatılmazsa ve örneğin ı94 ile bana verilen sürenin üstüne 4 ay daha burada kalmış olsam ( o sürede uzatmaya ilişkin cevap hala gelmemişse veya red gelmişse de derhal Amerika’dan çıksam ) turist vizem yanar mı yoksa hala geçerli mi kabul edilir ? Yani bir sonra ki gelişimde mevcut turist vizemle giriş yapabilir miyim ?
Turist vizesinin uzatılmasına ilişkin forumda başka bir başlık gördüm orayı da okudum, ancak sanırım telaş hissinden tam idrak edemiyor olabiliriz.
Bir tavsiyeniz veya öngörünüz olabilir mi ? Çünkü şartları çok mu aleyhimize zorluyoruz yoksa bundan sonuç almak mümkün olur mu bilemiyoruz.
Teşekkürler, -
Merhabalar, Dün Amerika'da ki bir avukat ile nişanlımla evlilik için konuştuk. Daha önce sormuştum ve görüşmemiz sonucunda da Nişanlımla vegasta evlenip greencard sürecimi Türkiye'den başlatmaya karar verdik. Ancak Avukat bize koronadan dolayı işlerin yavaşladığını konsolosluğun çalışmadığını söyledi. Şuan güncel olarak durum nedir başvuran var mı en iyi durumda 2 yıl süreceğini söyledi, gerçekten sistem bu kadar yavaş mı? Mayısta evleneceğiz bu arada. Fikirleriniz çok önemli, şimdiden teşekkür ederim.
-
Sizin yerinizde olsam ABD icinde evlenip burada yapardim basvuruyu.
CR-1 suresi ortalama 12-18 ay suruyor. Ilk asama olan USCIS asamasinda bazi service centerlar ki nereye gidecegi belli olmuyor dosyanizin tek basina 1 sene alabiliyor onay almak. -
Merhabalar k-1 e yani nişanlı vizesine başvurmayacağım. Turist vizesiyle Evlilik yapıp Türkiyeye geri dönüp burdan başvuru yapacağım çünkü Türkiye de düğün yapacağız ve ben çalışmaya devam etmek istiyorum greencard çıkana kadar.
-
@strangek CR-1 yazicaktim pardon. Dedigim gibi video aydinlaticaktir. ABD da surec cok daha hizli isliyor su ara. Turkiyede belirsiz. Biz 1 sene olucak bekliyoruz. NVC sureci sadece 3 ay suruyor ve ustune 3 ay en az konsolosluk, 18 ayi gozden cikarmaniz lazim.
-
@yonca_2020 cevap için teşekkür ederim avukatta Türkiye için sürecin yavaş olduğunu belirtti ancak mülakat olana kadar vizem iptal olmuyormuş bu yüzden gidip gelebilirim evlilikten 1 sene sonra işten ayrılmayı düşünüyorum. 1 yılı gözden çıkardım ancak kalan süreyi eşimin yanında geçirebilir miyim? Süreç uzarsa sürecime orda devam edebilir miyim ? Koronadan kaynaklı bu 2 senedir sıkıntılar varmış ancak vize görüşmeleri başlatılmış sizce sürecin işleyiş hızı değişir mi?
-
@strangek vizeniz varsa giris cikis yapabilirsiniz. Ama unutmayin girislerde ordaki gumruk memurunun insiyatifine baglisiniz. Yani sizi almama ihtimalleri var yinede. Az da olsa bir risk var. Genelde problem yasayan duymadim. Surecin hizi hic degisicek gibi degil cunku cok fazla backlog var. Biraz sansa bagli hersey.
-
@elif_k, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Sayın@crazycells tekrar teşekkür ederiz.
Bir konuda daha desteğinizi rica edeceğim ; turist vizemi uzatmak için form göndersem , sizce uzatılma imkanı var mı ? Sonuçta 6 aylık kalış süremin bitmesine 1 hafta kala göndermiş olacağım . Bunun için de mi geç kaldık acaba? Bir çok yerde uzatma İÇİn başvuruyu en azından 1 ay 45 gün önce yapmanın faydalı olacağı yazılmış.
Eğer uzatılmazsa ve örneğin ı94 ile bana verilen sürenin üstüne 4 ay daha burada kalmış olsam ( o sürede uzatmaya ilişkin cevap hala gelmemişse veya red gelmişse de derhal Amerika’dan çıksam ) turist vizem yanar mı yoksa hala geçerli mi kabul edilir ? Yani bir sonra ki gelişimde mevcut turist vizemle giriş yapabilir miyim ?
Turist vizesinin uzatılmasına ilişkin forumda başka bir başlık gördüm orayı da okudum, ancak sanırım telaş hissinden tam idrak edemiyor olabiliriz.
Bir tavsiyeniz veya öngörünüz olabilir mi ? Çünkü şartları çok mu aleyhimize zorluyoruz yoksa bundan sonuç almak mümkün olur mu bilemiyoruz.
Teşekkürler,Maalesef bu dediginiz iki acidan sorunlu...
Birincisi sizin de bahsettiginiz gibi maalesef yeterince sure kalmadi, ikincisi ise ancak ve ancak siz gocmenlik amaci gutmuyorsaniz ve turistik amacli seyahatiniz uzadiysa bu konuda bir uzatma talep etmelisiniz. Turist vizesini "gocmenlik islemlerini tamamlamak" amaciyla uzatamazsiniz...
Bu durumun boyle oldugunu soyleseniz de, hemen ardindan gocmenlik islemlerini baslatmaniz dosyanizda ve niyetlerinizde suphe uyandiracaktir. Ve ABD'den cikmaniz gerekirse bu basvurularin etkisiyle CBP gorevlileri sizi ABD'ye almayabilirler de...
-
@strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar, Dün Amerika'da ki bir avukat ile nişanlımla evlilik için konuştuk. Daha önce sormuştum ve görüşmemiz sonucunda da Nişanlımla vegasta evlenip greencard sürecimi Türkiye'den başlatmaya karar verdik. Ancak Avukat bize koronadan dolayı işlerin yavaşladığını konsolosluğun çalışmadığını söyledi. Şuan güncel olarak durum nedir başvuran var mı en iyi durumda 2 yıl süreceğini söyledi, gerçekten sistem bu kadar yavaş mı? Mayısta evleneceğiz bu arada. Fikirleriniz çok önemli, şimdiden teşekkür ederim.
Direkt su basliktan bilgileri alabilirsiniz:
Konsolosluk bir sure hic calismadi maalesef, su an eskisi kadar hizli olmasa da calisiyorlar... Fakat gecikmenin en buyuk nedeni biriken dosyalar...
-
@strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@yonca_2020 cevap için teşekkür ederim avukatta Türkiye için sürecin yavaş olduğunu belirtti ancak mülakat olana kadar vizem iptal olmuyormuş bu yüzden gidip gelebilirim evlilikten 1 sene sonra işten ayrılmayı düşünüyorum. 1 yılı gözden çıkardım ancak kalan süreyi eşimin yanında geçirebilir miyim? Süreç uzarsa sürecime orda devam edebilir miyim ? Koronadan kaynaklı bu 2 senedir sıkıntılar varmış ancak vize görüşmeleri başlatılmış sizce sürecin işleyiş hızı değişir mi?
Sizin dediginiz duruma gore Turkiye'deki isinizden hemen ayrilmayacaginiz icin zaten Turkiye'den islemlere devam etmeniz daha dogru gorunuyor.
Turist vizesini giris-cikis icin kullanabilirsiniz, ama tekrar geri doneceginize dair ucak bileti vs. gibi belgeleri de seyahat ederken yaninizda bulundurun. Eger kapidaki CBP gorevlisi ABD'den cikis yapmayacaginizi dusunurse sizi almayabilir.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells merhaba herkese, arkadaşlar sitede yeni olduğum için yanlış yere konuyu açtiysam özür dilerim ama benim merak ettigim bazi sorularim var. Bilgisi olan arkadaşlar veya adminler detayli cevaplarlarsa cok ama cok memnuniyet duyarim.
Yaklaşık 2 senedir internet uzerinden tanistigim ve hergun konustugum birisi var hayatimda. Kendisi nişanlım oluyor ve 1 ay icinde buraya gelecek evleneceğiz. Kendisinin daha önceden basarisiz bir evliligi oldu ve boşandı. Kendisinin buraya gelirken ne gibi evraklarla gelmesi gerekiyor ve gelmeden önce orada yapmasi veya ABD icerisinde konsolosluga vs bildirmesi gereken birşey var mi? Araştırmalarıma gore şu evraklar lazim olacak;
1- Doğum belgesi
2- en az 6 ay geçerli pasaport
3- 6 adet son 6 ayda cekilmis vesikalık fotograf
4- Boşandığına dair belge
5- Bekar olduğunu kanitlar belge (nereden alabilir bilgilendirir misiniz)Bu saydiklarim disinda ne gibi adimlar izlemesi veya evraklarla gelmesi gerekiyor?... ayrica parantez icerisinde ki sorunun cevabini bilen ve cevaplayan olursa memnuniyet duyarim...
Sorunsuz ve eksiksiz bir evlilik yapmayi dusunuyoruz Türkiye'de. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi.. çok onemli bizim için..
-
@crazycells ayrıca Türkiye'de iddet süresi fiye bir olay varmış. Şimdi benim nişanlım geçen ay boşandı ama tamamen ABD li birisiyle bosandi ve ABD kurallari yasalariyla bosandi. Bu iddet süresi olayı bizim evliliğimize engel olmaz degil mi? Kesin bilgisi olan var mi çok onemli bu konu.
-
@Berkan-Duru merhaba , nişanlınız Türk mü ve Türkiye’de mi yaşıyor?
Amerikada yaptığı evliliği Türkiye’ye bildirmiş miydi yani Türkiye’de de evli görünüyor muydu ? -
@elif_k merhaba, hayır nişanlım ABD doğumlu ABD vatandaşı. Türk değil kendisi. Bildiri vs yapmadı ama ben evlendirme dairesiyle görüştüm yalnızca Türkiye'de ki konsolosluklardan herhangi birinden online olarak affidavit evlilik formunu doldurup daha sonra çıktısını aldıktan sonra konsolosluktan 50 dolar nakit TR veya USD ödemek suretiyle konsolosluktan randevu alması gerekiyormuş. Yalnız bu formu doldururken kesinlikle randevu gününe kadar imzalamamak gerekiyormuş. Bu belge orada yeminli bir halde imzalayıp noterlendikten sonra evlilik dairesine müracaat edilebiliyormuş. İddet süresi bizim için sorun olmayacakmış çünkü nişanlım oranin yasalarıyla boşanmış ve oranın yerel vatandaşı. Kendi eyaletinde ise boşandıktan sonra remarry için gün yokmuş bizde ki gibu 300 gün. Başka bilgisi olan varsa bu konu hakkında lütfen yorumlarda belirtebilir mi?...
-
Merhaba @Berkan-Duru evet iddet müddeti Türkiye’de geçerli bir evliliğin olması durumunda gerekli olduğu için nişanlınız hakkında bu soruları sormuştum. Amerika’da bir kaç eyalet dışında boşanmadan sonra bu şekilde bir bekleme süresi olmadığını bilmiyorum. Türkiye’de 300 gün çocuğun nesep bağı için belirleniyor ancak Amerika’da bir kaç eyalette ( Alabama , Teksas gibi )çocukla ilgili değilde sadece boşanma konusundaki görüşün tekrar çiftler tarafından düşünülebilmesi için (30-180 gün gibi) süreler olabilir.
Nişanlınız boşandığı eyaletin yasalarına göre boşanmasından sonra bir bekleme süresi olmadığını teyid etmiş.
Nişanlınızın Pasaport , fotoğraf,sağlık raporu vs.gibi evlendirme dairesinden istenen diğer evraklarla birlikte evlilik ehliyet belgesi almanız veya bekarlık belgesi ile birlikte doğum belgesini alması Türkiye’deki evlilik işlemleriniz için yeterli olacaktır. Evlilik işlemlerinizi kolaylıkla halletmenizi dilerim .
Bu arada , Amerika’da ne şekilde alındığını bilmiyorum ama belki nişanlınız Amerika’da bekarlık belgesi almaya çalışabilir böylece bekarlık belgesi almada bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmadığını görür ve bir sıkıntı varsa Türkiye ‘ye gelmeden halledebilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum