Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.5k 202

  • @Erkand haklisin abi. maalesef tl ile para kazanmak cok zor oldu. hadi konsolosluk insiyatifiyle vize alsak amerika da yetmez az miktardaki para, mecbur kazanicaz. bu durum uzun yillar surecek gibi duruyor... :confused_face:


  • @greenHasanHuseyin, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Erkand haklisin abi. maalesef tl ile para kazanmak cok zor oldu. hadi konsolosluk insiyatifiyle vize alsak amerika da yetmez az miktardaki para, mecbur kazanicaz. bu durum uzun yillar surecek gibi duruyor... :confused_face:

    En azindan konsolosluk onay verse adimimizi atsak bir seyleri degistirebiliriz, Turkiyede biriktirdigin her para saat basi hatta dakika basi deger kaybediyor.. çok aci durumdayiz


  • @uzaysan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Ping-PONG, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @uzaysan National Geographic de inanılmaz makineler programında Lockheed C-5 Galaxy belgeseli var şu an.
    Yoğun duygusal değişimler geçiyorum izlerken.
    50 yıllık teknoloji ve günümüzde bizim hala başaramadıklarımızı görünce. 🥲

    Metalurji alanında zaten çok geriyiz. Ve tersine mühendislik yapılacak bir alan da değil. Deneme yanılma yaparak bulmak lazım teknik destek almıyorsak. Uzay mekiğindeki seramik ısı yalıtım kaplamalarını hala üretemiyoruz mesela. Bu adamlar şimdi aynı malzeme ile süpersonik füze falan yapıyorlar. Bizde en son şu proje vardı.

    https://uzay.tubitak.gov.tr/tr/uydu-uzay/thor

    Şuan ne durumda bilmiyorum. Sen bunu yakalasan bile karşındaki adam da boş durmuyor. Fark devam ediyor. Bir dünya savaşı olur da Nato olarak üretim tesisleri kurulursa ancak öyle yakalarız gibi.

    Tübitak bağlantısını zikirmatik projesine açılacak sandım bi an. :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    Yıl 2024… Türkiye 2023 seçimlerini başarı ile atlatmış, Elon Musk ile uzaya çıkmış bir ülke. Dünyanın gözü üzerimizde ve Türkiyeye girmek isteyen herkes için Yellow Card çekilişi yapılıyor. Yılda yanlızca 55 şanslı kişiye Yellow Card veriliyor ve eğer uslu bir kişilik sergilerse 15 yıl sonra vatandaş olabiliyor.Türk Lirası Dolar karşısında rekor üstüne rekor kırıyor. Saatte % 12 sabit hız ile dolar karşısında sürekli artışta. 1 Bitcoin 0,07 kuruş. Elon ile Erdoğan yeni bir kripto varlık çıkardı. Adı Türkcoin. İşlem yapabilmek için bile 100 bin dolar alt limit var. Uzay, boyutlar arası geçiş, evrenin sırları hep Türkiyenin elinde. Erdoğanın, tüm dünya merkez bankalarının fikir birliği ettiği iktisat programlarının tam tersine uyguladığı yeni ekonomik program, sırları tam olarak anlaşılamaz şekilde Türkiyeyi ŞAHLANIŞ a geçirdi. Yeni uzay programı da adını buradan alıyor. Öyle ya, herkesin ''Böyle Olmalı'' dediği ekonomik programlarda Türkiye tam olarak batış halindeydi. Tersini uygulayınca neden çok iyiye gitmesin. Bütün solcular ateistler muhalifler Erdoğanın yörüngesinde birleştiler. Kılıçdaroğlu soyadını Erdoğlu olarak değiştirdi. Akşener Erşener yaptı. Sedat Peker, adını Recep soyadını Pekerdoğan olarak değiştirdi. Dünya basınının kafasını kurcalayıp dikkatleri kendi üstüne çekerek Erdoğanın yeni ekonomik planını oluştururken yaptığı twit atma görevlerini layığıyla yerine getirdiği için Üstün hizmet madalyası verilip Başkan Şovalyesi ilan edildi.

    Klasik bir koyunun uyumadan önce göreceği hülyalar bunlarla sınırlı değil ama ne yazık ki bizim hayal dünyamız sınırlı onlarınkine nazaran.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @uzaysan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Ping-PONG, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @greenHasanHuseyin, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    yabancilarin erdogan ve faiz indirimleri hakkindaki fikirleri icin videonun yorumlarini okuyabilirsiniz. rezil olduk ya...

    https://www.youtube.com/watch?v=zQIdDHbV0L0

    Have you seen the palace Tayyip built for himself? Its magnificent !
    🥲

    Magnificent Tayyip. Tayyip erdoğanın 66 yıllık hayatının 46 yılını at üstünde geçirdiğini biliyor muydunuz?

    Adamı at bile sırtında tutmuyor. Gözlerimizle gördük. Bir at kadar olamadık. 😂

    Hayvanın türü farklı. Koyun olunca, hali ile bir at gibi davranılmasını bekleyemezsin onu seçenlerden.


  • @ibrahimasar :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @uzaysan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Ping-PONG, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @uzaysan National Geographic de inanılmaz makineler programında Lockheed C-5 Galaxy belgeseli var şu an.
    Yoğun duygusal değişimler geçiyorum izlerken.
    50 yıllık teknoloji ve günümüzde bizim hala başaramadıklarımızı görünce. 🥲

    Metalurji alanında zaten çok geriyiz. Ve tersine mühendislik yapılacak bir alan da değil. Deneme yanılma yaparak bulmak lazım teknik destek almıyorsak. Uzay mekiğindeki seramik ısı yalıtım kaplamalarını hala üretemiyoruz mesela. Bu adamlar şimdi aynı malzeme ile süpersonik füze falan yapıyorlar. Bizde en son şu proje vardı.

    https://uzay.tubitak.gov.tr/tr/uydu-uzay/thor

    Şuan ne durumda bilmiyorum. Sen bunu yakalasan bile karşındaki adam da boş durmuyor. Fark devam ediyor. Bir dünya savaşı olur da Nato olarak üretim tesisleri kurulursa ancak öyle yakalarız gibi.

    Tübitak bağlantısını zikirmatik projesine açılacak sandım bi an. :)

    Aslında güzel bir rickroll olurmuş ama kaçırdık şansı.


  • Tahminimce seneye cok fazla para basip sirf goz boyamak icin dagitacaklar memura emekliye ciftciye sonucuda daha vahim olacak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Sizce onumuzdeki aylarda bankadan doviz cekimine ya da doviz havave/eft islemlerine kota gelir mi ? İsciye maas zammı, devlet gorevlilerine maas zammı, emekliye maas zammi yapacaklar ve ciddi oranlarda olacak orası kesin. Insanları TLde kalmaya bir sekilde zorlarlar mı acaba ?


  • parali yollardan koprulerden tunellerden gecenler yandi,gecis ucretleri iki misli olur.


  • 17 direnci de kırıldığına göre 30 u görmemesi için hiç bir neden kalmadı. Sonumuz hayr olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    parali yollardan koprulerden tunellerden gecenler yandi,gecis ucretleri iki misli olur.

    Geçmeyenler de yandı sayın abim. Yılın sonunda dolar cinsinden geçiş garantisi ödendiğinden o da bizim cebimizen çıkıyor. Bi kanal açıp Avustralyaya yerleştiremediniz bizi, hükümet yerleştiriyo bize :)

  • ⭐⭐

    Araplarla yapılan Swap anlaşmasında doları 22 den baz almışlar demek ki orayı çok rahat görücez :D önceden swap anlaşması yaptığımız ülkeler şu an zarardaymış bu gidişle swap anlaşması yapacak ülkede bulamayacağız

  • ⭐⭐

    @kursat68, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Tahminimce seneye cok fazla para basip sirf goz boyamak icin dagitacaklar memura emekliye ciftciye sonucuda daha vahim olacak

    Şu an zaten sürekli para basıyorlar dün bankamatikten para çektim hepsi gıcır gıcır sıralı seri numaralı paralar. Asgari ücrete yapılan zam, memurlara verilen müjdeler, emekliye yapılacak iyileştirme çabaları, öğretmenlere verilecek 3600 ek gösterge hepsi 2022 yılının seçimsiz geçmeyeceğini gösteriyor. Artık tek çözüm erken seçim zaten bu saatten sonra faiz artırımına da gidilse kimse elindeki doları bozmaz. Merkez bankası dolara müdahale ettikçe millet alttan dolar topluyor


  • @Ping-PONG torba yasası geçince katardan para gelecek ozaman dolar düşecek. Bu arada torba yasası ne var. Antalya limanı 25 yıllık ayrıca tüm antalya sahili bedelsiz olarak devir olacak. Ozaman 40 milyar sonra da 90 milyar dolar gelecek. Bu arada haftasonu cibiliyetsiz cümlesinin yankıları daha çıkmadı. Bir kere de olsa Atatürk haksız çıksın.

    "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. "


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Ping-PONG torba yasası geçince katardan para gelecek ozaman dolar düşecek. Bu arada torba yasası ne var. Antalya limanı 25 yıllık ayrıca tüm antalya sahili bedelsiz olarak devir olacak. Ozaman 40 milyar sonra da 90 milyar dolar gelecek. Bu arada haftasonu cibiliyetsiz cümlesinin yankıları daha çıkmadı. Bir kere de olsa Atatürk haksız çıksın.

    "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. "

    Bir süredir adım attığım her yerde abartısız ve istisnasız Arap profilli insanlar görüyordum(geleneksel kıyafetli, yabancı plakalı(genellikle Irak ve Katar ne hikmetse) araçlar da cabası... Sonumuz hayrolsun.


  • $1 = 17.95 TL


  • @MySea An itibariyle 18 TL'yi geçti. Uçuyoruz ama uçurumdan aşağı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dolarla maas alip gecinmeye calisan birisi olarak cok endiseliyim . Basimizdaki zati muhteremin son beyanatinda kurani ekonominin gidis icin isaret etmesi iyiye alamet degil, Turkiyede kimsenin bu beyandaki tehlikeden farkinda olmamasi yada susmasina diyecek sozum yok.


Benzer Başlıklar

  • Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

    Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • 2024 Başkanlık Seçimi

    Gündem ve Sohbet
    74
    4 Oy
    74 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler: 1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek. 2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek. 3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa. 4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak. 5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak. 6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek. 7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek. 8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak. 9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak. 10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak. 11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek. 12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda. 13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak. 14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak. 15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc) 16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari) 17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek. 18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak. 19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak. 20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek. 21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
  • Kitap Tavsiyeleri

    Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

    Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    639 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum