IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba arkadaslar uscis'e gonderilecek evraklar turkce olsa olur mu, cevirisi mecburi ise apostil, noter gerekecek mi? Diger konu, Uscise evraklar mail ile mi gonderilecek?
-
@47th_President uscis aşamasında tüm evrakları biz yeminli tercümana cevirtip gönderdik ancak başvuruyu avukat posta ile yapmıştı diye hatırlıyorum.
-
@47th_President Turkce belgelerin hepsinin ingilizce tercumesi gerek. Apostil yada notere gerek yok. Tercume eden kisi belgenin altina sunu yazip imzalamali " I,.....ISIM SOYISIM....do hereby certify that I am competent to translate this document, and this translation is true and accurate to the best of my knowledge and belief."
-
Teşekkürler 🙏 @yonca_2020, @ecom
-
1 Aralıkta NVC sürecini tamamladık , joint sponsorumuz onaylandı , ben kendi belgelerimi gönderdim , I-864 formlarnı da gönderdik şu aşamada Amerikan Konsolugunda gün almak için bekliyoruz. Dönüş yaptıklarında tüm süreci detaylı yazacagım.
-
@47th_President, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaslar uscis'e gonderilecek evraklar turkce olsa olur mu, cevirisi mecburi ise apostil, noter gerekecek mi? Diger konu, Uscise evraklar mail ile mi gonderilecek?
Ayrica artik I-130 basvurusunu online da yapabiliyorsunuz. Posta ile gondermenize gerek yok.
-
@fenercag, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
1 Aralıkta NVC sürecini tamamladık , joint sponsorumuz onaylandı , ben kendi belgelerimi gönderdim , I-864 formlarnı da gönderdik şu aşamada Amerikan Konsolugunda gün almak için bekliyoruz. Dönüş yaptıklarında tüm süreci detaylı yazacagım.
gozunuz aydin.
-
Sayın crazycells size bi sorum daha olucak eşim şimdi Amerika’da yaşıyor biz Türkiye’deyiz 2 çocuğuma Türkiye’deki ABD konsolosluğundan ABD pasaportlarını alabileceğimiz söylendi direk vatandaş oluyomu çocuklar nekadar süren bi işlem eşim 2 ay kalıcak halledebiliyomuyuz zaten hali hazırda green card başvurumuz var ama biz o sonuçlanmadan çocuklarınkini almak istedik
-
@cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Sayın crazycells size bi sorum daha olucak eşim şimdi Amerika’da yaşıyor biz Türkiye’deyiz 2 çocuğuma Türkiye’deki ABD konsolosluğundan ABD pasaportlarını alabileceğimiz söylendi direk vatandaş oluyomu çocuklar nekadar süren bi işlem eşim 2 ay kalıcak halledebiliyomuyuz zaten hali hazırda green card başvurumuz var ama biz o sonuçlanmadan çocuklarınkini almak istedik
Cocuklariniz esinizin oz cocuklari mi? Yoksa uvey cocuklari mi?
Eger cocuklarinizin dogdugunda, anneleri veya babalari ABD vatandasiysa ABD vatandasi olarak dogmus olma ihtimalleri var.
-
@crazycells öz çocukları evet ama çocuklarım doğduğunda babaları vatandaş değildi yeni vatandaş oldu
-
@cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells öz çocukları evet ama çocuklarım doğduğunda babaları vatandaş değildi yeni vatandaş oldu
peki cocuklarinizin neden vatandas oldugunu dusunuyorsunuz? yani hangi yasaya dayanarak? Eger baba vatandas oldugu gun, ABD'de GC sahibi olarak bulundularsa vatandas olabilirler, sizin durumunuz buna uygun mu?
-
@crazycells merhaba, "family sponsored Greencard almak" ile ilgili sorum olacaktı. Eşim çifte vatandaş. Benim için greencard başvurusu yapmıştık. İ130 kabul edildi. Süreç nvcye gönderildi. Fee ödemesi yaptık, şimdi d260 formunu doldurmaya hazırlanıyoruz.
*Bu süreçte benim ITIN numarası almam gerekiyor mu?
*Gerekiyorsa sadece W7 forumunu doldurup ilgili adrese göndermem yeterli mi?
*Bu adımda dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
*Bir de herşeyin yolunda gittiğini düşünürsek abd'ye gitmemiz en iyi ihtimalle ne zaman olur? Buna göre plan yapacağız da -
@wonder, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhaba, "family sponsored Greencard almak" ile ilgili sorum olacaktı. Eşim çifte vatandaş. Benim için greencard başvurusu yapmıştık. İ130 kabul edildi. Süreç nvcye gönderildi. Fee ödemesi yaptık, şimdi d260 formunu doldurmaya hazırlanıyoruz.
*Bu süreçte benim ITIN numarası almam gerekiyor mu?
*Gerekiyorsa sadece W7 forumunu doldurup ilgili adrese göndermem yeterli mi?
*Bu adımda dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
*Bir de herşeyin yolunda gittiğini düşünürsek abd'ye gitmemiz en iyi ihtimalle ne zaman olur? Buna göre plan yapacağız daBu asama bence minimum yaklasik 6 aylik bir zamani gozden cikarmalisiniz.
Neden ITIN almak istediginizi anlayamadim, zaten gocmen vizenizi alip ABD'ye girince GC ile birlikte SSN de alacaksiniz. SSN'nizi isyerine verebilirsiniz, ITIN almaniza veya W7 formunu doldurmaniza gerek yok.
-
@crazycells (türkiyede abd vatandaşı ile evlenip greencard almak) eşim çifte vatandaş. 5 yıldır evliyiz. Türkiyede yaşıyoruz. Ve türkiyede yaşadığı bu sürede yaklaşık 8 yıldır vergi beyannamesinde bulunmamış. Geriye dönük bu işlemleri yapabilmesi için w7 formunu doldurmam gerektiğini düşündük. Bilmiyorum çok mu detay oldu ama bilginiz var mı bu konuda?
-
@crazycells aslında konsolosluğun sayfasındaki yazıyı düşünerek böyle bişey olabileceğini düşündüm linki ekliyorum. https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/cocuk-ve-aile-konulari/birth-tr/
-
Hic mulakat tarihi alan yada bekleyen yok mu burada arkadaslar? Bildigim biz daha 3 kisi var sadece. Cok az mulakat veriyor sanki konsolosluk. :(
-
@yonca_2020 evet galiba öyle dir, ben de bekliyorum ama f2a ,dq temmuz 2021
-
@yonca_2020 yurtdışı forumlarda da bu ay çok verilmedi konsolosluk çalışanları çoğu tatilde Ocak ayında hızlanır diye yazmışlar, 26sina kadar verilme ihtimali de var ay daha bitmedi.
-
Potomac Service Center'dan yakın zamanda onay alıp NVC aşamasına geçen oldu mu?
-
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Potomac Service Center'dan yakın zamanda onay alıp NVC aşamasına geçen oldu mu?
Biz de hala NOA2 için bekliyoruz.
PD'si 10 Ocak 2021 olan onaylanmasına rağmen PD'si 28 Aralık 2020 olan beklemede.
USC olarak karşılaştırıyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum