Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @vlknhouston Sizin adınıza sevindim Volkan Bey, en doğru kararı vermişsiniz.

    Konuyla ilgili; Türkiye'de memurluğun da eski kıymeti kalmadı. Hatta son günlerde doktorların maaşı tartışılıyor 🙂 Doktorlar da gidince ne olacak merak ediyorum.


  • @Stiff Gecenlerde bir TV kanalinda izlemistim, Turkiye'de yeni mezun doktorlar surekli Almanca kurslarina gidiyorlarmis. Almanya, Almanca bilen doktorlara kolaylikla calisma izni veriyormus.


  • @MySea evet, ben de konuştuğum doktor arkadaşlarımdan özellikle Almanya duyuyorum. Bir de şimdi sağlık çalışanlarının doktorlarla aynı maaşı isteme olayı var. Türkiye'de memurluk önceden ne düzeyde iyiydi bilmiyorum, ben hiç memur olmak istemedim. Ama şu an politik açıdan memur olmak hem çok kolay, hem çok zor. Ekonomik şartlar da ortadayken güncel bir konu olmasa da Amerika'da yaşamak memur olmaktan her halükarda daha iyi seçenektir.


  • @Stiff Su andaki durum hakkinda hic bilgim yok ama ABD'ye gelmeden once, yaklasik 20 yil once, Turkiye'de 2 yildan biraz daha kisa sureligine memurluk (ogretmenlik) yapmistim. Ekonomik sartlar bir yana, o zamanlar gorev yaptigim okuldaki diger ogretmen arkadaslar ve idareciler arasindaki karmasik ama bir o kadar da politik (siyasi) iliskiler aginin tam icerisinde bulunmak zorunda kalmistim. Durust olmak gerekirse, benim uzun sureli devam ettirebilecegim bir ortam degildi. O yuzden, cocugum orada egitim almadigi icin cok memnunum!

    Ki benim bahsettigim zamanlar, henuz daha AKP oncesindeki, o guzel insanlarin guzel atlarina binip uzaklasmadiklari zamanlardi 🙂 Simdiki ortamlari dusunemiyorum bile....

    Neyse, sonucta su anda Turkiye'de memurluk gorevlerinde bulunan eskiden tanidigim arkadaslarim var ve bazen gorusme firsatlarimiz da oluyor. Inanin henuz ben cok memnunum diyene denk gelmedim. Ben yurtdisindayim diye bana ozellikle dert yaniyorlarsa, orasini bilemem ama hepsi ve kesinlikle hepsi bir sekilde dertli ve hicbirisi halinden memnun degil!


  • @goodluck merhaba. şu an ne iş yapıyorsunuz bulunduğunuz yerde.


  • Müfettişim, eşim de kadrolu öğretmen , Bizde 2022 Talihlisiyiz gidip ABD'de tır şöförlüğü yapma planlarım var .

  • ⭐⭐⭐

    Ben PTT'de mühendis olarak çalışırken İstanbul'a gelmek için memurluktan ayrılmıştım. 🙂
    Memurluk mu yoksa İstanbul mu sorusunun cevabı hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi.


  • @UzakyolSurucu yapacağınız işi dikkatle takip edeceğim. başarılar hocam.


  • @UzakyolSurucu, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Müfettişim, eşim de kadrolu öğretmen , Bizde 2022 Talihlisiyiz gidip ABD'de tır şöförlüğü yapma planlarım var .

    youtube etkisi sanırım benim düşündüğümün çok çok çok üzerinde. bazı dönemlerde bazı konular o kdar öne çıkıyor ki. Bu aralarda tır sürücülüğü inanılmaz önde geliyor abd göçmenliği sohbetlerinde. gerçeğin anlatılanlardan illaki farklılık göstereceğine inanıyorum. Ama ne kadar farklılık gösterecek onun cevabını insan kendisi görmeden vermesi çok zor.


  • Gc kartın varsa yada orada evleneceksen biri varsa yanı- yada sana sahip çıkacak çok büyük bir yakının varsa abla abi gib. kesinlikle usa

    • yoksa ortada biraz- düşünmelisin ...

    ben memurum 37 yaşındayım - 2014 yılında ilk gittiğimde yine diyorum keşke kalsaydım yoktu elimizden tutan yada fikir verecek birileri - durum bu.


  • @serkanist, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    "yine diyorum keşke kalsaydım"
    "yoktu elimizden tutan yada fikir verecek birileri"

    Elimden tutan olsaydı kalırdım demiyosun. Tutan yoktu ama keşke kalsaydım diyosun. Demek ki memurluk değil usa gibi bi anlam çıkarıyorum ben burdan.
    Yanlışmıyım?


  • Aynen oyle tutan yoktu daha doğrusu iyi bir ailevi akraba yoktu yoksa kesin kalırdım. Green kartım olmasa bile - ama Green kartın varsa kimse olmasına gerek yok yasalsın ve hakların çok ve 1-3 yıl arasında kendini toplarsın diye düşünüyorum .


  • @serkanist işte benim sıkıntı da burda başlıyor. Kimsem yok benim Amerika’da ve kadınım, memurum 🙂 Çok inanıyorum çıkacağına bir gün. Ama arada soruyorum bu soruyu ne yapacağım, nasıl olacak vs diye. Ailem de istemez açıkçası ama ben mutlu olmaya geldim hayata.


  • @Hopes1 ben mutuluk için değil acıkçası biraz maddi konular için gitmek istiyorum - bir kaç sosyal ve çevresel kültürel şeylerde var ama ilk önce maddi - ama yinede bir tanıdık olması güzel olurdu - allah şukur benım şuana kadar oldu arkadaşlarım ama yinede kendi ayakları üzerinde durmak lazım.

    ücretsiz izne ayrılırısın denersın aradığını bulursan kalırsın yoksa doner işine bakarsın en iyi yollardan biri bu.


  • @avar, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @UzakyolSurucu, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Müfettişim, eşim de kadrolu öğretmen , Bizde 2022 Talihlisiyiz gidip ABD'de tır şöförlüğü yapma planlarım var .

    youtube etkisi sanırım benim düşündüğümün çok çok çok üzerinde. bazı dönemlerde bazı konular o kdar öne çıkıyor ki. Bu aralarda tır sürücülüğü inanılmaz önde geliyor abd göçmenliği sohbetlerinde. gerçeğin anlatılanlardan illaki farklılık göstereceğine inanıyorum. Ama ne kadar farklılık gösterecek onun cevabını insan kendisi görmeden vermesi çok zor.

    Oyle dusunuyorsaniz asıl bahsettiginiz o youtube videolarinin etkisinde siz kalmissiniz o zaman derim .
    Ozellikle de turkiye de kurulu duzeni olan yasini almis ne ben ne de benim gibi biri, baskasinin iki video üç dizi bes tane de anime izleyip durduk yere haydi yallah gidek ABD ye yerlesek diyecegini kolay kolay sanmiyorum  . Kaldi ki evet haberim var, medyada forumlarda youtube paylasimlarindan bahsediyorlar ama birini dahi merak edip izlemedim .

    Oncelikle tır soforlugu yapabilmek amaciyla Greencarda 2016 yilindan beri surekli basvuran birisiyim 2022 icin nasip oldu.

    Yurtdisina gitme sebeplerimi birden cok uzun uzun yazabilirim ama dedigim gibi uzun olur. Ama  hic biri de burda meslegimde basarisiz yetersiz oldugum veya turkiyede yapamadigim tutunamadigim icin degildir.

    Ha peki neden tir soforlugu diye sorarsaniz:

    1- Maasi tatmin edici, bizzat calisan ve gittigimde yardimci olacak arkadaslardan edindigim bilgidir. Kari koca memurlugu birakacaksam biraktigima degsin diye bu meslek bu konuda cazip geliyor

    2- Evet su an isim masa basi ama aile ve akrabalarimin onemli bir kismi agir vasita soforlugu yapmakta dolayisiyla meslege bu sebepten yabanci degilim ve onlarla beraber muavin olarak çok yola gidip geldim meslege aşinayim.

    3- Benim 2012 yilindan beri ozelde ve devlette calistim  A grubu Kpss ve diger bir cok meslek kurum sinavinda kazanmayi birakin derecelerim var. Hala da mevzuat rapor hesap kitap ders hem okuyorum hem yaziyorum arastiriyorum ama bu surec artik zihinsel olarak cok yoruldugumu yiprandigimi dusunuyorum. O yuzden gittigimde beyaz yakali mesleklerden uzak durmayi dusunuyorum. Soforluk meslegi ise bana gore sadece bedensel olarak yorucu ama sifirdan baslayan biri icim bile zihinsel olarak cok karisik genis bilgi birikimi gerektirmiyor veya cok ayrinti dil bilmek gerektirmiyor zamanla zaten ogreniyor bu yuzden cazip geliyor..


  • @ALSN, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @UzakyolSurucu yapacağınız işi dikkatle takip edeceğim. başarılar hocam.

    Çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun . hepimizin hakkında en hayırlısı ne ise o olsun


  • @Stiff Teşekkür ederim. Türkiye artık durulacak gibi değil. Allah kalanlara sabır versin. Artık düzelmesi de zor gibi. Bu arada Tır ehliyeti çok mantıklı 😃


  • birazda gercekci propaganda videosu


  • @UzakyolSurucu sizin durumunuz istisna gibi duruyor. Sn avar ın demek istediği, abd ye tır şöförü olmak için gitmek değilde gidecek olanların tır şöförlüğüne eğiliminin artması sanırım. Örneğin ben yıllardır abd ye gitmek istiyorum ancak son zamanlarda, gidersem tır şöförlüğü yaparım diyorum. Benimki youtube etkisi 🙂 Sizin gerçeğe dönüştürmeniz sadece zaman meselesi gibi görünüyor. Ancak sıra bana gelene kadar sanırım bu hızla şöför ihtiyacından çok, şöför fazlası olacak gibi 🙂 uzun zamandır abd de olanlar bile tır şöförü olmaya başladı, yada biz olanları bildiğimiz için algıda seçicilik yaşıyoruz 🙂


  • Arkadaslar sizleri anlayabiliyorum ben de ABD ye gelirken gitgeller yasamistim. Bu sitede bununla ilgili yazmistim. Neyse burada driver olarak calisma konusunda aklimdakini yazayim da bilginiz olsun. Bu konuda deneyimli olmanizi tavsiye ederim. Eger, allah gostermesin, bir kaza yaparsaniz bunun yaptirimlari agir olabilir. Ehliyetinize el konulmasi durumunda degil driver olarak calismak baska is bulsaniz bile hayatiniz cok ama cok zor olur. Baskalarina sizi ise goturmeleri icin bagimli olursunuz ya da kazandiginizi uber e verirsiniz. abd de buyuk metropoller disinda public transportation yok. Ehliyetiniz olmazsa burada yasamaniz cok ama cok zor. Buyuk metropollerde de ev kiralari fahis. O yuzden ben her zaman ehliyet kullanarak para kazanma konusuna dikkatli yaklasmanizi tavsiye ediyorum. Ha sunu da soyleyeyim, benim su anki isim de malesef bu sekilde. Cok bilincli olmama ve o kadar dikkat etmeme ragmen yine de kaza bu oluyor. Hersey bir anlik. Saniye farki ile kazadan kurtarabildiginiz gibi, saniye farkiyla kazaya maruz kalabiliyorsunuz. Ben de 3 gun once kaza gecirdim. Mahkemeye cikicam yakinda. Hele ki agir vasita kullanacaksaniz cok iyi dusunun bence.


Benzer Başlıklar

  • 141
  • 183
  • 236
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum