[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@spntne, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@smartcells 36 yaşındayım , 16 yıldır aynı bankada çalışıyorum belki bunlarında etkisi olabilir.
Teşekkürler.
Tam tersine yaş, meslek, iş tecrübesi, dil bilgisi gibi hiç bir kriterin aslında etkisinin olmadığının görülmesi için sordum.
Vizesi onaylananların profillerine bakıldığında tek ortak yanlarının en az lise mezunu olması, gidince orada kendilerine 5-6 ay yetecek kadar paralarının olması ve süreç boyunca doğru bilgi verip bunları belgelerle kanıtlaması olduğunun görülmesini istiyorum.
Lise mezunu da alıyor, tek kelime İngilizce bilmeyen de alıyor, 30 yıllık mühendis de alıyor, işsiz de alıyor, 19 yaşındaki de alıyor, 50 yaşındaki de, :)Şans yüzünüze gülüp kazandıktan sonra DV vizesi alınabilecek en kolay vize türüdür. Neredeyse hiç bir şey yapmıyorsunuz. Diğer vize türlerinin aksine 3-5 normal belge ile (pasaport, doğum belgesi, diploma vs) ve olabilecek en kısa mülakat ile alınıyor
Bunun nedeni diğer vize türlerinde onlarca belge ile destekleyerek başvurduğunuz vizeyi hakkettiğinizi ispatlamak için uğraşırken DV vizesinde zaten vizeyi hakketmiş olduğunuzdan sadece bu vizeyi almanıza mani herhangi bir falso var mı diye bakıyorlar. DV mülakatları diğer vize türlerine göre daha formalite bir mülakattır ve sadece verdiğiniz bilgilerin bazılarını bir kere daha teyit ettirmek, yemin ederek beyan etmek için yapılır.
Asgari şartları sağlıyorsanız (Lise mezuniyeti, yeterli para) ve süreç boyunca hep doğru bilgiler verdiyseniz bu vize default olarak alınmış sayılıyor. Bu yüzden olacaktır ki DV mülakatına giren herkes aynı şeyi söyler genelde: Endişe edecek hiç bir şey yok :)
Tekrar tebrikler.
-
@spntne çok tebrik ederim,yeni yaşamınızda her şey gönlünüzce olsun
-
@smartcells çok detay sorulmamasına bunların etkisi olmuştur diye belirtmek istedim. yoksa söyledikleriniz de haklısınız. endişe edecek birşey yok :)
-
@spntne hayırlı olsun! Yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.
-
@farukcavdar_ Merhaba yapılan 3 aşı ne aşısı acaba?
-
@farukcavdar_ Çok tebrik edeim. Umarım bundan sonraki hayatınız size hep güzellikler getirmeye devam eder :)
-
Öncelikle tebrik ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun inşallah. Darısı burada sabırsızlıkla bekleyen herkesin başına.
-
@farukcavdar_ Ya kardeşim sen de ki şansın da ötesinde. 19 yaşında greencard çıkıyor ve mülakat alan ilk kişilerden oluyorsun.
İşte gerçek talih kuşu böyle birşey...
Bizde de herhangi bir gelişme yok
Allah kahretsin böyle şansı kaderi.
-
@farukcavdar_ Senin adına çok sevindim. Yolun açık olsun Faruk.
Umarım çok daha güzel günlerin olur ileride :) -
@farukcavdar_, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Açık konuşayım, son yıllarda milletimize karşı saygımı yitirdim, her gün karşılaştığım kaba, ahlaksız insan türleri yüzünden ülkeden soğudum ama talihli olduktan sonra bu forumda başlayan maceramda, bu ülkenin belki de en iyi insanlarını tanıdım.
daha 19 yaşında bir genci ülkesine, insanına küstüren coğrafyaya ne desek az. emin ol yaşadığın duyguları bizler de yaşıyoruz. yolun açık olsun kardeşim. umarım herşey gönlünce olur.
-
@farukcavdar_ Tebrik ederim, adınıza çok sevindim. Allah yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Umarım bu deneyimleri yazmak bizlere de nasip olur...
-
@farukcavdar_ hayırlı uğurlu olsun, başarınız daimi olsun.
-
@spntne gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun, Amerika'da da başarılar dilerim yolunuz açık olsun.
-
@farukcavdar_ Gözün aydın kardeşim, hayırlısı olsun. Gerçekten genç yaşında senin için mükemmel fırsat, tebrik ederim. Umarım herşey dilediğin gibi olur.
-
@farukcavdar_ Hocam Tebrikler, bundan sonraki hayatınızda herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
-
@spntne Hocam çok hızlı ve sorunsuz geçmiş mülakat, Amerika'daki hayatınızda sorunsuz geçmesini umarım...Tebrikler...
-
Sn @Megatron, sizde talihlisiniz. Sizde mülakata cagrilacaksiniz.kendinizi şansız nitelendirmeyin..Biraz sabredecek. Bu süreci sakın sakın karşılayacaz. 2020 2021 kazananları ne yapsın.en kötü döneme denk geldiler. Ama ümitlerini kaybetmediler. Onlara da moral vermemiz lazım. Kahretmeye gerek yok.Moralimizi yüksek tutalım.. iyi sanslar.
-
@farukcavdar_ Çok tebrikler. Ve ne kadar güzel anlatmışsın. Bence bu konu hakkında kısa bir hikaye bile yazabilirsin. Çok akıcı ve heyecan vericiydi. Süpersin
-
Tebrikler! Deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkürler.
-
Vee bir diğer 19 yaşında kazanan ben. Bende öyle uzun uzun yazmak yerine kısaca özetliyeyim çünkü diğer arkadaşlarla aynı günde girdiğim için pek bi farklılaklar olmadı ve benimkide baya bi benzerdi o yüzden farklı olan kısımlarını anlatmak istiyorum.
1- Sağlık muayenesinde diğer arkadaşlara nazaran, doğduğumdan beri yaptırmış olduğum tüm aşıların belgeleri vardı. Bu yüzden 270 dolara ek olarak sadece 8 dolarlık bir fark ödedim 1 tane mix aşı vurdular (aşı kartlarımda oldu diye görünüyordu ama).
2- Ben akrabamın adresini vermiştim onunla çalışacak mısın neden orası gibi sorular sordular mülakatı yarısını ingilizce yarısını türkçe yaptım mülakatı yapanın isteği üzerine (geçen yıl polonyada dil eğitimi almıştım bundan dolayı herhalde) 5-6 tane soru sordu.
3- İstenilen belgelerde yazmamasına rağmen birde belge teslimi sırasında öğrenci belgesi istediler ben ne olur ne olmaz diye elimde olan tüm belgelerle gittim. Az olup uğraşmaktansa fazla olup elimde taşımayı tercih ettim.
Benimle aynı gün mülakata girenler arasındaki tüm farklılıklar bunlardı. Şimdi tek şey uçak bileti almak herkesin hakkında hayırlısını diliyorum her sorumu cevapladıkları için adminlere teşekkür ediyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum