[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@koc2022 normali evet 1 ay önce. ama bunun için yazılı bir kural ne yazık ki yok..
geçen yıl 1 hafta sonrasına mülakat verildiği de oldu. -
@koc2022 normalde 1 ay önceden geliyor bazen eskrim bir olay olursa (DV21 gibi aylarca mülakatın verilmediği zaman) 1 hafta önceden de geldiği olmuş.
-
Teşekkürler.
-
Yarın mülakatı olanlar vardı, forumdan değiller mi acaba hiç kimse paylaşım yapmıyor😣
İnşallah kolaylıkla vizelerini alırlar👍 -
@ayla-can Sevinçli mutlu bir şekilde Trye veda partisi düzenliyorlardır.
Daha iyi daha kaliteli bir yaşama geçiyorlar. Ne büyük bir mutluluk
-
@Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ayla-can Sevinçli mutlu bir şekilde Trye veda partisi düzenliyorlardır.
Daha iyi daha kaliteli bir yaşama geçiyorlar. Ne büyük bir mutluluk
Sesli güldüm😂🥳
Ama vizeyi almadan parti yapmazlar diye düşünüyorum.
Yani ben olsam Amerika'ya ayak basınca yapardım🥳🥳🥳 -
Merhaba.
KCC ye mülakat için evrak listesi almadığıma dair bir mail attım ve mülakatımın ne zaman gerçekleşebileceğine dair soru sordum. Aşağıdaki yanıt geldi. Bilginize.
Thank you for your inquiry.
Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260, you will receive an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.
Please comply with the instructions provided on the website www.travel.state.gov.
In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/ -
@FUAT-ARI Hocam artık durumlar değişti kcc ile bir bağlantı kalmadı deniyor bi araştırın isterseniz.
-
@Megatron biliyorum. Ben genede bir rahatsız edeyim dedim. Konsolosluğa da mail gönderdim henüz bizde bir bilgi yok dediler. Bu arada Londra ABD büyükelçiliğine gönderdim maili.
-
@FUAT-ARI Hocam artık durumlar değişti kcc ile bir bağlantı kalmadı deniyor bi araştırın isterseniz.
@Megatron bununla alakalı resmi yazı var mı? Bence birkaç arkadaşın yanlış anlaması da olabilir. Malum ds260 doldurulduktan hemen sonra kcc'den evrak talebi bekleyin uyarısı geliyor. Kcc'ye belgeler gönderilip onay aşamasına girince dosyamız oluşturulup Ankara elçiliğine gönderiliyor. Tam bu aşamada soranlar olduysa onlarda bundan sonra biz bakmayacağız dosyalara artık elçilik bakacak demiş olabilir. Tabi benimkisi de varsayım. Varsa resmi yazı okumak gerekir.
-
@Fouray https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2022-update.html
Google translate den çevirebilirsiniz.
Daha iyi anlaşılacaktır. -
@Fouray https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2022-update.html
Google translate den çevirebilirsiniz.
Daha iyi anlaşılacaktır.Teşekkürler. Bu arada ben zaten onayı kcc'den aldım. Sanırım ekstra birsey yapmaya gerek yok. İyice çorba ettiler süreci buda bize denk geldi. :)
-
@Fouray Tam tersi. Süreç çorba olmaktan çıktı. Ayrıca bize denk geldiği için şanslıyız.
-
@Fouray ilgili güncellemeleri forumda günler öncesinde paylaştık.
-
@FUAT-ARI Mülakat verildi mi size Fuat bey? Verildiğinde zaten konsolosluk size istedikleri belgeleri mail ile iletecek. Ama siz DoS’un internet sayfasından şimdiden hangi belgeler isteneceğini görebilirsiniz. Zaten o belgeler de 1. Sayfada yazan belgeyle aynı.
Uzun lafın kısası DV2022 Mülakat Deneyimleri konusunun 1. mesajını dikkatle inceleyin :)
-
Sn. @gucarslan Bir konuda kafam karıştı ben anlam veremedim siz dediniz ki " eğer DS260 formunuz sistemde "Completed" olarak görünüyorsa zaten dosyanız işlenmiş demektir." Ama @FUAT-ARI ya gelen mailde " Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260.." diye bir ibare var bu nedir?
Acaba bu formlar da ayrıca mı işleniyor?
Yani yine ds260 erken gönderene mülâkat erken olacak demek sanırım tabi cut off içindeyse.
Tekrar tekrar aynı şeyi konuşuyormuşuz gibi oluyor ama neyse yazmadan edemedim...
Bazen de insanın gerçekten bütün yaşam enerjisi tükeniyor. -
@ayla-can KCC'nin bu kural çıkmadan önceki görevi, DS260'ı submit eden kullanıcıların formlarını inceleyip ona göre evraklarınızı kontrol etmekti. bu yüzden de gelen mailde bahsettiğiniz ibare var..
uygulama henüz yeni başladı, KCC şuan eski kalıp maillerine devam ediyor.
bu yüzden de verilen cevaplara çok takılmayın.şuan tek odaklanmanız gereken yeni uygulama, bu da nedir hepimiz biliyoruz.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ayla-can KCC'nin bu kural çıkmadan önceki görevi, DS260'ı submit eden kullanıcıların formlarını inceleyip ona göre evraklarınızı kontrol etmekti. bu yüzden de gelen mailde bahsettiğiniz ibare var..
uygulama henüz yeni başladı, KCC şuan eski kalıp maillerine devam ediyor.
bu yüzden de verilen cevaplara çok takılmayın.şuan tek odaklanmanız gereken yeni uygulama, bu da nedir hepimiz biliyoruz.
Selamlar hocam,
Yanlış anlamış olabilirim. Sizlerin çok daha fazla tecrübesi var elbette. Fakat anladığım kadarıyla KCC içerisinde birden fazla farklı iş yapn kısımlar var. Bu kısımlardan bir tanesi, submit edilen ds260 ları inceleyip formlara onay veriyor. Sonrasında evrak talebi ekibi, onaylanmış olan ds260 lara evrak talebi yapıyor. Evraklar gelince farklı ekip onay veriyor. Onaylar tamamlandıktan sonra da farklı ekip mülakat için çalışıyor vs..
Açıklama, artık evrak talebi ve onayı kısımlarının KCC tarafından yapılmayacağını söylüyor. Hatta açıklamada “ds260ı submit eden herkes” ibaresi olduğu için aslında ds260 işlemesi ve onayı yapan ekibin de artık işlem yapmayacağını söylüyor. Bu konuda çok emin olamadım açıkçası. Açıklamada submit edenler diyor ama, KCC ds260 ı process ettikten sonra onay verdikleri ds260 ları evrak talebi yapmadan mülakat için sonraki ekibe devrediyor olabilir diye düşünüyorum.
Beni yanlış anlamayın lütfen, anladığım kadarıyla ifade etmek istedim. Sanırım KCC de ds260 process ekibi de iş yapmaya devam ediyor olabilir. Benim KCC ile olan mailleşmemde “ Your DS-260 has been processed.” ifadesi var mesela. Tabii sürecin neler getireceğini ve nasıl işlemler yapılacağını gün geçtikçe öğreneceğiz.
-
@ahmetdacic KCC zaten çalışmayı bırakmadı, sadece evrak talep + onay sürecini bitirdi.
bunun dışındaki görevlerine devam ediyor. ben zaten KCC bütün işini bitirdi demedim. şuan zaten ilk yapması gereken görevi, yani "DS260'ı submit eden herkese, konsoloslukların talebine istinaden mülakat göndermek" görevini yapıyor.kuralda dediği gibi; DS260'ı submit eden herkes artık, evraklarını göndermeyecek sadece mülakat bekleyecek.
KCC çalışanı da bunu yapacak işte;
:right_arrow: konsolosluk mülakat gönder diyecek
:right_arrow: :right_arrow: KCC çalışanı sistemden DS260 submit eden talihliyi kontrol edecek
:right_arrow: :right_arrow: :right_arrow: aynı çalışan sistemden talihliye mülakat (2NL) gönderecekburada da görülebileceği üzere, KCC kapatılmıyor.
sadece yapamadıkları işi / süreci / aşamayı ellerinden alıyorlar.talihliler KCC'ye mail attıklarında yine cevap alacaklar.
bunların çoğu saçma cevaplar olacak, tıpkı "Kentucky'de tornadan olmuş iyi misiniz?" diye mail atan arkadaşımıza, "Your form has been received" şeklinde cevap vermeleri gibi. -
Merhaba, Makedonyada oturumum var ve gorusmeyi de makedonyada gerceklestirecegim. Belgelerin hepsini ingilizceye mi cevirmem gerekiyor yoksa makedonca belgeleri ceviremesem olur mu. Ayrica nufus kayit ornegini ingilizce cikaramadim e devletten onu da makedoncaya cevirtmem bir sorun yaratir mi?
Iyi gunler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum