Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@kevineleven Normalde en güncel adresinize gelmedi lazım SSN’in ama önceki deneyimlerde adres değişikliğine rağmen ilk adrese girebildiğini biliyoruz. Bi yüzden. İkisiyle de iletişimi koparmayın. Diğer yandan SSN’i takip etme imkanınız yok, sabırla beklemeniz lazım.
-
@kevineleven Gec kaldigindan dolayı endiseliysen yalnız degilsin. Ben adres degisikligi yapmadigim halde (14 Kasım'da giriş yaptim) henüz postayı almadım. Sanırım her yerde olduğu gibi calisan eksikliğinden kaynaklanan bir durum. Bugun arayacağım ofisi bakalım ne diyecekler.
-
@CoinLocker, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Sayin @crazycells selamlar, girisimizin uzerinden 21 gun gecti ve ssnler hala elimize gelmedi. Daha once wat ile geldigimiz icin mevcutta ssnlerimiz var ve kartlar elimizde. Ds260 doldururken de ayni numara ile yeni kart istiyoruz dedik.
Bugun SSA office aradim bilgi almak icin bana soyle bir bilgi verdiler, zaten ssnimiz oldugu icin replacement olarak geciyormus bizim islem ve bu islemi fiziki green card elimize ulasmadan islem yapamazsiniz yenilemek icin dedi. Mevcut numaralara calisabilirsiniz bu numaralariniz ayni ve kullanilabilir “you are clear to work for any employer” diye iki uc kere teyit ettirdim. Yine de sanki forumda farkli surecler okudugumu hatirliyorum o yuzden emin olamadim.Daha onceden var olan ssn ile greencard sonrasi giriste surec gercekten boyle mi isliyor? Yeni SSN kartin ulkeye girisimizle birlikte basilip direkt gelmesi gerekmez miydi ?
Daha once benzer surec yasayanlar yardimci olabilirse sevinirim. Tesekkurler
Evet sayin @CoinLocker , zaten SSN'niz yani numaraniz belli oldugu icin -eger numarayi degistirmeyi talep etmediyseniz- bu numarayi isverene verebilirsiniz :thumbs_up:
SSN'yi gormek isterlerse, gocmen vizenizi veya GC'nizi gosterip yeni SSN icin basvuru yaptiginizi belirtebilirsiniz.
SSN'nin yeniden basilmasi icin bilgilerin CBP'den USCIS'e; oradan da SSA'ya iletilmesi gerekiyor. Bazen bu transferler sirasinda sorun olabiliyor; o nedenle 21 gunde gelmedigi icin yeni bir basvuru yapip yeni SSN kartinizi gondermelerini isteyin.
Zaten numaraniz degismeyecek, sadece ustundeki kisitlayici yazinin olmadigi yeni bir kart gonderilecek.
-
@crazycells tesekkurler cevap icin.Dedigim gibi yeni basvuru icin fiziki greencardi gormeden yapamayiz dediler. Zaten numara ayni oldugu surece sorun yok.
-
Merhabalar, Ssn gelmeden iş basvurusu yapmak için pasaport yeterli değil dimi kesinlikle ?
-
@BelmaSarvan yapıcağınız iş başvurusuna göre bence değişmektedir. Beyaz yaka iş başvurusu yapıyorsanız, benim önerim ssn beklemeden yapabilirsiniz çünkü alım süreçleri en az 2-3 adetlik görüşme ardından yapılıyor (alım süreci en az 1 ay) ve ilk görüşmede sadece çalışma iznin var mı diye sözlü olarak soruluyor. Eğer normal işlere başvuruyorsanız ssn olmadan başvuramazsınız.
Umarım açıklayıcı olmuştur. -
@Mehmet858 Mesela Amazon'a başvuru yapmak ıstıyorum. O zaman oluyor mu yanı ?
-
Arkadaslar, amerikaya geleli 3 haftadan fazla oldu ve SSN numarası hala gelmedi. SSN ofisleri covid dolayısı ile yüz yüze görüşmeye kapalı, yalnızca online ve telefonla. Fakat telefon aramalarına da cevap vermiyorlar. Bunlar haricinde ulasabilecegim mail ya da baska bir yol var mi bildiginiz??
-
@cafer-mokar merhaba, kartin gonderilmesini istediginiz adrese en yakin ssa ofisini bulup orayi arayin direkt olarak. Genel hatta ulastigimda islemlerimin verdigim adrese en yakin ofise atama yapildigini ve orayi aramami soylediler. Yerel ofise ulasmak da zor tabi telefonla ama genel hattan daha kisa sure bir bekleme oldu tavsiyem sabah erken saatte arayin ben oyle ulasabilmistim
-
@BelmaSarvan Amazon SSN istiyordu diye anımsıyorum. Siz formu doldurup başvuruya başlayın, zaten SSN’i sart tutarsa devam edemezsiniz; etmezse başvurursunuz.
-
@BelmaSarvan Ben gelmeden basvuru yapmistim. Tabi Amazon gibi bir firmaya muhendis olarak basvurunca tum dunya ile yarisiyorsunuz. Ssn numarasi tum mulakatlari gectiginizde ve size offer iletildiginde, sizde bunu kabul ettikten sonra background check asamasinda ihtiyaciniz olacaktir. Ama dedigim gibi beyaz yaka ( muhendis, yonetici vb) isler disinda Amazon’a basvuru yapiyorsaniz hizli sonuclanabilir. Cunku suanda heryerde calisacak insan eksikligi var.
-
@Sono , @cafer-mokar teşekkür ederim cevabınız için, aslında DS260 formunda adresi doğru fakat eyaleti yanlış yazmıştım onun düzeltmesini yazdım, adresini verdiğim kişi bana adresini verirken state olarak DC, DC derken adresi teyit ettirdiğimde Virginia olduğunu söyledi, o yüzden DC'de böyle bir adres bile olmayabilir. Zaman içerisinde göreceğiz sanırım. Bir gelişme olduğu zaman faydalı olabilecek bireyler öğrenirsem tekrar güncelleme yapacağım.
-
Merhabalar, florida kissimmee de yaşıyoyorum.İlk ssn alamadım greencard ile birlikte gelmedi,pandemi nedeni ile social security ofisleri sadece randevu ile kabul ediyor.5 gündür telefon ile arayarak almaya çalışıyorum ancak imkansız randevu alamadım.Sabah açılış saatinde gitsem yardımcı olurlar mı acaba ?İşim hazır sadece ssn isteniyor ve elim kolum bağlı vaziyette nakitim bitiyor çalışamadığımdan da.Bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok mutlu olurum.Otelim iş evraklarını bekletiyor.Şimdiden değerli zamanlarınızı ayırıp yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim
-
@macarovski Merhaba. Randevusuz gittigimizde bize yardimci olmadilar direkt guvenlik telefon numarasi vererek gonderdi. Ama Ocak 2022 de tam zamanli calismaya baslayacaklarini soylediler. Randevu almaya gerek kamayacak isleminiz acil degilse o zaman gelin dediler bize.
-
@buay açıkcası 1 hafta bile sonra almam beni maddi açıdan zorluyor.İşim hazır herşeyim hazır ssn yok diye başlayamıyorum kira ve diğer giderler baya zorluyor.Ama bilgilendirdiğiniz için teşşekkür ederim
-
@macarovski Aynı durumdayız bız de , ssn yok dıye basvuru yapamıyoruz. Ssn sız alanlarda gece 12 kadar calısmamız ıstıyorlar. Gece vardıyesı benzın ıstasyonunda bayan olarak tanıdıgınızın sızden calısmanızı ıstemesı super acı bır durum. Ben de ssn olarak su sekılde bır sey yaptım faydası olur mu hıc bılmıyorum ama yazmak ıstedım. Bızım ssn'ler tanıdıgın adresıne gelecektı ama ben bır kac gun once artık onlara gıtmesıne gerek görmediğim ıcın kendı adresıme gelsın dıye adres degısıklıgı yaptım. Ve ertesı gun sıstem de şöyle bır mesaj yazmaya basladı. "Card Is Being Produced" Bakalım gelmesı hızlanacak mı oyle olursa yıne forumda paylasım yaparım.
-
Sizin adınıza da çok üzüldüm,abd de devlet dairesi prosedurlerı aşırı yavaş ve eski.Online başvuru olmaması daha doğrusu ilk defa alanlar için olmaması çok büyük sorun.Teşekkür ederim değerli fikirleriniz içinde
-
@BelmaSarvan hanım, bahsettiğiniz durum güncellemesi Green Card’inizin basımıyla ilgili. Green Card’i basan USCIS ile SSN’i basan SSA’nin direkt ilgisi bulunmuyor. Siz giriş yaptıktan sonra ülkeye SSA tarafı süreci başlatıyor. Bu yüzden siz mutlaka ilk adresinizle bağlantıda kalın. Numaranız büyük olasılıkla onlara gidebilir.
-
@Sono anladım,bu kotu bır durum o zaman. Sevınmıstım ben de ssn basım aşamasına geldı dıye.
-
@BelmaSarvan Maalesef SSN’i takip edebileceğiniz bir sistem yok. Verdiğiniz adres ya da sonradan yazdiginiz yeni adresten “SSN’in geldi” haberini beklemeniz lazım. Eğer ki 21 gün içinde haber gelmezse, bu durumda en yakın SSA ofisine başvurabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum