AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Tugba Kolay gelsin size de :)
-
@Tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@AlmostDone, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Tugba AOS'u sadece USA'de olanlar yapabiliyor Tuğba Hanım. Ben de Seattle'dan başvuruyorum.
Evet de farklılıklar var mi diye tereddütle sorum hep bu eligibility durumunu. Yanı green card family ile citizen family arasında fark var mi falan. Yok sanırım ama numaralar değişiyor. Kimisi diyor c9, kimisi c09 gibi 🥶
Sorun degil, USCIS gerekli gorurse ekleme yapar. Zaten I-765 ve I-131 formlari da ayni paketin icinde olacak.
-
Merhaba, k-1 vizesi ile Amerikaya geldim 6 Mart bitisli saglik raporum Ankaradan alinan var aos icin saglik raporu istedi tekrar avukat gerek ki midir yeni bir tane ve Covid asisi olmam sart mi
-
@aysagroglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba, k-1 vizesi ile Amerikaya geldim 6 Mart bitisli saglik raporum Ankaradan alinan var aos icin saglik raporu istedi tekrar avukat gerek ki midir yeni bir tane ve Covid asisi olmam sart mi
Merhaba sağlık raporunuz tarihi geçmediği sürece Aos için kullanabilirsiniz yeni rapor almanıza gerek yok.Aşı konusu hakkında bir bileğim yok maalesef.
-
Uscis covid aşısını şart olarak getirdi. Zaten covid asınız yoksa sağlık raporu icin randevu alamıyorsunuz kurumdan. Vermiyorlar . İki tam doz istiyorlar.
-
@Tugba saglik raporum var ama tarihi gecerli kafamiz karisti
-
@Tugba baska hangi asamada isteniyor bilginiz var mi
-
@Tugba baska hangi asamada isteniyor bilginiz var mi
Benim bildiğim Aos icin istenen medical exama covid de dahil edildi ve alınan 2 doz tam asiyi gösteren kart ile birlikte sağlık kurumuna gidilebiliyor. Ben esim icin medical exam alacaktım, bizzat kurumu ziyaret ettim ve covid kartınızda 2 dozu görmem lazım dediler. Yoksa randevu vermiyoruz dediler.
Ama siz diyorsunuz ki tarihi geçerli 😳 Uscis asi şartını sağlık raporu mevcut kişiler icin de uygulamaya başlamış olabilir. Yanı covid kartı sunmamış olanların sunması şartı.
-
@Tugba tesekkur ederim cevabiniz icin😊
-
Yakın zamanda bir arkadaşım AOS yaptı, Covid aşısı zorunlu. Onun dışında şart koşulan aşılar da var, sigortanız varsa onun kapsadığı hasteneyi arayıp durumu belirtirseniz USCIS anlaşmalı doktorları varsa sizi ona yönlendiriyorlar veya dışardan özel doktora da gidebilirsiniz, fiyatlar tamamen sigortaya ve doktora göre değişir, benim arkadaşım hiç para ödemedi sağlık raporuna. Gereken aşılar için ise eğer ilgilenilen bir yer ise önce kan testi yapıp bağışıklığınız olan yani tahminin daha önce vurulmuş aşılara bakıyorlar, ona göre gereken aşıları 1-2 haftada yapıyorlar.
-
@Erbatur Nasıl para ödemedi? ben tüm doktorları aradım hiç biri sigorta kabul etmiyor 650$ ödemek zorunda kaldım en sonda New England bölgesinde bildiğin kazık ve randevu alamıyorsun resmen
-
@chrissmith-07 şimdi sigorta var, sigorta var değişiklik gösterebilir kapsaması duruma göre ama 200-300$’a yapan yerlerde duydum, bölgeye göre değişir.
-
Selamlar,
Forumdaki son girişleri okuyunca aşı konusunda kafam karıştı.
Benim Temmuz veya Ağustos ayında (aşı zorunluluğu getirilmeden önce) USCIS onaylı bir kurumdan aldığım, doktor imzalı, kapalı zarf içinde I-693 formum var. AOS paketini gönderdiğim tarihe yetişmediği için onu mülakat sırasında vereyim dedim. Bu durumda COVID aşımı sorgularlar mı acaba mülakat sırasında? :/ -
@btxtr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Selamlar,
Benim Temmuz veya Ağustos ayında (aşı zorunluluğu getirilmeden önce) USCIS onaylı bir kurumdan aldığım, doktor imzalı, kapalı zarf içinde I-693 formum var. AOS paketini gönderdiğim tarihe yetişmediği için onu mülakat sırasında vereyim dedim. Bu durumda COVID aşımı sorgularlar mı acaba mülakat sırasında? :/Arkadaşım interview girdi. 693 verdi ama covid asisi ile beraber getirin dediler.
-
USCIS yeni kural ile covid aşısı olmayana Greencard veremez, özel sağlık nedenleri ile doktordan aşı olamaz raporu alırsanız muaf olunabilir.Abi gidin aşı olun, Amerika’da aşı olmadan yaşamak zaten zor, her yerde soruyorlar yoksa, ne bara, ne restorana adam akıllı gidilmiyor. Benim çevremde Amerikalı olup aşı olmayan görmedim, ama olmayanlar hep Türk uber driverları.
-
Arkadaşlar herkese selamlar, ABD'de evlilik gerçekleştirip AOS'ye başvurduk ve dosyaları Chicago'ya gönderdik, iki hafta önce. Genel olarak arkadaşlarımın süreçlerinden öğrendiğim kadarıyla birkaç gün içerisinde ilk olarak gönderilen çeki bozdurduklarını öğrendim fakat biz göndereli iki hafta oldu henüz ne bir yanıt aldım ne de hesabımdan para eksildi. Telefonla aradığımızda telesekreterden başkasına bağlanamıyoruz. İşin en kötü ve ayrıca benim de en çok endişelendiğim yanı sağlık kontrolü kağıdım önümüzdeki hafta tarihini dolduracak. 17 Aralık 2021'de bitiyor. Benzer bir durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı? Endişeli bir şekilde bekliyoruz.
-
@P4BLO Selamlar, bahsettiğiniz şey 60 gün kuralıysa USCIS geçenlerde bunu askıya aldı diye biliyorum:
-
@chrissmith-07, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Erbatur Nasıl para ödemedi? ben tüm doktorları aradım hiç biri sigorta kabul etmiyor 650$ ödemek zorunda kaldım en sonda New England bölgesinde bildiğin kazık ve randevu alamıyorsun resmen
sanirim asilari onceden yaptirdi anlaminda soyledi sayin @chrissmith-07 , her asinin belli sayida dozu ve suresi var; bunlari zaten daha once olduysaniz yeniden yapmalarina gerek yok.
-
@btxtr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Selamlar,
Benim Temmuz veya Ağustos ayında (aşı zorunluluğu getirilmeden önce) USCIS onaylı bir kurumdan aldığım, doktor imzalı, kapalı zarf içinde I-693 formum var. AOS paketini gönderdiğim tarihe yetişmediği için onu mülakat sırasında vereyim dedim. Bu durumda COVID aşımı sorgularlar mı acaba mülakat sırasında? :/I-693'te olmasa da CDC'nin hazirlamis oldugu COVID vaccination formu goturebilirsiniz (ustunde asi oldugunuz tarihlerin yazdigi)...
-
Artik COVID asisi gerekiyor.
Saglik raporunuz derken, konsoloslugun verdigi paketten mi bahsediyorsunuz? Yoksa Ungan'lardan alinan DS-3025 formundan mi? Cunku USCIS'in istedigi I-693 bu ikisinden farkli bir form...
( sayin @Rookie , siz tam olarak hangi rapordan bahsediyorsunuz acaba? )
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum