Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba arkadaşlar aralık ayı mülakatlarından haber var mı? f2a için hangi ay sıraya girdi acaba? salik günler Herkese


  • @kubra94 olmasi lazim. NVC asamasinda ne gondermistiniz? Yeterli mi bulmadilar acaba?


  • @yonca_2020 çalıştığı şirket Almanya’da bir şirket. Sanırım o yüzden. Şirkette ne iş yapıyor diye de sormuşlar. 2017 yılından beri uğraşıyoruz. Tam oldu derken yine bir sorun. Vazgeçmeye ramak kaldı artık


  • Böyle bir imza kampanyası gördüm arkadaşlar uscis f2a bekleme süreleriyle ilgili destek vermek isterseniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba. November 5, I-130 Ve 130A online doldirup gönderdik ve noa bir kaç gun sonra elimize ulasti. Priority date 11/05 olarak gorunuyor. Esim USA icinde.
    Sorularim sunlar :

    -I-485 gondermenin belli bir suresi var mi?
    -i485 online doldurulabikiyor diye biliyorum. Bazı belgelerin online seçeceğiz yok. Kimini online kimini posta yoluyla gonderebilir miyiz?
    -i485 paket içeriğinde medical exam var ve biz aşı bekliyoruz. İkinci dose december sonuna doğru. Bütün belgeleri yanısaglayabildierimizi göndersek, sağlık raporunu daha sonrasında uscis centera ayrı bir şekilde göndermemiz mümkün mü?

    Ben sanıyordum ki önce ı-130 onaylanacak ve akabinde aos sürecini başlatmak icin i485 doldurmaya baslicaz. Facebook sayfamizda 1 hafta önce sormuştum fakat benim durum biraz karışık sanırım, kimsenin tecrubesi yok ☺️ Sevgili Ali yetisti sagolsun.

    Belirttiğim sorulara cevap alabilirsem çok mutlu olurum arkadaşlar. Aciliyet söz konusu, daha fazla gecikmek istemiyoruz. Teşekkür ederim 🙏

    I-485 gonderimi vize bultenindeki tarihlere bagli. Ama su an F2A kategorisi "current" oldugundan esiniz icin hizli sekilde I-485 doldurarak AOS surecinizi basltabilirsiniz. Forumdaki ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Ilgili baslikta listelenen tum formlari bilgisayarda doldurup ciktilarini alin, daha sonra I-130 formundan sonra gonderilmis NOA-1'in kopyasini da bu belgelere ekleyip posta ile USCIS'e gonderin.

    I-693 formunu yani saglik formunu mulakata goturseniz de sorun olmaz, ilk formlarla gondermek zorunda degilsiniz.

    Tesekkurler sevgili Ali. Bir kaç sorum daha var mümkünse

    1- 485 paketi içine ds260 dahil ediliyor mu? Sonuçta kişi green card talep ettiği için soruyorum. Yoksa bu sonraki bir süreç mi?
    2- eşime sponsor olacağım fakat söyle bir durum söz konusu. 2020 yıkı icin w9 (1099) formu 3 aylık,yanı january-march arası. Buna dair formdaki gelirim uscis kriterlerine göre yetersiz gorunuyor haliyle. Bu konuda ayrıca bir yazı mi eklemeliyim?
    3- aynı şirketle 2021 başlarında 1-2 ay daha çalıştım. I-130 gönderdikten bir kaç gün sonra sanırım kasım 8 falandı tekrar çalışmaya başladım fakat part time olarak. Su an kendilerinden resmî olarak çalıştığıma dair belge alabilmem pek mümkün görünmüyor. Ne yapayım?
    4- son 3 yılın tax belgelerini eklemem gerekiyor sanırım?. Onlarda sorun yok. Fakat su an part time w9 ile çalıştığım icin w2 gibi her an sunabileceğim bir belge elimde olmayacak. Bankada bulunan para miktarı Uscis’in belirtmiş olduğu aylık tutarları iki kişi icin karşılıyorsa (yaklaşık 24 ay icin ) bu durumun bir yardımı olabilir mi?
    5- is durumunu daha sonra guncelleyebilme, yanı uscis’e bildirme durumu söz konusu olabilir mi? Yeni bir ise başlamak, kendi işimizi şirketimizi kurmak vs
    6- ayrıca daha önce gönderdiğimiz ı-130daki bilgilerden güncellenmesi/değiştirilmesi gereken bir nokta var. Bunu uscisten talep edip değiştirebilmek mümkün mü?

    Ya da senin bir tavsiyen var mi tüm bunlar icin ?
    Not: başka sponsor bulabilmem mümkün görünmüyor.

    1.Hayir, DS-260 yerine I-485 dolduracaksiniz. Vize almadiginiz icin DS-260 formunu doldurmaniza gerek yok. I-485 onaylaninca Green Card size gonderilecek.

    2.3. Tum maddi belgeleri aciklamalariyla beraber gonderin. 2021 yilindaki gelir tek basina yeterli olacak mi? Malum 2021 bitmek uzere, 2022 Ocak sonunda vergi bildirimini yapip bu belgeleri de mulakata goturebilirsiniz.

    4.Bu durumun yardimi olabilir, tum mal varliginizi beyan etmenizi tavsiye ederim. Toplamini degerlendireceklerdir.

    5.Evet, bu tur guncel belgeleri mulakat gunu yaninizda bulundurabilirsiniz, veya USCIS size RFE gonderirse belirtebilirsiniz.

    6.Hangi bilginin degismesi gerekiyor? I-130'daki bilgileri guncellemenize gerek yok, adreste mi degisiklik olacak?

    1-Hayır. Employment history kısmında part time şirkette devam ediyordum ve kendimi unemployed olarak gösterdim. Çünkü full time başka isler icin bir çok başvurum vardı ve sonuç bekliyordum. Açıkçası tam zamanlı çalışmadığım icin yalan beyanda da bulunmak istemedim. Direkt işsizim dedim. Fakat november 8 ( i-130 gönderdikten bir kaç gün sonra ) aynı şirkette full time başladım. Bunun icin e-request yaptım ama uscis ne zaman döner bilemem. İs verenden employment letter alicam annual gross income gösteren. Ve belgeler içine eklicem. Bu yardımcı olur mu?
    2-Ayrıca, aynı işlemlerle uğrasan bir arkadaşımdan bugün aldığım bilgi söyle: kendisinin yıllık income yeterli göründüğü halde uscis sitede bulunan household basına gelir pek gerçeği yansıtmıyor dedi. Yanı iki kişi icin $21.700 ( güncel mi emin değilim) diyorlar ama onların hesaplama yöntemi farklı olduğundan sanırım, 3 kişi icin $27.450 olan income kabul etmeyip sponsor istediler şeklinde belirtti. Yanı taxlerden sonra kalan miktar $28.000 olsa bile onlar buna geçinmek için dahil olabilecek expenseleri de ekliyorlar sanırım gibi şeyler söyledi.

    3-Benim son 3 yıl single tax ve $21.700’un altında haliyle. 2021 joint olacak. Benim geçmişim tabiki önemli ki bu bilgileri istiyorlar, fakat 2021 tax beyanı iki kişi icin gereklilikleri karşılıyorsa bir bağlayıcılığı var mi? 2020 yılı herkes icin çok zor geçti ve hemen hemen herkesin ilk 3 ay icin calisma kaydı mevcut. Bunda açıklama kabul etmiyor uscis ne yazık ki. Ama durum bu. Dünya durdu, hayat durdu. Nerden nasıl income yaratılabilir ki? Çok saçma bu durum.

    Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben evrakları göndersem de 2021 tax beyanı icin eşim adına ssn alabilmek mümkün görünmüyor. Bu durumda ırs itin number mi almalıyım? Onun da çeşitleri var sanırım. Hangisi?

    S

    1. Evet, o anki gelir seviyenizin yetmesi de yeterli bulunabilir. Bu konudaki guncel belgeleri kesinlikle beyan edin. Eger esiniz calisiyorsaniz, onlari da bu gelire katip "household income" olarak beyan edebilirsiniz.

    2. Oyle bir ihtimal var, ozellikle gelir seviyesi yildan yila cok degismisse daha yuksek miktarda para gormek isteyebilirler. Zaten oyle ya da boyle sizin yapmaniz gereken tum gelir seviyenizi ve mal varliginizi beyan etmek olmali. Bunun yeterli olup olmadigina gorevliler karar verecek.

    3. Hala beraber gonderebilirsiniz, ama vergi bildirimi ile beraber W-7 formu da gonderin ve esiniz icin bir ITIN numarasi talep etmis olursunuz.

    Esiniz 2021 yilinin en az 183 gunu ABD'de mi yasamis olacak?

    Evet. Hatta son 2 senedir burda. Eklemek durumunda miyim 2020 icin? Çalışamıyor kendisi f1 status olduğu icin.

    Bir sorum daha var. Health insurance alicam ikimiz için ama Ssn veya itin olmadan ekleyemiyorum. İtin hemen gelmiyor, en az 2 ay. Uscis insurance görmek istiyor sanırım. Bir de joint banka hesabı başlangıçta şart mi?

    Health insurance public charge değil di mi? Yanı sonuçta bedava değil, ikimiz için paket seçicez ve ödicez sonucta.

    Eger 2021 tek basina yeterli gelecekse bununla da girmeyi deneyebilirsiniz mulakata ama eger gelir sinirdaysa daha uzun sureyi de gormek isteyebilirler. Dosyaya olumlu katkida bulunacaksa yapmanizda fayda var.

    Saglik sigortasi sart olmasa da, maddi yeterliligi gostermek icin olmasi fayda saglar diye dusunuyorum. Ayrica AOS'ye basvuru yaptiktan sonra saglik sigortasi icin "eligible" oluyorsunuz:

    Joint banka hesabi -sart olmasa da- bence iliskinin iyi niyetli ve gercek oldugunu gostermek icin yapilabilecek en saglam islem olur 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @shakh, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba, dilekçe sahibi (petioner) ds260 formumdakı adresi amerikada değişmişse ve interview günü tayin edilmişse artık, ne yapılmalı?

    Hem AR-11 doldurup normal adres degisikligi yapin, hem de AR-11'i var olan dosya icin doldurun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-değişikliği-yapmak-uscis-ar-11-form

    Ayrica adres degisikligini yazili olarak bir kagitta mulakatta da beyan edin, kayda gecsinler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells documents bölümünde hangi merkeze gittiği direk yazmıyor ama receipt dökümanı var başvurunun hemen ardından oluşan ve onun sol alt köşesinde ca service center yazıyor 😕😕 belki bir ümit ayrıca sonradan belli olacak dersiniz diye tekrar yazıyorum ama sanırım boşa bir ümit 🙁

    sol altta CA yaziyorsa su an orada demektir 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar herkese,
    F2A vizesi için durumumuzu paylaşmak isterim,
    1 hafta olur NVC ya sponsor DS 260 formunu, taxleri gönderdik eşim sponsor oluyor tek Inşallah başka sponsor talebinde bulunmazlar
    Ve gerekli dosyalari scil belgeni ve diğerlerininde hepsinin başvurusunu yaptık.
    Sanırim bundan sonraki addım olarak bize vize tarihi ile ilgili gelicek bildirim sorun olmazsa evraklarda.
    Sizlerden, bu addimlari keçenlerin görüşlerini almak isterdik😊
    Bizim bu zamanki durumda bekleme süremiz çokmu olur sizce? Yada ne zaman herşeyin yolunda olub olmadığini öğrene biliriz?
    Önceden çok teşekkürler

    bilgilendirme icin tesekkurler, surecte bol sanslar. Bundan sonra sabirla once belgelerin onaylanmasini sonra da konsoloslukta mulakat tarihi verilmesini beklemelisiniz.

    Gurcistan'da mi mulakata katilacaksiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @nargiz94 merhaba bekleme süresi bugün itibarıyla 89 gün (resmi sitede) daha erken de olabilir.bizim dosyada onaylandı NVC aşamasına geçtik, cıvıl documents kısmında evrakları e-devletten alıp Türkçe olarak mi yüklüyoruz ? Ayrıca eşim sponsor olacak bana kafama takılan son 3 yılın tax returnlerini sisteme yüklenince başka kanıta ihtiyaç duyulmadığı yazıyor eşimin 2019-2020 irs tax return transcripti var ancak 2021 için firmadan Ocak ayinda W2 formunu doldurup sisteme yüklersek olur mu? Üç yıl dediği için Ocağı beklemek zorunda kalıyoruz bilenler yardımcı olsun

    Evet, W2 formlarini da yukleyebilirsiniz. Hala 2021 icinde oldugumuz icin 2021'nin vergi bildirimini yapmaniz zaten mumkun degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @nargiz94 hayirli olsun bende öyle dusunmustum ancak eşim eksik evrak oluyor dedi , başka bir forumda da eksik evrak olur ve sıranın başına geçersiniz deniyor kafam karıştı😒 ayrıca cıvıl documents ingilizce tercümesi şart mı e-devletten aldığım şekliyle kabul ediliyor mu ?

    Eger Ankara'da mulakata katilacaksaniz, o durumda Turkce olabilir. Yani e-devletten aldiginiz belgeleri ingilizceye cevirmenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @nargiz94 @crazycells bize yardımcı olur musunuz ?nvc aşaması eşim sponsor olacak son 3 yılın tax returnleri isteniyor ancak bizde 2019-2020 var 2021 için Ocak ayını beklememiz gerekiyor mu(w2 formu yeterli olur mu ? ) Ayrıca evrakları Türkçe olarak yükleyebiliyor muyuz( cıvıl documents )

    W2 yeterlidir, NVC asamasinda Turkce dokumanlar da kabul ediliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cokbekledik86, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Sayın @crazycells avukatımız malesef sertifikamızı yollamamış tatilde ilgisiz bi insan beni yönlendirirmisiniz hangi adrese göndericez ve nasıl bi mektup yazılacak

    Dosyaniz hangi Service Center'da, biliyor musunuz?

    Onun adresine NOA1'in kopyasini, sertifikanin kopyasini gondermemiz gerekiyor. Bir de "I-130 upgrade because of the change in the immigration status" temali bir mektup yazalim. Bu mektupta petitioner'in naturalize oldugu icin (naturalization sertifika numarasi, gunu ve yeri ile ilgili bilgileri de ekleyin) I-130 basvurusunun F2A'dan IR-1'e upgrade edilmesini talep edecegiz.

    Ayrica bunun disinda isterseniz once telefon ile USCIS'e de ulasabiliriz. USCIS customer service'i arayip "service request" istemeniz lazim. Belki email veya fax ile bu bilgileri kabul edebilirler sureci hizlandirmak icin, en azindan bunu sorusturmus oluruz. Malumunuz pandemi surecinde pek cok degisiklik yaptilar ve belgelerin buyuk kismini online kabul etmeye basladilar. Tabii ki hala posta ile gondermek mumkun, ama eger telefonla arayinca daha kisa bir yol onerirlerse isimizi kolaylastirmis oluruz, sureciniz daha da hizlanir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yonca_2020 imzanizdaki 330, 130 olacak sanirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar ben de eşim için greencard başvurusu yaptım ama sanırım dosyamız californiaya gitti henüz birkaç gün olduğu için bekliyorum ilk NOA nın gelmesini. Bu çok uzun bir süre olduğu için bir yandan burada iş bakarken bir yandan da re entry alma konusunu değerlendiriyorum. Vergi bildirimi konusundaki yazışmalar biraz kafamı karıştırdı. Eşimin mükakat zamanı geldiğinde ben geriye dönük 3 yıla ait vergi bildirimi ibraz etmek zorunda mıyım? Yani bu bekleme süremizin yarısını türkiyede geçirirsem bunu yapmam çok zor olacak. Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Hazır Amerika içerisindeyken ona göre bir yol haritası çizmeyi isterim. Şimdiden teşekkürler.

    Vize sponsorlugu disinda mali sponsorluk da gerekiyor esinizin vize alabilmesi icin.

    Sponsor siz mi olacaksiniz? Yoksa baska bir sponsorunuz mu var? Sponsorun ABD'de yasayan ve calisan biri olmasi gerekiyor ve tabii ki yeterli gelire de sahip olmali...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubra94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @yonca_2020 New York state identification card var. O olur mu sizce ?

    Evet olur. Ayrica su iletiyi de inceleyin:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/2598

    "ABD Ikametgahi" adli kisimda gerekli bilgiler var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @shaimaak, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    merhaba arkadaşlar aralık ayı mülakatlarından haber var mı? f2a için hangi ay sıraya girdi acaba? salik günler Herkese

    sizin mulakatiniz Ankara'da mi olacak?


  • @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba. November 5, I-130 Ve 130A online doldirup gönderdik ve noa bir kaç gun sonra elimize ulasti. Priority date 11/05 olarak gorunuyor. Esim USA icinde.
    Sorularim sunlar :

    -I-485 gondermenin belli bir suresi var mi?
    -i485 online doldurulabikiyor diye biliyorum. Bazı belgelerin online seçeceğiz yok. Kimini online kimini posta yoluyla gonderebilir miyiz?
    -i485 paket içeriğinde medical exam var ve biz aşı bekliyoruz. İkinci dose december sonuna doğru. Bütün belgeleri yanısaglayabildierimizi göndersek, sağlık raporunu daha sonrasında uscis centera ayrı bir şekilde göndermemiz mümkün mü?

    Ben sanıyordum ki önce ı-130 onaylanacak ve akabinde aos sürecini başlatmak icin i485 doldurmaya baslicaz. Facebook sayfamizda 1 hafta önce sormuştum fakat benim durum biraz karışık sanırım, kimsenin tecrubesi yok ☺️ Sevgili Ali yetisti sagolsun.

    Belirttiğim sorulara cevap alabilirsem çok mutlu olurum arkadaşlar. Aciliyet söz konusu, daha fazla gecikmek istemiyoruz. Teşekkür ederim 🙏

    I-485 gonderimi vize bultenindeki tarihlere bagli. Ama su an F2A kategorisi "current" oldugundan esiniz icin hizli sekilde I-485 doldurarak AOS surecinizi basltabilirsiniz. Forumdaki ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Ilgili baslikta listelenen tum formlari bilgisayarda doldurup ciktilarini alin, daha sonra I-130 formundan sonra gonderilmis NOA-1'in kopyasini da bu belgelere ekleyip posta ile USCIS'e gonderin.

    I-693 formunu yani saglik formunu mulakata goturseniz de sorun olmaz, ilk formlarla gondermek zorunda degilsiniz.

    Tesekkurler sevgili Ali. Bir kaç sorum daha var mümkünse

    1- 485 paketi içine ds260 dahil ediliyor mu? Sonuçta kişi green card talep ettiği için soruyorum. Yoksa bu sonraki bir süreç mi?
    2- eşime sponsor olacağım fakat söyle bir durum söz konusu. 2020 yıkı icin w9 (1099) formu 3 aylık,yanı january-march arası. Buna dair formdaki gelirim uscis kriterlerine göre yetersiz gorunuyor haliyle. Bu konuda ayrıca bir yazı mi eklemeliyim?
    3- aynı şirketle 2021 başlarında 1-2 ay daha çalıştım. I-130 gönderdikten bir kaç gün sonra sanırım kasım 8 falandı tekrar çalışmaya başladım fakat part time olarak. Su an kendilerinden resmî olarak çalıştığıma dair belge alabilmem pek mümkün görünmüyor. Ne yapayım?
    4- son 3 yılın tax belgelerini eklemem gerekiyor sanırım?. Onlarda sorun yok. Fakat su an part time w9 ile çalıştığım icin w2 gibi her an sunabileceğim bir belge elimde olmayacak. Bankada bulunan para miktarı Uscis’in belirtmiş olduğu aylık tutarları iki kişi icin karşılıyorsa (yaklaşık 24 ay icin ) bu durumun bir yardımı olabilir mi?
    5- is durumunu daha sonra guncelleyebilme, yanı uscis’e bildirme durumu söz konusu olabilir mi? Yeni bir ise başlamak, kendi işimizi şirketimizi kurmak vs
    6- ayrıca daha önce gönderdiğimiz ı-130daki bilgilerden güncellenmesi/değiştirilmesi gereken bir nokta var. Bunu uscisten talep edip değiştirebilmek mümkün mü?

    Ya da senin bir tavsiyen var mi tüm bunlar icin ?
    Not: başka sponsor bulabilmem mümkün görünmüyor.

    1.Hayir, DS-260 yerine I-485 dolduracaksiniz. Vize almadiginiz icin DS-260 formunu doldurmaniza gerek yok. I-485 onaylaninca Green Card size gonderilecek.

    2.3. Tum maddi belgeleri aciklamalariyla beraber gonderin. 2021 yilindaki gelir tek basina yeterli olacak mi? Malum 2021 bitmek uzere, 2022 Ocak sonunda vergi bildirimini yapip bu belgeleri de mulakata goturebilirsiniz.

    4.Bu durumun yardimi olabilir, tum mal varliginizi beyan etmenizi tavsiye ederim. Toplamini degerlendireceklerdir.

    5.Evet, bu tur guncel belgeleri mulakat gunu yaninizda bulundurabilirsiniz, veya USCIS size RFE gonderirse belirtebilirsiniz.

    6.Hangi bilginin degismesi gerekiyor? I-130'daki bilgileri guncellemenize gerek yok, adreste mi degisiklik olacak?

    1-Hayır. Employment history kısmında part time şirkette devam ediyordum ve kendimi unemployed olarak gösterdim. Çünkü full time başka isler icin bir çok başvurum vardı ve sonuç bekliyordum. Açıkçası tam zamanlı çalışmadığım icin yalan beyanda da bulunmak istemedim. Direkt işsizim dedim. Fakat november 8 ( i-130 gönderdikten bir kaç gün sonra ) aynı şirkette full time başladım. Bunun icin e-request yaptım ama uscis ne zaman döner bilemem. İs verenden employment letter alicam annual gross income gösteren. Ve belgeler içine eklicem. Bu yardımcı olur mu?
    2-Ayrıca, aynı işlemlerle uğrasan bir arkadaşımdan bugün aldığım bilgi söyle: kendisinin yıllık income yeterli göründüğü halde uscis sitede bulunan household basına gelir pek gerçeği yansıtmıyor dedi. Yanı iki kişi icin $21.700 ( güncel mi emin değilim) diyorlar ama onların hesaplama yöntemi farklı olduğundan sanırım, 3 kişi icin $27.450 olan income kabul etmeyip sponsor istediler şeklinde belirtti. Yanı taxlerden sonra kalan miktar $28.000 olsa bile onlar buna geçinmek için dahil olabilecek expenseleri de ekliyorlar sanırım gibi şeyler söyledi.

    3-Benim son 3 yıl single tax ve $21.700’un altında haliyle. 2021 joint olacak. Benim geçmişim tabiki önemli ki bu bilgileri istiyorlar, fakat 2021 tax beyanı iki kişi icin gereklilikleri karşılıyorsa bir bağlayıcılığı var mi? 2020 yılı herkes icin çok zor geçti ve hemen hemen herkesin ilk 3 ay icin calisma kaydı mevcut. Bunda açıklama kabul etmiyor uscis ne yazık ki. Ama durum bu. Dünya durdu, hayat durdu. Nerden nasıl income yaratılabilir ki? Çok saçma bu durum.

    Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben evrakları göndersem de 2021 tax beyanı icin eşim adına ssn alabilmek mümkün görünmüyor. Bu durumda ırs itin number mi almalıyım? Onun da çeşitleri var sanırım. Hangisi?

    S

    1. Evet, o anki gelir seviyenizin yetmesi de yeterli bulunabilir. Bu konudaki guncel belgeleri kesinlikle beyan edin. Eger esiniz calisiyorsaniz, onlari da bu gelire katip "household income" olarak beyan edebilirsiniz.

    2. Oyle bir ihtimal var, ozellikle gelir seviyesi yildan yila cok degismisse daha yuksek miktarda para gormek isteyebilirler. Zaten oyle ya da boyle sizin yapmaniz gereken tum gelir seviyenizi ve mal varliginizi beyan etmek olmali. Bunun yeterli olup olmadigina gorevliler karar verecek.

    3. Hala beraber gonderebilirsiniz, ama vergi bildirimi ile beraber W-7 formu da gonderin ve esiniz icin bir ITIN numarasi talep etmis olursunuz.

    Esiniz 2021 yilinin en az 183 gunu ABD'de mi yasamis olacak?

    Evet. Hatta son 2 senedir burda. Eklemek durumunda miyim 2020 icin? Çalışamıyor kendisi f1 status olduğu icin.

    Bir sorum daha var. Health insurance alicam ikimiz için ama Ssn veya itin olmadan ekleyemiyorum. İtin hemen gelmiyor, en az 2 ay. Uscis insurance görmek istiyor sanırım. Bir de joint banka hesabı başlangıçta şart mi?

    Health insurance public charge değil di mi? Yanı sonuçta bedava değil, ikimiz için paket seçicez ve ödicez sonucta.

    Eger 2021 tek basina yeterli gelecekse bununla da girmeyi deneyebilirsiniz mulakata ama eger gelir sinirdaysa daha uzun sureyi de gormek isteyebilirler. Dosyaya olumlu katkida bulunacaksa yapmanizda fayda var.

    Saglik sigortasi sart olmasa da, maddi yeterliligi gostermek icin olmasi fayda saglar diye dusunuyorum. Ayrica AOS'ye basvuru yaptiktan sonra saglik sigortasi icin "eligible" oluyorsunuz:

    Joint banka hesabi -sart olmasa da- bence iliskinin iyi niyetli ve gercek oldugunu gostermek icin yapilabilecek en saglam islem olur 👍

    Teşekkürler . Peki şunları da sorsam sevgili Ali .

    • hani Türkiye’de mal mülk gösterebiliyorduk. Burda araba gibi şeylerin owner olunca sunabiliyor muyuz?
    • Ve maddi durum yeterli görünmedi diyelim, 2021 vergi beyanında joint vergi beyannamesi gönderebiliyor muyuz?
    • maddi yetersiz durum advance parole ve work permit da etkiliyor mu yoksa green card alma sürecini mi etkiliyor?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba. November 5, I-130 Ve 130A online doldirup gönderdik ve noa bir kaç gun sonra elimize ulasti. Priority date 11/05 olarak gorunuyor. Esim USA icinde.
    Sorularim sunlar :

    -I-485 gondermenin belli bir suresi var mi?
    -i485 online doldurulabikiyor diye biliyorum. Bazı belgelerin online seçeceğiz yok. Kimini online kimini posta yoluyla gonderebilir miyiz?
    -i485 paket içeriğinde medical exam var ve biz aşı bekliyoruz. İkinci dose december sonuna doğru. Bütün belgeleri yanısaglayabildierimizi göndersek, sağlık raporunu daha sonrasında uscis centera ayrı bir şekilde göndermemiz mümkün mü?

    Ben sanıyordum ki önce ı-130 onaylanacak ve akabinde aos sürecini başlatmak icin i485 doldurmaya baslicaz. Facebook sayfamizda 1 hafta önce sormuştum fakat benim durum biraz karışık sanırım, kimsenin tecrubesi yok ☺️ Sevgili Ali yetisti sagolsun.

    Belirttiğim sorulara cevap alabilirsem çok mutlu olurum arkadaşlar. Aciliyet söz konusu, daha fazla gecikmek istemiyoruz. Teşekkür ederim 🙏

    I-485 gonderimi vize bultenindeki tarihlere bagli. Ama su an F2A kategorisi "current" oldugundan esiniz icin hizli sekilde I-485 doldurarak AOS surecinizi basltabilirsiniz. Forumdaki ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Ilgili baslikta listelenen tum formlari bilgisayarda doldurup ciktilarini alin, daha sonra I-130 formundan sonra gonderilmis NOA-1'in kopyasini da bu belgelere ekleyip posta ile USCIS'e gonderin.

    I-693 formunu yani saglik formunu mulakata goturseniz de sorun olmaz, ilk formlarla gondermek zorunda degilsiniz.

    Tesekkurler sevgili Ali. Bir kaç sorum daha var mümkünse

    1- 485 paketi içine ds260 dahil ediliyor mu? Sonuçta kişi green card talep ettiği için soruyorum. Yoksa bu sonraki bir süreç mi?
    2- eşime sponsor olacağım fakat söyle bir durum söz konusu. 2020 yıkı icin w9 (1099) formu 3 aylık,yanı january-march arası. Buna dair formdaki gelirim uscis kriterlerine göre yetersiz gorunuyor haliyle. Bu konuda ayrıca bir yazı mi eklemeliyim?
    3- aynı şirketle 2021 başlarında 1-2 ay daha çalıştım. I-130 gönderdikten bir kaç gün sonra sanırım kasım 8 falandı tekrar çalışmaya başladım fakat part time olarak. Su an kendilerinden resmî olarak çalıştığıma dair belge alabilmem pek mümkün görünmüyor. Ne yapayım?
    4- son 3 yılın tax belgelerini eklemem gerekiyor sanırım?. Onlarda sorun yok. Fakat su an part time w9 ile çalıştığım icin w2 gibi her an sunabileceğim bir belge elimde olmayacak. Bankada bulunan para miktarı Uscis’in belirtmiş olduğu aylık tutarları iki kişi icin karşılıyorsa (yaklaşık 24 ay icin ) bu durumun bir yardımı olabilir mi?
    5- is durumunu daha sonra guncelleyebilme, yanı uscis’e bildirme durumu söz konusu olabilir mi? Yeni bir ise başlamak, kendi işimizi şirketimizi kurmak vs
    6- ayrıca daha önce gönderdiğimiz ı-130daki bilgilerden güncellenmesi/değiştirilmesi gereken bir nokta var. Bunu uscisten talep edip değiştirebilmek mümkün mü?

    Ya da senin bir tavsiyen var mi tüm bunlar icin ?
    Not: başka sponsor bulabilmem mümkün görünmüyor.

    1.Hayir, DS-260 yerine I-485 dolduracaksiniz. Vize almadiginiz icin DS-260 formunu doldurmaniza gerek yok. I-485 onaylaninca Green Card size gonderilecek.

    2.3. Tum maddi belgeleri aciklamalariyla beraber gonderin. 2021 yilindaki gelir tek basina yeterli olacak mi? Malum 2021 bitmek uzere, 2022 Ocak sonunda vergi bildirimini yapip bu belgeleri de mulakata goturebilirsiniz.

    4.Bu durumun yardimi olabilir, tum mal varliginizi beyan etmenizi tavsiye ederim. Toplamini degerlendireceklerdir.

    5.Evet, bu tur guncel belgeleri mulakat gunu yaninizda bulundurabilirsiniz, veya USCIS size RFE gonderirse belirtebilirsiniz.

    6.Hangi bilginin degismesi gerekiyor? I-130'daki bilgileri guncellemenize gerek yok, adreste mi degisiklik olacak?

    1-Hayır. Employment history kısmında part time şirkette devam ediyordum ve kendimi unemployed olarak gösterdim. Çünkü full time başka isler icin bir çok başvurum vardı ve sonuç bekliyordum. Açıkçası tam zamanlı çalışmadığım icin yalan beyanda da bulunmak istemedim. Direkt işsizim dedim. Fakat november 8 ( i-130 gönderdikten bir kaç gün sonra ) aynı şirkette full time başladım. Bunun icin e-request yaptım ama uscis ne zaman döner bilemem. İs verenden employment letter alicam annual gross income gösteren. Ve belgeler içine eklicem. Bu yardımcı olur mu?
    2-Ayrıca, aynı işlemlerle uğrasan bir arkadaşımdan bugün aldığım bilgi söyle: kendisinin yıllık income yeterli göründüğü halde uscis sitede bulunan household basına gelir pek gerçeği yansıtmıyor dedi. Yanı iki kişi icin $21.700 ( güncel mi emin değilim) diyorlar ama onların hesaplama yöntemi farklı olduğundan sanırım, 3 kişi icin $27.450 olan income kabul etmeyip sponsor istediler şeklinde belirtti. Yanı taxlerden sonra kalan miktar $28.000 olsa bile onlar buna geçinmek için dahil olabilecek expenseleri de ekliyorlar sanırım gibi şeyler söyledi.

    3-Benim son 3 yıl single tax ve $21.700’un altında haliyle. 2021 joint olacak. Benim geçmişim tabiki önemli ki bu bilgileri istiyorlar, fakat 2021 tax beyanı iki kişi icin gereklilikleri karşılıyorsa bir bağlayıcılığı var mi? 2020 yılı herkes icin çok zor geçti ve hemen hemen herkesin ilk 3 ay icin calisma kaydı mevcut. Bunda açıklama kabul etmiyor uscis ne yazık ki. Ama durum bu. Dünya durdu, hayat durdu. Nerden nasıl income yaratılabilir ki? Çok saçma bu durum.

    Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben evrakları göndersem de 2021 tax beyanı icin eşim adına ssn alabilmek mümkün görünmüyor. Bu durumda ırs itin number mi almalıyım? Onun da çeşitleri var sanırım. Hangisi?

    S

    1. Evet, o anki gelir seviyenizin yetmesi de yeterli bulunabilir. Bu konudaki guncel belgeleri kesinlikle beyan edin. Eger esiniz calisiyorsaniz, onlari da bu gelire katip "household income" olarak beyan edebilirsiniz.

    2. Oyle bir ihtimal var, ozellikle gelir seviyesi yildan yila cok degismisse daha yuksek miktarda para gormek isteyebilirler. Zaten oyle ya da boyle sizin yapmaniz gereken tum gelir seviyenizi ve mal varliginizi beyan etmek olmali. Bunun yeterli olup olmadigina gorevliler karar verecek.

    3. Hala beraber gonderebilirsiniz, ama vergi bildirimi ile beraber W-7 formu da gonderin ve esiniz icin bir ITIN numarasi talep etmis olursunuz.

    Esiniz 2021 yilinin en az 183 gunu ABD'de mi yasamis olacak?

    Evet. Hatta son 2 senedir burda. Eklemek durumunda miyim 2020 icin? Çalışamıyor kendisi f1 status olduğu icin.

    Bir sorum daha var. Health insurance alicam ikimiz için ama Ssn veya itin olmadan ekleyemiyorum. İtin hemen gelmiyor, en az 2 ay. Uscis insurance görmek istiyor sanırım. Bir de joint banka hesabı başlangıçta şart mi?

    Health insurance public charge değil di mi? Yanı sonuçta bedava değil, ikimiz için paket seçicez ve ödicez sonucta.

    Eger 2021 tek basina yeterli gelecekse bununla da girmeyi deneyebilirsiniz mulakata ama eger gelir sinirdaysa daha uzun sureyi de gormek isteyebilirler. Dosyaya olumlu katkida bulunacaksa yapmanizda fayda var.

    Saglik sigortasi sart olmasa da, maddi yeterliligi gostermek icin olmasi fayda saglar diye dusunuyorum. Ayrica AOS'ye basvuru yaptiktan sonra saglik sigortasi icin "eligible" oluyorsunuz:

    Joint banka hesabi -sart olmasa da- bence iliskinin iyi niyetli ve gercek oldugunu gostermek icin yapilabilecek en saglam islem olur 👍

    Teşekkürler . Peki şunları da sorsam sevgili Ali .

    • hani Türkiye’de mal mülk gösterebiliyorduk. Burda araba gibi şeylerin owner olunca sunabiliyor muyuz?
    • Ve maddi durum yeterli görünmedi diyelim, 2021 vergi beyanında joint vergi beyannamesi gönderebiliyor muyuz?
    • maddi yetersiz durum advance parole ve work permit da etkiliyor mu yoksa green card alma sürecini mi etkiliyor?

    Evet, araba da gosterilebilir ama kabul edip etmemek USCIS'e kalmis. USCIS bu tur konularda konsolosluk kadar toleransli degil maalesef. Ilk baktiklari sey gelir seviyesi oluyor.

    Evet, 2021'i joint yapabilirsiniz ve gonderebilirsiniz. Eger eksik gorurlerse RFE alirsiniz, ama eger mulakata hala eksik gelir ile giderseniz dosya reddedilebilir, bilginize. Bu durumda tum surece (I-485 surecine) bastan baslamaniz gerekir.

    Bu durumdan kurtulmanin en garanti ve temiz yolu gelir seviyesi yeterli bir "joint sponsor" bulmak olur.


  • @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba. November 5, I-130 Ve 130A online doldirup gönderdik ve noa bir kaç gun sonra elimize ulasti. Priority date 11/05 olarak gorunuyor. Esim USA icinde.
    Sorularim sunlar :

    -I-485 gondermenin belli bir suresi var mi?
    -i485 online doldurulabikiyor diye biliyorum. Bazı belgelerin online seçeceğiz yok. Kimini online kimini posta yoluyla gonderebilir miyiz?
    -i485 paket içeriğinde medical exam var ve biz aşı bekliyoruz. İkinci dose december sonuna doğru. Bütün belgeleri yanısaglayabildierimizi göndersek, sağlık raporunu daha sonrasında uscis centera ayrı bir şekilde göndermemiz mümkün mü?

    Ben sanıyordum ki önce ı-130 onaylanacak ve akabinde aos sürecini başlatmak icin i485 doldurmaya baslicaz. Facebook sayfamizda 1 hafta önce sormuştum fakat benim durum biraz karışık sanırım, kimsenin tecrubesi yok ☺️ Sevgili Ali yetisti sagolsun.

    Belirttiğim sorulara cevap alabilirsem çok mutlu olurum arkadaşlar. Aciliyet söz konusu, daha fazla gecikmek istemiyoruz. Teşekkür ederim 🙏

    I-485 gonderimi vize bultenindeki tarihlere bagli. Ama su an F2A kategorisi "current" oldugundan esiniz icin hizli sekilde I-485 doldurarak AOS surecinizi basltabilirsiniz. Forumdaki ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Ilgili baslikta listelenen tum formlari bilgisayarda doldurup ciktilarini alin, daha sonra I-130 formundan sonra gonderilmis NOA-1'in kopyasini da bu belgelere ekleyip posta ile USCIS'e gonderin.

    I-693 formunu yani saglik formunu mulakata goturseniz de sorun olmaz, ilk formlarla gondermek zorunda degilsiniz.

    Tesekkurler sevgili Ali. Bir kaç sorum daha var mümkünse

    1- 485 paketi içine ds260 dahil ediliyor mu? Sonuçta kişi green card talep ettiği için soruyorum. Yoksa bu sonraki bir süreç mi?
    2- eşime sponsor olacağım fakat söyle bir durum söz konusu. 2020 yıkı icin w9 (1099) formu 3 aylık,yanı january-march arası. Buna dair formdaki gelirim uscis kriterlerine göre yetersiz gorunuyor haliyle. Bu konuda ayrıca bir yazı mi eklemeliyim?
    3- aynı şirketle 2021 başlarında 1-2 ay daha çalıştım. I-130 gönderdikten bir kaç gün sonra sanırım kasım 8 falandı tekrar çalışmaya başladım fakat part time olarak. Su an kendilerinden resmî olarak çalıştığıma dair belge alabilmem pek mümkün görünmüyor. Ne yapayım?
    4- son 3 yılın tax belgelerini eklemem gerekiyor sanırım?. Onlarda sorun yok. Fakat su an part time w9 ile çalıştığım icin w2 gibi her an sunabileceğim bir belge elimde olmayacak. Bankada bulunan para miktarı Uscis’in belirtmiş olduğu aylık tutarları iki kişi icin karşılıyorsa (yaklaşık 24 ay icin ) bu durumun bir yardımı olabilir mi?
    5- is durumunu daha sonra guncelleyebilme, yanı uscis’e bildirme durumu söz konusu olabilir mi? Yeni bir ise başlamak, kendi işimizi şirketimizi kurmak vs
    6- ayrıca daha önce gönderdiğimiz ı-130daki bilgilerden güncellenmesi/değiştirilmesi gereken bir nokta var. Bunu uscisten talep edip değiştirebilmek mümkün mü?

    Ya da senin bir tavsiyen var mi tüm bunlar icin ?
    Not: başka sponsor bulabilmem mümkün görünmüyor.

    1.Hayir, DS-260 yerine I-485 dolduracaksiniz. Vize almadiginiz icin DS-260 formunu doldurmaniza gerek yok. I-485 onaylaninca Green Card size gonderilecek.

    2.3. Tum maddi belgeleri aciklamalariyla beraber gonderin. 2021 yilindaki gelir tek basina yeterli olacak mi? Malum 2021 bitmek uzere, 2022 Ocak sonunda vergi bildirimini yapip bu belgeleri de mulakata goturebilirsiniz.

    4.Bu durumun yardimi olabilir, tum mal varliginizi beyan etmenizi tavsiye ederim. Toplamini degerlendireceklerdir.

    5.Evet, bu tur guncel belgeleri mulakat gunu yaninizda bulundurabilirsiniz, veya USCIS size RFE gonderirse belirtebilirsiniz.

    6.Hangi bilginin degismesi gerekiyor? I-130'daki bilgileri guncellemenize gerek yok, adreste mi degisiklik olacak?

    1-Hayır. Employment history kısmında part time şirkette devam ediyordum ve kendimi unemployed olarak gösterdim. Çünkü full time başka isler icin bir çok başvurum vardı ve sonuç bekliyordum. Açıkçası tam zamanlı çalışmadığım icin yalan beyanda da bulunmak istemedim. Direkt işsizim dedim. Fakat november 8 ( i-130 gönderdikten bir kaç gün sonra ) aynı şirkette full time başladım. Bunun icin e-request yaptım ama uscis ne zaman döner bilemem. İs verenden employment letter alicam annual gross income gösteren. Ve belgeler içine eklicem. Bu yardımcı olur mu?
    2-Ayrıca, aynı işlemlerle uğrasan bir arkadaşımdan bugün aldığım bilgi söyle: kendisinin yıllık income yeterli göründüğü halde uscis sitede bulunan household basına gelir pek gerçeği yansıtmıyor dedi. Yanı iki kişi icin $21.700 ( güncel mi emin değilim) diyorlar ama onların hesaplama yöntemi farklı olduğundan sanırım, 3 kişi icin $27.450 olan income kabul etmeyip sponsor istediler şeklinde belirtti. Yanı taxlerden sonra kalan miktar $28.000 olsa bile onlar buna geçinmek için dahil olabilecek expenseleri de ekliyorlar sanırım gibi şeyler söyledi.

    3-Benim son 3 yıl single tax ve $21.700’un altında haliyle. 2021 joint olacak. Benim geçmişim tabiki önemli ki bu bilgileri istiyorlar, fakat 2021 tax beyanı iki kişi icin gereklilikleri karşılıyorsa bir bağlayıcılığı var mi? 2020 yılı herkes icin çok zor geçti ve hemen hemen herkesin ilk 3 ay icin calisma kaydı mevcut. Bunda açıklama kabul etmiyor uscis ne yazık ki. Ama durum bu. Dünya durdu, hayat durdu. Nerden nasıl income yaratılabilir ki? Çok saçma bu durum.

    Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben evrakları göndersem de 2021 tax beyanı icin eşim adına ssn alabilmek mümkün görünmüyor. Bu durumda ırs itin number mi almalıyım? Onun da çeşitleri var sanırım. Hangisi?

    S

    1. Evet, o anki gelir seviyenizin yetmesi de yeterli bulunabilir. Bu konudaki guncel belgeleri kesinlikle beyan edin. Eger esiniz calisiyorsaniz, onlari da bu gelire katip "household income" olarak beyan edebilirsiniz.

    2. Oyle bir ihtimal var, ozellikle gelir seviyesi yildan yila cok degismisse daha yuksek miktarda para gormek isteyebilirler. Zaten oyle ya da boyle sizin yapmaniz gereken tum gelir seviyenizi ve mal varliginizi beyan etmek olmali. Bunun yeterli olup olmadigina gorevliler karar verecek.

    3. Hala beraber gonderebilirsiniz, ama vergi bildirimi ile beraber W-7 formu da gonderin ve esiniz icin bir ITIN numarasi talep etmis olursunuz.

    Esiniz 2021 yilinin en az 183 gunu ABD'de mi yasamis olacak?

    Evet. Hatta son 2 senedir burda. Eklemek durumunda miyim 2020 icin? Çalışamıyor kendisi f1 status olduğu icin.

    Bir sorum daha var. Health insurance alicam ikimiz için ama Ssn veya itin olmadan ekleyemiyorum. İtin hemen gelmiyor, en az 2 ay. Uscis insurance görmek istiyor sanırım. Bir de joint banka hesabı başlangıçta şart mi?

    Health insurance public charge değil di mi? Yanı sonuçta bedava değil, ikimiz için paket seçicez ve ödicez sonucta.

    Eger 2021 tek basina yeterli gelecekse bununla da girmeyi deneyebilirsiniz mulakata ama eger gelir sinirdaysa daha uzun sureyi de gormek isteyebilirler. Dosyaya olumlu katkida bulunacaksa yapmanizda fayda var.

    Saglik sigortasi sart olmasa da, maddi yeterliligi gostermek icin olmasi fayda saglar diye dusunuyorum. Ayrica AOS'ye basvuru yaptiktan sonra saglik sigortasi icin "eligible" oluyorsunuz:

    Joint banka hesabi -sart olmasa da- bence iliskinin iyi niyetli ve gercek oldugunu gostermek icin yapilabilecek en saglam islem olur 👍

    Teşekkürler . Peki şunları da sorsam sevgili Ali .

    • hani Türkiye’de mal mülk gösterebiliyorduk. Burda araba gibi şeylerin owner olunca sunabiliyor muyuz?
    • Ve maddi durum yeterli görünmedi diyelim, 2021 vergi beyanında joint vergi beyannamesi gönderebiliyor muyuz?
    • maddi yetersiz durum advance parole ve work permit da etkiliyor mu yoksa green card alma sürecini mi etkiliyor?

    Evet, araba da gosterilebilir ama kabul edip etmemek USCIS'e kalmis. USCIS bu tur konularda konsolosluk kadar toleransli degil maalesef. Ilk baktiklari sey gelir seviyesi oluyor.

    Evet, 2021'i joint yapabilirsiniz ve gonderebilirsiniz. Eger eksik gorurlerse RFE alirsiniz, ama eger mulakata hala eksik gelir ile giderseniz dosya reddedilebilir, bilginize. Bu durumda tum surece (I-485 surecine) bastan baslamaniz gerekir.

    Bu durumdan kurtulmanin en garanti ve temiz yolu gelir seviyesi yeterli bir "joint sponsor" bulmak olur.

    Yanı gelir seviyesi durumundan advance parole ve work permit de etkileniyor mu? Çünkü su aşamada green vardı kendisi çok önemli değil, aciliyeti yok.


  • @crazycells evet ankarada olacak , DQ14 temmuz 2021


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum