Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Duygu-Sayiner, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Merhabalar, bana green card surecimde cok yardimci olmustunuz, gecici green cardimi aldim gecen sene, mulakat sirasinda bana ayni belgeleri ekstra bir belge ile yeniden bu Aralikta gondermemi istedi. Ilk gonderdigim gibi cok detayli mi gondermem gerekiyor, fotograflar vs dahil olmak uzere, o ekstra belgenin ne oldugunu o heyecandan hatirlamiyorum fakat internette bulacagimi dusunuyorum, ama siz biliyorsaniz bu konuda da yardimci olabilir misiniz?

    Tesekkur ederim

    I-751 formunu mu doldurup gonderdiniz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma


  • @crazycells Henuz bir sey gondermedim Aralikta gondermem gerekiyor, sanirim dediginiz belgeyi gondermem gerekiyor. Yaninda ek olarak da tum ilk basta yolladigim belgeleri istedi, fotograf gibi kanit gereken seyler de gondermem gerekiyor mu?
    Tesekkur ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Duygu-Sayiner, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Henuz bir sey gondermedim Aralikta gondermem gerekiyor, sanirim dediginiz belgeyi gondermem gerekiyor. Yaninda ek olarak da tum ilk basta yolladigim belgeleri istedi, fotograf gibi kanit gereken seyler de gondermem gerekiyor mu?
    Tesekkur ederim 🙂

    evet gerekiyor, fakat bu sorulariniz icin yukaridaki basligi ya da su basligi kullanirsaniz daha iyi olur:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/267/i-751-basvurusu-kosullu-green-card-in-kosulunu-kaldirmak

    Soruyu tekrar sorun, orada daha ayrintili konusalim.


  • @crazycells merhaba, bu başlık altında tüm yorumları okuyacaktım fakat biraz acil bir durum var ve eşimle kafamız karıştı. K1 ile amerikaya geldim ve nikahımız yapılacak ama soyadım konusunda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz greencard başvurusu uzamasın diye soyadı değiştirmemeyi düşündük. Haliyle türk konsolosluğuna da bildirmeyeceğiz çünkü otomatik ekleniyormuş soyadı. Pasaport ve diğer şeylerin değişimi süreci uzatır diye düşündük. Bu durumda ne yapılması daha doğru? Eşimin soyismini almak için greencardın çıkmasını mi beklemeliyim. Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells merhaba, bu başlık altında tüm yorumları okuyacaktım fakat biraz acil bir durum var ve eşimle kafamız karıştı. K1 ile amerikaya geldim ve nikahımız yapılacak ama soyadım konusunda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz greencard başvurusu uzamasın diye soyadı değiştirmemeyi düşündük. Haliyle türk konsolosluğuna da bildirmeyeceğiz çünkü otomatik ekleniyormuş soyadı. Pasaport ve diğer şeylerin değişimi süreci uzatır diye düşündük. Bu durumda ne yapılması daha doğru? Eşimin soyismini almak için greencardın çıkmasını mi beklemeliyim. Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

    Insanlar farkli ulkelerde farkli soyisimlere sahip olabilirler. Turkiye'deki soyisim ile ABD'dekinin ayni olmasi sart degil, dolayisiyla hangisinin dogru oldugu tamamen sizin tercihinize kalmis.

    Turkiye'deki yasalara gore esinizin soyismini otomatik olarak alacaksiniz; ama ABD'de bu sekilde bir yasa yok, dolayisiyla hangi ismi kullanacaginiz size kalmis. Belgelerde iki soyismin veya tek soyismin yer almasi bir karisiklik yaratmaz.

    Siz ABD'de hangi soyismi kullanacaksaniz formu o sekilde doldurmalisiniz.


  • @crazycells cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin 🙂 sadece belgelerde karisikliga yol acar mi, turk konsolosluguna gec bildirmek sorun olur mu, daha sonra soyisim degistirme islemleri uzun surer mi gibi konularda emin olamadik.


  • Herkese merhaba. Dun mulakatimiz vardi. Mülakat güzel geçti ancak kesin bir karar soylenmedi bize (sanirim normal prosedur bu).

    Dün mulakattan ciktiktan yaklaşık 3 saat sonra case status check sayfasında i485'i kontrol ettiğimde 'New Card Is Being Produced' çıkıyor. Rica ediyorum sunun dosya onaylandi kartinizi üretiyoruz anlamina geldigini konfirme edebilir misiniz? Kafayi yemek üzereyim cunku I130'i kontrol ettigimde hala Case Was Received yazıyor bu yuzden emin olamıyorum.

    Su karti hayirlisiyla bi elime alayim tum sureci tek tek yazacağım buraya.

    Cok tesekkurler.

    DÜZELTME: Hem I485 hem de I130 Case Was Approved oldu. Kart gelsin yazacağım bütün süreci.


  • @tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin 🙂 sadece belgelerde karisikliga yol acar mi, turk konsolosluguna gec bildirmek sorun olur mu, daha sonra soyisim degistirme islemleri uzun surer mi gibi konularda emin olamadik.

    Selam Tuğba Hanım. Ben kendi soyadımı da eşimin soyadını da kullanmak istediğim için elimde sadece marriage certificate varken AOS formlarını bu şekilde (yani iki soyadıyla) doldurdum. Tutarlı olduktan sonra bir sorun olmuyor. Öncesinde konsolosluğa evlendiğimi beyan etmiştim. Pasaport ve kimliğimi ise AOS başvurumu yaptıktan 4-5 ay sonra yeniletmek için başvurdum, bir haftaya falan gelir o da. Yani özetle bizim konsoloslukta belge değiştirme işleri çok hızlı halloluyor, USCIS'te de tutarlı olduğunuz sürece sorun olmuyor. Kimliğinizi kanıtlamak için mevcut pasaportunuzla evlilik sertifikanızı kullanabilirsiniz.


  • @choasista, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Herkese merhaba. Dun mulakatimiz vardi. Mülakat güzel geçti ancak kesin bir karar soylenmedi bize (sanirim normal prosedur bu).

    Dün mulakattan ciktiktan yaklaşık 3 saat sonra case status check sayfasında i485'i kontrol ettiğimde 'New Card Is Being Produced' çıkıyor. Rica ediyorum sunun dosya onaylandi kartinizi üretiyoruz anlamina geldigini konfirme edebilir misiniz? Kafayi yemek üzereyim cunku I130'i kontrol ettigimde hala Case Was Received yazıyor bu yuzden emin olamıyorum.

    Su karti hayirlisiyla bi elime alayim tum sureci tek tek yazacağım buraya.

    Cok tesekkurler.

    DÜZELTME: Hem I485 hem de I130 Case Was Approved oldu. Kart gelsin yazacağım bütün süreci.

    Sizin adınıza çok sevindim! Bence olmuş bile, hayırlı olsun şimdiden 🙂

    Benim size ve ilgilenen herkese bir sorum olacak. Sağlık raporunuzu AOS paketinizle mi göndermiştiniz, mülakat sırasında mı teslim ettiniz? Mülakatta Covid aşınız olup olmadığını sordular mı?

    Ben doktor imzalı I-693 formumu Temmuz ayında ama AOS paketimi gönderdikten sonra aldım. Medical exam formunu mülakatta vereceğim yani ama Eylül ayında falan Covid aşısı zorunluluğu getirildi. Benim formumda haliyle Covid aşısı yok. Sorun olur mu olmaz mı diye merak ettim.


  • @btxtr

    Cok tesekkurler.

    Ben de dosyaları gönderdikten sonra alip mulakata yanimda götürdüm ancak ben raporu aldigim hafta covid asisi zorunlu hale gelmisti dolayisiyla formda dogrudan covidle ilgili ibare var mi emin degilim ancak doktor covid asi kartimi gormek istemisti.

    Siz giderken covid asi kartinizi yaninizda gotururseniz hic bir sorun olacagini sanmiyorum.


  • @choasista biz esimle cok sevindik ne zamandir bekliyorduk sizinkini. hayirli ugurlu olsun. ben hala bekliyorum sistemde en ufak bir oynama veya tarih verilmesi yok. uscise mesaj attim ne zaman alicam diye surec hesaplayici linki gondermisler. baya uzuldum. calisamiyorum evde patlamak uzereyim....


  • Merhaba, cok tesekkur ederim oncelikle. Benim dosyaları gonderdigim tarihle mulakat tarihimiz arasinda tam 6 ay var. Benim de EAD gelmedi. EAD'den once mulakat tarihi gelince cok sasirdik acikcasi cunku biz 2022 yazdan once gelmez diye dusunuyorduk. Atlanta'da bir arkadasim var o benden once gonderdi ama biometricsten sonra hala bir gelisme yok. Dolayısıyla zannediyorum en önemli etmen field office'in neresi oldugu. California'daki bir arkadasimdan duydugum orada 6 ay icinde mulakat tarihi vermeye baslamislar. Bizim burada konuştuğumuz bir avukat da (Iowa) USCIS'in covid kaynakli backlogdan kurtulmaya basladiklarini randevulari hizlandirdiklarini soyledi. Özetle tahmin ettiginizden daha kisa surede gelebilir mulakat. Tum surecle ilgili bol sans dilerim.


  • Selamlar,

    @choasista arkadaşımızın da dediği gibi bu işler biraz eyalete de bağlı sanırım. Ben de başvuralı 6 ay oldu, Kasım'da parmak izi randevum vardı, onun dışında ne bir seyahat izni, ne bir çalışma izni. Geleli 1 yıl oldu, bunaldım biraz maalesef.

    Not: Benim case'im National Benefits Center (yani sanırım local office'im Texas Service Center) tarafından işleniyor.

    @choasista Mülakat deneyimlerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum ^^


  • Merhaba
    Biz basvuru dosyamizi 12 Nisan da gondermistik. 27 Eylul de biometric randevumuz vardi. 20 Kasim da calisma iznim ve seyahat iznim geldi. 13 Aralik ta da mulakatimiz var. Sonuclarini da size bildiririm. Herkese bol sans


  • @choasista @btxtr benim fiekd office newark hesaplayiciya baktigimda 26 ay gosteriyor parmak izini verdim tekrardan sponsorluk belgesi istediler sonrasinda ne bi onay ne bir cevap hicbir hareket yok. nj jy zaten en cok bu islamlarin oldugu bolgeler.. @choasista sizden sonra cok umutlanmistim ama simdi bakiyorum sifir umut. dediginiz gibi eyaletten eyalete degisiyotr. ben cok yanlis bi bolgedeyim erken beklemek icin maalesef 😞


  • @mazk2104 Siz Eylül ayında başvurup Ekim ayında biometrics randevusuna gittiyseniz benim sürecime göre bayağı hızlı olmuş aslında. Newark için I-485 processing time 14-23 ay gösteriliyor. Buna göre sizin ilerlemeniz garip derecede hızlı. Belki web sitesi geriden geliyor olabilir. Ben tam olarak hangi office bakıyor onu da anlamadım, öyle rastgele bakıyorum TX veya Texas seçeneklerine.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @choasista, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Herkese merhaba. Dun mulakatimiz vardi. Mülakat güzel geçti ancak kesin bir karar soylenmedi bize (sanirim normal prosedur bu).

    Dün mulakattan ciktiktan yaklaşık 3 saat sonra case status check sayfasında i485'i kontrol ettiğimde 'New Card Is Being Produced' çıkıyor. Rica ediyorum sunun dosya onaylandi kartinizi üretiyoruz anlamina geldigini konfirme edebilir misiniz? Kafayi yemek üzereyim cunku I130'i kontrol ettigimde hala Case Was Received yazıyor bu yuzden emin olamıyorum.

    Su karti hayirlisiyla bi elime alayim tum sureci tek tek yazacağım buraya.

    Cok tesekkurler.

    DÜZELTME: Hem I485 hem de I130 Case Was Approved oldu. Kart gelsin yazacağım bütün süreci.

    Tebrikler, hayirli olsun.

    Evet, dediginiz gibi o mulakatlarda sadece olumlu veya olumsuz goruste bulunup dosyayi ust birimlere gonderiyorlar. Daha sonra dosyaniz ilgili birimler tarafindan onaylaniyor.

    Hem I-130 hem de I-485 formu onaylandiysa yakin zamanda GC'ye kavusacaksiniz demektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @buay, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba
    Biz basvuru dosyamizi 12 Nisan da gondermistik. 27 Eylul de biometric randevumuz vardi. 20 Kasim da calisma iznim ve seyahat iznim geldi. 13 Aralik ta da mulakatimiz var. Sonuclarini da size bildiririm. Herkese bol sans

    bilgilendirme icin tesekkurler. Yarinki mulakatta bol sanslar.

    Hangi eyalet/sehir'desiniz acaba? O da bilgi olarak kalsin...


  • Biz New York tan başvurduk. Güzel dilekler için teşekkürler.


  • @btxtr ben uscise mesaj yolladim ne zaman calisma iznim geliyor bir uyari gorecek miyim web sitesinde diye onlar da cok alakasiz sekilde field office in newark i 485 newarkta kac ay suruyor ona bak gibi bir yanit yollamislar. onu baz alarak baktim bende cok uzun sureler gosteriyor. ben de o mesaj gelene kadar field office im neresi bilmiyordum. parmak izini de newakrta degil elizabette verdim. ben de cok hizli oldugunu dusunmustum ama hicbir yanit bir sey gelmedi uzun suredir vallahi ne isler kacti cok uzuluyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum