Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @OguzhanTarhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. DV2022 Kazananlarından biriyim. Bana ağustos ayında kcc tarafından bir mail geldi ve istenilen evrakları atmam söylendi. Tüm istenilen belgeleri [email protected] adresine atmama rağmen mülakat tarihi verilmedi ve bende nedenini sormak için kcc'ye bir mail attım. Bana mailde istenilen belgelerin onlara ulaşmadığı söylendi. Ondan sonra belgeleri yeniden attım ve ulaştı mı diye bir mail daha attım ve bana hala belgelerin onlara ulaşmadığını söylediler. Mailimi [email protected] adresine attığım zaman bu şekilde bir otomatik yanıt aldım: Sıram 12 bin küsürlerdeydi. Şu anda ne yapmam gerekiyor ? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    "The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

    Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged."

    merhaba, ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    mülakat tarihi verilmemesi çok normal çünkü halen bültende cut-off içinde değilsiniz, mülakat alamazsınız.
    bülten nedir derseniz lütfen bu iletiyi okuyun.

    dv sürecinde işlemlerinizin nasıl ilerleyeceğini net olarak anlamak için de lütfen bu iletiyi okuyun.

    evrak onayı ortalama 6-8 hafta arası gelir eğer evraklarınızda bir sorun yoksa ve süreç normal ilerlerse tabi.
    tavsiyem, evraklarınızı başka bir mail adresi üzerinden (varsa iş maili) tekrar gönderin. merak etmeyin, başka bir mailden gönderebilirsiniz evraklarınızı. sonrasında [email protected] mail adresine mail atıp durumu sorun. eğer yine aynı cevabı alırsanız tekrardan kontrole deriz birlikte.

    bol şans


  • herkese merhaba arkadaşlar öncelikle 4XXX 'inci sıradayım hala daha evrak talebi bile gelmedi. nerelere başvurmalıyım ? beklemeli miyim yoksa bir mail atmalı mıyım? ayrıca şunu soracağım. mülakata giderken hesapta ne kadar para göstermemiz gerekiyor ? giden arkadaşların hesapları kontrol edildi mi ? para ile ilgili herhangi bir soru soruldu mu ? dolar oldu 12-13 halimize yazık gerçekten :(


  • Merhaba DS-260 formunda gecmis adres bilgilerimi doldururken State/Province alaninda ISTANBUL yerine ISTANBIL yazmisim :) Bu hata icin DS-260 formunu unlock ettirmeli miyim? Bazi kritik yanlisliklar icin unlock ettirmek gerekiyor diye bir youtube videosundan bilgi almistim. Bu kritik birsey midir, degil midir bilemiyorum.


  • @Şeyma-YILDIRIM Sakın yapmayın. Her iki şekilde de form doldurup işlemlerini tamamlayan, problem yaşamayan arkadaşlarım var. Yine de arzu ederseniz moderatörlerin de fikrini alın. Bu arada siz de CSPA ile ilgili araştırıyordunuz sanırım. Yol kat ettiniz mi acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Şeyma-YILDIRIM, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba DS-260 formunda gecmis adres bilgilerimi doldururken State/Province alaninda ISTANBUL yerine ISTANBIL yazmisim :) Bu hata icin DS-260 formunu unlock ettirmeli miyim? Bazi kritik yanlisliklar icin unlock ettirmek gerekiyor diye bir youtube videosundan bilgi almistim. Bu kritik birsey midir, degil midir bilemiyorum.

    Sakın böyle bir şey yapmayın. Evraklarınız onaylanmış, numaranız cut-off içinde ve her an mülakat maili alabilirsiniz. Oraya değil İstanbıl yanlışlıkla Mardin yazmış olsanız bile hiç bir şekilde problem çıkaracak bir konu değil.


  • @smartcells Cok tesekkurler, gunlerdir icinden cikamadigim bir konuydu. Bazi danismanlik firmalarinin formda kesinlikle en ufak bir hata olmamasi gerekiyor uyarilarina ragmen gecmis donemlerde greencard kazanmis arkadaslarim cok rahatsiz oluyorsan mulakat tarihi belirli olduktan sonra da actirabilirsin ama ona da hic gerek olmadigini soyluyorlar. Boyle bir tecrubeniz olmus muydu?


  • @Nico Merhaba, Bilgilendirme icin cok tesekkurler. CSPA ile ilgili bir arastirmam olmadi, ilk defa duydum.


  • @Şeyma-YILDIRIM Çok pardon karıştırmışım. Sürecinizde başarılar. 🧿

  • ⭐⭐⭐

    @Şeyma-YILDIRIM Konsoloslukta DS260’daki hatalı ya da eksik kısımları duzelttirebilirsiniz. Ama şehir isminin birkaç harfle hatalı yazılması bunlardan biri değil :) Gönlünüzü ferah tutun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Şeyma-YILDIRIM, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Cok tesekkurler, gunlerdir icinden cikamadigim bir konuydu. Bazi danismanlik firmalarinin formda kesinlikle en ufak bir hata olmamasi gerekiyor uyarilarina ragmen gecmis donemlerde greencard kazanmis arkadaslarim cok rahatsiz oluyorsan mulakat tarihi belirli olduktan sonra da actirabilirsin ama ona da hic gerek olmadigini soyluyorlar. Boyle bir tecrubeniz olmus muydu?

    2021 döneminde adını soyadını ters kutucuklara yazan, doğum yılını yanlış yazan, doğum yerini Bakırköy yerine Kadıköy yazan, hatta hatta daha öncesinde ad kısmına gerçek adı yerine lakabı olan Superman yazıp da vize alanlar oldu (Superman şu anda ABD vatandaşı). Fraud amaçlı olmayan, insan doğası gereği yapılan küçük, basit harf/kelime hataları konusunda Ankara konsolosluğu hoşgörülü ve böyle konularda sorunlar yaşanmıyor.

    Danışmanlar, acentalar vs bunlar bir halt bilmiyorlar. Çünkü onların elinde bu forumdaki kadar gerçek ve güncel bilgi, tecrübe yok. Onların elinde 5-10 case varsa bu forumda yüzlerce, binlerce gerçek ve güncel deneyim bilgisi var. Biz burada sizlerin sorularına cevap verirken, tavsiyelerde bulunurken çok yakın zamanda yaşanmış gerçek tecrübelere dayanarak yapıyoruz bunu. Danışmanları boşverin, onların sözüne inanırsanız telafisi zor zararlar görebilirsiniz. Örneğin onların sözüne inanıp şimdi DS260 açtırsaydınız kendinizi sıranın en sonuna atmış olacaktınız. Her an mülakat alabilecek durumdayken bir anda tekrar evrak onayı ve mülakat sırasında girecektiniz. Ve belki de hiç mülakat şansı bulamayacaktınız sıranın en sonunda beklerken.


  • @smartcells Cok tesekkurler, kendimi acaba yanlis yaptim mi, sorun olur mu psikolojisinden cikarmama yardimci oldu mesajiniz.


  • @Sono Cok tesekkurler :)


  • DV2022 konusunda KCC iyice frene bastı sanırım?


  • @Şeyma-YILDIRIM imzanız 2022 olmalı sanırım.


  • Herkese Selamlar

    Az önce KCC'den evrak onayımız geldi. Sizleri de bilgilendirmek istedim. Umarım en kısa zamanda herkese dönüş yaparlar.


  • @a-kaya, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese Selamlar

    Az önce KCC'den evrak onayımız geldi. Sizleri de bilgilendirmek istedim. Umarım en kısa zamanda herkese dönüş yaparlar.

    Tebrikler 👍🏻👍🏻👍🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @a-kaya, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese Selamlar

    Az önce KCC'den evrak onayımız geldi. Sizleri de bilgilendirmek istedim. Umarım en kısa zamanda herkese dönüş yaparlar.

    Tebrikler, hayırlı olsun.


  • Evrak onayi emaili az once bana da geldi ancak son emailin kisminda bu bildirim evraklarinizin dogru ve eksiksiz oldugu anlamina gelmez demis bu jenerik bir cevaptir degil mi?


  • @a-kaya Evraklarınızı tam olarak hangi tarihte yollamıştınız?


  • @sadıkkurtoglu 20 Eylülde gönderdik, sonra 2. kez talep maili gelince 13 Ekimde ikinci kez göndermiştim. Ancak anladığım kadarıyla 20.09.2021'e göre işlem yapmışlar, çünkü bizimle aynı gün onay alan betterwithbutter da 20.09'da göndermiş gözüküyor.


Benzer Başlıklar

  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 43 Oy
    7k İleti
    565k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum