Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.2k 265
  • ⭐⭐⭐⭐

@Sono, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Arkadaşlar merhaba,

2 Kasım günü posta kutusuna bırakılan SSN'im bana bugün ulaştı. Bir kağıt parçası malumunuz ama saklanmasının ve ezberlenmesinin önemli olduğunu her yerde bahsetmişler. Bundan ötürü birkaç soru sormak istiyorum.

1. Bu kartı sanırım cüzdanımızda taşımamamız lazım, değil mi?
    2. Saklamak için ne önerirsiniz?
    3. Bu kartı dijital ortama PDF olarak atıp saklamak sizce güvenli mi? Örneğin iCloud Drive'a?

İnsanların ne güzel dertleri var :)

• @Sono, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Arkadaşlar merhaba,

2 Kasım günü posta kutusuna bırakılan SSN'im bana bugün ulaştı. Bir kağıt parçası malumunuz ama saklanmasının ve ezberlenmesinin önemli olduğunu her yerde bahsetmişler. Bundan ötürü birkaç soru sormak istiyorum.

1. Bu kartı sanırım cüzdanımızda taşımamamız lazım, değil mi?
    2. Saklamak için ne önerirsiniz?
    3. Bu kartı dijital ortama PDF olarak atıp saklamak sizce güvenli mi? Örneğin iCloud Drive'a?

cuzdanda tasimaya gerek yok, su bolumdeki basliklari inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik

• @crazycells , SSN sahibiyim fakat Work and Travel döneminde almıştım. o numarayla, ABD'ye remote iş yapabilir miyim? aynı zamanda DV2021 talihlisiyim, Goodluck plaintiffiyim. sürecimi sıkıntıya sokar mı?

• @omardevonlittle, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells , SSN sahibiyim fakat Work and Travel döneminde almıştım. o numarayla, ABD'ye remote iş yapabilir miyim? aynı zamanda DV2021 talihlisiyim, Goodluck plaintiffiyim. sürecimi sıkıntıya sokar mı?

Sadece ABD'de fiziksel olarak bulunacaginiz isler icin SSN gerekiyor, ABD'deki bir firma icin uzaktan (remote) is yapacaksaniz zaten SSN'ye ihtiyaciniz yok...

Surecinizi sikintiya sokmaz, dedigim gibi ABD disinda calismak icin (bir ABD sirketiyle bile olsa) ne vizeye ne de SSN'ye ihtiyaciniz yok. Sirket zaten resmi evrak ve bilgileri buna gore duzenliyor...

• Arkadaşlar merhaba, 7 Kasım tarihinde Dallas havalimanından giriş yaptım fakat adres değişikliğini sormadılar. Bende dün online olarak USCIS sitesinde form doldurarak ilettim. Şuanda Greencard ve SSN'nin gelmesini bekliyorum. SSN ve green card gelmesi tahmini olarak ne kadar sürebilir? Bu süre zarfında SSN ofisine gitmem gerekiyor mu yoksa beklemekten başka bir seçeneğimiz bulunmakta mıdır?

• @Mehmet858 geçmişte amerikaya g
    renler hemen ssn ofisine gidince verdikleri cevap 21 gün bekleyin hala gelmezse ozaman bize gelin diye ancak yinede bilmiyormuş gibi bir şansınızı deneyin.

• @Mehmet858, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Arkadaşlar merhaba, 7 Kasım tarihinde Dallas havalimanından giriş yaptım fakat adres değişikliğini sormadılar. Bende dün online olarak USCIS sitesinde form doldurarak ilettim. Şuanda Greencard ve SSN'nin gelmesini bekliyorum. SSN ve green card gelmesi tahmini olarak ne kadar sürebilir? Bu süre zarfında SSN ofisine gitmem gerekiyor mu yoksa beklemekten başka bir seçeneğimiz bulunmakta mıdır?

Eger tamamen baska bir adres verdiyseniz, USCIS call center'i arayip adresin degistiginden emin olmanizi tavsiye ederim.

• @crazycells merhaba, SSN admistration office aradım ve 3 Ocak tarihine gün verebileceklerini söylediler. büyük bir hayal kırıklığı ile günüme devam ettim. Dün akşam vakitlerinde SSN ve I551 dokümanı için USCIS te doldurduğumuz adrese SSN geldiği bilgisini adreste bulunan aile üyeleri paylaştılar. Anladığım kadarıyla I551 belgesi perminent residence kart (greencard) oluyor ve gelmesi biraz sürüyor. SSN gelmesi ile birlikte artık çalışmamda bir engel var mıdır? Bugün ehliyet ve banka işlerini halletmeye çalışacağım.

• @Mehmet858, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells merhaba, SSN admistration office aradım ve 3 Ocak tarihine gün verebileceklerini söylediler. büyük bir hayal kırıklığı ile günüme devam ettim. Dün akşam vakitlerinde SSN ve I551 dokümanı için USCIS te doldurduğumuz adrese SSN geldiği bilgisini adreste bulunan aile üyeleri paylaştılar. Anladığım kadarıyla I551 belgesi perminent residence kart (greencard) oluyor ve gelmesi biraz sürüyor. SSN gelmesi ile birlikte artık çalışmamda bir engel var mıdır? Bugün ehliyet ve banka işlerini halletmeye çalışacağım.

gozunuz aydin.

Evet, SSN gelmis; artik SSN kart ve pasaporttaki gocmen vize ile herhangi bir sorun yasamamaniz lazim.

Green Card icin resmi bekleme suresi 120 gun, bilginize.

• arkadaşlar meraba ABD ye giriş yaptım 4 gün oldu SSA dan SSN talep edebilirmiyim. yoksa bana gelmesinimi beklemeliyim.

• ⭐⭐⭐

@Mesut-Ay is buldum acil lazım diyerek şansınızı deneyebilirsiniz ama 21 gün dolmadan randevu vermediler arkadaşlarımıza.

• @Sono teşekkürler. son olarak SSA ya randevusuz gidip ssn talebinde bulunabilirmiyiz. yoksa randevudan kastınız telefonda randevumu almamız mı gerekir.?

• ⭐⭐⭐

@Mesut-Ay Ofisler SSN’in 21 gün içinde ulaştırılacağını söyleyip bu süre zarfından SSN’inizle ilgili bir işlem yapmak istemiyorlar.

Bu süre dolduktan sonra da ya randevulu çalışıyorlar, ya da evraklarınızı gidip ofis önündeki uygun bir yere bırakmanızı istiyorlar. (İki durumu da arkadaşlarımız deneyimledi)

• @crazycells Merhaba,
    Ben 6 Ekim'de Uscis sitesinde kişi başı 220 usd Green Card için ödeme yapmıştım her birimiz için. 15 Kasım'da JFK 'dan giriş yaptık ve evimizi kiraladık. Şimdi Social number olmadan telefon veya iş görüşmelerini yapamıyoruz. Yani herşer ona bağlı. Sormak istediğim şey şu ; Bize green card gelirken ssn numaraları da mı gelecek yoksa social number için yine herhangi bir yere başvuru vs yapacakmıyız ? Yoksa bekleyecekmiyiz sadece
    Teşekkür ederim.
    Bu arada deneyimlerimiz biraz karışık
    Telefonum kırıldı
    Okul başvurusu henüz tamamlanmadı. Eve internet bağlayamadık çocuk beni yedi bitirdi anne televizyon yok mu anne internet yok mu.
    Eşim geri dönelim diye söylenmeye başladı
    Biraz karışık durumlar. Düzene girince detaylı deneyimleri buradan da paylaşacağım.

• ⭐⭐⭐

@BelmaSarvan SSN, SSA tarafından size gönderilecek ve DS260 ya da mülakattan önce verdiğiniz ABD adresine ulaşacak. Yasal olarak 21 gün içinde size ulaşması gerekiyor. Eğer 21 günde gelmezse, en yakın SSA Ofisiyle görüşüp SSN'ini talep edebilirsiniz.

• @Sono 1 hafta daha bekleyeceğim o zaman. Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@BelmaSarvan, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells Merhaba,
    Ben 6 Ekim'de Uscis sitesinde kişi başı 220 usd Green Card için ödeme yapmıştım her birimiz için. 15 Kasım'da JFK 'dan giriş yaptık ve evimizi kiraladık. Şimdi Social number olmadan telefon veya iş görüşmelerini yapamıyoruz. Yani herşer ona bağlı. Sormak istediğim şey şu ; Bize green card gelirken ssn numaraları da mı gelecek yoksa social number için yine herhangi bir yere başvuru vs yapacakmıyız ? Yoksa bekleyecekmiyiz sadece
    Teşekkür ederim.
    Bu arada deneyimlerimiz biraz karışık
    Telefonum kırıldı
    Okul başvurusu henüz tamamlanmadı. Eve internet bağlayamadık çocuk beni yedi bitirdi anne televizyon yok mu anne internet yok mu.
    Eşim geri dönelim diye söylenmeye başladı
    Biraz karışık durumlar. Düzene girince detaylı deneyimleri buradan da paylaşacağım.

Birkac aylik gecici cozum bulabilirsiniz sanirim, o zamana kadar resmi belgeler elinize ulasmis olur.

Cevrenizde su hizmeti veren yerleri arayin:
    "prepaid internet without credit check"

Bunu saglayan paketler icin SSN gerekmemesi lazim... Zaten internet olunca geri kalan islemleri yapmaniz kolay olur.

• Sayin @crazycells selamlar, girisimizin uzerinden 21 gun gecti ve ssnler hala elimize gelmedi. Daha once wat ile geldigimiz icin mevcutta ssnlerimiz var ve kartlar elimizde. Ds260 doldururken de ayni numara ile yeni kart istiyoruz dedik.
    Bugun SSA office aradim bilgi almak icin bana soyle bir bilgi verdiler, zaten ssnimiz oldugu icin replacement olarak geciyormus bizim islem ve bu islemi fiziki green card elimize ulasmadan islem yapamazsiniz yenilemek icin dedi. Mevcut numaralara calisabilirsiniz bu numaralariniz ayni ve kullanilabilir “you are clear to work for any employer” diye iki uc kere teyit ettirdim. Yine de sanki forumda farkli surecler okudugumu hatirliyorum o yuzden emin olamadim.

Daha onceden var olan ssn ile greencard sonrasi giriste surec gercekten boyle mi isliyor? Yeni SSN kartin ulkeye girisimizle birlikte basilip direkt gelmesi gerekmez miydi ?

Daha once benzer surec yasayanlar yardimci olabilirse sevinirim. Tesekkurler

• Merhabalar,
    SSN başvurusunun yapılmasını DS260 ile yaptık. DS260 ve mülakatta verdiğimiz adresi, ABD'ye giriş tarihimiz olan 20 Kasımdan 1 ay önce USCIS hesabı oluşturarak değiştirdik. Ayrıca giriş yaparken pasaport kontrolü yapan memur adresi teyit ettirmek istediğinde ona da değişiklik yaptığımız güncel adresi bildirdim. Bu durumda SSN, önce DS260 formunda bildirdiğim adrese mi gidecek yoksa USCIS sisteminde ve ülkeye girişte bildirdiğim adrese mi gidecek? Kargo takibini yapabileceğim bir yer var mıdır?
    Konu ile bilgisi olanlar var ise müsait olduklarında açıklama yapabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@kevineleven Normalde en güncel adresinize gelmedi lazım SSN’in ama önceki deneyimlerde adres değişikliğine rağmen ilk adrese girebildiğini biliyoruz. Bi yüzden. İkisiyle de iletişimi koparmayın. Diğer yandan SSN’i takip etme imkanınız yok, sabırla beklemeniz lazım.

Benzer Başlıklar

• ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    393 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • 9 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    SharmS
    https://www.ice.gov/news/releases/fraud-alert-scammers-spoofing-hsi-telephone-numbers-target-victims
  • SSN den önce vergi numarası almış iseniz...

Taşındı Vergi Sistemi
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    S
    Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k