@Emre-d, içinde söyledi: Mil ile Uçak Bileti Satışı (Hiçkimseden mil ile uçak bileti satın almayın!)
@zenüre Ben de para gönderdim ve mağdur oldum. Bu konu hakkında işlemde bulunabilirsiniz?
gecmis olsun, size Asim Bey'in bilgilerini gonderdim.
@sir-altan Henüz ABD'ye giriş yapmadım. Bu hafta gidiyorum. Bir iş görüşmesi için background check amacıyla istendi ama henüz çok başındayım sürecin. Normalde süreç sonunda istenmesi makulmüş. Ben de ABD kimliğim olmadığı için TC kimliğimin fotoğrafını gönderdim. Telaşım bu yüzden.
Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama bu fırsattan bahsetmeliyim Hotspot Shield VPN üyeliği alırsanız 1password yanında bedava veriliyor. Aylık ücreti 20 TL hem 5 bilgisayara kadar VPN alıyorsunuz hem de 1password bireysel üyeliği.
Not: Burada bana 1password öneren tüm kişilere teşekkür ederim baya yararlı 😃
@Mahmut-Tuncel, içinde söyledi: Amerika'da İnternet Kullanımı
@ahmetty Orada cd, dvd, albüm fiyatları falan ucuz mudur?
yaklasik fiyatlar icin amazon'a bakabilirsiniz.
@ayvalik10
20210314_203504.jpg
@crazycells Finansal konularda bir tavsiyede bulunayim o zaman 🙂
Eger duzenli bir maasiniz varsa ve isvereniniz size 401k ve benzeri bir emeklilik hesabi imkani sunuyorsa, mutlaka degerlendirin. Ozellikle de isveren belli oranlarda katkida bulunmayi (yani sizin maasdan kesilen miktari belli bir orana kadar match yapmayi) taahhut ediyorsa, mutlaka cok gec olmadan bu hesaba baslayin. Birkac yil sonra goreceksiniz ki cok cabuk sekilde para birikiyor o hesapta.
Eger isveren oyle birsey sunmuyorsa, bu defa da maasinizin yattigi banka ile IRA emeklilik hesaplari icin gorusun veya baska alternatifler hakkinda gorusun, arastirma yapin.
Erken zamanda bu tur hesaplarda para biriktirmeye baslamak, hem ileride sizi rahatlatir hemde cocuklariniz icin bir kaynak olur. 🙂
@MySea, içinde söyledi: Istenmeyen (spam) telefon aramalarini onlemek
Ben spam veya telemarketing aramalar geldigini farkettigimde, hemen "Bu gorusme kayit edilmektedir ve gerekirse polis arastirmasi veya mahkemede kullanilabilir" diyorum, aninda "sak" diye kapatiyorlar. 🙂
şak diye vurmuşsun abi yüzlerine 😃
Google uzerinden kendi ismimi arattigimda kendi ismim, esimin ismi, onceki adreslerim yeni adresim ve yasimin kabak gibi ciktigini farkettim. Cok rahatsiz edici bir durum. Internetten kisa bir arastirma sonucu kolayca silinebildigini gordum. Asagidaki linkten yonlendirmeleri takip edip sizde silebilirsiniz. En azindan bazi bilgiler herhangi biri tarafindan kolayca bulunamaz.
https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/how-to-remove-yourself-from-whitepages%3Famp
@saulgoodman, içinde söyledi: Mahremiyet İçin Güvenilir Uygulama ve Yazılımlar
@Final-Approach, içinde söyledi: Mahremiyet İçin Güvenilir Uygulama ve Yazılımlar
Protonmail son zamanlarda Amerika'dan ciddi sayıda fon desteği aldı diye biliyorum. Protonmail yerine tutanota yı daha samimi buluyorum. Almanya özellikle kişisel bilgilerin korunması konusunda Avrupa ülkelerinde en sert düzenlemelere sahip.
Tutanota da mahremiyet konusunda iddialı bir hizmet. Katkınız için teşekkürler!
Size neden Tutanota daha samimi geliyor? Belirli somut sebepleri var mı?
Fon iddialarına dair birkaç kaynak paylaşırsanız detaylarını okumak isterim.
Neden İsviçre'yi tercih ettiklerine dair Protonmail açıklaması şurada.
Tabii.
Fon meselesi bizzat ProtonMail tarafından web sitesinde duyurulmuştu geçmiş zamanda. ( https://protonmail.com/blog/protonmail-has-raised-2m-usd-to-protect-online-privacy/ )
Amerika, Massachusetts merkezli CRV'den yüksek miktarda para desteği aldılar.
Tutanota'ya yöneltilen Protonmail'den neden daha iyisiniz sorusuna verdikleri cevap şöyle:
"We are a European company and develop everything in Germany for security reasons. We don't have developers working the USA, and we have never taken venture capital investments from American companies."
Bu açıklamada da Protonmail'in Amerika ve Amerikan şirketleri ile olan ilişkilerine gönderme yapmışlar.
Teknik ve gizlilik açısından neden önde olduklarına ilişkin açıklamalarını şu linkden okuyabilirsiniz. https://www.reddit.com/r/tutanota/comments/b82a05/why_is_tutanota_better_than_protonmail/
Bana da birkaç defa geldi, paralar sahte değil. Genelde çok büyük firmalar giriyor böyle işlere. Bize gelen ankette satın aldığımız arabalarla ilgili memnuniyeti soruyorlardı. Gelen mektupta link de vardı, oradan online doldurdum. Şimdilerde bana focus grup teklifleri geliyor. Amazon ve BofA focus gruplarına katılmamı istiyorlar. Çok da cazip hediyeler veriyorlar (yağlı müşteri olarak gördüler herhalde). Ama çalışma saatlerim yüzünden katılamıyorum.
@volkanu uzmanlık değil hocam araştırılırsa özellikle bu devirde elde edilemeyecek bilgi yok. Hele ki kodlama öğrenmek bu kadar basitken . Ahşaptan yapilan ev için ise temel statik ve temel matematiği bilmek yeterli örneğin çatının kenarlarının uzunluğunu eşkenar üçgenin hipotenüsünü bulduğumuz yolla hesaplayabilirsiniz . Ahşaptan ev yapmayı gözünüzde büyütmeyin.baklava tatlı işine gelince hepinizin veya çoğunuzun ailesi elinde bir meslek olsun yada yaz aylarında boş durmasın diye biryerlere çırak olarak vermiştir . Ben ise öğrendiklerimi uygulamaya dökerek sadece hayat kalitemi ve standartlarımı yükseltmek için kullandım sırf bundan dolayı boyle iğneleyici bir dille konuşmanız cidden mantıksız . Unlu mamuller işini hala yapmaktayım toplamda 4 adet fırınım var ve sadece ekmek değil pasta poğaça tatlı üretiliyor . Bıçak üretimi ise hangi ustanın yanina giderseniz gidin sorun dayı ben bu işi merak ediyorum . Nasıl oluyor nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum senin yanında 1 ay çıraklık yapsam bana öğretir misin diye ? Olumsuz cevap verecek usta yok çünkü artık kimse bu meslekleri merak etmiyor değer vermiyor ve kıymetini bilmiyor . Sizin gittiğinizi giren usta ise bak bu benim mesleğimin kıymetini biliyor öğrenmek istiyor diye düşünecek o uzun yıllar içinde edindiği bütün bilgi birikimini ve tecrübeyi sizinle paylaşacaktır. Benim hayat mantalitem ise 'bilmediğin işe burnunu sokma' olduğu için henüz bilgisine sahip olmadığım ne herhangi bir işle uğraştım ne de uğraşırım ve galiba iş alanındaki başarımın sebebi büyük ihtimalle budur. Size de tavsiye ederim. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Saygılarımla
Subcategories