Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @NAZ o zaman ne var ne yok hediye kartları mektuplar vs ne varsa koyun daha garanti olur naz hanim

  • ⭐⭐

    @aysagroglu merhaba ne yaptınız gidebildiniz mi Amerika'ya ? Son durum nedir acaba


  • Merhabalar;
    Gün gün yazılanları okuyorum ama burada çok aktif değiliz malesef, herkes tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Ayrıca @emirgenco sana çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık adım adım herşeyle alakalı herkese yardımcı olmaya ve bilgilendirmeye çalışıyosun. Bir sorum olacak. Bu beklediğim uscis-nvc transferi sürecinde nvc bildirimi ve diğer bildirimlerle alakalı olarak e mail mi gelecek, yoksa sistemden biz mi kontrol edeceğiz? Mülakat ,uscis ya da nvc sürecinde adrese posta gönderme gibi bir durum söz konusu mudur? Çünkü belirttiğim adreste değilim uzun bir süredir. Ayrıca yaş farkı ile evlilik yapan ya da başvuran varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Arada yaş farkını sizce sorun ederler mi? Bir kaç amerikalı arkadaşımla konuştuğumda bunu sorun etmeyeceklerini , bunun onlar için ayrımcılık vs olduğu giibi cevap aldım.

  • ⭐⭐

    @mertsay07 mert kardeşim estağfurullah elimden geldiğince elbette. Bu konuyla alakalı sana izah etmeye çalışacağım özelden uzun bir not yazarim


  • @crazycells merhaba hocam 2 haftadır benim dostyam NVC de transit gözüküyor bu kadar uzun bir süre bu şekilde kalmasi normalmı acaba benden sonra transit olan bir çok Arkadaş rdy olup mülakat bile aldı bu konuda ne yapmam gerekiyor acaba


  • @NAZ hiç bir sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun en kötü senaryo rfe alırsınız onunda açıklaması olacaktır örneğin hala ilişkinizin devam ettiğine dair kanıt isterler onuda gönderirsiniz 1 ay daha süreciniz uzar. Ben de aşağı yukarı sizin kadar kanıt gönderdim. Eğer sizi rahatlatacak ise bir tane otel rezervasyonum var 2 tane de uçak biletim. Kendisi Türkiye ye geldiğinde ki kanıtları ekleyemedik zamandan dolayı. Eğer ilişkiniz inandırıcı ise sorun olacağını düşünmüyorum.


  • Merhabalar forumda yeniyim öncelikle sormak istediklerim var ;
    Nişanlımla 3 yıldır beraberiz geçen sene kasım aylarında k1 başvurusu yapmıştık işlerimiz bitti son olarak vize görüşmem kaldı (26 kasım ) söylenen bütün evrakları hazırladık 80 resim 3 yıllık whatsapp konuşmaları (her aydan 3 ) olacak şekilde mektuplar hediyeler sosyal medya paylaşımları hepsinin dökümanını aldım .
    Bunlar yeterlimidir ?
    3 ay içerisinde nikah olacağına dair mektup yazılması gerekiyor mu ?
    Başka yapılması gereken birşey varmıdır söylemek isterseniz dinlerim .

  • ⭐⭐

    @1ferhat1Selin evet niyet mektubu yazmalısınız güncel olarak

  • ⭐⭐

    @1ferhat1Selin kanıtlar gayet iyi bence. Ekstra uçak bileti hotel rezervasyonlari vs ekleyebilirsiniz


  • Arkadaşlar merhaba, nişanlımla şu sıralar I129F Formunu dolduracağız yani ilk aşamadayız bu formu doldurmamız dışında yapmamız gereken bir şey var mıdır? Niyet mektubunu hangi aşamada yazmamız gerekiyor? Kanıtları vs. Ankarada mülakata gideceğimiz zaman mı götürüyoruz?


  • Merhaba, nişanlılık vizesi çıktıktan sonra abd ye gidip nikah yaptırıp hemen Türkiye ye dönüş yapabilir miyim.. İşimden istifa İşlemleri için, sorun çıkar mı?


  • I129F Formu ile birlikte hangi işlemler ve belgeler gerekli? Love story letter ve Fiancée letter of intent(Niyet mektubu) aynı aşamalarda mı yazmamız ve teslim etmemiz gerekli ?

  • ⭐⭐

    @Beren80 evet bu size problem yaratabilir çünkü genelde vize sonuçlanıp green cartınızı alana kadar ülkeyi terk etmemeniz gerekiyor bu vize tek girişli bir vize genelde acil durumlar söz konusu olduğu taktirde. Dilekçe yazıp ülkeden çıkış yapabilirsiniz ama bu problem olabilir imkanınız varsa Amerika'ya gitmeden önce istifanızı verin

  • ⭐⭐

    @Aslan1905 niyet mektubunu ilk aşamadada yazmalısınız biz böyle yaptık kanıtlar iki tarafa da lazım ilk başvurudada Ankara içinde kanıt olarak uçak bileti hotel rezervasyonu yazışmalar resimler. Hediye kartları aklınıza gelebilecek ilişkiyi kanıtlayan her şey kanıtları sağlam tutarsanız süreciniz o kadar sorunsuz hızlı ilerler biz ilk başvuruda 20 resim ve ekstra kanıt ile başvuru yaptık niyet mektubu da yazdık tabi bunun dışında sponsorluk formu ı 134 ve diğer gereken kişisel bilgiler gerekiyor


  • forumda affidavit of support ile ilgili konu bulamadım o yüzden buraya yazıcağım. 2017 haziranda greencard aldım ve 2018 ağustosda amerikaya yerleştim. 2019 nisanda orduya katıldım.

    1. 12000usd
    2. 22070usd
    3. 24125usd

    bunlar gelirlerim ve 2021 yılı projected income da 40k civarı olacak. 2022 projected gelirim ise 110k. Banka hesabımda 15 bin dolar civarı gösterebilirim.Aklımdaki soru şu 2018 gelirim poverty line altında olduğu için nasıl bir yol izlemem gerekir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dream1, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar merhaba, USCIS’in receipt date’i birer birer mi ilerliyor. Sayfada pazar günü bile case inceliyolarmış gibi her gün gün atıyor, bana mantıklı gelmedi, bilgisi olan var mı?

    Kisiler yeniden degerlendirme talep etmesin diye USCIS sitesindeki bilgiler gercek durumdan ziyade genis bir tarih araligini kapsiyor. Normalde orada yazilan tarihin disinda kalan dosyalarin sahipleri ek inceleme talep edebiliyor. Is yukunu arttirmamak icin bunu engellemeye calisiyorlar, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertsay07, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @emirgenco, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    3 ay kadar bir süre kaldı inşalah yani ortalama sürece göre söylüyorum tabi

    Aynen bende o şekilde düşünüyorum en geç şubat ayında nvc ye geçer evraklar. Burada red yiyen birileri va rmı sohbette denk geldiniz mi? Açıkcası k-1 vizesi mazuriyeti olan bir vize ve turist vizesi gibi keyfi olan bir durum değil. Bu noktada kararı neye göre veriyolar, muhtemelen gerçek evlilik yapmak istemeyen insanlar da başvuruyordur ama gerçekten evlenmek ve hayat kurmak isteyen çiflere red verilmesi durumunda büyük haksızlık olur. Biraz şans işi gibi ama bilmiyorum.

    Evet, red almak kolay degil, ciddi bir nedeni olmali.

    Eger sahte bir birliktelik yasadiginiza dair bulgulari varsa, sicil kaydiniz temiz degilse, evraklarda sahtecilik veya bilerek bir yaniltma yaptiysaniz red alma ihtimaliniz var. Ayrica ABD'de kacak yasadiysaniz uzerinizde 3 veya 10 yillik ban da olabilir, bu tur durumlar da vize almaniza engel...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mary1014, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @GokhanSaygin bu amerikada ne yaparsanız yapın amerikan vatandaşıyla evlenince sorunlar çözülüyor. Turist vizenizle ülkeye girin sonra evlenin ve işlemlere başlayın. Evliliğiniz gerçek olduğu sürece bir problem yaratamazlar

    Turist vizesiyle ABD'ye girer girmez evlenirseniz ve gocmenlik icin basvuru yaparsaniz bu durumda "visa fraud"dan basvurunuz hala reddedilebilir, bilginize. Sonrasinda cok daha fazla ugrasmaniz gerekebilir.

    O nedenle ideali ilk 3 ay boyle girisimlerden uzak durmak... fakat dediginiz gibi statusu gecmis biri evlense o durumda sorunsuz sekilde surece devam edebiliyor, AOS icin oyle bir durumda ulkeye yasal olarak girmis olmasi yetiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güven-Carmen-Tek bu belgeye gore herhangi bir suc yok. Mahkeme sonuclanmadan veya siz ceza almadan mulakata girmeniz durumunda sorun olmamasi lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NAZ, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @emirgenco oldukça fazlaymış. yani bizim birlikte o kadar resmimiz yok 50 tane falan vardır 5 otel rezarvasyonu ve birlikte tek bir uçak biletimiz var. Umarım sorun olmaz 😞

    ben de sorun olacagini dusunmuyorum. bol sanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum