@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
ABD 'de yada Avrupa'da yaşayan arkadaşlar nasıl izliyorlar bu durumu acaba çok merak ediyorum? Tabii ki üzülüyorlardır, o ayrı mesele buna eminim.
Ama Türkiye'de de yatırım yapacaklarını düşünürsek, paranızın hiç bir şey yapmadan değerleniyor olması nasıl bir his arkadaşlar? 
Düzeltme : 10 cent 1 liradan fazla 
Benim bu konuda cok ilginc yasanmis bir ornegim var 
Normalde yurtdisindan kazanilan para ile Turkiye'de yatirim yapmak avantajli gibi gorunse de aslinda oyle degil. Turkiye'deki yuksek enflasyon (gercekte en az 40%) ve TL'nin surekli deger kaybetmesi, ekonomide ilerisi icin ongorulebilirlik olmamasi ve adalet sistemindeki sorunlar nedeni ile birkac yil sonra yaptiginiz yatirimi nakite cevirmeye kalktiginiz zaman, $ veya Euro bazinda zarar etme ihtimaliniz bile olabilir.
Ev, isyeri alip kira geliri dusunebilirsiniz ama adalet sisteminin yavas ve sorunlu olmasi nedeniyle, kiraci ile ugrasmak da size ayrica masraf acabilir. Kiraci isimi kaybettim diye odemeleri birakirsa ve evden/isyerinden cikmada direnirse ne olacak?
Benim bir arkadasimin basina geldi, 1.5 yilda odemeleri birakan kiraciyi zor cikartabildi. Ustelik bu sure zarfinda hicbir kira geliri alamadi. Ustelik avukat falan bulup bir suru mahkeme ile ugrasti ve yine birsey alamadi. Kendisi ABD de oldugu icin tam olarak gidip ilgilenemedi. Kiraci iflas gosterdi, uzerinde hicbirsey olmayinca, hacizlik bir durum da olmadi. Ustelik bizimki birde avukat parasi odedi. Tum bunlarin yaninda psikolojik stress vs ayri bir dert daha oldu kendisine. En sonunda evi satip kurtulayim dedi, TL'nin surekli deger kaybetmesi nedeni ile $ bazinda satis isinden de zarar etti. Dedim kendisine, "otur oturdugun yerde, paran cebinde dursun, kafan yerinde"