Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deniz16 Valla aynen, neresinden tutarsan tut elinde kalıyor..

    Bir de bence asıl senaryoyu yaşamadık. Tüm inatlaşma ve sonuçlarına rağmen ( ben pas geçeceğini düşünüyordum ) ama Merkez Bankası 100 baz puan faizleri indirecek diye bir söylenti var. Sonrasında da ABD'de son 31 yılın en yüksek enflasyonu olduğu için FED'e faiz arttır baskısı var. Bu iki senaryo da gerçekleşirse komple şenlik olur zaten sıkıntı çok büyük. Resmen iflas etmişiz de kimse dillendirmiyor


  • @deniz16 genelde gate borsasinda para kazanılır binance yada coinbase gelenler yapacağını yapmış olur. tabiki kazanılır oralardanda ama %300 %500 gibi kar oranları güzel projeleri yakalayıp doğru yatırımla gate borsasinda yapabilirsiniz ancak dikkatli olmakta fayda var. Tabiki benim fikrim araştırın lütfen.


  • Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Eşim ve ben bu yıl gerçekleşecek olan lottery'e başvurduk. Herkese bol şans dilerim 🙂


  • Acaip hevesim kaçtı fotoları check etmeyi yeni öğrendim benim ve eşimin ki sorunsuz görünürken çocuğun arka planı red yedi ve daha başlamadan bitti rüyalar vidden çok üzgünüm vay arkadaş insan ihtimal peşinde bile koşamıyor hepinize bol şans isteyen herkese çıkar umarım biz artık 2024 e peh beee

  • ⭐⭐

    coinlerde tam alım fırsatı tüm çocuğun altınlarını bozup yatırdım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkancimen hangi siteden baktınız arka planı tam beyaz olması gerekmiyor açık renk olması gerkiyor. gri kirli beyaz da oluyor.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    ABD 'de yada Avrupa'da yaşayan arkadaşlar nasıl izliyorlar bu durumu acaba çok merak ediyorum? Tabii ki üzülüyorlardır, o ayrı mesele buna eminim.

    Ama Türkiye'de de yatırım yapacaklarını düşünürsek, paranızın hiç bir şey yapmadan değerleniyor olması nasıl bir his arkadaşlar? 🙂

    Düzeltme : 10 cent 1 liradan fazla 😕

    Benim bu konuda cok ilginc yasanmis bir ornegim var 🙂

    Normalde yurtdisindan kazanilan para ile Turkiye'de yatirim yapmak avantajli gibi gorunse de aslinda oyle degil. Turkiye'deki yuksek enflasyon (gercekte en az 40%) ve TL'nin surekli deger kaybetmesi, ekonomide ilerisi icin ongorulebilirlik olmamasi ve adalet sistemindeki sorunlar nedeni ile birkac yil sonra yaptiginiz yatirimi nakite cevirmeye kalktiginiz zaman, $ veya Euro bazinda zarar etme ihtimaliniz bile olabilir.

    Ev, isyeri alip kira geliri dusunebilirsiniz ama adalet sisteminin yavas ve sorunlu olmasi nedeniyle, kiraci ile ugrasmak da size ayrica masraf acabilir. Kiraci isimi kaybettim diye odemeleri birakirsa ve evden/isyerinden cikmada direnirse ne olacak?

    Benim bir arkadasimin basina geldi, 1.5 yilda odemeleri birakan kiraciyi zor cikartabildi. Ustelik bu sure zarfinda hicbir kira geliri alamadi. Ustelik avukat falan bulup bir suru mahkeme ile ugrasti ve yine birsey alamadi. Kendisi ABD de oldugu icin tam olarak gidip ilgilenemedi. Kiraci iflas gosterdi, uzerinde hicbirsey olmayinca, hacizlik bir durum da olmadi. Ustelik bizimki birde avukat parasi odedi. Tum bunlarin yaninda psikolojik stress vs ayri bir dert daha oldu kendisine. En sonunda evi satip kurtulayim dedi, TL'nin surekli deger kaybetmesi nedeni ile $ bazinda satis isinden de zarar etti. Dedim kendisine, "otur oturdugun yerde, paran cebinde dursun, kafan yerinde" 😃

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    hacizlik bir durum da olmadi.

    Ben hukuk okudum bu konuda biraz bilgim var. Anladığım kadarıyla kiracı aciz belgesi almış. Bu belge 20 yıl boyunca sicil diyebileceğimiz bir yere işleniyor. Ve eğer kiracı aciz belgesini aldıktan 20 yıl içinde haczedilebilir bir mal edinirse, arkadaşınızın yeniden icraya verme hakkı var. Ama uğraşılır mı orası kendisinin cevaplayacağı bir soru.


  • @MySea O evet, o işler acayip sıkıntı. Benim de var öyle bir yakın akrabam. Gerçekten kiracı çıkartmak çok ama çok zor. Hele ki karşındaki oyunu kuralına göre oynamayı biliyorsa imkansız gibi bir şey maalesef.

    Türkiye'de geleceğe dair herhangi bir umudum olmadığı için ciddi anlamda yatırım yapılması bana da mantıklı gelmiyor açıkçası. O yüzden sadece ailen oturacaksa ev falan alınabilir, onun haricinde dediğin gibi saçma olur diye düşünüyorum bende

  • ⭐⭐

    @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @MySea O evet, o işler acayip sıkıntı. Benim de var öyle bir yakın akrabam. Gerçekten kiracı çıkartmak çok ama çok zor. Hele ki karşındaki oyunu kuralına göre oynamayı biliyorsa imkansız gibi bir şey maalesef.

    Türkiye'de geleceğe dair herhangi bir umudum olmadığı için ciddi anlamda yatırım yapılması bana da mantıklı gelmiyor açıkçası. O yüzden sadece ailen oturacaksa ev falan alınabilir, onun haricinde dediğin gibi saçma olur diye düşünüyorum bende

    O kadar umutsuz olmayın, tamam güzel bir gelecek hayali hepimiz kuruyoruz. Bu yüzden buradayız. Gene de bu şartlar altında olsakta mutsuzluğa mahal vermeyelim nitekim hepimizin belirli bir durumu var. Olmasa gc için bile olsa göze alamayız, bu duruma gelmek isteyen insanlar çok. Dün kuruma bir abla geldi evde tüpüm yok nasıl yemek yapacağım yardımcı olun dedi cebimde 30 lira vardı 20sini ona verdim dedim bir yol param kalsın yeter. Ben bir şekilde eve giderim olmazsa yürürüm 25 dk yürüyerek ama o ac kalırsa uyuyamam. Biz moralimizi yüksek tutalım ki çocuklarımızın da morali yüksek olsun.


  • @gariban Konuyu siyasileştirmek istemiyorum, forum buna uygun bir yer değil ama umudumuzu korumamıza yol açacak herhangi bir gelişme yok ki memlekette. Sence var mı?

    Ben ayrıca olaya parasal olarak bakmıyorum. Yanlış anlama, maddi kaygım yok o yüzden böyle konuşuyorum diye de düşünmeyin. Herkesin maddi kaygısı var bu ülkede. Sonuçta ben de bir özel sektör çalışanıyım, yarın yöneticim gelme diyebilir.

    Ama öncelikleri farklı olabiliyor insanların. İnsanca yaşamak gibi,geleceğe umutla bakabilmek gibi, bir işe yada kuruma başvururken kimsenin kayırılmayacağını ve herkesin eşit şansa sahip olacağını bilmek gibi. Bugün maaşım 25 bin lira bile olsaydı yine aynı kaygıları taşırdım.

    Bir mengene içerisine girmişiz, hem mutsuzuz, hem ümitsiziz hem de derdimizi kimseyle paylaşamıyoruz. Sosyal medyada falan takılsan zaten zınk diye yersin soruşturmayı.

    2 arkadaşım yaşadı örneğini. Hem de bir tanesi acayip kendisi hükümetçi, feci şeklde destekliyor, diğeri eleştirirken bu savunmaya çalışıyor olmasına rağmen yedi soruşturmayı hahah makheme de buldular kendilerini. Bir de polis eşzamanlı farklı evlerden aldı ikisini de , sanırsın özel operasyon yapıyorlar. Komik gelecek ama gerçek bu..

    Not: Yardımseverliğin için gerçekten tebrik ederim seni bu arada.


  • @ayvalik10 dwlottery me diye bir aite vardı oraya yükledim


  • @ecom teşekkürler🤙

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkancimen resimler ilk kılavuza göre ayarlama yapılan 2 yer vardır. birincisi photo tool ikincisi ise idphoto4you sitesi. Eğer siz resimleri photo tool ile yaptıysanız ve de dvlottery.me photo check koyupta baktıysanız zaten hata almanız normal almadıysanız ozaman sıkıntılı idi. Çünkü photo tool ile idphoto4you ayarlamaları çok az farkla oluyor. Benim bu konuda yazım var oradan detaylıca inceleyebilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4303/dv2023-sohbet-odası/5561


  • Sezai Karakoç Hakkın rahmetine kavuşmuş. Mekanı cennet olsun.


  • @uzaysan sıkıntı süreçte işleyen faiz, usd ve euroya göre o kadar az kalıyor ki ,alacağı anlamsız hale getiriyor.

  • Yasaklı

    Dolar 10:30 u da gordugune gore ufak ufak dagilabiliriz.


  • Ds 260 formunu doldurduktan sonra elektronik yoldan bazı belgeler isteniyormuş bu belgeleri kac gün içinde göndermemiz gerek bilgisi olan biri yardım edebilirmi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG yok hastayım la 2 aydır git gel yapıyorum sol bacakta acillik varis vardı acil operasyona almışlardı onun kontrolüne gittim bugün yarın yine gidecem


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum