Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bugun DQ emaili aldik. CR1 kategorisindeyiz. Interview date icin ne kadar beklicez bilgisi olan var mi?

    Hayırlı olsun 🌼
    Bu sayfadan takip ettiğime göre yaklaşık 2 ay oluyor. Hayırlısıyla inşAllah daha erken mülakat tarihi verilir.


  • Ilginc olan suan hic mulakat deneyimi paylasan yok.


  • BİR SORUM DAHA OLACAK, 21 yaşından büyük evli olmayan oğlum için daha sonra o da göç edecek mi sorusuna şşimdilik hayır deyip daha sonra fikir değişir de gelmek ister ise ne olur? bilginiz varsa lütfen yazınız çok önemli sanırım bu.


  • ve de green card ınınz hangi adrese gönderilsin diye soruyor buna amerikadaki adres yazılırsa ben türkiyedeyim şu an nasıl giriş yapacağım eğer green card oraya gönderilirse,, geçici vize mi veriliyor giriş yaparken? bu soruların cevabını bilmeden formda ilerleyemiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim, teşekürler.


  • @mustafawashington, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    ve de green card ınınz hangi adrese gönderilsin diye soruyor buna amerikadaki adres yazılırsa ben türkiyedeyim şu an nasıl giriş yapacağım eğer green card oraya gönderilirse,, geçici vize mi veriliyor giriş yaparken? bu soruların cevabını bilmeden formda ilerleyemiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim, teşekürler.

    Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuza bir damga vuruluyor o sizin giriş vizeniz oluyor, Amerika adresine GC gönderiliyor. Bu sebeple girişte GC elinizde olmuyor.


  • @crazycells merhabalar.18 yaşından küçük kızım için başvuru yaptı eşim.ben de yaklaşık 1 yıldır usa dayım..19 ekimde evrakları yolladık 20 ekimde mektup yollamışlar.davanız oluşturuldu diye.29 ekimde güncelleme yapıldı. Durum şuna dönüştü; Case Is Being Actively Reviewed By USCIS.bundan sonra süreç ne kadar sürer ortalama olarak? Birde kızım oraya geldiğinde 18 yaşından küçük olduğu için vatandaşlık başvurusu yapabilir mi? Yoksa oda tıpkı benim gibi 3 yıl beklemek zorumdamı ?


  • @AE123 teşekkür ederim


  • 21 yaşından büyük evli olmayan oğlum için daha sonra o da göç edecek mi sorusuna şşimdilik hayır deyip daha sonra fikir değişir de gelmek ister ise ne olur? bilginiz varsa lütfen yazınız çok önemli


  • @mustafawashington problem olmaz herkes fikir degistirebilir hemde o yaslarda


  • @Ozgur-tunali Amerikaya girdigi gun 18 yas altinda ise vatandas degilse green card holder olur (10 senelik)


  • tekrar merhaba, formu bitirmek üzereydim ki şu sayfada takıldım. peititioner information diyor buraya amerikalı eşimi mi yazayım yoksa kendimi mi çünkü forma log in yaparken applicant olarak giriş yaptım orada da soruyordu petitioner mi applicant mı diye.kusura bakmayın çok sordum ama ilk defa böyle bir form doldurduğum için ne yapacağımı bilemiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafawashington, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    tekrar merhaba, formu bitirmek üzereydim ki şu sayfada takıldım. peititioner information diyor buraya amerikalı eşimi mi yazayım yoksa kendimi mi çünkü forma log in yaparken applicant olarak giriş yaptım orada da soruyordu petitioner mi applicant mı diye.kusura bakmayın çok sordum ama ilk defa böyle bir form doldurduğum için ne yapacağımı bilemiyorum

    ABD vatandasi olan esi yazacaksiniz, petitioner kendisi... nasil giris yaptiginiz cok da dert degil...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafawashington, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    BİR SORUM DAHA OLACAK, 21 yaşından büyük evli olmayan oğlum için daha sonra o da göç edecek mi sorusuna şşimdilik hayır deyip daha sonra fikir değişir de gelmek ister ise ne olur? bilginiz varsa lütfen yazınız çok önemli sanırım bu.

    problem olmaz, sorularinizin cevaplanmasini beklemeniz yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells merhabalar.18 yaşından küçük kızım için başvuru yaptı eşim.ben de yaklaşık 1 yıldır usa dayım..19 ekimde evrakları yolladık 20 ekimde mektup yollamışlar.davanız oluşturuldu diye.29 ekimde güncelleme yapıldı. Durum şuna dönüştü; Case Is Being Actively Reviewed By USCIS.bundan sonra süreç ne kadar sürer ortalama olarak? Birde kızım oraya geldiğinde 18 yaşından küçük olduğu için vatandaşlık başvurusu yapabilir mi? Yoksa oda tıpkı benim gibi 3 yıl beklemek zorumdamı ?

    IR-2 kategorisinden bahsediyorsunuz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandasi-ile-turkiye-de-evlilik-sonrasi-cocuklar-icin-ir2-cr2-vizesi

    Siz vatandas oldugunuz zamanki durum onemli... Eger cocugunuz 18 yas alti ve ABD'de sizinle Green Card ile yasiyor olursa o durumda sizinle beraber ABD vatandasi olabilir. Eger vatandas oldugunuz gun 18 yasini gecerse o durumda kendi basina 5 yillik ikamet sonrasi vatandas olacak.


  • @yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @fenercag 11 Kasim'a kadar onlarin RFE mektubu elinize gecmez ise..diyorlar. Evet sadece Turkce olan herseyin ingilizce tercumesini isticekler buyuk ihtimal.

    Selamalr arkadaslar , RFE dosyası online olarak documents kısmına geldi ve tahmin ettiğimiz gibi belgelerimizin inglizice cevireleri istendi. Yeminli tercümanla çevirisini yaptık noter tasdikli ve apostilli bir şekilde upload ettik sistemden, sürecimdeki gelişmeleri anlık olarak paylaşacagım. Umarım hızlıca dosyamı NVC ye gönderirler ve 2. aşamaya geçeriz.


  • benim RFE olmustu 2-3 hafta surmustu dosyamin onaylanmasi gectigimiz Agustos'ta


  • @yonca_2020 selamlar Yonca Hanım, çok sevindim! Bizimki onaydan sonra 4. haftada gelmişti diye hatırlıyorum. Umarım siz de en kısa sürede alırsınız mülakat tarihinizi.

    Şimdi gelelim benim stres dolu mülakat deneyimine... 😕

    29 Ekim Cuma günü doktor randevum vardı, 1 Kasım Pazartesi ise konsoloslukta görüşmemiz vardı.
    Doktor randevusuna istenen tüm belgeleri bir şekilde tamamlamıştım. (Aşı kartımı bulmak için önce ilçe sonra il sağlık müdürlüğüne gitmem gerekti.)
    İstediklerine ek olarak bir "psikiyatrik rapor" da istenmekteydi (Eğer görüşecek kişi psikiyatrik herhangi bir tedavi aldıysa vs istiyorlar, eğer bu konuda bir tedavi süreciniz yoksa isteyeceklerini düşünmüyorum)
    Benim bu psikiyatri raporlarını almam inanılmaz zordu. Hem kendi doktoruma hem birçok özel doktora gittim fakat bir türlü halledemedim. Ki başa çıkmaya çalıştığım rahatsızlık da anskiyete, herhangi bir yatış vs de söz konusu değil. Demek istediğim kağıt üzerindeki prosedürleri meşgul edecek kadar çok detaylı bir durum mevcut değil.
    En son bir doktorun beni doğru yönlendirmesiyle kendi doktorumdan raporlarımı alabildim. Raporlarda teşhis ve kullanılan ilaç ve dozları yazmaktaydı zaten. Buna rağmen elçilik hastane personeli bir de kendi psikiyatristlerine görünmemi istediklerini, bu sebeple konsolosluğun bana olumsuz cevap vereceğini, doktorun görüşüne göre bu sürecin çok uzayabileceğini de iletti. (kendisi ilk görüşmede de raporumu alabileceğimi söyledi fakat çok uzun süredir eşimle bir araya gelmeye çalıştığımız için o anki yıkılışımı tahmin edebilirsiniz, sadece en kötü ihtimale sıkışıp kaldım...)
    Pazartesi elçilik mülakat saatim 9.45 idi, psikiyatriyi ise saat 3'e vermişlerdi. Maalesef psikiyatristten daha erkene de tarih alamadım. Açıkçası elçilikteki randevum çok çok hızlı ve kolay geçti. Bankodan sıra aldıktan sonra numaranızın yandığı kısma gidiyorsunuz. Burada bir personel orijinal dosyaları ve ilişkiyi kanıtlayan belgeleri alıyor. Sonrasında tekrar beklemeye geçip konsolosu bekliyorsunuz. Doğruyu söyleyeceğinize dair yemin edip elçiyle konuşmaya başlıyorsunuz. Gerçekten çok tatlı bir hanımefendiydi 🙂 Belgeleriniz incelerken bana şu soruları sordu:
    "Nasıl tanıştınız?"
    "Eşiniz kaç kere burada bulundu?" (Bu soru biraz da hiç yüz yüze görüştünüz mü sorusuyla ilerledi, eşim buradayken neler yaptığımız vs. de bu soru altında geçti)
    "Siz hiç Amerikada bulundunuz mu?"
    "Daha önce başka bir ülkede yaşadınız mı?"
    "İlk evliliğiniz mi?"
    "Eşinizin ilk evliliği mi?"
    "Herhangi birinizin çocuğu var mı?"

    Bundan başka sorular gelmedi. Dosyaları kontrol ettiği sırada sadece sağlık raporumun eksik olduğunu, o dosyaları da doktorların kendisine gönderdiklerinden hemen sonra PTT ile bana yollayacaklarını iletti ve pasaportumu aldı. Görüşme bu şekilde bitti.

    Saat 3 olduğundaysa yönlendirdikleri psikiyatriste gittim. 1 saatten biraz fazla konuştuk. Görüşme sonunda Amerika'ya gitmemde bir engel bulunmadığını ve tedavime orada devam edebileceğime dair raporu yazacağını iletti. Ertesi gün raporu doktora iletti. Dün ise doktordan sağlık raporumun tamamının elçiliğe iletildiğine dair mail aldım.

    Umuyorum ki haftaya da pasaportumu gönderirler... artık gerçekten o kadar bekledin birkaç hafta mı bekleyemiyorsun diyenler oluyor çevremde fakat gerçekten HAYIR KALMADI YANİ BİR GÜN GECİKMEYE BİLE TAHAMMÜLÜM KALMADI 😃

    Gerçekten çok zor ve stresli bir süreç... Konsolosluktan çıktıktan sonra acaba pasaportumu verdim mi vermedim mi diye bile düşünmeye başladım. Stres ve gerginlikten kendi yaşadığım olaylar bile sanki 3. gözden yaşanıyor. Ha gittik ha gideceğiz, düzeni ha kurduk ha kuracağız derken insan buradaki yaşamına da istediği gibi yön veremiyor, omzumuzda zaten sevdiğiniz insanın özleminin yükü sürekli... (Sonra da niye anksiyete 🙂 )

    Bu süreci yaşayan herkese dayanma gücü diliyorum. Kişisel olarak önerilerimi de kısaca iletmek isterim.

    Ne olur ne olmaz mutlaka doktor tarihini mülakat tarihinizden 5 6 gün öncesine alın. (hatta olabildiğince erken de olabilir, çünkü ben sıkıntıyı bu kısımda çektim. elçilikte herhangi bir sıkıntı yaşamadım)
    Psikiyatri de dahil takip edilmesi gereken herhangi bir hastalığınız varsa mutlaka doktorunuzdan ıslak imzalı damgalı rapor alın. (hangi hastalığa sahip olduğunuz önemli değil) Götürdüğünüz bu raporların teyiti için sizi kendi bildikleri doktorlara yönlendirirlerse benim yaptığım gibi hemen sıkıntı yapmayın, onlar da size yardımcı olmak ve elçilikten olumlu sonuçlar almanız için uğraşıyorlar aslında.
    Benim gibi gerekli gereksiz çok fazla stres yapan biriyseniz size "sakin ol" diyen kişileri yanınızda bulundurmayın 🙂

    Aklıma gelmeyen kısımlar olabilir, sizlerin merak ettikleri varsa cevaplamayı çok isterim. Bu forum benim sürecimde baştan sona çok yardımcı oldu, ben de aynı şekilde yardımcı olabilmeyi çok isterim.


  • @CerenDen ay cok sevindim. Umarim bu kadar bekleyis ve odediginiz bedeller sadece gelecekteki mutlu saglikli hayatiniz icin yasanmistir ve geride kalir. Yolunuz acik olsun.

    NVC ye yuklediginiz tum belgelerin 864 sponsorluk belgesi gibi belgelerin kopyalarini goturdunuz mu yaninda? Forumlarda okudum sey belgeler guncellenmis olmali, hem yaninizda goturmeli hemde mualakttan once Other documents kismina bir daha yuklemelisiniz onerisi hep. O yuzden merak ettim.


  • @yonca_2020 yaa çok teşekkür ederim 🙂 aynılarını ben de sizler için diliyorum... sizin de sene bitmeden sürecin biteceğine canı gönülden inanıyorum 🙂

    yanımda heeeer şeyi götürdüm, fakat onların benden istedikleri adli sicil kaydım, nüfus kayıt örneğim (noterden tasdiklenmiş çevrilmiş belge), pasaportum, ve sanırım eşimin pasaport kopyasıydı. ve bir de ilişkiyi kanıtlayan görseller, arama kayıtları vs.
    beklediğimden çok daha az belgeyi kontrol ettiler aslında. ama tabii yine de ne olur ne olmaz siz alın yanınıza. sorular sorulurken ekrandan dijital şekilde belgeler kontrol edilmekteydi çünkü


  • @ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @intelcorei5 merhaba bir problem olsaydı ek evrak talep ederlerdi diye düşünüyorum. Süre biraz belirsiz net bir şey söylemek mümkün değil ancak sabırla beklemek gerekiyor sadece. Dosyanızın nebraskada olması güzel bu aralar en hızlı onayi onlar veriyor. O sebeple çok bekleyeceginizi sanmam endişe etmeyin.

    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için umarım bekleyen herkes bir an önce sevdiklerine kavuşur 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum