Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Azazel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @darkside merhaba darkside. Dogrudur o kisi benim. Sanirim yonetici arkadas eklemis evrak talep mailin girisini. Evraklari henuz gondermedim. Imzamida evraklari gonderdikten sonra duzenlemeyi dusunuyorum.

    Sn @Azazel , telegram grubuna girmek için doldurduğunuz formda verdiğiniz userid'yi bulamadığımız için sizi ekleyemedik. bana özelden telegram id'nizi verirseniz sizi gruba eklerim.

  • ⭐⭐⭐

    sn. @huseyinme , sizin de başvuru formunda verdiğiniz telegram kullanıcı adınız geçersiz olduğu için sizi de ekleyemedik. Lütfen bana özelden iletin telegram kullanıcı adınızı

  • Yasaklı

    Merhaba bana 17.08.2021 evrak talep maili gelmişti aynı gün evrakları gönderdim fakat 2.5 ay geçmesine rağmen evraklar onaylanmamıştı. Bu konuyla ilgili geçen haftalarda yazmıştım. Geçen hafta evrakları tekrar gönderdim. Fakat hala onay maili almadım bunun üzerine kcc'ye mail attım süreçle alakalı bilgi almak istiyorum 2.5 ay geçti evraklar onaylanmadı durum hakkında bilgi verir misiniz diye dün söyle bir cevap maili aldım:
    Thank you for your inquiry.

    For security purposes, KCC cannot reveal any information regarding your case if you cannot provide all the required information. Please provide the Principal Applicant’s information listed below.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:

    Mailde istendiği şekilde ad soyad case number ve ay gün yıl olacak şekilde bilgilerin olduğu cevap maili attım. Bugün şöyle bir cevap aldım:
    Thank you for your inquiry.

    Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:

    açıkcası pek bişiy anlamadım. Anlayan varsa veya böyle bir durumla karşılaşan varsa yorumlarda paylaşabilir.


  • @Megatron evet takip etsem sormazdim değil mi😄

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilith666 belgeleri yeniden gonderin ama forumdaki konudan takip edin ki eksik belge gondermeyin.

  • ⭐⭐⭐

    @iamevren, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY)

    @iamevren ,

    Size demişler ki şu aşağıdaki 3 bilgiyi mailinizin en başında belirtmezseniz sorduğunuz sorulara cevap vermemiz, emaillerinize cevap vermemiz mümkün değil.

    • principal applicant's full name, (Kazanan kişinin tam adı)
    • complete case number, (case numarası tam olarak)
    • date of birth in the following format (MMDDYYYY) (Ay/Gün/Yıl formatında doğum tarihiniz)

    KCC'ye emaille bir şey sormak ya da bir şey değiştirmek istreseniz en önce bu 3 bilgiyi vermek zorundasınız ki bilgi isteyenin kazanan olduğunu anlasınlar. Yoksa önüne gelen sizin numarnızla KCC'te email atıp sizinle ilgili istediği bilgiyi alır hatta sizinle ilgili bir takım şeyleri değiştirebilirdi. Bu bir güvenlik önlemi.


  • Telegram gurubuna nasil uye olabilirim..bulamadım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @smartcells yolladım. Teşekkür ederim


  • Merhaba, önceki yılların excell dosyalarını incelediğimde 260 form gönderme tarihlerine bakıyorum.Kcc hemen 1 ay içinde evrak talep etmiş ve onay vermiş ve dosyalar çoğunlukla hazır hale gelmiş. 2021 10 bin hariç talihsizlik yapmamışlar. Şimdi bakıyorum 2022 talihlilerinin mayıs ta gönderilen dosyaları daha bitirilemedi.Hazİran Temuz Ağustos aylarına sıra gelmeyecek bir hızda gidiyor.. Yani personelmi eksik veya özellikle yavaş mı yapıyorlar.Yöneticilerimiz bize neler olduğunu veya nasıl bir sonuçlanır ile ilgili görüşlerini paylaşabilirler mi??

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 ilk olarak geçmiş yılların excelleri için doğru veri demek yanlış olur ama; KCC'nin çalışma mantığı tam anlamıyla değişti diyebiliriz.

    DV2020'de, normal başlayan süreç sonrası gelen covid yüzünden çalışmayı tamamen durduran bir KCC, sonrasında bir günde bütün DV2020 talihlilerine evrak talebi gönderdi ve bir nebze de olsun kendini affettirdi. onaylı dosyalar da 25K'lara kadar gelmişti.

    DV2021'de yine normal başlayan süreç, evrak taleplerinde hızlanmaya ve sıralı sistemde 21,900'e kadar geldi. ama onaylar?? işte DV2021'in sonunu hazırlayan bu oldu. 10K üzeri kimse onay alamadı ve ne yazık ki DV tarihinin en kötü yılı yaşanmış oldu.

    DV2022 ise şuana kadar yaşanmamış, kimsenin aklına gelmeyecek bir şey oldu ve süreç; DS260 submit tarihine göre ilerledi. buna sebep olan olayı başka iletilerimde anlatmıştım..
    baktığımda DV2022 için KCC'nin normal sürece dönmesi bana hiç ama hiç mümkün görünmüyor. çünkü KCC, mali yıl içinde çalışma prensibini değiştirecek bir yapıda değil. ha hızlanır mı? kesinlikle.. ama bunu çalışma presibini değiştireceği anlamına gelmez.

    önemli olanın talepten çok onay olduğunu her zaman söylüyorum.
    bu durum özellikle, bültenin current olması durumunda her şekilde onaylı dosyaların işine yarayacak ve hepsinin mülakat almasını sağlayacak.

    peki onaysız, küçük cn'ler?
    orada benim fikrim net; düşük cn'lerin mülakat alamama gibi bir durumu olmaz. onayları her şekilde verilecektir ve bu onlar için bir kayıp olmaktan çıkacaktır. gecikeceklerdir orası kesin.. çünkü CN3000~4000'e kadar talihlilerin hepsi şuan vizelerini almış olmalıydı, hatta çoğu abd'ye bile giriş yapmıştı. ne yazık ki olmadı.. oldurulmadı.

    sizin özelinizde konuşursam sn. @AYSY33;
    bu cn ile endişe edeceğiniz tek şey "benim mülakatım neden bu kadar gecikti?" sorusu olmalı.
    "mülakat alabilecek miyim?" değil. sabırla, evraklarınızın onaylanacağı ve mülakat alacağınız günü bekleyin.

    bu reçete sadece sizin için değil elbette, DV sürecine dahil olan herkes için geçerli.

    umulandan daha sıkıntısız bir süreç dilemekten başka bir şey gelse keşke elimizden.
    ama şuan tek yapabileceğim/iz bu.

  • ⭐⭐⭐

    @s-demirbas, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Telegram gurubuna nasil uye olabilirim..bulamadım?

    Başvuru formunda verdiğiniz Telegram kullancı adı bulunmadı. Sizi Telegramda bulup ekleyebilmemiz için kullanıcı adınızı doğru olarak bana özel mesajla bildirin.


  • Merhabalar DV2023 için kayıt oluşturacağım fakat 3 yıllık evliyim eşimin pasaport soyadı kızlık soyadıdır. Ne yapmam gerekli pasaportu yenileyecek vakit kalmadı düşünce ve yorumlarınızı alabilirmiyim ne yapmam gerekli.


  • @iamevren ikinci maili belirtildiği gibi yazdıktan sonra özellikle evrak talebi aldığınızı tarihini belirterek ve gönderdiğinizi ama üzerinden iki buçuk ay geçmesine rağmen onay almadığınızı açık ve anlaşılır bir şekilde söylediniz mi ?

    Belki tam olarak sorunuzu anlayamamışlardır diye düşünüyorum.
    Bu arada cevap verme süreleri gördüğüm kadarıyla hızlanmış. Önceden en erken 1-1.5 ayda cevap geliyordu. Bu da iyi bir gelişme.


  • @lilith666 talep alanlar bile daha onay alamamışken sizin bu kadar çabuk onay beklemeniz şaşırtıcı..

  • Yasaklı

    @smartcells teşekkür ederim bilgilendirme için

  • Yasaklı

    @ayla-can aslında bu söylediklerinizi ilk mailde yazmıştım fakat @smartcells dediği şekilde bilgileri girmemiştim. Bugün tekrar bilgileri girip durumu detaylı bir şekilde anlatan bir mail atıcam umarım sonuç alırım.


  • @crazycells ben konuyu takip ederek gönderdim. Doğru gönderdiğimi düşünüyorum. Acaba mailin ekran fotosunu özelden size göndersem bakabilirmisiniz?


  • @ayla-can kcc'nin doğru dürüst çalışmamasından, evrak talebinin ds submit tarihine göre gelmesinden, küçük caselerin daha evrak talebi ve onayı alamamışken current olmayan numaraların mülakata hazır olmasından daha şaşırtıcı olamaz.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS260 submit tarihine göre ilerledi. buna sebep olan olayı başka iletilerimde anlatmıştım

    Açıklama için teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar takip ediyorum ama bahsettiğiniz şu kısımda tam olarak ne olduğunu anlayamadım, kısaca da olsa tekrar paylaşır mısınız? "DS260 submit tarihine göre ilerledi. buna sebep olan olayı başka iletilerimde anlatmıştım"


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum