@mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi.
Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:)
Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.






sorum şu ilk başvuruyu çocuklarla yapmadan eşimle seyahat olarak planladıgımı söylemek onay almayı kolaylaştırabilir mi? Onay alırsam bir süre sora cocukları da götürmeye karar verdim diyerek cocuklara vize almak istesem süphe mi uyandırır? Ret almamanın yollarını kestirmeye çalışıyorum. Eşimin ortaklı bir dükkanı var çalıştırdığı. Ben de özel bir şirkette çalışıyorum. Mal varlıgımız yok. Ev araba vs. Abd de arkadaşlarımız var. Vize için bankada uçuk olmayan bir rakam göstermeye çalışacağız. Henüz öyle bir para yok
Mesele hikayenin makul olup olmaması. Sadece bu. Akrabası var diye red alan indivual’ların durumunu bilmiyorum. ‘Her şey iyiyken’ akrabası varmış diye reddedelim bir durum söz konusu olmaz. Birçok faktör göz önünde bulunduruluyor. Her şey iyiyken sadece sizin yorumunuz. O kadar. Abisi var diye vizesi kabul olan üniversite birinci sınıf öğrencisi bizzat tanıdığım var. Kardeşi var diye eşiyle beraber pandemi sürecinde işsiz olmasına rağmen vizesi onaylanan birinci derece akrabam var. Hikaye doğru ya da makul olduktan sonra onaylanır. Türkiye’nin geçmiş yıllarda onay yüzdesi %80lerdeydi. Son 1-2 senede durum ne kadar değişse de Vize verilme oranı yüksek olan ülkeler arasındayız.




