Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    m kalm

    Sercan hocam, siz festivalden sonraya da kalsa randevunuza gidin ve almaya çalışın vizenizi. Bu törenin haricinde de bir takım organizasyonlar vardır işinizle alakalı. Sıradaki organizasyonun tarihini dökümanlarını hazır edin. ''Ben bu sektörün içindeyim, sürekli böyle törenlere gitmem gerekecek, vizemi alayım, hem benzer organizasyonlar için gidip geleceğim, hem de hazır vizem olmadığı için törene katılamadım, Ben sanat adamıyım. Sanatsal çalışmaları yerinde görmek, sanatçıların üretimlerine şahit olmak, onlarla fikir alışverişine girebilmek için İŞLERİMDEN fırsat buldukça gideceğim.'' gibi bir taleple vizenizi alıp cebinize koyun. Hiç değilse bir sonraki organizasyonda rahatça gidersiniz. Moralinizi bozup modunuzu düşürmeyin. Para iadesi yok zaten, para yandı. İntikamınızı vizenizle alın..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @snowflake8, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar, bu yıl üçüncü gc başvurumuz. Gc dan Şansımızın gülmesini beklerken turist vizesi ile de şansımızı denemek istiyoruz. Oldukça ileri tarihlere verildiğini okudum. Biz ilk defa turist vizesine başvuracağız. Daha önce sadece tayland a gitmiştik zaten orası da vizesizdi🙃 sorum şu ilk başvuruyu çocuklarla yapmadan eşimle seyahat olarak planladıgımı söylemek onay almayı kolaylaştırabilir mi? Onay alırsam bir süre sora cocukları da götürmeye karar verdim diyerek cocuklara vize almak istesem süphe mi uyandırır? Ret almamanın yollarını kestirmeye çalışıyorum. Eşimin ortaklı bir dükkanı var çalıştırdığı. Ben de özel bir şirkette çalışıyorum. Mal varlıgımız yok. Ev araba vs. Abd de arkadaşlarımız var. Vize için bankada uçuk olmayan bir rakam göstermeye çalışacağız. Henüz öyle bir para yok😂

    Çocuklara da ilk seferde vize başvurusu yapın. Bizi 3. dünya ülkesi gördükleri için, çocukları burada aile büyüklerinin yanına bırakıp karı koca çalışmaya gidiyorlar diye düşünerek vizeden red verebilirler. Rus ailelerin yaşam klasiği bu. Çocuklarınızı da yanınıza alın, Hesapta ziyaretiniz için 20 bin dolarr civarı para gösterin, hiç abartı olmaz. Orlando disneylanda gideceğiz deyin. Bununla ilgili otel uçak rezervasyonlarınızı hazırlayın. Disneylandın haricinde bir de miami tarafında bir otele 2-3 gün rezervasyon yapın. 2 gün orlanda 3 gün miami yapacağız gibi bir tatil planı sunun.


  • @ibrahimasar Teşekkür ederim, İbrahim bey, evet haklısınız maç 90 dakika henüz bitmedi. Bende son 1 haftadır bir çok duyguyu aynı anda yaşadığım için, ve mesleki olarak böyle organizasyonlara katılmak, eserinizin değer görmesi vs gibi şeyler bizi motive ediyor. Durum böyle olunca biraz moral bozukluğu oldu tabi ki.

    Keşke bize bakış açıları 3. dünya vatandaşı gibi olmasa da her normal insan gibi hakkımız olanı çok rahat bir şekilde yapabilsek. Bir insan olarak söylediğimiz beyan ettiğimiz her şeye ''YALAN'' mış gibi düşünmeleri biraz onur kırıcı bir durum. Özgürce seyahat etme hakkını bile, bize çok görenler utansın ne diyeyim.


  • @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ankaralıdoktor43 Açıkçası sorun Amerika'da tanıdığı olması değil bilakist bir tanıdığı varsa red alıyor insanlar herşey iyiyken çünkü bu kişi orada kalmasında tutunması da yardımcı olur diye düşünülüyor. Sorun şu 3 günlük yakın ucuz ve küçük bir şehre olur bu makuldür ancak 10.000 kilometre öteye koskoca California'yı sadece 3 günlüğüne gezmeye gidiyorum derseniz bu çok mantıksız ve olağan dışı olarak algılanır California pek çok ülkeden daha büyük ve gezilecek yeri de çoktur ABD'yi 3 günde gezmeye gidiyorum veyada Türkiye'yi 3 günde gezmeye gidiyorum demek ile aynı şey absürt. Yoksa tanıdığım var o gezdirecek dese memur "bu tanıdığı buna orada bakarda.. o zaman kalır bu" der çok fazla sadece tanıdığı biri olduğu için red alan insan var herşey iyiyken

    Tanıdığı olup olmaması yazmadım 🙂 Mesele hikayenin makul olup olmaması. Sadece bu. Akrabası var diye red alan indivual’ların durumunu bilmiyorum. ‘Her şey iyiyken’ akrabası varmış diye reddedelim bir durum söz konusu olmaz. Birçok faktör göz önünde bulunduruluyor. Her şey iyiyken sadece sizin yorumunuz. O kadar. Abisi var diye vizesi kabul olan üniversite birinci sınıf öğrencisi bizzat tanıdığım var. Kardeşi var diye eşiyle beraber pandemi sürecinde işsiz olmasına rağmen vizesi onaylanan birinci derece akrabam var. Hikaye doğru ya da makul olduktan sonra onaylanır. Türkiye’nin geçmiş yıllarda onay yüzdesi %80lerdeydi. Son 1-2 senede durum ne kadar değişse de Vize verilme oranı yüksek olan ülkeler arasındayız.

  • ⭐⭐⭐⭐

  • Yasaklı

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Selamlar, maalesef, erken randevu talebimi onaylamadılar. Yani gerçekten çok talihsizlik mi diyeyim ne desem bilemedim. Yeteri kadar insani neden değilmiş yani ALLAH korusun illa birinin ölmesi veya hasta olması mı gerekiyormuş saçmalık resmen. Artık buradan dönmez herhalde, sanırım mevcut randevuyu iptal etsek vize ücretini geri de alamıyoruz. Gitmek için hiç bir motivasyonum kalmadı ne yazık ki 😞

    Arkadaşlar,
    Ben pc başında oturup bir gün boyunca (sabah 9 dan akşam 17:30 a kadar) sürekli sayfayı yenileyerek (5 dakikada bir) daha erken daha erken ve daha erken derken en son kasım 2021 e randevu bulup kaydettim. Önümüzdeki ay randevum var.

    Size de aynısını yapmanızı tavsiye ederim. İstanbul konsolosluğu seçtiyseniz tabi. Ankara da randevu 0.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sudo, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, b2 vizesi icin ds160 ile ilgili birkac sorum var. Ben esim ve oglum vizeye basvuracagiz.

    1. Esim yabanci uyrukluydu. Evlenerek Turk vatandasligina gecti. Formda gecen Spouse's country/ region of origin (nationalty)

    Kismina turkiye mi yazmam gerekir yoksa dogdugu ulkeyi mi yazmam gerekir.

    1. Oglum 4 yasinda , esim ve oglum icin ayri ayri ds160 doldurmam mi gerekir?
    1. Vatandasi oldugu ulkelerden birini yazabilirsiniz. ikisi de sorun cikarmaz.

    2. evet, ayri ayri form doldurun, fakat yanlis hatirlamiyorsam DS-160 formunun sonunda aile basvurusu olup olmadigini soruyordu. Ona gore kendisi DS-160 formu veriyordu... Ama vermese de sorun degil, ayri ayri da doldurmaniz bir problem yaratmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sudo, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Haziran 2023 e randevu çıkıyor. Ben napalım anlayamadım ödemesini yapıp randevuyu alalım mı daha sonra randevu ön tarihlerde açık olursa değiştirme şansımız var mı?

    evet, bos tarih buldukca one cekebilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ibrahimasar Teşekkür ederim, İbrahim bey, evet haklısınız maç 90 dakika henüz bitmedi. Bende son 1 haftadır bir çok duyguyu aynı anda yaşadığım için, ve mesleki olarak böyle organizasyonlara katılmak, eserinizin değer görmesi vs gibi şeyler bizi motive ediyor. Durum böyle olunca biraz moral bozukluğu oldu tabi ki.

    Keşke bize bakış açıları 3. dünya vatandaşı gibi olmasa da her normal insan gibi hakkımız olanı çok rahat bir şekilde yapabilsek. Bir insan olarak söylediğimiz beyan ettiğimiz her şeye ''YALAN'' mış gibi düşünmeleri biraz onur kırıcı bir durum. Özgürce seyahat etme hakkını bile, bize çok görenler utansın ne diyeyim.

    Sayin @Sercan-Özüsağlam , ben de sayin @ibrahimasar 'in dedigi gibi bu tur organizasyonlardan -sizin randevu tarihinizden sonra gerceklesecek- olanlari bahane edip yine de randevuya katilmanizi tavsiye ederim. En azindan uzun sureli vize almaniz durumunda bir daha basvuru yapmaniz gerekmeyecek.

    Su anki organizasyon sizin davetiyenizi bir sonraki festivale aktaramiyor mu acaba? Isterseniz vize sonucundan bahsedip once bir sonraki icin kabul edip edemeyecceklerini ogrenmeye calisin, tabii bu sirada takvimi kontrol edip firsat bulmaniz durumunda 1 Kasim'dan onceye almaya calisin, organizasyondan gelecek cevaba gore mulakat sirasinda soyleyeceklerinizi kesinlestirirsiniz.


  • Selam, aranızda yeniyim bir sorum olacak bilgisi ılan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
    DS 160 formunu doldurma vize için mülakata bir vize acentasına gerek var mı? Kendim hazırlasam yeterli mi? Çünkü 100$ civarı ödeme istiyorlar


  • Yakın zamanda yeşil pasaport alacağım. Eski pasaportum ile sadece Suriye'ye gittim ve süresi bu ay doldu.

    Vize randevuları Mayıs ayında mı başlayacak ?

    Eşim ve 2 yaşındaki çocuğum içinde 160 dolar kişi başı ücret mi ödemeliyim. ?

    Uçak bileti veya kalacak yer rezervasyonu yapmadım. Teyzemin yanında kalacağım. Uçuş tarihi de kesin değil.

    Yeşil pasaport elime geçer geçmez mi randevu almam gerekiyor yoksa zaman kaybı olmaması için şimdiden başvuru yapmalı mıyım ? D160 formu randu sonrası mı dolduruluyor ?

  • Yasaklı

    @Gökhan-Adıgüzel, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Selam, aranızda yeniyim bir sorum olacak bilgisi ılan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
    DS 160 formunu doldurma vize için mülakata bir vize acentasına gerek var mı? Kendim hazırlasam yeterli mi? Çünkü 100$ civarı ödeme istiyorlar

    Araya giren acenta zaten pek düzgün bir acenta değildir.
    ABD vizesi tamamen bireysel başvurulan bir vize.
    Hatta dS-160 formunu doldururken size formu doldurmada kimse yardımcı oldu mu diye soruyor.
    İngilizceniz yoksa ve bireysel olarak zorluk çekiyorsanız bilgili birilerinden yardım alın ama bireysel başvurun derim.

    Ben burayı bile okumadan, hiç bilgim yokken google a sorup 10 dakika araştırıp hallettim.


  • Aynen sayın,@crazycells o anlık hayal kırıklığı ile ani bir tepki verdim. Elbette vize randevumu değerlendireceğim. Yeni bir davetiye ayarlanabilir fakat işin şöyle trajikomik bir tarafı var. Bu organizasyon yılda bir defa gerçekleşiyor ve bir sonraki event 24-25 Eylül 2022 olarak takvimlenmiş, benim şu an ki güncel randevum 13 Aralık 2022, yani hiç bir şey değişmeden öylece kalsa bile yine yetişemiyorum, bu festival özelinde ( Ödül alırsam belki o zaman ödülümü teslim almaya gidiyorum ya da bir sonraki festivaller gibi bir bahanem olabilir 🙂 )

    Ben artık başka festivalleri kovalayacağım mecburen ya da bir mucize olacakta randevular aniden öne çekilecek 🙂 Şansımı sürekli kovalamaya devam edeceğim. Teşekkür ederim ilginiz için.


  • @Hyller selam aile başvuru süreci hakkında bilginiz var mı?


  • @Ping-PONG Gerçekten şanlıymışsınız ya da taktik çok iyi işlemiş, sizin dediğinizi yapıyorum ama hiç bir haraketlilik yok aksine makas daha da açılıyor, tarih yakınlaşacağına 2023'lere kadar gidiyor 🙂 Bakalım sabırla yoklamaya devam. Taktik için teşekkürler 🙂


  • Herkese merhabalar ,akraba ziyareti için turistik vizeye basvurmayi düşünüyorum, devlet memuruyum vize başvurusu için kurumumdan hangi belgeleri talep etmeliyim?herkese iyi günler dilerim.


  • arkadaşlar 2023 e randevu alıp son bir kaç günde erkene çekenler var mı ? böyle bir şanşı yakalayan arkadaşlar ne kadar erkene çekebildiniz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @vince-carter, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhabalar ,akraba ziyareti için turistik vizeye basvurmayi düşünüyorum, devlet memuruyum vize başvurusu için kurumumdan hangi belgeleri talep etmeliyim?herkese iyi günler dilerim.

    Kurumda hangi birimde kaç yıldır çalıştığınızı gösteren bir yazı, izinli olduğunuz tarihler ve dönüşünüzde tekrar işbaşı yapacağınıza dair bir yazı, ayrıca e devletten sgk hizmet dökümü gibi evraklara ihtiyacınız olacak.Memur değilim, başka da bir iç azışma, kurumun yurtdışına çıkmanıza izin verdiğine dair bir yazı gibi şeyle gereklimidir bilenler cevaplar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @reallife35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    arkadaşlar 2023 e randevu alıp son bir kaç günde erkene çekenler var mı ? böyle bir şanşı yakalayan arkadaşlar ne kadar erkene çekebildiniz

    Genel olarak sıradaki randevuları 2023 e veriyormuş sistem. Fakat 2021 kasıma kadar ara ara boşluklar açılıyormuş, pek çok kişi 2021 kasım, 2022 şubat mart nisan haziran temmuz gibi tarihlere yer buldukça çekebilmiş randevusunu. Sık sık bakmak lazım siteye, randevu aldıktan sonra.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar Avrupa vizesi için bunlar çok gerekli ve iyi şeylerdir ancak ABD turist vizesi görüşmelerinde evraklara bakılmağı gayet açık bilinen bir şeydir


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

180
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum