(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@sudo, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, b2 vizesi icin ds160 ile ilgili birkac sorum var. Ben esim ve oglum vizeye basvuracagiz.
- Esim yabanci uyrukluydu. Evlenerek Turk vatandasligina gecti. Formda gecen Spouse's country/ region of origin (nationalty)
Kismina turkiye mi yazmam gerekir yoksa dogdugu ulkeyi mi yazmam gerekir.
- Oglum 4 yasinda , esim ve oglum icin ayri ayri ds160 doldurmam mi gerekir?
-
Vatandasi oldugu ulkelerden birini yazabilirsiniz. ikisi de sorun cikarmaz.
-
evet, ayri ayri form doldurun, fakat yanlis hatirlamiyorsam DS-160 formunun sonunda aile basvurusu olup olmadigini soruyordu. Ona gore kendisi DS-160 formu veriyordu... Ama vermese de sorun degil, ayri ayri da doldurmaniz bir problem yaratmaz.
-
@sudo, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Haziran 2023 e randevu çıkıyor. Ben napalım anlayamadım ödemesini yapıp randevuyu alalım mı daha sonra randevu ön tarihlerde açık olursa değiştirme şansımız var mı?
evet, bos tarih buldukca one cekebilirsiniz...
-
@Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@ibrahimasar Teşekkür ederim, İbrahim bey, evet haklısınız maç 90 dakika henüz bitmedi. Bende son 1 haftadır bir çok duyguyu aynı anda yaşadığım için, ve mesleki olarak böyle organizasyonlara katılmak, eserinizin değer görmesi vs gibi şeyler bizi motive ediyor. Durum böyle olunca biraz moral bozukluğu oldu tabi ki.
Keşke bize bakış açıları 3. dünya vatandaşı gibi olmasa da her normal insan gibi hakkımız olanı çok rahat bir şekilde yapabilsek. Bir insan olarak söylediğimiz beyan ettiğimiz her şeye ''YALAN'' mış gibi düşünmeleri biraz onur kırıcı bir durum. Özgürce seyahat etme hakkını bile, bize çok görenler utansın ne diyeyim.
Sayin @Sercan-Özüsağlam , ben de sayin @ibrahimasar 'in dedigi gibi bu tur organizasyonlardan -sizin randevu tarihinizden sonra gerceklesecek- olanlari bahane edip yine de randevuya katilmanizi tavsiye ederim. En azindan uzun sureli vize almaniz durumunda bir daha basvuru yapmaniz gerekmeyecek.
Su anki organizasyon sizin davetiyenizi bir sonraki festivale aktaramiyor mu acaba? Isterseniz vize sonucundan bahsedip once bir sonraki icin kabul edip edemeyecceklerini ogrenmeye calisin, tabii bu sirada takvimi kontrol edip firsat bulmaniz durumunda 1 Kasim'dan onceye almaya calisin, organizasyondan gelecek cevaba gore mulakat sirasinda soyleyeceklerinizi kesinlestirirsiniz.
-
Selam, aranızda yeniyim bir sorum olacak bilgisi ılan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
DS 160 formunu doldurma vize için mülakata bir vize acentasına gerek var mı? Kendim hazırlasam yeterli mi? Çünkü 100$ civarı ödeme istiyorlar -
Yakın zamanda yeşil pasaport alacağım. Eski pasaportum ile sadece Suriye'ye gittim ve süresi bu ay doldu.
Vize randevuları Mayıs ayında mı başlayacak ?
Eşim ve 2 yaşındaki çocuğum içinde 160 dolar kişi başı ücret mi ödemeliyim. ?
Uçak bileti veya kalacak yer rezervasyonu yapmadım. Teyzemin yanında kalacağım. Uçuş tarihi de kesin değil.
Yeşil pasaport elime geçer geçmez mi randevu almam gerekiyor yoksa zaman kaybı olmaması için şimdiden başvuru yapmalı mıyım ? D160 formu randu sonrası mı dolduruluyor ?
-
@Gökhan-Adıgüzel, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selam, aranızda yeniyim bir sorum olacak bilgisi ılan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
DS 160 formunu doldurma vize için mülakata bir vize acentasına gerek var mı? Kendim hazırlasam yeterli mi? Çünkü 100$ civarı ödeme istiyorlarAraya giren acenta zaten pek düzgün bir acenta değildir.
ABD vizesi tamamen bireysel başvurulan bir vize.
Hatta dS-160 formunu doldururken size formu doldurmada kimse yardımcı oldu mu diye soruyor.
İngilizceniz yoksa ve bireysel olarak zorluk çekiyorsanız bilgili birilerinden yardım alın ama bireysel başvurun derim.Ben burayı bile okumadan, hiç bilgim yokken google a sorup 10 dakika araştırıp hallettim.
-
Aynen sayın,@crazycells o anlık hayal kırıklığı ile ani bir tepki verdim. Elbette vize randevumu değerlendireceğim. Yeni bir davetiye ayarlanabilir fakat işin şöyle trajikomik bir tarafı var. Bu organizasyon yılda bir defa gerçekleşiyor ve bir sonraki event 24-25 Eylül 2022 olarak takvimlenmiş, benim şu an ki güncel randevum 13 Aralık 2022, yani hiç bir şey değişmeden öylece kalsa bile yine yetişemiyorum, bu festival özelinde ( Ödül alırsam belki o zaman ödülümü teslim almaya gidiyorum ya da bir sonraki festivaller gibi bir bahanem olabilir :) )
Ben artık başka festivalleri kovalayacağım mecburen ya da bir mucize olacakta randevular aniden öne çekilecek :) Şansımı sürekli kovalamaya devam edeceğim. Teşekkür ederim ilginiz için.
-
@Hyller selam aile başvuru süreci hakkında bilginiz var mı?
-
@Ping-PONG Gerçekten şanlıymışsınız ya da taktik çok iyi işlemiş, sizin dediğinizi yapıyorum ama hiç bir haraketlilik yok aksine makas daha da açılıyor, tarih yakınlaşacağına 2023'lere kadar gidiyor :) Bakalım sabırla yoklamaya devam. Taktik için teşekkürler :)
-
Herkese merhabalar ,akraba ziyareti için turistik vizeye basvurmayi düşünüyorum, devlet memuruyum vize başvurusu için kurumumdan hangi belgeleri talep etmeliyim?herkese iyi günler dilerim.
-
arkadaşlar 2023 e randevu alıp son bir kaç günde erkene çekenler var mı ? böyle bir şanşı yakalayan arkadaşlar ne kadar erkene çekebildiniz
-
@vince-carter, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Herkese merhabalar ,akraba ziyareti için turistik vizeye basvurmayi düşünüyorum, devlet memuruyum vize başvurusu için kurumumdan hangi belgeleri talep etmeliyim?herkese iyi günler dilerim.
Kurumda hangi birimde kaç yıldır çalıştığınızı gösteren bir yazı, izinli olduğunuz tarihler ve dönüşünüzde tekrar işbaşı yapacağınıza dair bir yazı, ayrıca e devletten sgk hizmet dökümü gibi evraklara ihtiyacınız olacak.Memur değilim, başka da bir iç azışma, kurumun yurtdışına çıkmanıza izin verdiğine dair bir yazı gibi şeyle gereklimidir bilenler cevaplar.
-
@reallife35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
arkadaşlar 2023 e randevu alıp son bir kaç günde erkene çekenler var mı ? böyle bir şanşı yakalayan arkadaşlar ne kadar erkene çekebildiniz
Genel olarak sıradaki randevuları 2023 e veriyormuş sistem. Fakat 2021 kasıma kadar ara ara boşluklar açılıyormuş, pek çok kişi 2021 kasım, 2022 şubat mart nisan haziran temmuz gibi tarihlere yer buldukça çekebilmiş randevusunu. Sık sık bakmak lazım siteye, randevu aldıktan sonra.
-
@ibrahimasar Avrupa vizesi için bunlar çok gerekli ve iyi şeylerdir ancak ABD turist vizesi görüşmelerinde evraklara bakılmağı gayet açık bilinen bir şeydir
-
@vince-carter daha önce hiç yurtdisina çıkmadıysaniz yüksek ihtimalle red alacaksınız ve ABD de bir tanıdığınız olduğu için de tek başına genel olarak bir red sebebi oluyor
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@ibrahimasar Avrupa vizesi için bunlar çok gerekli ve iyi şeylerdir ancak ABD turist vizesi görüşmelerinde evraklara bakılmağı gayet açık bilinen bir şeydir
Evraklara bakılmıyor diye net bir şey yok, Konsolosluğun sayfasında da, herhangi bir evrak istenmediği ama seyahatinde vize almayı destekleyecek tüm belgeleri yanında getirebileceği yazılmış. Evraklara bakılmıyor diye ds 160 ın çıktısıya gidecek değil herhalde :)
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@vince-carter daha önce hiç yurtdisina çıkmadıysaniz yüksek ihtimalle red alacaksınız ve ABD de bir tanıdığınız olduğu için de tek başına genel olarak bir red sebebi oluyor
Bunlar farazi sebepler, Biz öyle olduğunu tahmin ediyoruz ama, defaten şengeni olan, abd de hiç tanıdığı olmayan, hatta süresi bitmiş ve hiç ihlale maruz kalmayan abd vizesi olan da red alabiliyor. Hiç yurtdışına çıkmamış, abd de tanıdığı olan, burada çalışmıyor olan da vize alabiliyor. Hiç bir kesin kuralı yok. Bir çok şey konsolosun bir önceki geceyi nasıl geçirdiğiyle alakalı bile olabilir :)
-
@ibrahimasar elbette istisnalar oluyor 6 kez red yiyip onay alanlar var turist vizesinin verilip verilmeyeceğini ABD yasal olarak memura bırakmıştır hiç bir şey kesin vize almayı yada alamamayı belirlemez çünkü insiyatif memur da sizin tipinizi beğenmez "geri döneceğinize inanmaz" bu kadar basit ancak çoğunlukla ne oluyor buna bakıp buna göre devam etmeliyiz akraba ziyareti yapmamak daha iyidir + bir iki shengen ülkesine gitmek vize için çok çok olumlu oluyor muhtemelen bakilmayacak evraklar ile gitmekten ziyade.
-
@ibrahimasar benim de hiç bir evrağımı sormadı zorla Sadece Seyehat planımı gösterdim. Vallahi çekinmeyin sizde gösterin bence o sormadan :)
Ben gösterdim baktı ama gerçi red verdi. -
@LordBolton ben görüşmeye yeni girdim.
Eğer schengen vizelerim olsaydı bence alabilirdim.
O zaman işte benden evrak isteyecekti vereceği zaman evrak istiyor bence son kez ikna olmak için bence.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum