Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @axlgnr Çok teşekkür ederim. Umarım, hepimiz bu süreci en kısa sürede tamamlarız.


  • @sfklkn34 Teşekkür ederim.


  • @darkside, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Excel listesinde 599. satırdaki arkadaşa bugün evrak talep maili gelmiş görünüyor. DS260 submit etme tarihi 26.05 görünüyor. KCC 20 mayıstan direkt 26 mayısa mı atladı şimdi? Bu kurumun öngörülebilir bir davranışı yok mu?

    Telegram grubunda kendisi tarihin doğru olduğunu belirtti. KCC'nin işine akıl sır erdiremiyoruz (:


  • @iguven inanilmaz sacmalik o zaman, yine akla yatmayan bir is daha


  • @Barsamagic benim ds260da cok doluydu 53gunde onayladilar.


  • @türkay, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ayla-can cevabınız için teşekkür ederim

    Sn @türkay Sağ üst kısımda T harfine basın orada profili düzenle yazısına tıklayın. İmza bölümünü göreceksiniz.


  • @iguven vay canına KCC ters köşe mi yapacak yoksa 🙂


  • @türkay Imzanızı eklemek için tıklayın


  • @Shila günlük bir iki kişiye onay yada talep geliyorken maalesef pek umut kalmıyor insanda ama umuyorum dediğiniz gb olur.


  • @smartcells tamamdır teşekkürler


  • @smartcells üstad iyi geceler,sağolun hem siz hem sayın @crazycells çok yardımcı oluyorsunuz.benim yine bir sorum olacak.asıl talihli benim,Türk vatandaşıyım mülakat yerini Ankara seçtim şuan ikametim Türkiye.benim aynı zamanda başka bir ülkede oturum iznim var.Türkiye'de olan işimi bırakıp oturumum olan ülkeye gitsem ikametimi oraya alsam,orada çalışmaya başlasam mülakat yerim Ankara olarak kalabilir mi?yoksa mülakat yerimi ikametim olan ülkeye taşımak zorunda mıyım?


  • Sayın Arkadaşlar siz onay alıp almamayı sorun etmişsiniz baya ama bunu bilmenizi istiyorum.

    Onay alan current olmasına rağmen mülakat alamıyor. MÜLAKAT ALAMIYOR.

    Tekrar diyorum MÜLAKAT VERMİYOR KCC. Asıl sorun bu değil mi ? Mülakat almadıktan sonra istediğin kadar onay al ne işe yarayacak ?


  • Merhabalar ,bunu daha önce sormuştum ama tam anlayamadığım ve emin olmak istediğim için tekrar sorma gereği hisettim(lütfen bunun için kusura bakmayın) ,şuan kanadada olduğumdan mülakatımı buraya aldırmak istiyorum ;
    1-mülak yerimi kanadaya aldırdıktan sonra numaram current olana kadar vizem(kanadada yaşama sürem) yetişmesse tekrar kanadadan türkiyeye aldırabilir miyim?
    2- mülakat yeri taşıma işlemleri en güncel deneyimlere göre ne kadar sürüyor ?
    3-bu mail yeterli olur mu?:

    • Merhabalar ,ben murat can x nolu green card talihlisiyim şuan kanadada eğitim gördüğüm için ve tahmini olarak mülkakat sıram geldiğinde kanadada olacağım için mülakat kansolosluğumu türkiye/ ankaradan kanadaya aldırmak istiyorum
      4-üstteki yazıyı hangi mail adresine atmam gerekiyor
      5-direkt KCC’ye mi mail atmam gerek ,yoksa ilk önce kanadadaki amerkan konsolosluğuna mı?

  • @Megatron Mülakat süreci başladığında Evrak onayı alanlar çağrılacak, yani bu yüzden Evrak onayı çok önemli, 2021 lerin sürecine bakarsanız, onayın önemini daha iyi anlarsınız. Evrak onayı olup mülakat alamayan olmadı, 3 ayda erittiler tüm onaylı CN leri. (Benim tahminim Aralık için mülakatlar verilmeye başlanacak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba, sorularınızı aşağıda cevaplamaya çalıştım;

    Merhabalar ,bunu daha önce sormuştum ama tam anlayamadığım ve emin olmak istediğim için tekrar sorma gereği hisettim(lütfen bunun için kusura bakmayın) ,şuan kanadada olduğumdan mülakatımı buraya aldırmak istiyorum ;

    1-mülak yerimi kanadaya aldırdıktan sonra numaram current olana kadar vizem(kanadada yaşama sürem) yetişmesse tekrar kanadadan türkiyeye aldırabilir miyim?

    elbette aldırabilirsiniz. hatta current olduktan sonra da aldırabilirsiniz. bunun için lütfen hazırladığım ilgili iletiyi dikkatlice okuyun >> Dosya Transferi'nde (Case Transfer) KCC'nin Rolü

    2- mülakat yeri taşıma işlemleri en güncel deneyimlere göre ne kadar sürüyor ?

    bu iki şekilde cevaplanabilir aslında. eğer evrak onayınız yoksa tamamen KCC'nin mailleri cevaplama süresine göre değişir. şuan için ortalama 1 ay diyebilirim. eğer evrak onayınız varsa da ilgili konsolosluğun mailleri cevaplama ve dosyanızı kabul etme durumuna göre değişir. DV2021 sürecinde 1 günde cevap alan da oldu, 25~30 günde de.

    3-bu mail yeterli olur mu?:

    • Merhabalar ,ben murat can x nolu green card talihlisiyim şuan kanadada eğitim gördüğüm için ve tahmini olarak mülkakat sıram geldiğinde kanadada olacağım için mülakat kansolosluğumu türkiye/ ankaradan kanadaya aldırmak istiyorum

    ilgili iletide mail örneğini görebilirsiniz. oturumunuza ait evraklarını ve cn, ad-soyad, doğum tarihi bilgilerinizi de ekleyeceksiniz bunu unutmayın.

    4-üstteki yazıyı hangi mail adresine atmam gerekiyor

    [email protected] mail adresini kullanacaksınız. eğer evrak onayı alırsanız da ilgili konsolosluğun mailini kullanmanız gerek. misal: [email protected]

    5-direkt KCC’ye mi mail atmam gerek ,yoksa ilk önce kanadadaki amerkan konsolosluğuna mı?

    evrak onayınız yoksa direkt, iletide de bahsettiğim gibi KCC ile iletişime geçmelisiniz.

    DV2021 sürecinde kanada konsolosluğu'nun performansı için sitemizi kontrol edin lütfen.

    4c8868e5-4a63-45c6-be1e-1d548f3eba14-image.png

    kanada'da mülakat bekleyen arkadaşlarımız son anda ankara'ya mülakatlarını aldırıp vizelerini alabildiler. ne yazık ki çok kötü bir performası var kanada'nın. size tavsiyem şuan için tek odak noktanız evrak onayı almak olsun. bir dk bile beklemeden evraklarınızı gönderin ve evrak onayı almaya bakın. sonrasında iki konsolosluğun performansını takip edin ve ona göre hareket edin. sizin için en mantıklısı bu olacaktır..

    evrak taşıma süreci biraz sancılıdır, bana dilediğiniz zaman yazabilirsiniz.

    bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells üstad iyi geceler,sağolun hem siz hem sayın @crazycells çok yardımcı oluyorsunuz.benim yine bir sorum olacak.asıl talihli benim,Türk vatandaşıyım mülakat yerini Ankara seçtim şuan ikametim Türkiye.benim aynı zamanda başka bir ülkede oturum iznim var.Türkiye'de olan işimi bırakıp oturumum olan ülkeye gitsem ikametimi oraya alsam,orada çalışmaya başlasam mülakat yerim Ankara olarak kalabilir mi?yoksa mülakat yerimi ikametim olan ülkeye taşımak zorunda mıyım?

    Siz talep edip başvurmadıkça mülakat yeriniz değişmez.


  • Merhaba ds260 formunu doldurup gönderdiğim platforma son durumumla ilgili bakmak istedim böyle görünüyor süre normal dimi (evrak durumu :KCC) yazıyor sağ üst köşede


  • Ekran resmini mesaja ekleyemedim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kenan-Horasan böyle olması çok normal, çünkü dosyanız halen KCC'de.
    1 ocak itibariyle CEAC verileri güncellenecek ve sistemde "at NVC" olarak göreceksiniz.

    at NVC = KCC


  • Merhaba. Bir sorum olacaktı. Askerlik durum belgesini e-devletten indirdiğimde doğum tarihim yanlış yazılmış. Yanı 18.04.1983 olan tarihim 01.01.1983 olarak girilmiş. Bu belgeyi gönderdiğimde sorun olur mu bu yanlış girilen tarih. Askerlik şubesine gidip düzelttirebilir miyim? Yada düzelttirmeli miyim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum