Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hakanilr94 eksik belge ya da başka sıkıntılar yaşamayanlar son dönemde ortalama 8 ayda noa2 alıyor evet. Randevu tarihi de belirsiz biraz 2 ay sonrasına alan da var ravdevusunu ön tarihe çekebilen de var


  • Cok teşekkür ederim yardımcı oldugunuz icin sizinde az bir yolunuz kalmış darısı başıma hayırlı olsun 🙂


  • @hakanilr94 ne demek sorunuz olursa burdayiz

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar niyet mektubu için şablonunuz var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirgenco, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar niyet mektubu için şablonunuz var mı ?

    sayin @runaslan sanirim daha once boyle bir sablon yazmisti? Sayin @runaslan yanlis mi hatirliyorum?


  • @crazycells evet hemen indirme linki bırakıyorum.

    Petitioner: https://www.dosyaupload.com/thzS/Petitioner_(Abd_de_ki_nişanlı).docx

    Beneficiary:


  • Hepinize Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 20 günden fazladır dosyam hazır konumda daha önce konsolosluğun sitesindeki soru sorma bölümünden randevu hakkında bir soru ilettim fakat hiçbir dönüş alamadım aranızda konsolosluğun e-posta adresini bilen biri bana paylaşabilir mi?


  • Bu ileti silindi!

  • @Gdeniz hayır bu tip durumlar sorun teşkil etmez.


  • @Rookie çok teşekkür ederim 🙂


  • @Gdeniz, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim bir konuda yardıma ihtiyacım var Amerika'daki nişanlım başvuruya ilk onayı Nisan 2021 tarihinde aldı şuan beklemedeyiz size sorum geçmişte psikiyatriste gitmek kaygı bozukluğu depresyon gibi durumlardan dolayı ilaçda kullanmak sorun teşkil edermi çok araştırma yapıyorlarmı bilginiz varmı?

    Sorun olmuyormuş hatta muayene sırasında hala psikiyatrik tedavi gören birisine gayet anlayışlı yaklasmislar sen bu süreçte çok bunaldın herhalde falan diye. Kendine ve başkalarına zarar verecek ciddi boyutta bir rahatsızlığınız yoksa üzerinde durmazlar.


  • @likopin, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Hepinize Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 20 günden fazladır dosyam hazır konumda daha önce konsolosluğun sitesindeki soru sorma bölümünden randevu hakkında bir soru ilettim fakat hiçbir dönüş alamadım aranızda konsolosluğun e-posta adresini bilen biri bana paylaşabilir mi?

    Ben de o soru formu kısmından dosyamin ready olduğunu ve randevu almak istedigimi ilettim. Bunu 11 ekimde yaptım 15 ekimde cevap geldi kendiniz randevu alabilirsiniz diye. Yönergelerin olduğu bir ek de vardı.


  • @Rmyss Randevu bulabildiniz mi peki uygun?


  • @suleo Hayir henüz alamadım malesef açık yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @runaslan elinize saglik.

  • ⭐⭐

    Bugün nvc'yi aradım vaka numarası olarak aNK ile başlayan bir numara verdiler.
    Ve birde bir numara daha verdiler acaba diger numara nedir


  • Merhabalar, geçtiğimiz cuma I-129F dosyamızı yolladım. İnşallah tez zamanda bir haber alırız. Acaba bu aşamadan sonraki aşamaları detaylı açıklayan bir belge var mı? Mesela NVC geöriğinde ne yapmalıyız, NVC’yi ne zaman aramalı ve dosya numarası almalıyız, sonra NVC’den ankara’ya yolladıklarında ne zaman ds-160 doldurulmalı. Bu tarz soruların cevaplarını arıyorm açıkcası


  • Herkese merhabalar bu uzun soluklu sürecin başından başlamak istiyorum. K1 vize türünün kendimiz için en uygun olduğunu anlayıp araştırmaya koyuldum ve ne öğrendiysem bu forumdan öğrendim. Bu yüzden başlarken foruma teşekkürümü edeyim. Ayrıca sürecin başında olan arkadaşların 1. entry'den başlayıp hepsini sırayla ve sabırla okumalarını tavsiye ediyorum. Evvela bundan sonra varsa aklınıza takılan soru her zaman buradayız.
    Biliyorsunuz ki Nişanlılık vizesi sürecini ABD'de ki nişanlınız aşağıda yazdığım belgeleri toplayıp USCIS'a göndermesi ile başlıyor. Bu süreçte sizin abd de bulunmanız sakıncalı olabilir. O nedenle abd vatandaşı nişanlınız Türkiye'ye gelebilir veya 3. bir ülkede görüşebilirsiniz. Başvurmak için son 2 yıl içinde görüşmüş olmak gerekiyor ve bu süreçte ilişkinizin gerçekliği konusunda yetkilileri ikna etmelisiniz. Aynı zamanda nişanlınız size sponsor oluyor fakat asgari şartları sağlamıyorsa ek sponsorunuz olmalı. Vize alındıktan sonra sağlık raporun süresi dolmadan ülkeden çıkmak zorundasınız(5-6ay).

    Bu süreçte ki tarafların unvanları:
    Petitioner: ABD vatandaşı nişanlı
    Beneficiary: TR vatandaşı nişanlı

    Sürecim şu evrakları toplayıp klasör yaparak USCIS'a postalamakla başladı.

    1. Cover letter; dosyanın içeriğini yazan içindekiler sayfası (şablon) (Cover Letter.docx )
    2. Payment Fee G-1450 formu (kredi kartı ile ödeyecekseniz ilk başa bunu koyuyorsunuz)
    3. G-1145 formu (dosya ile ilgili e-mail ya da mesaj alabilmek için e-bildiri formu)
    4. I 129-F formu
    5. Love story letter (nerde, nasıl, ne zaman tanıştık, buluştuğumuz yer ve tarihlerle birlikte, süreç nasıl gelişti, neler yaptık) iki kişinin de imzası
    6. Düğün planı; 2021 yeni isteniliyor (potansiyel davetli listesi, nerede, nasıl yapılacagı vb. bilgiler)
    7. Nişanlıların pasaport fotokopileri
    8. Abd li nişanlı doğum sertifikası
    9. Vesikalık fotoğraflar(pasaport stili 5x5cm) arkaya isimleri yazmak zorunlu
    10. Fiancée letter of intent(Niyet mektubu) İki taraf için de yazılmalı. (şablon1 - şablon2) (Petitioner (Abd de ki nişanlı).docx - Beneficiary (TR deki nişanlı).docx )
    11. İlişki kanıtları(Whatsapp, Facetime, Skype, İnstagram, Fotoğraflar ve Hediyeler, uçak biletleri)

    Dosya USCIS'a ulaştıktan sonra sms ve mail ile NOA1 bildirimi alırsınız bu; dosyanızı aldık işliyoruz anlamına geliyor. Daha sonra eve gelen belge ile NOA2 alırsınız bu; dosyanızın kabul edilip NVC'ye devrini temsil eder. NVC dosyayı işleyip Ankara'ya gönderir bu süre 2-4 hafta içinde tamamlanmak zorundadır bu nedenle süre sonunda NVC yi arayıp ANK ile başlayan dosya numaranızı almanızı tavsiye ederim.

    dosyanız USCIS ta ise şu linkten (WAC numarası ile) : https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do
    dosyanız NVC de ise şu linkten takip edebilirsiniz.(ANK numarası ile) : https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx takip edebilirsiniz.

    Belgeler NVC tarafından Ankara'ya ulaştıktan sonra:

    1. Dosya durumu ‘ready’ veya randevu maili geldikten sonra DS-160 formu doldurulur ve onay sayfası mülakata götürülmek üzere çıktı alınır.
    2. https://ais.usvisa-info.com/ adresinden ‘Göçmen vize’ kısmından kayıt olunur. Başvuru sahibi bilgileri girildikten sonra Kurye kısmından 2 seçenek veriliyor herhangi birini şimdilik seçip Ödeme kısmına geçilir, uygun randevu gün varsa $265 ödeme yapıp randevu günü belirlenir. Eğer uygun gün yoksa burada sistem sürekli kontrol edilir. Randevuyu aldıktan sonra kurye bilgilerini güncellemek için tekrar bir soru sorulur, sistem üzerinden en yakın bir ptt seçip extra ücret(51tl) ödenir. Son olarak Talimatlar kısmı mülakata götürmek için yazdırılır.
    3. Randevu gününden 1 ay öncesinden doktorun sitesine girilip, muayene randevusu, vize mülakatından 2-3 gün öncesine alınır.

    Doktor Muayenesi:

    • Muayene ve çeşitli testler: $270 - Aşılar: $20-$220(her biri)
    • Randevuya aşı kartlarınız ile gidebilirsiniz fakat son karar doktorun. Aşı kayıtlarınızı aile hekimlikleri veya İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerinden alabilirsiniz.
    • 1 ekim 2021 den itibaren covid aşılarını(sinovac veya biontech) tamamlayıp hes veya e-nabızdan alınan covid-19 aşı kartını götürmek zorunlu.

    Kan, idrar tahlili ve akciger röntgeni çekilir. Ertesi gün sonuçları alıp mülakata gidersiniz, yalnız!!! herhangi bir sorun olmaması durumunda tabi. Kendi sürecimde ki pürüz tam da burada çıktı. Emin olmak için 2 defa çekilen akciğer röntgen görüntümde leke görülmüş bu nedenle 3 gün üst üste balgam testi vermek durumunda kaldım. Balgam testin sonucu 2 ay sonra çıkıyor. Bu durum konsolosluk mülakatına engel olmadığı için görüşmeye girdim. Toplam sağlık ile ilgili işlemlere 4200tl ödedim(1200 lirası extra balgam testi). Ayrıca bebeklikten ve ilkokul çağından kalma 2 aşı kartım vardı fakat yinede 2 aşı oldum.

    Vize Mülakatı:

    1. DS-160 formunuzu doldurduktan sonra üzerinde barkod numarasının olduğu onay sayfasının (Confirmation) çıktısı alınacak
    2. Randevu alındıktan sonra ücret ödeme ve pasaport teslim alma yeri makbuzu(Talimatlar belgesi) çıktısı alınır.
    3. NOA2 mektubu (I-797) kopyası
    4. Başlangıçta gönderilen Fiance Letter of intent (niyet mektubu) güncel tarihle tekrar yazılıp imza atılacak
    5. I-134 Sponsorluk formu doldurulacak. (w2 tax return, w2 kişinin gelirinin ve ödediği vergi miktarının ne kadar olduğunu gösteriyor)
    6. Abd de ki nişanlı ile varsa ek sponsorun pasaport kopyaları
    7. Kanıtlar
    8. Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, Nüfus müdürlüğünden kırmızı damgalı olarak alınacak. Görevliler dilekçe isteyebilir (şablon) el yazısı ile yazılıp nüfus müdürlüğüne gidilmesi tavsiye edilir.
    9. Varsa mahkeme karar belgeleri (orijinal ve kopyası)
    10. 5x5cm rötuşsuz 2 adet fotoğraf
    11. Pasaport ve fotokopisi
    12. Sağlık raporu ( Unganlardan alınan sonuçlar)
    13. Adli Sicil belgesi (e-devletten çıktı alınacak. İngilizce olmasına gerek yok).
    14. Mülakattan birkaç gün önce email olarak gönderilen covid19 formu çıktı alıp doldurulur.(bazı arkadaşlara geldi fakat bana gelmedi. görüşme günü güvenlikte doldurdum).

    Konsolosluğa girildiğinde ilk olarak dosyalarınızı almak için çağırıyorlar sırayla veriliyor. fakat görevli sanırsam kafası karıştı benden 1 fotoğraf istedi, hemen '2 değil miydi?' dedim evet 2 adet dedi. Ek olarak yaş düzeltme mahkeme kararım oldugu için onuda kendim uzattım. daha sonra yerime dönüp 50 dk bekledim görüşme sıram gelince bir hanımefendi ingilizce olarak ingilizce bilip bilmediğimi sordu 'turkish please' dedim ve arkadan tercüman çağırdı ve vereceğim cevapların doğruluğu için yemin ettirdiler. genel olarak klasik sorulardı soruldu tekrar yazmak istemiyorum özel soru olarak yaş düzeltme olayımı sordu açıkladıktan sonra vizemin onaylandığını fakat sağlık raporu geldiğinde pasaportumu onlara geri göndereceğimi söyleyip görüşmeyi sonlandırdı. toplam 1 saat sürdü.

    Aşamalar Geçen süre Tarih
    USCIS'a 129F dosyası ve gerekli ek belgelerin gönderimi. 08.09.2020
    NOA1: USCIS'dan başvuru sürecinin başladığına dair mail alınır. 9 gün 17.09.2020
    NOA2: USCIS'dan başvuru kabul edildi ve NVC'ye aktarıldı maili alınır. 6ay 25gün 12.04.2021
    NVC'nin dosyayi isleyip email ve mektup gonderir. Ayrica dosyayi 2-4 hafta icinde islemesi gerektiginden bu sure sonunda aranip case number alinir. 1ay 6gun case n.:21.05.2021 in transit:04.08.2021 ready:09.08.2021
    NVC dosyayı Ankara'ya gönderir ve Ankara randevu maili gönderir. 2ay 20gün randevu maili: 11.08.2021
    Vize mülakatı randevusu alınır. Doktor Randevusu alınır. 2ay 3gün vize rndv:14.10.2021 doktor: 12.10.2021
    Vize teslimi 1 hafta -

  • @runaslan sizi adınıza çok sevindim tebrikler 🎊🎉💐Türkiye’deki süreç zor olsada bitmek üzere , kalan sürecinizdede başarılar dilerim.,Yeni hayatınızda bol şans ve mutluluklar sizinle olsun.Teşekkürler çok net açıklamışsınız bu zor süreci emeğinize sağlık👍


  • @Tdream Teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • 2908
  • 116
  • 1234
  • 4816
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum