Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @lfcali @LordBolton Benim 10 senelik B1/B2 vizem vardı bu sene içinde bitmişti, mülakatımda bana Ne zaman gideceğimi, nereye gideceğimi, kaç gün kalıcağımı, şu an çalışıp çalışmadığımı, okuyup okumadığımı sordu. Ben de çalışmıyorum dedim, En son F-1 vizesi alıp üniversiteye de gitmişsiniz dedi. Bilgisayarına bakındı ve maalesef şu an onaylayamıyorum dedi çok kısa keserek kağıdı verdi. Ben de nedenini sormak istediğim de kağıt üzerinde yazıyor zaten bakarsınız dedi. Beni ülkeme bağlı görememiş kısacası.

    genelde sonucun degismesi icin durumunuzda da bir degisiklik olmasini bekliyorlar. Sizin durumunuzda sanirim en iyi yol, once Turkiye'de calismaya baslamak olur, bir yerde min. 5-6 ay calistiktan sonra sizin Turkiye'ye doneceginize ikna olmalari kolaylasir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bugün kayınpeder ve kayınvalidemin İstanbul'da turist vizesi randevuları vardı. İkisi de 70 yaş üstü. Bir davet mektubu yazıp göndermiştim, ayrıca kendi mali durumumu gösteren belgeler de ekledim. Kayınpederin de mali durumu ile ilgili belgeler vardı. Uçak bileti falan almadık, rezervasyon bile yapmadık. Vizelerinin onaylandığı söylenmiş. Yaşları ileri olduğu için sanırım belgelere de pek bakılmamış. Geçen yıldan beri bu randevuyu bekliyorduk, hepimiz için güzel bir haber oldu.

    hayirli olsun sayin @knnrn , mektubu suraya da kopyalar misiniz?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/355/davet-mektubu-örnekleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erika, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba. Benim sorum şöyle:

    Ocak tatilinde ortaokula giden kardeşim yanıma gelsin istiyorum 10 günlüğüne. Benim civarımda okul vs olmadığı için malesef sanırım turist vizesi en mantıklısı oluyor onun için. DS160 formunu ben onun yerine doldurabilir miyim mesela? İngilizcesi öyle yok ve 16 yaş altı zaten. İmza kısmını nasıl yapmalıyım sizce?

    Bir de daha önce bu şekilde ziyaret amaçlı tek başına 16 yaş altı gelen birinin tecrübelerini bilen var mı? 13 yaş üzeri havayolları için yetişkin olarak geçiyormuş. Bu yüzden de refakatçı ayarlayamacaklarını söyledi THY görevlisi bana. Ancak varışta CBP'ten geçmesine yardımcı olabilecek THY'den biri olabilirmiş çocuğun İngilizcesi yetmediği için..
    Önerisi tavsiyesi olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. @crazycells

    DS-160 formunu siz doldurun, ama sizin doldurdugunuzu en sonda belirtin. Ayrica tum soru ve cevaplarin ustunden kardesinizle gecin... verecegi cevaplarla formdaki cevaplar ortusmeli...

    Tek basina konsolosluga gidip vize alabilir ve tek basina ucabilir...

    Ben de sayin @kamile gibi direkt ucus bileti almanizi tavsiye ederim, eger sizin sehrinize direkt ucus yoksa, ABD'deki giris yeri sizin havalimaniniz olsun... bu sekilde ABD'de indigi ilk yerde siz onu karsilayabilirsiniz, aktarmayi ise uzun sureli alin, diger ucagi bulmasi icin zamani olmus olur. Ben de THY gorevlilerine guvenmemeniz gerektigini dusunuyorum.

    Eger CBP gorevlileriyle anlasamazsa, ayni ucaktan inen yolculardan yardim istiyorlar genelde, o nedenle ciddi bir problem yasayacagini sanmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @davidluiz4, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar.8 yıllık memurum turist vizesine başvurmak istiyorum.Evli olduğum için tek başına başvurmam sıkıntı yaratır mı sizce.

    Bu, sizin ABD'ye ne amacla geldiginize bagli...

    eger sehirleri gezmek, gormek, eglenmek icin tek basiniza geliyorsaniz o durum biraz supheli gelebilir... 🙂 ama baska bir amac icin giriyorsaniz tek basiniza girmeye calismaniz bir problem yaratmayabilir tabii ki...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erika, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @kamile Çok tesekkurler cevabınız için. Evet ben de THY ile IST-Chicago uçuşu almayı planlıyorum onun için. Ben geçen sene geldiğimde baya bir sorguya çekilmiştim o yüzden endişe ediyorum. Yanında havayollarından bir görevli vs olsaydı iyi olurdu. Aklım kalmazdı. Siz de turist vizesi için mi başvurmuştunuz oğlunuz için? DS formunda kendimi gösterdim sponsor ve kalacak yer vs için. Bazen Amerika'da tanıdık olması negatif etki yaratıyor diyorlar..

    sorun degil, negatif etki kisiden kisiye gore degisir... ben de kardesim icin turist vizesi almistim, ABD'nin sehirlerini gezmek icin... okulu devam ettigi icin oldukca rahat bir sekilde vizeyi aldi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @M-Emir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @M-Emir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bilgilendirmek için yazıyorum.

    Anneme 12 Ekim'de turist vizesi aldık. ( Greencardliyim ) Annem sebep olarak torununu özlediğini ve onu görmek için gelmek istediğini söyledi. 2-3 soruda hemen vermisler hiç bir evraga bakmadan.

    Niye gitmek istiyorsunuz ?
    Orada kim var ve ne iş yapıyorlar ?
    Ne kadar kalacaksınız ?

    Ayrıca araba yolda arıza yaptı ve randevuya geç kalma ihtimali vardı. En yakın yerden taksi çağırdık ve 250 kmlik yol gitti. Bu sırada ben konsolosluğa mail attım durumu anlattım ve geç kalma ihtimalinden bahsettim. Bize cevap atmadilar ama girişte güvenlik nasıl yetistiniz biz sizi daha geç bekliyorduk demişler. 10:15 do randevu. Biz sizi öğlene kadar bekleyecektik demişler ve çok yardımcı olmuşlar. Eğer böyle bir aksilik veya benzeri gelen arkadaşlar konsolosluğun iletişim bölümünden yazsınlar kesinlikle okuyorlar. 2 saat içinde okumuşlar bizim yazdığımızı ( acil randevu sekmesini seçtim )

    Vizemiz ile alakali mail aldik ve idari isleme tabi oldugumuzu ogrendik. Halbuki bize onaylandigini soylediler. Soyisim YILMAZ bundan kaynakli oldugunu dusunuyoruz istedikleri bilgileri yolladik bakalim ne kadar sure icinde donus yapacaklar. Maximum 6 ay yaziyor.

    gecmis olsun, pek cok idari islem 60 gun icinde tamamlaniyor, ama bazi durumlarda daha uzun da surebiliyor... ben de sizin dediginiz gibi soyisim kaynakli bir idari islem oldugunu dusunuyorum. Su basligi bilgi icin inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4490/fy2021-fy2022-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-işlem

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhaba, @crazycells iyi akşamlar, benim bir sorum olacaktı.
    Benim için önemli ve güzel bir gelişme. Los Angeles Film Festivaline projem seçildi. Etkinliğe katılmam için resmi davet aldım. 13-14 kasım tarihlerinde etkinlik olacak. (Davet E- mailini yeni aldım)
    Acaba şimdi B1 başvurusu yapsam tarihi öne alma şansım var mı? Ya da acil randevu talep etsem kabul edilir mi ? Şansımı denemeli miyim sizce? Yakın zamanda başvuru programlarında ki son durum nedir acaba ? Bilgisi olan cevaplarsa mutlu olurum. Teşekkür ederim.

    Tebrikler! Ben de acil randevu talep etmeniz gerektigini dusunuyorum.

    Once sisteme kaydolup bir randevu tarihi almaniz lazim, sonra konsolosluga mesaj gonderebilirsiniz. Fakat bu sirada diger arkadaslarin yaptigi gibi takvimi kontrol edip eger erken tarihte bosluk varsa, kendi randevu tarihinizi tasimalisiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hknsnk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @hknsnk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Benim daha önce aile olarak doldurduğum DS-160 formunda gitmeyi planladığımız tarih mülakata gittiğimizde geçmiş olacak. Bu durumda tekrar form doldurmalı mıyım? ve eşim ve 2 çocuğumuz için olmak üzere herkes için mi yapmalıyım? Cevabınız için teşekkürler şimdiden

    Zaten aile olarak degerlendirileceksiniz, o nedenle sadece kendi DS-160 formunuzu guncelleyip diger aile uyeleri icin eski formlari goturebilirsiniz. Kendi formunuza onceki planin degistigini de not olarak dusun. Bol sanslar.

    @crazycells Peki bu şekilde bütün aile üyeleri vize aldığında sonradan örneğin çocukları bırakmaya karar versek sadece eşler olarak gitmek istesek bir sorun olur mu girişte?

    Hayir, sorun olmaz. Fakat bunun icin bir nedeniniz olmali... Cunku kapidaki gorevliler (eger secondary passport control odasina sizi sokarlarsa) orada konsoloslukta verdiginiz cevaplari gorecekler... Konsoloslukta neden o sekilde cevapladiginizi ve simdi neden bu sekilde giris yaptiginizi mantikli bir sekilde aciklayabiliyorsaniz hicbir sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar iyi akşamlar 22 ekime randevum var ne yapmam lazım ne hazırlamam gerekiyor bi yardımcı olun size zahmet.
    B1/B2

    bol sanslar 🍀

    iyi haberlerinizi bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar otel rezervasyonu yaptırayım mı ücretsiz iptal varmış booking de sizce faydası olur mu?

    faydasi olma ihtimali var, eger sorarlarsa gosterirsiniz.

    ama ucus ve kalis icin rezervasyon yaptiracaksaniz, rezervasyon iptali durumunda paranin tamamini alacaginiza emin olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sammy-Mike-Joseph, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, haftaya B1/B2 randevum var. 10 yıllık ABD vizem geçtiğimiz haziran ayında bitti fakat vizeyi ilk aldığımda 14 yaşından küçük olduğum için postayla yenilemediler. Şu an üniversite son sınıf öğrencisiyim, teyzem Amerika’da yaşıyor, onun yanına 2 aylığına tatile gitmek istiyorum. Sizce vizem onaylanır mı? Ya da onaylanması için söyleyebileceğim herhangi bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

    Hem seyahatinizi, hem de mulakatinizi mezuniyetiniz oncesine almaya calisin... Eger mezun olduktan sonra ziyaret etmek isterseniz o durumda geri gelmeyeceginizi dusunebilirler. Misal Aralik ayinda Noel zamani (somestr tatili ile birlestirerek) teyzenizi ziyarete gidebilirsiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhaba, @crazycells iyi akşamlar, benim bir sorum olacaktı.
    Benim için önemli ve güzel bir gelişme. Los Angeles Film Festivaline projem seçildi. Etkinliğe katılmam için resmi davet aldım. 13-14 kasım tarihlerinde etkinlik olacak. (Davet E- mailini yeni aldım)
    Acaba şimdi B1 başvurusu yapsam tarihi öne alma şansım var mı? Ya da acil randevu talep etsem kabul edilir mi ? Şansımı denemeli miyim sizce? Yakın zamanda başvuru programlarında ki son durum nedir acaba ? Bilgisi olan cevaplarsa mutlu olurum. Teşekkür ederim.

    Arkadaşlar selamlar, yukarıda paylaştığım postla ilgili bir gelişme oldu. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

    Şöyle ki ; resmi bir organizasyon için davet aldım. E posta ile yolladılar fakat gönderdikleri mail'in çok resmi olmadığını düşünüyorum. ( Vize sorunumuz olduğunu bilmediklerinden tabi :)) ) Yani imzalı ve kaşeli değil sonradan fark ettim. Konsolosluk için sorun olabilir diye daha resmi bir yazı yazmalarını istedim. Geri dönüş yaptılar, yoğun olduklarından siz mektubu yazın gönderin biz imzalayalım diyorlar.

    Durum şu ki nasıl bir yazı yazmam gerekir bilemedim. Konsolosluğa ithafen mi yazmalıyım? Yoksa bana gönderdikleri ilk davet e-mailini daha resmi bir hale getirip o şekilde mi imzalatmalıyım ? Konsolosluk nezdinde hangisi daha doğru olur.

    Not: Bu mektubu hem acil randevu almak hem de olursa vize görüşmesinde sunacağım.

    Biraz uzun oldu kusuruma bakmayınız :))) Bu konuda fikri olan varsa, cevaplarsa sevinirim. Çok acil mektubu yazmam lazım. Teşekkürler...

    Kendi gonderdikleri emaile ekleme yaparak daha da resmi hale getirmeniz daha kolay ve uygun olur diye dusunuyorum.

    Girisi "Dear Consular Officer" ile yapabilirsiniz...

    Sonuna da kendi isminizi ekleyip, seyahat hakkinda bilgi verin (hangi tarihler arasinda, hangi sehirde nerede kalacaginiz ve ne yapacaginiz konusunda...) ve "we appreciate if you can assist him in receiving a tourist visa" gibi bir bitiris yapabilirsiniz...


  • @crazycells Cevabınız çok teşekkür ederim öncelikle. Peki ds-160 formunda seyahat tarihimin mülakatta söyleyeceğim tarihten farklı olması bir sorun teşkil eder mi? Aynı zamanda kalma süremde de farklılıklar olacaklar. Yeni bir form mu oluşturmalıyım yoksa sözlü bir şekilde ifade etsem yeterli olur mu?


  • @crazycells Çok teşekkürler, evet 😞


  • @crazycells teşekkür ederim 🙂


  • Arkadaşlar ds-160 formuna planladığım giriş çıkış tarihine ne yazdığımı hatırlamıyorum.
    Ds-160 düzenleme sayfasına girince düzenleyebiliyorum ama görüntüleyemiyorum.
    Nasıl öğrenebilirim. Yeniden düzenlesem sorun olur mu sizce?


  • @crazycells Teşekkür ederim. Biraz onların gönderdiği metinden biraz benden ekleme yaparak şöyle bir metin yazdım. Acaba uygun mudur?

    Not: Bazı kaynaklarda davet eden organizasyonun da bilgisi olması gerektiği yazıyordu. Kendilerinin doldurup imzalaması için, o bilgileri de ekledim. Sadece üste veya altta mı olması gerek onu bilemedim.

    Los Angeles Television, Screenplay and Film Festival

    Festival Director:
    Email :
    Address: Promenade Playhouse, 1404 3rd St Promenade,
    Santa Monica, CA

    Invitation Letter for
    United States of America
    To the Turkish Consulate in Istanbul,

    Dear Consular Officer,

    Dear Sercan Ozusaglam, his feature film script project "Children of War" will be competing in the awards of "Los Angeles Television, Script and Film Festival" by the festival jury, to our event to be held on Saturday, November 13 - Sunday, November 14, 2021. has been officially selected.

    We sincerely request Mr. Sercan Ozusaglam to visit Santa Monica, CA USA, and be with us during the festival. During the festival, the Directors, Producers, and Screenwriters of the selected projects will be our guests. Within the scope of the festival, there will be film watchings and interviews with producers and directors.

    We think that this festival will be a significant step for Mr. Sercan Ozusaglam's professional career, so he will have the opportunity to get to know our country better during his trip to the United States. He will also meet the Producers and Directors and help him network to develop his project. We attach great importance and desire for him to experience this excitement and experience with us.

    For the reasons we have written above, we present to your valuable appreciation this official invitation letter. We appreciate it if you may assist him in receiving a tourist visa.

    Sincerely

    Name:
    Passport Number:
    Birth Date:
    Event Date: 13 Nov – 14 Nov 2021.
    Event Location: Santa Monica, CA
    Travel Date: 12Nov – 15 Nov 2021.

    										Sign:
    

  • @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @davidluiz4, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar.8 yıllık memurum turist vizesine başvurmak istiyorum.Evli olduğum için tek başına başvurmam sıkıntı yaratır mı sizce.

    Bu, sizin ABD'ye ne amacla geldiginize bagli...

    eger sehirleri gezmek, gormek, eglenmek icin tek basiniza geliyorsaniz o durum biraz supheli gelebilir... 🙂 ama baska bir amac icin giriyorsaniz tek basiniza girmeye calismaniz bir problem yaratmayabilir tabii ki...

    Evet bende turistik amaçlı istiyorum dediğimde bu cevabı almaktan korkuyorum,neden tek başına?
    O yüzden e2 vizesi için işyeri araştırması yapmak istiyorum gibi bir şey daha mı mantıklı olur acaba?

  • ⭐⭐

    @crazycells Evli olduğu için sorun oluyor değil mi yoksa bekar bir erkeğin tek başına gezmesi normal birşey?

  • ⭐⭐⭐

    Ailece turist vizesine başvurmak daha mantıklı gibi değil mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum