Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @balıkçı Çok teşekkür ederim iyi düşünceleriniz ve dilekleriniz için, mülakatı olan, gitmek isteyen hepimize başarılar diliyorum. Çok sağolun!

• @LordBolton Aynen o şekil oldu. Çok dinleyemedim mülakata girenleri fakat, herkese basit sorular soruldu ve onayladılar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bugün kayınpeder ve kayınvalidemin İstanbul'da turist vizesi randevuları vardı. İkisi de 70 yaş üstü. Bir davet mektubu yazıp göndermiştim, ayrıca kendi mali durumumu gösteren belgeler de ekledim. Kayınpederin de mali durumu ile ilgili belgeler vardı. Uçak bileti falan almadık, rezervasyon bile yapmadık. Vizelerinin onaylandığı söylenmiş. Yaşları ileri olduğu için sanırım belgelere de pek bakılmamış. Geçen yıldan beri bu randevuyu bekliyorduk, hepimiz için güzel bir haber oldu.

• Merhaba. Benim sorum şöyle:

Ocak tatilinde ortaokula giden kardeşim yanıma gelsin istiyorum 10 günlüğüne. Benim civarımda okul vs olmadığı için malesef sanırım turist vizesi en mantıklısı oluyor onun için. DS160 formunu ben onun yerine doldurabilir miyim mesela? İngilizcesi öyle yok ve 16 yaş altı zaten. İmza kısmını nasıl yapmalıyım sizce?

Bir de daha önce bu şekilde ziyaret amaçlı tek başına 16 yaş altı gelen birinin tecrübelerini bilen var mı? 13 yaş üzeri havayolları için yetişkin olarak geçiyormuş. Bu yüzden de refakatçı ayarlayamacaklarını söyledi THY görevlisi bana. Ancak varışta CBP'ten geçmesine yardımcı olabilecek THY'den biri olabilirmiş çocuğun İngilizcesi yetmediği için..
    Önerisi tavsiyesi olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. @crazycells

• @erika Vize konusunu falan bilemem de, THY gorevlileri diye birsey yok. Varsa da kesinlikle hicbir konuda yardimci olmuyorlar. Ne Turkiye'de nede varacagi yurtdisi havaalaninda. Kisacasi, cocuga varinca ne yapmasi gerektigini guzelce anlatin ve ogretin ki kendi basinin caresine bakabilsin!

• @knnrn selamlar hayırlısı olsun darısı başımıza 😇acaba mektub örneği varmıdır ?nasıl hazırlatmalıyım ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sev-Sev, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@knnrn selamlar hayırlısı olsun darısı başımıza 😇acaba mektub örneği varmıdır ?nasıl hazırlatmalıyım ?

Şu şekilde yazdım:

To the United States of America Embassy;

I hereby Kenan Oren, as son in law, of ******** and ************* will cover all accommodation, transportation, living and medical expenses during their stay with us in Sugar Land, TX from December 2021 to January 2022.

Please see my financial documents attached.

Tarih
    İmza

Ayrıca bir sayfaya da ziyaret amacını, benim ve eşimin adres ve iletişim bilgilerini yazdım.
    Son 2 ayın maaş bordroları ve son 2 yılın W2 formlarını ekledim.

• @erika merhaba ben oğlumu 16 yaşında tek başına gönderdim.Size tavsiyem mümkünse aktarmasız bilet alın.Yaninda refakatçiye ihtiyaç duymayacaktır.Ben Thy istanbul-houston uçuşu almıştım.Teyzesi San Antonio dan onu almaya gitmişti.Telefonunu mutlaka yurtdışına açtırın sizinle iletişime geçebilsin.Birde yanında anne ve babasının izninin olduğuna dair noterden alınan muvafakatname bulunsun.iyi günler.

• @erika Ds 160 formunu siz doldurabilirsiniz.

• Merhabalar.8 yıllık memurum turist vizesine başvurmak istiyorum.Evli olduğum için tek başına başvurmam sıkıntı yaratır mı sizce.

• @knnrn çok teşekkürler

• @ibrahimk merhaba, bugün abimin eşi ve üniversitede okuyan yiğenimin konsolosluk başvurusu vardı, onaylanmadı, bi genç kadınla görüşmüşler o kadına gelen herkes red almış, yanda siyahi bi bey varmış güleryüzle o yüzde 90’nına vermiş. Sizde o kadına mı denk geldiniz

• @fes1983 Anne ve çocuk olarak birlikte mi başvurdular acaba? Ve neden reddedildiğine dair bir geri dönüş alabilmişler mi?

• ⭐⭐

@fes1983 Onaylanmayanların profili nedir peki? Abinizin eşi ve üniversite de okuyan yiğeniniz dahil olmaz üzere onlardan biraz bahseder misiniz

• Ben Amerika’da yaşıyorum, 10 günlüğüne geleceklerdi sömestrda gezip döneceklerdi, yengem emekli bankada paraları da var. Yiğenim yüksek lisans için okul araştırması yapacağım dedi. Kadın evrak bile istememiş.

• ⭐⭐

@fes1983 Yengeniz muhtemelen ilk yurt dışı deneyimi olacağı için red yemiştir diye düşünüyorum, yiğeniniz ise gayet açık bir turist olarak değil okul araştırması yapacağını söylediği için red almış ve ABD de sizin gibi bir tanıdıklarının olması da orada kalma ihtimallerini önemli ölçüde yükseltiyor buda başlı başına bir red sebebi

• @LordBolton yurtdışı çıkmışları var. O yaşta bi kadının kaçak olacağını düşünmeleri saçma, anlattıklarına göre diğer sıradaki insanlar daha rahat almışlar, hiç yurtdışına çıkmamış gelin kayınvalide de almış, biz birde danışman yardımı aldık, ben kesinlikle inanıyorum memurun insiyatifi. Çünkü ondan vize alan olmamış #anchor(title)

• ⭐⭐

@fes1983 Açıkçası yiğeniniz kesinlikle orada yüksek lisans için üniversite araştırması yapacağını söylediği için alamamış bunu hangi memura söylerse söylesin red sebebidir. Yengeniz için çok fazla bir şey bilmediğim için bir şey diyemem ama o memura giren kaç kişiyi görmüşler buda önemli tesadüfi olarak red alacak insanlar da bir araya gelmiş olabilir ama dediğim gibi herşey iyi olsa bile ABD de tanıdık birinin olması çoğu zaman negatif bir algıya yol açar

• @fes1983 Çok üzüldüm öyle yapmalarına gerçekten. İnsanlar bekliyor o kadar uğraşıyor bu randevular için. çok gecmiş olsun

• @kamile Çok tesekkurler cevabınız için. Evet ben de THY ile IST-Chicago uçuşu almayı planlıyorum onun için. Ben geçen sene geldiğimde baya bir sorguya çekilmiştim o yüzden endişe ediyorum. Yanında havayollarından bir görevli vs olsaydı iyi olurdu. Aklım kalmazdı. Siz de turist vizesi için mi başvurmuştunuz oğlunuz için? DS formunda kendimi gösterdim sponsor ve kalacak yer vs için. Bazen Amerika'da tanıdık olması negatif etki yaratıyor diyorlar..

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k