Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • hak hukuk bitmiş KCC'de )


  • Arayan oldumu kcc yi

  • ⭐⭐

    @periscope Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    Surecten hic pisman degilim. Uzuldum mu cok uzuldum. Bir cok insan icin abd , abd iste ya gideriz yasariz ucuz araba buyuk ev vs iken benim icin gormedigim ulkem gibiydi. Yasadigim topraklar bana dar geliyor buranin insaniyla uyum saglayamiyorum. Avrupaya gidip isvec norvec ya da ingilterede vs de yasabilirim ama bu ulkeler icin abd ye duydugum yakinligi kuramiyorum. Zaten baska hicbir sey icin su hesap kitap isine de girmezdim.

    ABD'yi bu kadar arzulamanızın ve bu kadar yakınlık duymanızın sebeplerini anlatır mısınız biraz? Mesela saydığınız diğer ülkeler de gelişmiş ülkeler, onlara neden ABD'ye duyduğunuz yakınlığı duyamıyorsunuz?


  • Bence bi aciklamasi yok. Benim icinde oyle mesela


  • Arkadaşlar, gerçekten çok derin istatistik bilgisi gerektiren hesaplar yapan ve tahminlerde bulunanlara teşekkür ediyorum. Bir süre sonra forumun bu başlığı kullanılmayacak. En azından aynı kullanıcılar tarafından. burdaki hesaplamalar belki önümüzdeki yıllarda VB ye ışık tutacak. Ve şimdi nasıl ki DVroger 2015 te şu hesaplamayı yapmış diyorsak, arnblt, superdem, asilcenk, md_md ve adını sayamadığım bir çok arkadaşın yorum ve hesaplarına atıfta bulunulacak.
    Ben foruma sonradan katıldığım için bu arkadaşlar kadar araştırma yapmadım, olaya hakim değilim. Şu 'hole' kısmını arkadaşlardan öğrendikten sonra bazı istatistiklere baktım. Avrupada en çok kota verilen ülkeler Türkiye, Özbekistan ve Ukrayna. Türkiyeden başvuran sayısı 200 bin, ukrayna 1 milyon 200 bin, özbekistan 2 milyon küsür. Amerika Diversiyi sağlamak için hangi ülkeye ne kadar kota vereceğini hesaplayıp ona göre kota açıyor. Daha önce bazı arkadaşlar ukrayna ve özbekistana torpil yapıldığını söylemişti. ilk 10-15 bin CN de bunlar var diye. şimdi az önce söylediğim başvuru sayısına bakınca ilk 10 bin de de 20 bin de de, 30 binde de 50 bin de de 100 binde de ve hatta ilk bir milyonda da en çok ukraynalı ve özbek var, adamların başvuru sayısı çok fazla çünkü. bunlardan örneğin kotası 3500 ise, ilk 3500 kişi avrupade mesela12000 cn içinde kalıyor ve sırası geliyor. buraya kadar tamam.
    Haksızlık ise şimdi başlıyor. bunlar türkiyeden fazla kişi aldılar bu yıl. Çünkü muhtemelen amerikada daha fazla özbek ve ukraynalı var. Ama bu sistemle bu haksızlığı gideremeyecekler. çünkü bu sene de daha fazla ukraynalı ve özbek alıyorlar. Peki çözüm ne?
    Bence bu işi yapan KCC deki beyinler bunu hesaplamışlardır. Bunun tek çözümü var arkadaşlar. CURENT!!!!
    Curent yaparsın. İstediğin ülkeden istediğin kadar CN yi aktif edersin olur biter. Ama yarın VB açıklanır 24- 25 k da da bitirebilirler. Bunların ne yapacağı belli olmaz.
    Bu vesileyle bütün arkadaşlara saygı ve selamlarımı iletiyorum. Herşey gönlünüzce olsun. Hoşçakalın.


  • Valla cokta merak ediyorum ama bir o kadarda korkuyorum. Nasil bakacam bilmiyorum 2 turlude kucuk capli kalp krizi olacak kesin.bi diyorum gelir ya bi diyorum gelirmi hic su tabloya bak. 25 26 k gibi hissediyorum.tabi sadece his bir seye dayanmiyor. Gecen ayi dusununce umudum yok oluyor surekli bir sey yapmak isteseler yaparlardi diyorum , sonra biseyleri kesinlestirmek istediler bu ayi beklediler diyorum . Sonra son ayada kendilerini sikistirmazlar diyorum. Kendi icimde kisir donguye girdim.

  • ⭐⭐

    @select haksızlık yaptıkları tam olarak söylenemez aslında. Bunun içinde bir kriterleri var. Son 10 senede 50000 binden fazla vize verilen ülke varsa o ülke bir sonraki sene çekilişe katılamıyor. Bu sayıya aile sponsorlükleride dahil


  • @select yorumun için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla ülke kotalarının belirlenmesinde ABD'deki göçmen nüfusları etkili. Örneğin hintililer greencard'a katılamıyor. ABD'de sayıları bir hayli fazla. ABD'de Türk sayısı Ukrayna ve Özbeklerden fazla olabilir. Tabii bu sayıların belirlenmesinde başvuru sayılarının da payı vardır ancak diversity visanın amacı ABD'de çeşitliliğin sürdürülmesi ve oranlı olarak sürdürülmesi.


  • @superdem22 İşte ben de bunu söylüyorum. Türkiyeye daha fazla kota verdier ama bu sistemle daha az kişi alacaklar.


  • @select current olursa Türkiyeden daha fazla kişi alırlar gibi algıladım. Buna istinadendi yazdıklarım.


  • @superdem22 evet 🙂 bunu kastettim. adamlar çinli, hintli meksikalı almıyorlar çünkü legal ve illegal yoldan amerikaya girenlerin sayısı dengeleri bozacak kadar fazla. Ülkeleri tek tek bilmiyorum. Ama Türkiyeden az kişi var amerikada. KCC de öyle hesaplamış ve Türkiyeye fazla kota vermiş. Bizi çok sevdiği için değil, az olduğumuz için. Ama bu sistemle yine bizden az kişi alacaklar. Curent yapıp istediği ülkeden istediği sayıda kişiye vize verebilirler.


  • sen ne güzel bir hayaldin ey green card 🙂


  • Abi bekle belli olmaz 😉 kendimi kandiriyorum sanirim


  • @azeusa Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @jade hayır. Banlanan ülkelerden olanlara randevu gitmiyor artık

    Kafamda deli sorular… 😞 Simon in sitesindeki soru cevaplari okuyorum birisi soruyor aynen: simdi banli ulkelerdeki kisilerde 2NL almaya devam edicek mi? Simon yanitliyor: evet. E bu adamlara hala vize reserve ediliyor ve edilicek de Eylul ayi icin iste.. ozaman en kotu Eylul ayinda mulakata alabildikleri numaralara vize ayrilacagindan bu son ay kac banli olursa olsun hepsine vize ayirilicak. @azeusa mulakat gitmiyor dedin ama oradaki yorumlara bakinca da ban li ulkelerin aylardir mulakata davet edildigini gosteren yorumlar okuyorum. ne yapmaliyiz gidelim mi erteleyelim mi gibi tonla soru sormuslar. gitmis onlara da mulakat. mulakat demek vize reserve demek. son 3 ay vizeler serbest dolasimda mi ne oluyordu. ama Temmuz Agustos ve Eylul banli kisilere ayrilan vizeleri de hesaplayip da bize redistribution yaparlar mi? Sayin @crazycells burada senin tecruben ne der son ay vizelerinin verilmeyecegi halde ayrilmasi hakkinda? Dogru bilgi middir? ( diye soracagim ama britsimonsays den bloglarin altindaki yorumlari da okuyanlar bu duruma hakimdir zaten. ban li ulke vatandaslarina da hala mulakat tarihi veriliyor.)


  • Cok sacma degilmi


  • Arkadaşlar sayfanın alt kısmında yer alan ve yorumlarda ileri ve geri saflara gitmemizi sağlayan oklar ya en başa (5 ay öncesi) ya da şimdiye geliyor. Aralardaki yorumlara ulaşamıyorum.
    Aslında aradığım konu bazı arkadaşlar tarafından yapılan istatistiklerin geldiğimiz noktada güncellenmiş halleri. 2 ay sonra 2018 süreci kapanıyor. Son 2 ayda ne olur


  • @crazycells (alıntı)”Numaranin "current" olmasi, dosya numarasi ne olursa olsun herkesin mulakat tarihi alabilecegi anlamina geliyor. Cunku dosya numarasi net bir sayi oldugunda bu sayinin ustundeki numaralara mulakat tarihi verilemez. Ama sayilar aktif olunca mulakat tarihini illaki o ayda alacaklari anlamina gelmiyor, nitekim gecen yil oyle oldu... Su ana kadar KCC'nin dosyalari kendi kendine baska konsolosluga yonlendirdigine sahit olmadim acikcasi ama teorik olarak dosya tasinmasi yapilabiliyor.”
    demiş!
    Eğer amaçları çeşitlilikte ‘denge’ ise, bütün hesapları koyun bir kenara...O zaman mantık, üç gün sonra ‘Current’ olacağını gösteriyor! Ellerinde yeterince vize var ve EU’dan bu çeşitlilik için yetetince kişi almamış görünüyor. Başka bir hesap kitap yapacaklarını hiç sanmıyorum. Current yapıp hem tüm bölge dengelerine bakacaklar, hem de cut-off sayısı vermeden sıkışmadan, EU’ daki kişilerin sıra numarasını da gözetmeksizin, niteliklerine bakıp seçecekler demektir...


  • @fatihk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    Arkadaşlar sayfanın alt kısmında yer alan ve yorumlarda ileri ve geri saflara gitmemizi sağlayan oklar ya en başa (5 ay öncesi) ya da şimdiye geliyor. Aralardaki yorumlara ulaşamıyorum.
    Aslında aradığım konu bazı arkadaşlar tarafından yapılan istatistiklerin geldiğimiz noktada güncellenmiş halleri. 2 ay sonra 2018 süreci kapanıyor. Son 2 ayda ne olur

    2 ay mı? süreç 4 gun sonra bıtıyor. son bulten cumaya kadar yayınlanacak. en altta sayfa sayıları var


  • @periscope rüyamda bile siteye girip yorumları okuyorjm ya sabır


  • Selamlar, Geçen ay arayarak hangi gün açıklanacağını öğrenen arkadaşlarımız olmuştu. Sevabına tecrübelilerden bu ay için de arayıp öğrenebilecek biri olursa süper olur. En azından F5 tuşuna tacizi bir süreliğine bırakırız 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum