Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Amerika’da yaşayan arkadaşlarım, sizlerle geçenlerde rastladığım bir analiz sonucunu paylaşmak istiyorum.

    Gasbuddy firmasının son 3 senelik benzin fiyatlarından yaptığı analiz sonucu, ortalama benzin fiyatlarının en uygun olduğu günün Pazartesi ve Sali günü olduğu ve sene boyunca deponuzu Pazartesi günleri doldurarak $325’a kadar bir tasarruf yapabileceğiniz iddia edilmekte.

    Ayrıca, yakıt fiyatının en pahalı olduğu günün ise yine analizler sonucunda tablodaki gibi oldugunu goreceksiniz. Sahsen hic umursamadim ki zaten oldukca ucuz bir gider, yinede bilgilendirme gecelim.

    BestDayBuyGas_20191.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @freeworld paylasim icin tesekkurler sayin freeworld. Benzinle/yakitla gunluk isi olmayan biri olarak Turkiye ve US fiyatlarina bakayim dedim...

    veriler Mayis 2016'ya ait...

    ABD icin litresini 0.56$ gosteriyor,
    Turkiye icin ise litresi 1.57$...

    Tabii purchasing power'i yani alim gucunu goz onunde bulundurunca, arada katlarca fark cikiyor... Turkiye'de araba kullanmak gercekten luksmus...

  • ⭐⭐⭐

    Maalesef sayın @crazycells Cepten çıkan birim olarak değerlendirdiğinizde durum çok daha acı.

    İki ülkedede 3000 birim maaş alan biri için;

    US: Cepten çıkan 0.62 birim
    TR: Cepten çıkan 5.70 birim

    (Güncel fiyatlar)


  • Merhabalar,, Sanırım en doğru konu başlığındayımdır. Amerika'da araca benzin alma ve ödenmesi ile ilgili arkadaşlar bir bilgi aktarımı yaparlarsa sevinirim. Sanırım orada bizim pompacı olarak tarif ettiğimiz bir görevli bulunmamakta. Herkes yakıtını kendisi doldurmakta. Cash veya kredi kartı ile yakıt alımında yakıtı doldurma ve ödeme işlemleri nasıl oluyor? Önce yakıtı doldurup sonra mı Kredi Kartı İle ödeniyor? Nakit ödemek istersek kasaya mı gidiyoruz? Burada pek kullanamadığımız ''Fulle Birader'' ifadesini orada gönül rahatlığı ile kullanabileceğiz sanırım. 🙂 Birde Elektrikli araçlar için Şarj İstasyonları her yerde bulunuyor mu? Ücretleri nedir? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zafery Nakit ödemek için benzinlikteki görevliye gidip önceden parayı vermek gerekiyor. Kredi kartı ile öderken pompadaki cihaza kartınızı okutuyorsunuz, daha sonra benzini dolduruyorsunuz. Pompadaki ödeme ekranındaki adımları takip etmeniz yeterli. Bazı yerlerde kredi kartını geçirince size ZIP kodunu sorabilir, buraya yaşadığınız yerin ZIP kodunu girmeniz gerekiyor.

    Elektrikli araçların şarj istasyonları genelde katlı otoparkların içinde bulunuyor ve ücretsiz oluyor. Tesla gibi markaların kendi hızlı şarj istasyonları var ve onlar da ücretsiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zafery Haftanın Hangi Günü Yakıt Fiyatı En Uygundur içinde söyledi:

    Merhabalar,, Sanırım en doğru konu başlığındayımdır. Amerika'da araca benzin alma ve ödenmesi ile ilgili arkadaşlar bir bilgi aktarımı yaparlarsa sevinirim. Sanırım orada bizim pompacı olarak tarif ettiğimiz bir görevli bulunmamakta. Herkes yakıtını kendisi doldurmakta. Cash veya kredi kartı ile yakıt alımında yakıtı doldurma ve ödeme işlemleri nasıl oluyor? Önce yakıtı doldurup sonra mı Kredi Kartı İle ödeniyor? Nakit ödemek istersek kasaya mı gidiyoruz? Burada pek kullanamadığımız ''Fulle Birader'' ifadesini orada gönül rahatlığı ile kullanabileceğiz sanırım. 🙂 Birde Elektrikli araçlar için Şarj İstasyonları her yerde bulunuyor mu? Ücretleri nedir? Teşekkürler

    Sayin @knnrn guzelce aciklamis... ben de ekleme yapayim...

    Benzin (gaz) istasyonlarinda ya full-servis ya da self-servis oluyor...

    New Jersey ve Oregon eyaletlerindeki gaz istasyonlarinda self-servis yasak, o nedenle her zaman baska biri dolduruyor sizin adiniza. Diger eyaletlerde ikisini de bulmak mumkun. Eger full-servis varsa arabanizi terketmeden pompaciya soyluyorsunuz ve en sonunda kendisine bahsis de veriyorsunuz. Eger self-servis varsa zaten kendiniz dolduruyorsunuz, odemeyi benzin doldurma ekranindan kredi kartiyla yapiyorsunuz kolayca. Eger kredi karti kullanamayacaksaniz dukkanin icindeki kisiye odeme yapiyorsunuz.


  • Sayın @crazycells ve sayın @knnrn bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum