Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri


  • Dil okuluyla US'e gitsek ve okul programi bitince US den dil okuluyla geri donmesek kacak statusune mi duseriz?


  • @greenHasanHuseyin Size gerekli olan F1 vizesidir ve göçmen olmayan vize kategorisindendir. Dil okuluyla işiniz bittikten sonra belirli bir süre içerisinde ülkeyi terk etmenizi isterler. Terk etmezseniz, evet, kaçak olursunuz. Bakınız:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri


  • ..........

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @g23, içinde söyledi: ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri

    @greenHasanHuseyin Dil okulundan sonra sizi kabul eden bir Community College'a transfer olarak 2 yıl okuldan sonra 1 yıl da çalışma izni hakkı kazanarak 3 yıl daha ABD'de kalabilirsiniz. CC'ler üniversitelerden daha ucuz ve kabul almak daha kolay. Bir de bitirdikten sonra 4 yıllık üniversite geçiş hakkınız oluyor diye biliyorum.

    Evet, daha ucuz oldugu icin ilk iki yili College'larda okuyup, 3. ve 4. yil icin universiteye gecis yapan pek cok kisi oluyor... ABD'de ogrenciler tarafindan oldukca yaygin kullanilan bir plan...


  • Arkadaşlar şuan bir dil okuluna kayıt olucağım dil okulu benden i20 için 100 dolar (standart) + i20 ni postalamak için 100 dolar istedi. Diğer dil okullarında posta ücreti daha uygun 30-50 dolar civarıymış ama çoğusunda eski bilgi duruyor. Son zamanlarda i20 alan kişiler posta için nekadar ücret ödediniz? ve ya alternatif uygun bir yolu varmı? Yoksa hiç kasmıyıp parasını vereyimmi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere yurtdışına çıkabilmeniz için büyük bir fırsat teklif edeceğim. Siz de 23-24-25-26 Aralık tarihlerinde online ortamda, Zoom uygulamasında 4 gün boyunca gerçekleşecek yurtdışı eğitim webinarlarında yerinizi alın, yurtdışında okuma hayallerinizi geciktirmeyin!
    Eğitim ve kariyeriniz için onlarca yurtdışındaki okul yöneticisi ile görüşebilirsiniz.

    Katılmak İçin Form Doldurun Dil Okullarında 25 Dolar Extra İndirim Kazanın!
    Yurtdışı Eğitim Programları Hakkında Bilgi İçin Telefon ve WhatsApp:+90 555 143 59 67
    SEMİNER KATILIM ve BİLGİ FORMU: https://form.jotform.com/213124602478956


  • @Eski-Kullanıcı-045 merhaba ne yaptiniz rica etsek bizim icin paylasabilir misiniz?


  • @Eski-Kullanıcı-045, içinde söyledi: ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri

    Arkadaşlar şuan bir dil okuluna kayıt olucağım dil okulu benden i20 için 100 dolar (standart) + i20 ni postalamak için 100 dolar istedi. Diğer dil okullarında posta ücreti daha uygun 30-50 dolar civarıymış ama çoğusunda eski bilgi duruyor. Son zamanlarda i20 alan kişiler posta için nekadar ücret ödediniz? ve ya alternatif uygun bir yolu varmı? Yoksa hiç kasmıyıp parasını vereyimmi.

    Merhaba, su an konsolosluklar I20 ve kabul mektuplarini elektronik ortamda PDF olarak kabul ediyorlar. o yuzden orijinal evraklarin postayla gonderilmesi gerekmiyor.

    Ancak FedEx ile getirelecek evraklar icin genelde $90 aliniyor. Okulunuzun verdigi fiyat dogru gorunuyor.


  • @selin-özer, içinde söyledi: ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri

    Merhabalar, Temmuz 2021'in sonuna gelirken dil okulu konusunda guncel bilgilerimi paylasmak isterim.
    California'da 15 Haziran 2021'deki "Reopening" sonrasi maske zorunlulugu (asi yaptirmis kisiler icin) ortadan kalkti. Biz California College of Communications olarak Hybrid (hem online hem yuzyuze) derslere devam ediyoruz. Ekim 2021 itibariyla tamamen yuz yuze egitime gecmeyi planliyoruz. Turkiye'deki ABD Konsoloslugu ve Buyukelciligi F1 vizeleri icin randevulari maksimum 1 ay sonraya veriyor. O yuzden Turkiye'de ogrencilerimiz de gelmeye basladi.
    Eger Santa Clara'da (San Francisco Havalimani'na 40 dakika mesafede) Ingilizce dil okuluna gelmek isterseniz [email protected]'dan veya Whatsapp (+1 408 963 92 78) uzerinden bana yazabilirsiniz.
    Okul fiyatlari da aylik $895 ile $1195 arasi degisiyor. Ancak 30 Eylul'e kadar kampanyali fiyatlarimiz mevcut, cok daha uygun fiyata ders almaniz da mumkun.

    @selin-özer Merhaba Selin hanım, F1 bizelerinin 1 ay sonrasına randevu verildiğini 8 ay evvel yazmışsınız ama size sormak istedim. Halen bu şekilde 1 ay sonrasına F1 vize randevusu alınabiliyor mu? 2022 şubat- martta başvurupta randevuyu hemen alabilen şahit olduğunız öğrencileriniz oldu mu?
    Bizde randevuya başvuracağız ama endişe içerisindeyiz, şansımız nedir acaba?


  • @black21 Merhabalar, su an artik dil okulunda calismiyorum ancak birkac ogrenci adayimizla gorustugumde 2023 e randevu verildigini ancak sik sik kontrol edilerek haziran-temmuz 2022 ye cekilebildigini ogrendim.


  • @Selin-özer-0 Bakalım bizde şansımızı deneyeceğiz öyleyse.. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ediyorum


  • @black21 Sürekli kontrol edin, benim de L1 vize randevum Mart 2023 ayına verilmişti ancak 3 Ekim 2022 ye çekildi. Siz erken randevu yakalayamazsanız dahi konsolosluk müsaitlik durumuna göre öne çekerek size mail gönderiyor. Gereksiz maillerinizi de kontrol edin, oraya düşmez ama ne olur ne olmaz.


  • @vartorian Merhaba, öncelikle size de bol şans dilerim. Umarım herşey gönlünüzce olur.
    Maalesef bizim vize başvurumuz önümüzdeki haftaya kalacak. Orada kalacağımız 2 yıllık tüm masrafları okul ve yaşam(yemek, konaklama vs.) dahil ücreti hesabımızda görmek istiyorlar. Şimdi bunu toparlıyoruz. Siz L1 olarak başvurmuşsunuz ama F1 olarak hazirana kadar yetişeceğini sanmıyorum, bu durumda ne olur acaba? Örneğin ekim ayına çekseler bile bizim için çok geç, dersler başlamış olacak çünkü. Acil randevuya başvurup şansımızı denemekten başka bir yolumuz kalmıyor sanırım.


  • @black21 İnanın bunun cevabını bende bilmiyorum çünkü konsolosluktaki süreçler epey sıkıntılı. Acil başvurudan şansınızı bir deneyin dediğiniz gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @black21, içinde söyledi: ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri

    @vartorian Merhaba, öncelikle size de bol şans dilerim. Umarım herşey gönlünüzce olur.
    Maalesef bizim vize başvurumuz önümüzdeki haftaya kalacak. Orada kalacağımız 2 yıllık tüm masrafları okul ve yaşam(yemek, konaklama vs.) dahil ücreti hesabımızda görmek istiyorlar. Şimdi bunu toparlıyoruz. Siz L1 olarak başvurmuşsunuz ama F1 olarak hazirana kadar yetişeceğini sanmıyorum, bu durumda ne olur acaba? Örneğin ekim ayına çekseler bile bizim için çok geç, dersler başlamış olacak çünkü. Acil randevuya başvurup şansımızı denemekten başka bir yolumuz kalmıyor sanırım.

    Acil randevuya basvuru yapin. Her ne kadar tum F1 vizeleri ayni sekilde degerlendirilmese de, eger durumunuza ozgu aciliyet varsa konsolosluk bunu dikkate alabilir.

    Genelde, dil okulundan ziyade universite/college egitimlerine oncelik taniyorlar; ama ne diyecekleri belli olmaz tabii ki.

    Bol sanslar dilerim.


  • Merhabalar arkadaşlar nylanguagecenter.com ile ilgili bilgi sahibi olan var mı? fiyatı biraz diğer okullara göre ucuz 25 hafta (6 aylık) bir eğitim için 3500 dolar gibi bir meblağ istiyorlar. Vize almada sıkıntı yaratır mı? bir de 3 aylık dil okulu almak mı mantıklı yoksa 6 aylık almak mı daha mantıklı? dil okulu sonrası community college okumayı düşünüyorum. Birde 6 aylık eğitim için bankada ortalama ne kadar para göstermemiz gerekir?


  • @infant27, içinde söyledi: ABD'de Dil Okulu Fiyatları - Konaklama - I20 ve Diğer Maliyetleri

    Merhabalar arkadaşlar nylanguagecenter.com ile ilgili bilgi sahibi olan var mı? fiyatı biraz diğer okullara göre ucuz 25 hafta (6 aylık) bir eğitim için 3500 dolar gibi bir meblağ istiyorlar. Vize almada sıkıntı yaratır mı? bir de 3 aylık dil okulu almak mı mantıklı yoksa 6 aylık almak mı daha mantıklı? dil okulu sonrası community college okumayı düşünüyorum. Birde 6 aylık eğitim için bankada ortalama ne kadar para göstermemiz gerekir?

    Merhaba. Okul hakkında detaylı bilgi edinebildiniz mi? Onun haricinde uygun fiyatlı güney eyaletlerinde olmayan (CA hariç) dil okulu var mı tavsiye edebileceğiniz?


  • @kaanvercetti Merhaba hocam maalesef tavsiye edebileceğim yer yok. Linkteki okula kaydımı açtırdım 1 eylülde f1 mülakatım var geçer de gidersem okula gittiğimde tecrübelerimi aktaracağım. Hayırlısıyla önce bir gidelim de 🙂


  • @smesut 7 yildir amerikadayim ama bi turlu ingilizceyi ogrenemedim okulada gitmedim. san fransiscoda nasil yapabilirim bunu vatandasimda.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Mart 2022 tarihinde New Jersey ve Los Angeles’da merkezleri olan Türk okul Just English ile bir görüşme gerçekleştirdim. Bu görüşmeye istinaden ABD’de dil okulu düşünen ve hem ekonomik süreçler hem de kayıt şartları açısından detay merak edenlere bu bilgileri paylaşmış olayım.

    Öncelikle, Just English, merkezi İstanbul Şirinevler’de olan ve Kadıköy dahil bir çok yerde şubesi olan Türk bir firma. Firmanın New Jersey ve Los Angeles’da şubeleri var ve ABD’de dil okulu düşünen herkes iletişime geçerek başvuruda bulunabiliyor.
    Ben bu konuda detay almak için Jersey’deki merkezin yöneticisine ulaştım ve bana aşağıdaki detayları paylaştılar;

    Öncelikle dil okullarına başvururken bazı belgeler isteniyor ve kayıt işlemi için bu belgeleri doğrudan e-posta ile göndermeniz gerekiyor;

    pasaport (renkli taranmış)

    Banka Ekstresi (hesapta aylık en az 1100$ bakiye bekliyorlar). Kaşeli ve imzalı olmalıdır. Aylık tutar olarak belirttikleri, sizin dil eğitimi alacağınız süre. Yani siz eğer ben 6 ay eğitim alacağım derseniz hesabınızda 1100$ x 6 ay’dan 6600$ göstermeniz bekleniyor.

    ABD’de birileri yani bir tanıdığınız, arkadaşınız ya da akrabanız varsa size sponsor olabiliyor. Eğer öyleyse, bir sponsor formu doldurup imzalıyorsunuz. ( bu form size kurs tarafından paylaşılıyor) Ayrıca sponsorunuzun renkli taranmış pasaportunu veya yeni kimliğini de göndermeniz gerekiyor. Eğer size sponsor olacak kişi ABD vatandaşı ise buna ek olarak son yılın vergi beyannamesini istiyorlar.

    Başvuru Formu (size kurs tarafından paylaşılıyor)

    Kayıt ve geri ödeme politikası formu (size kurs tarafından paylaşılıyor)

    150 $ kayıt ücreti (bu kayıt işlemleriniz için isteniyor ve eğer vizeden red yerseniz size geri ödenmiyor)

    100 $ posta ücreti (Bunu kurs size, kurs aracılığı ile vize başvurusu yapabilmeniz için “I-20” belgesi göndermek için istiyor. Bu gelge olmadan F-1 vize başvurusu yapamazsınız. Vizeden red yerseniz bu da size geri ödenmiyor)

    50 $ Digital I-20 belgesi ücreti (size postalanan I-20 belgesinin dijital hali için istiyorlar ve bu da red yendiği takdirde geri ödenmiyor.)

    100 $ Vize danışmanlığı ücreti (vizeden red yerseniz bu da geri ödenmiyor)

    160 $ vize ücreti (vizeden red yerseniz bu da size geri ödenmiyor)

    350 $ SEVIS Ücreti (Amerikan Hükümetine ödenen öğrenci harcı gibi düşünülebilir) SEVIS Ücretini Vize randevunuzdan en az 1 hafta önce ödeyebilirsiniz.

    Tüm konaklama, vize işlemleri ve uçak bileti gibi masraflar öğrencinin kendisine ait. Yalnız konaklama ile ilgili kurs, yakınlardaki kiralık kompleksler, airbnb evleri ya da öğrenci odaları gibi yerler konusunda rehberlik edip yardımcı olabiliyor

    Kurs en az 12 haftalık (3 aylık) kayıt kabul ediyor ve en az 4 haftalık kurs ücretini peşin ödemeniz gerekiyor.
    Eğer 1 ay için peşin ödeme yaparsanız geri kalan 2 ay’ın ödemesini vizeden onay aldıktan sonra ödemeniz gerekiyor.
    4 haftalık kurs ücretini öderseniz haftalık 140$ ve aylık da 560$'a denk geliyor ama mesela siz ben 3 aylık ödeyeceğim dediğinizde haftalık 90$ ve aylıkta da 360$'a denk geliyor.

    Kursun başlangıç tarihlerini kursun paylaştığı akademik takvimde görebilirsiniz. Bu döneme, tarihe göre farklılık gösterebiliyor

    Ayrıca Amerikan Konsolosluğu şu sıralarda 2023 yılına randevu veriyormuş. ilk randevu tarihlerini, konsolosluk her öğrenciye 5 defa tarihi değiştirme hakkı veriyormuş. Sistemden sürekli kontrol edip tarihinizi öne çekmeniz daha erken bir zamana başvurunuzu çekmenizi sağlayabilir. Eğer ki kurs tarafından vize danışmanlığı alırsanız vize ile ilgili başvuru ve takip süreçlerinin tümünü kurs yapıyor bilginiz olsun.

    Eğer dilerseniz eşinizi veya çocuklarınızı yanınızda götürebiliyorsunuz. Böyle bir durum varsa bunu kursa bildirmeniz gerekiyor ve gidecek kişiler için F-2 öğrenci refakat vizesi almanız gerekiyor. Banka hesabınızda da her kişi için artı 500$ göstermeniz gerekiyor. Ayrıca Kayıt ücretine de ekstra 50$ eklemeniz gerekiyor. Eğer bu durumdan faydalanılacaksa eş ya da çocuklarınızın pasaportunu ve evlilik cüzdanınızı da kurum ile paylaşmanız ve sizin başvurunuz ile eş zamanlı olarak vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor

    Kurs Pazartesi-perşembe arası. Sabah dersleri veya öğleden sonra dersleri seçebilirsiniz. Dersler günlük 4,5 saat oluyor. SABAH: 8:30 - 13:00 / AKŞAM: 17:00 - 22:00

    Tüm bu bilgiler ışığında ben 3 aylık bir kurs düşünüyorum ve sadece 1 ayını peşin vereceğim diyen biri için uçak hariç tüm kayıt öncesi ödemeler, kurs bedeli ve hesaptaki para ile (konaklamanız da hesabınızda gösterdiğiniz paradan olacak) toplamda 5890$ a ihtiyacınız var buna uçak parası vs eklendiğinde 7000$ net paranız olması gerekiyor gibi düşünülebilir ancak bu tabi kişiden kişiye ve eğitim süresi, alınan uçak biletinin ücreti, eş-çocuk durumu gibi unsurlara göre değişkenlik gösterecektir.

    Dil öğrenimi için gidildiği takdirde mümkün olduğunca fazla para ile gidilmesi daha cesur ve sağlam adım atılmasını sağlayacak gibi duruyor.

    Ayrıca bir dip not olarak şunu da paylaşmamda fayda var. Konsolosluk, dil okulu için başvurduğunuzda sizin geri döneceğinize net olarak emin olmak istiyor. Bunun için çalışıyorsanız iş yerinizden referans mektubu istiyorlar, Türkiye’de onlarca iyi dil okulu varken neden ABD’ye gitmek istediğinizin mantıklı bir açıklaması isteniyor. Özellikle dil kursu başvurularında vize aşamasında red yiyen bir sürü insan olduğu söyleniyor. Bu arada Red yemeniz demek yaklaşık olarak 1000$'ın resmen çöp olması demek.
    Dil okulu başvurularında özellikle kaliteli eğitim veren okulların tercih edilmesi de önemli bir unsur. (Just English sanırım bu konuda iyi ve iyi bir okul olduğundan pek sıkıntı yaşanmıyor ama gene de birebir deneyimleyen kişilerden dinlemekte fayda var). Zira sıradan, ucuz ve eğitim kalitesi vasat altı olan bir okul için vize istediğinizde sırf ABD’ye gitmek için bir çaba gösterdiğinizi çok rahat anlıyorlar ve direkt red yiyorsunuz. Sonuçta konsolosluk çalışanları yıllardır bu işi yapıyor ve kimin gerçekten neden gitmek istediğini çok rahat çıkarabiliyorlar. Bu noktada kurs düşünen arkadaşlar (ben dahil 🙂 ) cidden minareyi çalmadan önce çok sağlam bir kılıf bulmak durumundalar 🙂 🙂

    Paylaştığım tüm bu detaylar en başta da belirttiğim gibi Mart 2022'ye ait verilerdir. Güncel bilgisi olan, halihazırda kursa giden, bu yollardan geçen ya da geçmekte olan arkadaşlar daha güncel bilgileri ekleyebilir ve buradaki bilgiler üzerinden ilerlenebilir.
    Umarım bu bilgiler faydalı olur.
    Herkese sevgiler…


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum