Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

• @crazycells cevaplandırdığınız için teşekkürler

• şu an çalıştığım iş yeri 2003ten beri aynı . (çok küçük kurumsal olmayan bir ltd. şirket , kendi işim)
    önceki çalıştığınız iş yerleri diye diye son 10 senedekileri yazın diyor , 2003 ten oncekileri yazmaya gerek varmıdır ?
    (universite mezunuyum )
    birde askerlik mevzusu, karacı - zırhlı tugay - tank taburu - çavuş(kısa donem) (sergent) , sıhhıyeci olarak yaptım , nasıl - ne yazmalıyım ?

• Evliligim yeni degil, cevabiniz icin cok tesekkur ederim

• @sash DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

şu an çalıştığım iş yeri 2003ten beri aynı . (çok küçük kurumsal olmayan bir ltd. şirket , kendi işim)
    önceki çalıştığınız iş yerleri diye diye son 10 senedekileri yazın diyor , 2003 ten oncekileri yazmaya gerek varmıdır ?
    (universite mezunuyum )
    birde askerlik mevzusu, karacı - zırhlı tugay - tank taburu - çavuş(kısa donem) (sergent) , sıhhıyeci olarak yaptım , nasıl - ne yazmalıyım ?

2003 oncesini yazmaniza gerek yok.

Formdaki sorulara en uygun cevaplarin hangisi oldugunu dusunuyorsaniz onlari yazin, buna sizin karar vermeniz lazim. Ingilizcelerini sordugunuz kelimeleri ayri olarak yazin, ben yukarida hangisinin cevirisini sordugunuzu anlayamadim...

• Merhaba, DS 260 formunu doldurmaya başladım, aralarında daha önce sorulmuş olması muhtemel ama benim cevapları bulamadığım bazı sorular oluştu kafamda yardımcı olursanız sevinirim.

1- Şuanda bir üniversitede ikinci öğretim okurken aynı zamanda full time çalışıyorum primary occupation kısmına öğrenci diyip other occupation kısmına ise çalıştığımı belirttim bu ikisinin yerini değiştirmem gerekir mi?
    2- Previous work information kısmında ise; aralıklarla 1 ayı geçmeme koşulu ile 3 farklı işte çalıştım sgk dökümlerinde var ancak ben "Were you previously employed?" sorusuna no dedim, yalan beyan gibi bana sıkıntı çıkaracak bir duruma sokar mı beni bu cevap?
    3- Bir üniversitede uzun yıllar okuduktan sonra yatay geçiş ile geçen sene farklı bir üniversiteye geçiş yaptım "Number of educational institutions attended" kısmına 3 dedim; lise, biteremediğim üniversite ve şuan hali hazırda yatay geçiş yaparak okuduğum üniversite. doğrumudur bu cevap?
    4- Okul ve şirket isimlerini türkçe olarak yazdım ingilizce olarak yazmam gerekirmiydi XXX Universty ya da XXX Group gibi?

Sinek küçüktür ama miğde bulandırır; biliyorum incir çekirdeği hacmini doldurmayacak sorular belki ama insanın aklına takılınca takılıyor işte:) cevabınız ve ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkürler.

• @bilbo DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba, DS 260 formunu doldurmaya başladım, aralarında daha önce sorulmuş olması muhtemel ama benim cevapları bulamadığım bazı sorular oluştu kafamda yardımcı olursanız sevinirim.

1- Şuanda bir üniversitede ikinci öğretim okurken aynı zamanda full time çalışıyorum primary occupation kısmına öğrenci diyip other occupation kısmına ise çalıştığımı belirttim bu ikisinin yerini değiştirmem gerekir mi?
    2- Previous work information kısmında ise; aralıklarla 1 ayı geçmeme koşulu ile 3 farklı işte çalıştım sgk dökümlerinde var ancak ben "Were you previously employed?" sorusuna no dedim, yalan beyan gibi bana sıkıntı çıkaracak bir duruma sokar mı beni bu cevap?
    3- Bir üniversitede uzun yıllar okuduktan sonra yatay geçiş ile geçen sene farklı bir üniversiteye geçiş yaptım "Number of educational institutions attended" kısmına 3 dedim; lise, biteremediğim üniversite ve şuan hali hazırda yatay geçiş yaparak okuduğum üniversite. doğrumudur bu cevap?
    4- Okul ve şirket isimlerini türkçe olarak yazdım ingilizce olarak yazmam gerekirmiydi XXX Universty ya da XXX Group gibi?

Sinek küçüktür ama miğde bulandırır; biliyorum incir çekirdeği hacmini doldurmayacak sorular belki ama insanın aklına takılınca takılıyor işte:) cevabınız ve ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkürler.

1. Hic problem olmaz, bu sekilde kalmasinda bir sakinca yok.

2. Hayir, kisa sureli isler oldugu icin yazmasaniz da olur.

3. Evet, en dogru sekilde yapmissiniz.

4. Hayir, turkce olmasinda bir sakinca yok.

• Merhaba öncelikle çok teşekkürler böyle kaliteli bir forum oluğu için. benim için çok önmli DS260 FORMUMU henüz dolduruyorum daha bitmedi, ay listelerinden birşey anlamadım benim case number: 15bin100 küsürlerde ne zaman göndermeliyim formu 8 temmuz şuan
    bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ne zaman göndereyim formu? :)
    birde; int ten mektup olarak kentucky case number'ın yazılı olduğu yazıyı gördüğümden beri birşey yapmadım. ds260 formundan önce birşey yapmam gerekiyor mu?
    Biryere eposta yada bir yeri arama gibi.?

şimdiden çok teşekkürler.

• YARDIM EDİNN
    Merhaba öncelikle çok teşekkürler böyle kaliteli bir forum oluğu için. benim için çok önmli DS260 FORMUMU henüz dolduruyorum daha bitmedi, ay listelerinden birşey anlamadım benim case number: 15bin100 küsürlerde ne zaman göndermeliyim formu 8 temmuz şuan
    birde; int ten mektup olarak kentucky case number'ın yazılı olduğu yazıyı gördüğümden beri birşey yapmadım. ds260 formundan önce birşey yapmam gerekiyor mu?

• Birşey değişmeyecekse doldurun gitsin. Zaten talep edip tekrar formu açtırabiliyorsunuz. Size sıra şubat mart gibi gelir. En geç yılbaşından önce doldurun. Bir yere-mail falan atmanız gerekmiyor.

• @cannurr DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba öncelikle çok teşekkürler böyle kaliteli bir forum oluğu için. benim için çok önmli DS260 FORMUMU henüz dolduruyorum daha bitmedi, ay listelerinden birşey anlamadım benim case number: 15bin100 küsürlerde ne zaman göndermeliyim formu 8 temmuz şuan

formu doldurmaya baslayabilirsiniz. Onunuzde bir engel yok, sadece bu konunun ilk iletisini okumaniz ve anlamaniz yeterli.

Orada yazmayan hicbir seyi yapmaniza gerek yok.

DS260 formunu en gec 2019 yili gelmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim.

• bana green card verildiğinde annemi ve 18 yaşından küçük kardeşlerimi yanıma alma imkanım varmı acaba?

• @isag sizin yaş kaç ?

• @yekta 19

• Ailenizle birlikte mi basvurup kazandiniz yoksa tek basiniza mi basvurup kazandiniz

• @metert tek başıma

• @isag bildigim kadariyla 21 yaşından öncekiler ailesini götürebiliyor . ama yinede emin degilim tam bilen arkadaslar yardımcı olur

• @yekta teşekkürler

• Benim bildigim oyle goturme gibi bisey yok . Tek talihli var . Ancak vatandas olduktan sonra goturebilir

• @metert ben zaten bana vatandaşlık verildikten sonrasından bahsediyorum ben abd vatandaşı olduktan sonra ailemide yanıma alabilir miyim ?

• @isag DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

bana green card verildiğinde annemi ve 18 yaşından küçük kardeşlerimi yanıma alma imkanım varmı acaba?

Cekilis talihlisi olan kisi; sadece esini ve 21 yasindan kucuk cocuklarini beraberinde goturebilir.

Green Card sahibi kisi; sadece esine ve evlenmemis cocuklarina Green Card basvurusu yapabilir.

ABD vatandasi olan kisi; esine, cocuklarina, kardeslerine, anne ve babasina Green Card basvurusu yapabilir.

Ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

@yekta @metert

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    302 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • [Arşiv] Sayılar ile DV 2019

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    127
    2 Oy
    127 İleti
    32k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k