Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ucakci, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @crazycells internet uzerinden USPS de heaap actim daha sonra invormed delivery diye bir sisteme basvurdum (gelen postalari site ve email uzerinden gormek icin ). Sonra adresime posta ile kod gonderdiler 2 gun sonra geldi ve kodu girerek aktiflestirdim. Sisteme girdigimde ssa dan bir postanin yola ciktigini gordum (baltimordan ) . Son olarak posta officene gidip konustugumda bu postanin yola ciktigini belirtir bir bildirmmis 15-30 gun arasi bildirim sonrasi teslim olur eger yakindan geliyor ise 1-2 gunde bile gelir dedi. Simdi postanin kaybolmadigini ve daha gelmedigini, panik yapacak bir durumun olmadigini anlamis bulunuyorum.

    bilgilendirme icin tesekkurler.

    Evet, dediginiz gibi "informed delivery" ozelligini actiysaniz, postanin bilgisi yola cikinca size geliyor... Genelde 1 hafta icinde ulasmis oluyor...

  • ⭐⭐

    “ Green Card başvurusu yapan kişiler , artık ayrıca SSN ofislerine başvuru yapmaları gerekmeden l-485 formuna eklenen yeni sorular sayesinde SSN alabilecekler “

    Twitter’da bu şekilde bir paylaşım var . Form daha yayınlanmadı ama sizce olabilir mi böyle bir şey ?


  • Arkadaşlar SSN kartının 6 haftadır gelmemesi normal mi, yoksa başkasının eline geçip de kullanılıyor olması gibi bir durumdan şüphelenmeli miyim? (ABD'ye 19 Ağustos'ta giriş yaptım.)

  • ⭐⭐

    @Gezzio büroya uğrayıp sorun . Bazen başvuru yapılmamış oluyor

  • ⭐⭐⭐

    @Gezzio green card gec gelebiliyor ama ssn icin normal degil


  • @mikael @keysnambır Yanıtlar için teşekkürler. Giriş çıkış yapmıştım, hala Türkiye'deyim, Ekim sonunda ABD'ye temelli yerleşeceğim. Anlaşılan gider gitmez bu durumla ilgilenmem gerekiyor. Umarım başkası kullanmıyordur numaramı. Öyle bir durum var mı diye SSA ofisinden check edilebiliyor mu?


  • @crazycells Merhaba. DS-260 formunu mülakat öncesi açtırmak için talepte bulundum. NJ'de vermiştim arkadaşımın ilk adresini onun adıyla lakin arkadaşım taşındı geçen ay o adresten. Şimdi açtırabilirsem eğer başka birisinin adresini ve ismini yazacağım formda. Form için de kişi isminin başına c/o ibaresi koymamız gerekmekte midir? Yoksa ilk yazdığım gibi doğrudan adreste oturan kişi ismi mi girmem gerekli?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezzio, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @mikael @keysnambır Yanıtlar için teşekkürler. Giriş çıkış yapmıştım, hala Türkiye'deyim, Ekim sonunda ABD'ye temelli yerleşeceğim. Anlaşılan gider gitmez bu durumla ilgilenmem gerekiyor. Umarım başkası kullanmıyordur numaramı. Öyle bir durum var mı diye SSA ofisinden check edilebiliyor mu?

    Böyle bir durum olduğunu sanmıyorum. Biz ilk girişi yaptıktan sonra benim ve oğlumun kartları teslim edildi, eşiminki gelmedi. Ofise gidip başvuru yapmak zorunda kalmıştık. Başkası sizin kartınızı diğer bilgiler olmadan kullanamaz, doğum tarihi, adres, telefon vb gibi.

  • ⭐⭐⭐

    @Elif-Başargil Adres değişikliği icin formu actirmaniza gerek yoktu aslinda, cunku adresi hem konsoloslukta hem de ABD’ye ilk giriş esnasında degistirebileceksiniz.

    Diğer yandan düzenleme yaparken verdiğiniz adreste siz bulunmayacaksanız C/o demenizde fayda var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mikael, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    “ Green Card başvurusu yapan kişiler , artık ayrıca SSN ofislerine başvuru yapmaları gerekmeden l-485 formuna eklenen yeni sorular sayesinde SSN alabilecekler “

    Twitter’da bu şekilde bir paylaşım var . Form daha yayınlanmadı ama sizce olabilir mi böyle bir şey ?

    Normalde once I-765 formunu dolduruyordunuz, EAD karti size geliyordu ve bu EAD karti ile SSN basvurusu yapiyordunuz. Sanirim bu bilgiler direkt SSA'ya aktarilsin mi? Onlar da size SSN versinler mi diye bir soru eklenecek...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elif-Başargil, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @crazycells Merhaba. DS-260 formunu mülakat öncesi açtırmak için talepte bulundum. NJ'de vermiştim arkadaşımın ilk adresini onun adıyla lakin arkadaşım taşındı geçen ay o adresten. Şimdi açtırabilirsem eğer başka birisinin adresini ve ismini yazacağım formda. Form için de kişi isminin başına c/o ibaresi koymamız gerekmekte midir? Yoksa ilk yazdığım gibi doğrudan adreste oturan kişi ismi mi girmem gerekli?

    Evet, bu durumda adresin basina "c/o isim soyisim" olarak ekleme yaparsaniz daha iyi olur. Eger posta sizin adiniza giderse, posta kutusu size ait olmadigi icin kutuya birakilmayabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezzio, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Arkadaşlar SSN kartının 6 haftadır gelmemesi normal mi, yoksa başkasının eline geçip de kullanılıyor olması gibi bir durumdan şüphelenmeli miyim? (ABD'ye 19 Ağustos'ta giriş yaptım.)

    ben de sayin @knnrn 'in dedigi gibi SSN'nin hic basilmadigini dusunuyorum, ABD'ye gittikten sonra en yakindaki SSA ofiste basvurunuzu yapabilirsiniz.


  • @crazycells @knnrn Teşekkürler, öyle yapacağım. Bu arada ilginçtir, SSN kartının gelmesi 3-5 hafta, Green Card'ın 3-6 ay sürer diye düşünürken, Green Card'ım dün (6'ıncı haftada) NY adresime vardı. 😃


  • Merhaba arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Ben 1 haftaya ABD'ye giriş yapacağım ve hemen ertesi günü çıkış yapacağım. Greencard'ın kalıcı olarak gideceğim zaman gelmesini istediğim için de uscis ücretini ödemeyeceğim. SSN'in de kalıcı olarak yerleştiğim zaman basılıp adrese gelmesini istiyorum. Fakat forumda okuduğuma göre uscis ücretini ödemesek de SSN giriş yaptığımız an basılıyormuş. SSN'in de greencard gibi kalıcı olarak gittiğimiz zaman basılmasını sağlayamaz mıyız? Uscis'e kayıt olmasak basılmaz diye düşündüm ama doğru mu bilemedim. @crazycells 'in ve @gucarslan 'ın cevabını merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Merhaba arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Ben 1 haftaya ABD'ye giriş yapacağım ve hemen ertesi günü çıkış yapacağım. Greencard'ın kalıcı olarak gideceğim zaman gelmesini istediğim için de uscis ücretini ödemeyeceğim. SSN'in de kalıcı olarak yerleştiğim zaman basılıp adrese gelmesini istiyorum. Fakat forumda okuduğuma göre uscis ücretini ödemesek de SSN giriş yaptığımız an basılıyormuş. SSN'in de greencard gibi kalıcı olarak gittiğimiz zaman basılmasını sağlayamaz mıyız? Uscis'e kayıt olmasak basılmaz diye düşündüm ama doğru mu bilemedim. @crazycells 'in ve @gucarslan 'ın cevabını merak ediyorum.

    DS-260 formunu doldururken "SSN istemiyorum" diye isaretleme yaparsaniz SSN icin kendiniz basvuru yapabilirsiniz.


  • @crazycells Cevap için teşekkürler fakat DS260 formuna giriş yapmak istediğimde DV2021'in mali yılı bittiği için hata veriyor. Giriş yapsam da onay aldıktan sonra DS260 formu kilitleniyordu diye hatırlıyorum. Yani DS260 formunda o kısmı değiştiremem. Başka bi çözüm yolu yok sanırım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm abd'ye girerken ilgili memura bununla ilgili bilgi verdiğinizde işlem yapabilir mi bilmiyorum ancak; DS260 formunda "istemiyorum" şeklinde işaretleyen arkadaşlara bile yeni SNN'leri geldi. yani DS260'da yazanla %100 alakalı diyemeyiz..

    bu arada, kalıcı olarak yerleşme tarihiniz ilk girişinizden sonra 1 yıl içinde olmalı biliyorsunuz. bunu kesinlikle geciktirmeyin..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @crazycells Cevap için teşekkürler fakat DS260 formuna giriş yapmak istediğimde DV2021'in mali yılı bittiği için hata veriyor. Giriş yapsam da onay aldıktan sonra DS260 formu kilitleniyordu diye hatırlıyorum. Yani DS260 formunda o kısmı değiştiremem. Başka bi çözüm yolu yok sanırım?

    O halde artik degistiremezsiniz. Fakat ne SSN, ne de Green Card 1 gunde size ulasan belgeler degil, hazir girisinizi yapmisken kartlari saglam bir adrese yonlendirerek siz ABD'ye girene kadar bu belgelerin de adrese ulasmasini bekleyebilirsiniz... Sizce de bu sekilde daha iyi olmaz mi?


  • @crazycells Evet daha iyi olur doğru diyorsunuz. Fakat ABD'de tanıdığım olmadığı için adresi telegram grubundan birinden aldım ve ona da yük olup sorumluluk yüklemek istemiyorum. Bundan dolayı araştırıyordum ama mecbur rica edeceğim artık.


  • Merhabalar, ben sanırım bir hata ettim ve ds-260 doldururken yeni kart basılsın mı sorusuna hayır cevabı verdim. o dönemde ssn'im vardı (WAT zamanı edinmiştim) ancak şimdi bulamıyorum. bu ay sonunda Amerika'ya gitmeyi planlıyorum. bu sorunu en hızlı bir şekilde nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum