Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @caner11 bunu bende çok merak ediyorum. Tam götürmemiz gereken evrakları belgeleri nasıl görebiliyoruz acaba. Ben başvuruya tek başladım şu an +2 çocukla mülakata katılacağım. Yine albüm fln götürmem gerekir mi acaba


  • @hulyaek Ankara olmuş


  • Hatırlatma ve kendi check listinizi yapmak için şu linki şuraya bırakayım. Evraklar, detaylar vs. için tekrar gözden geçirmemizde fayda var

    https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf


  • @Esra-Esra bilmiyorum ki ben de, belki NVC ye bir public inquiry gönderip, DQ tarihin bu olmasına ve sizden sonra alınan DQ lara randevu verilmesine rağmen size verilmediği için endişelendiğinizi, herşey OK mi yapmanız gereken extra birşey olup olmadığını öğrenmek istediğinizi falan sorabilirsiniz. ya da eşiniz NVC ye telefonla ulaşıp aynı içerikte konuşmayı yapabilir bence. Bazen bazı case lerin böyle atlanabildiğini ancak aranınca fark edildiğini okudum bir yerlerde.


  • @hulyaek hanım ı864 formunuda mülakata götürmemiz gerekiyor mu


  • Arkadaşlar bizim randevu tarihi 25 ekim. 2017 yılında başvurmuştuk. Ve bu süreçte Almanya’ya taşındık. Adresimiz değişti eşim pandemi de işten ayrıldı ve çocuğumuz oldu. Gönderdiğimiz evraklarda sürecin uzamasından dolayı güncel değil. Bu durumda nasıl yol izlemeyiz hangi evrakları götürmeliyiz. Çocuklar ve eşimin çalışmıyor olması büyük sıkıntı olur mu acaba ? Bir kızımızı zaten eklemiştik süreç o yüzden de uzamıştı. İkinci kızımız henüz 1.5 aylık


  • bizim de başvuru sürecinden sonra bir bebeğimiz oldu, amerikada doğdu zaten vatandaş. onu bu sürece işletmemize ayrıca gerek var mıdır, randevuda ayrıca beyan etmeye çünkü nüfus kayıt örneği aldığımızda artık bir çocuk kaydı da olacak orada. @crazycells sizin bir yorumunuz olur mu?


  • @horoz CEAC de yüklü olduğu için konsolosun direkt uaşım hakkı olacak bu formları, ama bence her durumda sistemde yüklü olan her bir evragın da bir kopyasının yanımızda bulunmasında fayda var. Riske atmayın hiçbir şeyi ki gereksiz uzamasın bitsin artık derim ben


  • Avukatim asagidaki belgeleri yanimda goturmemin yararli oldugunu soylemisti. Acikcasi randevuya gidenlerin bir cogundan asagidakilerin bazilari hic istenmiyor bile.. Ama yine de hazirlikli olmakta fayda var.

    What to bring to your immigrant visa interview?

    o A copy of your NVC interview letter.

    o A copy of your Immigrant Visa Appointment Instructions.

    o Receipt from your registration for a passport pickup location submitted online.

    o Confirmation page from the Form DS-260 Application for an Immigrant Visa you submitted online.

    o Unexpired passport valid for six (6) months beyond your intended date of entry to the United States and a photocopy of the biographic page.

    o Your original birth certificate and a photocopy. If your birth certificate was issued in another country and in a foreign language, you must also submit an English translation.

    o Original or certified copies of birth certificates for all children of the principal applicant (even if he or she is not accompanying)

    o Petitioner’s Form I-864 Affidavit of Support, along with a photocopy of either (a) the sponsor’s most recent IRS transcript or (b) the sponsor’s most recent U.S. federal income tax return and relevant W-2s. (Please include updated paystubs, and updated Employment Verification Letter).

    o Proof of your U.S. petitioner’s status and domicile in the United States (photocopy of a U.S. passport, naturalization certificate, or lawful permanent resident card).

    Proof of domicile:
    Records of paying U.S. state or local taxes
    Having property in the United States
    Maintaining bank or investment accounts in the United States
    Having a permanent mailing address in the United States

    o A marriage certificate issued by the Registrar General’s Department and a photocopy. Take original and one copy.

    o Most recent Police Certificate (Turkey) confirming no criminal record. Take original and one copy, you must also submit an English translation.

    o Evidence you wish to submit as proof of your relationship with your Petitioner (such as photographs, letters, electronic correspondence, money transfers, etc.). Find attached the information we submitted to the I-130 petition, but please update the documentation. For example, if you have done recent trips together, please submit confirmation of boarding passes, updated photographs, etc.

    o Two (2) color passport-size photographs of each person applying for a visa (5 cm x 5 cm or 2 inch x 2 inch). Please review our online photo requirements.

    o Medical examination results in a sealed envelope from an approved physician.


  • Merhaba ilk önce vize randevusu gelen arkadaşları tebrik ediyorum ve bekleyenlerede biran önce randevu tarihlerinin gelmesini arzu ederim. Forumda Tbilisi Gürcistan konsolosluğundan vize randevusu alan ve ya bekleyen Azerbaycandan arkadaşlar varmı?


  • Bu arada randevu verilenlere bol sanslar. Digerlerine en kisa zamanda randevu verilir insallah


  • Arkadaşlar ekim ayı mülakatları için konsolosluk tan randevu alabilen varmı? Acaba ben denediğimde hazır değil diyor ceac den kontrol edince dosyanız Ankara konsolosluğa gönderilmiştir yazısı çıkıyor


  • @horoz Eli kulağında bir ay icinde tahmini mulakat tarihi alirsaniz. Bende bir gerizekalilik yapip İspanya'ya gittim. O yüzden mülakata katılamadım. Yeni randevu talebinde bulundum. Guya bes is gunu içerisinde yeni tarih verilecek dendi.


  • @horoz bizde de aynı durum söz konusu henüz sisteme işlenmemiş sanırım randevular register edemiyoruz


  • Merhaba, konsolosluğa mail atacağım. İngilizce ya da Türkçe olması fark eder mi?


  • @Doncarleone mülakat tarihi geldi ama konsolosluk tan randevu alamıyoruz


  • @horoz açıldı, kaydınızı yapabilirsiniz artık


  • @Esra-Esra konsolosluktan bir dönüş olmaz, olsa da konu bizlik değil NVC ile görüşmeniz lazım derler. şurdan inquiry oluşturmanız lazım ingilizce

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html


  • @hulyaek aa bu sayfayı biliyorum. Tamamdır teşekkür ediyorum. Beklemeli miyim biraz daha diye de düşünmüyor değilim. Ama beni atlamaları bi miktar üzdü :(


  • @Esra-Esra :) üzülmeyin olsun da 1 ay geç olsun. ama gerçekten atlanmışsa o 1 ay da uzayabilir. bence hemen yazın, zaten inquiry lere de cevap vermeleri uzun sürüyor. belki ona cevap gelene kadar randevunuz gelmiş olur ama olsun.


Benzer Başlıklar

  • Green card onay numara hatası

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    ozcancavusO
    @Ekto-Oktan gözünüz aydın hocam, gerçekten çok sevindim. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir zaten hayırlı olsun darısı başımıza
  • 15 Oy
    4k İleti
    498k Bakış
    S
    Merhaba, Arkadasim Dv Lottery talihlisi ve siralamasi 19 binde. Amerika’da ikamet ediyor. Avukatla beraber bu islemi yurutuyormus. Su anki guncel asamasinda parmak izini verdi ve mulakat tarihi icin bekliyor. i-485 status of adjustmant icin parmak izini vermis, Sistem su anda ‘fingerprint was taken’ da. Merak ettigimiz sorulardan birisi su anda Amerika’da yasayipta Dv Lottery’den Green Card kazanmis olan guncel birisi var mi varsa hangi asamada ve sirasi gelen varsa eger mulakatina katilip onay alan birisi var mi? Hic tanidigi birisi yok bu durumu yasayan burada o yuzden eger dv lottery kazanip ta bu yil onay alan birisi varsa bizi bilgilendirebilir mi? Yorumlariniz ve yonlendirmeleriniz icin tesekkur ederiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum