Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tolga-Yıldırım gozunuz aydin, simdiden tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eminn tebrikler, hayirli olsun.

  • Yasaklı

    @Tolga-Yıldırım Hayırlı olsun, tebrik ederim ve yeni hayatınızda başarılar diliyorum. 🤝


  • @crazycells sağolun, teşekkür ederim.

  • Yasaklı

    @eminn Tebrik ederim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Orhan-Cabarov sağolun, teşekkür ederim.


  • Sn.@Orhan-Cabarov Bu sabah erken kalktım.İlk bugün mülakata gireceğiniz aklıma geldi.Size mülakatta iyi şanslar dilerim. İnşallah güzel haberlerinizi buradan okuruz.Başarılar..


  • Merhabalar
    DV21 talihlisi olduğumu öğrendiğim andan vizemin basıldığı güne kadar olan 460 günde yaşadıklarımı aktarmak istiyorum. 2 defa konsolosluk değişimi ve AP süreci içerir.
    Kendim için 9 eşim içinde 5 yıldır başvurduktan sonra ilk defa 199xx sıra numarası ile eşim DV2021 kazandı. Bu esnada ben Katarda eşim ise Türkiye'de yaşıyordu ve ilk seçtiğimiz konsolosluk Ankaraydı. İlk heyecanı attıktan sonra ertesi gün DS-260ları doldurdum. Doldururken mühürde vurdurmadığım 3 yıl önceki iran seyahatimi yazmamıştım ama arkadaşların da tavsiyesiyle ertesi gün formu tekrar açtırarak iranı da seyahat ettiğim ülkeler arasına ekledim. Daha sonra farklı zamanlarda 6-7 defa daha form açtırmak zorunda kaldım hem adres değişikliği hem de bazı aile bilgilerinin yanlış olmasından dolayı. İlk formu açtırdıktan hemen sonra evrak talebi geldi, bende hemen bütün evrakları hazırlayarak gönderdim ve yalnızca 2 hafta içinde 19bin case numarası ile onaylı hale gelerek case numaramın güncel olmasını beklemeye başladım. Ocak ayında hala DV mülakatları başlamayınca Jacob v Biden davasına katıldım. Mart-Nisan aylarında Katar konsolosluğunun mülakat vermeye başlamasıyla ve Ankara'nın hala kapalı olması nedeniyle case numaram cut-off olmadan birkaç gün önce KCC vasıtasıyla dosyamı Katar'a taşıdım. Bu taşıma esnasında tekrar ds260 açtırıp adres güncellemek, evrak talebi almak ve türkçe gönderdiğim evrakların ilgilizce çevirilerini gönderip tekrar evrak onayı almak durumunda kaldım. Fakat ne yaptım ne ettiysem mülakat tarihi alamadım, Katar sadece AS ve AF dosyalara mülakat veriyordu. Bu esnada Ankara Temmuz ayına 18 case planladı, ardından 30 Haziran gibi bu sefer Ağustos ayına 200den fazla case planlayınca ben yine ertesi gün herkese mesaj attım, KCC Ankara ve Katar'a. Ankara'ya dosyamı Katar'dan taşımaları talebiyle bir mesaj göndermiştim. Yalnızca onlar geri dönüş yaparak iki gün içinde biz kcc den dosyanızı isteyeceğiz diye cevap döndüler ve 9 Temmuz tarihinde bana mülakat planladılar, mülakat tarihi 6 Ağustos idi. Mülakata yine bütün evraklar tam olarak gittik, Asyalı bayan ile 3. gişede mülakata başladık, parmak izlerimizi aldıktan sonra sağ ellerimizi kaldırarak yemin ettirdi, çok sıcak bir muhabbet geçti, nereye gideceğimizi sordu, kart gelecek arkadaşımız Denver'da oturduğu için önce oraya gideceğimizi söyledik, bende oradanım çok güzeldir dedi. İkimize de ilk evliliğimiz olduğunu, tek ve ilk çocuğumuz olduğunu teyit etti. Turist vizelerimizi sordu sadece oğlumuzun olmadığını söyledik. Daha sonra ben ufaklığı tuvalete götürdüm eşimle 2-3dk kalmış fakat hiç konuşmamış, hep bilgisayara yazılar yazmış, biz konuşurkende 10 saniye konuştuk 30 saniye yazdı ortalama. Daha sonra geldiğimde biraz daha bekletip eşime ve oğlumuza issued olduğunu söyleyerek pasaportlar 5 günde gelecek dedi. Bana ise pasaportumu ve beyaz sadece AP işaretli kağıdı uzatarak idari işleme kaldığımı nazik bir şekilde anlattı, cümlesini bitemeden zaman kısıtının farkında olduklarını ve hızlandırmak için talepte bulunacaklarını söyledi. Eksik bir belge evrak bilgi vb varmı diye sordum hayır yalnızca süreç böyle ilerleyecek bizden email bekleyin dedi ve bizde ayrıldık.
    Ertesi iş günü olan 9 ağustos pazartesi DS5535 formu geldi, son 15 yılın işyeri, adres ve seyahat detayları isteniyordu. Adres ve işyeri ds260 ile aynıydı fakat işyeri bilgisinde farklı olarak iş tanımı istenmişti bu yüzden adresi yazmadım ama işyerini detaylıca tekrar yazdım. Ve tabi son 15 yılın seyahat bilgisini de tüm detaylarıyla, havayolu çalışanı olduğumu belirtecek, ücretsiz indirimli biletlerle seyahat ettiğimi anlatacak şekilde detaylıca yazdım ve toplamda 41 seyahat belirttim. Bunlardan biri de şüphelendiğim 2 günlük İran seyahatim idi ve bunu da aynı şekilde turistik amaçlı olduğunu belirttim. Daha sonra beklemeye başladım, benden 19 ağustosta tekrar ds5535 doldurmamı istediler ve başlık olarak 2nd reminder yazmışlardı, hemen daha önce istendiğini ve gönderdiğimi açıkladım ardından hata ile gönderildiğini söylediler (inandırıcı gelmedi, benden sonra kalanlar 1 hafta gibi sürede çıktı ve benim vizemde clearance date de bu emailden 1 hafta sonrasına denk geliyor, bence 19 ağustosta başlattılar sürecimi). Bir süre daha beklemenin ardından 1 eylül'de ap sürecimin tamamlandığını belirten emaili aldım. 31 ağustos katardaki işimde son günümdü ve ayrılış işlemleri için 6 eylüle kadar kalmak durumundaydım. Pasaportu 6 eylülde gönderdim, 14 eylülde issued oldum 15 eylülde pasaportumu teslim aldım ve 17sinde abd ye giriş yaptık.
    Her isteyene nasip olmasını dilerim.
    Bilgisini paylaşan yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.


  • @serdaragorn cok heyecanli..film seriti gibi gecti gozumden..yolunuz acik olsun. Tebrikler.

  • Yasaklı

    @AYSY33 Çok teşekkür ederim 🙏

  • Yasaklı

    @serdaragorn Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tolga-Yıldırım tebrik ederim, hayırlı olsun.
    bundan sonraki hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eminn vizeniz hayırlı olsun, gözleriniz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serdaragorn abi uzun ve zorlu bir yolculuktu senin için, yani gerçek anlamda yolcuktu 🙂
    DV2021'de dosyası bu kadar "seferi" olan başka kimse hatırlamıyorum, seninki başlı başına bir başarı hikayesi. ap durumunu hiç söylemiyorum bile..

    abd'deki hayatında ailenle birlikte mutluluk, başarı ve sağlık diliyorum abi.
    çok hakettin, çok uğraştın. yolun da bahtın da açık olsun..


  • @Tolga-Yıldırım Hocam sağlık raporunu da alıp kazasız belasız süreci tamamlamanız dileğiyle...


  • @eminn Geçmiş olsun, bundan sonraki hayatınız gönlünüzce olsun...


  • @serdaragorn Hocam maşaallah sabrınızın ve azminizin bize de örnek olmasını umuyorum. Amerika'daki hayatınızda her şey gönlünüzce olsun. Tebrikler...

  • Yasaklı

    Vizem onaylandı arkadaşlar. Başta @crazycells @gucarslan @Muhtaradana ve diğerlerine çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde aldım.

    Detaylı eve gidince yazacağım ama çok rahat aldım. Soru da az sordular. 2 dakika sürdü.

    Edit: Akşam 15:49 da Eksik evrak maili geldi. E-devlet'ten barkod'lu lise diploması istediler. Ben de akşam mail ile gönderdim. inşallah hafta içi vizeyi basarlar.


  • Merhaba arkadaşlar vizem onaylandı, öncelikle @gucarslan ,@muhtaradana ve değerli gurup yöneticirine,mertçe bilgilerini paylaşan gurup üyelerine desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekür ederim.
    Sağlık muayenesi ve mülakat deneyiyim şöyledir.
    Sağlık Muayenesi
    Mulakat tarini belirten emaili aldıktan sonra hemen Doha Kliniki arayıp randevu aldım.
    2 fotograf, Katar otorum kimliği,pasaport,randevu mail çıktısı ve ds 260 onay sayfasımı verdikten sonra
    Tansiyon ,boy ve kilo ölçümü alındı.
    Kan ve idrar tahlilleri yapıldıktan sonra göğüs filmleri çekildi.
    Doktor ile sorlu cevapli konuşma:
    Daha önce ameliyat oldunuz mu? Kullandığınız bir ilaç var mı? Sigara içiyor musunuz?
    Sonrasında 3 aşı yapıldı
    500 Dolar kadar ödeme yaptım ve bir hafta sonra sonuçları aldım.
    Konsolosluk görüşmesi
    Mülakat tarihi 07.08.2021
    İstedikleri belgeler:
    Ilk bana verilen numara yandıktan sonra memur hanıma asagıdaki belgeleri sırasıyla verdim
    Pasaport,Katar oturum kimliği,iki adet fotograf,Lise diploması(Türkiye),Lisans ve Yüksek lisans diplomaları (Yurtdışı)adli sicil kayıtları,banka hesap dökümü belgelerini verdim
    İkinci kez numaram yandıgında Parmak izi alınıp 330 dolar ödeme yaptım ve bana SUPPLEMENTAL QUESTIONS FOR VISA APPLICANTS formunu doldurmamı istediler.Bu forumda özetle gittiğiniz ülkeler, kaldığınız adresler ,kullandığınız telefon ve sosyal medya hesaplarınız ve aile üyelerinin doğum tarihleri var.
    Şimdi başladım kardeşlerimin doğum tarihlerini yazmaya fakat 7 kardeş olduğumuz için doğum tarihlerini tam hatırlayamadım. Bende oradaki memur hanıma biz yedi kardeşiz ve gerçekten doğum günlerini bilmiyorum dedim.Forma da dont remember yazdım 😊. Kadın baya güldükten sonra tamam tamam sen hatırladıklarını yaz dedi ve formu teslim ettim.
    üçüncü kez numaram yandığında mükat başladı.
    Memur hanım: Merhaba,Nasılsınız?
    Ben: merhaba iyiyim siz nasılsınız
    Memur hanım : sol elinizin parmaklarını parmak okutucudan okutun ve sağ elimi yemin etmem için kaldırmamı istedi.Bu işlemden sonra sorulan sorular aşağıdaki gibidir.
    Soru 1 : Kaç yıldır Katarda yaşıyorsunuz
    Cevap :4 yıldır
    Soru:2 Ne iş yapıyorsunuz ve nerde çalışıyorsunuz
    Cevap: Mimarım ve çalıştığım firmayı söyledim
    Soru 3: bu fotografı ne zaman cektirdiniz (verdiğim vesikalıt fotoğraf)
    Cevap: bu ay çektirdim
    Soru 4:Liseyi Türkiyede ve lisans ve yükseklisansı yurt dışında mı tamamladınız
    Cevap : Evet
    Tamam şimdi oturun biz sizi çağıracağız
    15 dakika sonra tekrar cagirdi. orjinal diplomalarinizi veriyorum. sizi administration processe aliyoruz.buyrun bu pasaportunuzu verceginiz adres ve buda talimat kagidi (221 g). bir hafta icerisinde sizi ariyacagiz ve pasaportunuzu bu adrese vermenizi isteyecegiz. Bende teşekür edip ayrıldım.
    19.08.2021
    Tarihinde pasaportumu istediler ve 3 iş günü sonrasında kapalı bir dosya pasaportumu vize basılmış sekilde görderdiler.

    Sürecim bu şekilde ilerledi umarım bütün arkadaşlar sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov gözünüz aydın 🙂
    emin onu bu vize, hem sizi hem de bütün YeşilKartForum ahalisini rahatlattı.. yolunuz açık olsun inşallah.

    deneyiminizi merakla bekliyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum