Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Blunk pasaport resmi biometrik resim olduğu için olmaz ancak fotoğrafçıdan ilk makinadan çekilmiş hali yani ham biometrik resim ayarları yapılmamış halini mail istersen o zaman 10 - 20 saniye de programla oluyor.


  • @cy86 olsun sen yine de 3-5 gün diye insanların üyeliğini küçümseme sonuçta bize de forum açılırken üye olur musunuz diye davetiye gelmedi, parayla satın alınamayacak bilgi ve destek var burada farkındayız


  • @ayvalik10
    Geçen sene yapmıış olduğum başvuru fotoğrafını bu senede verdiğiniz o 3 programdan kontrol ettiğimde,fotoğrafcıdan aldığım resim uygun görüldü.

    hepsi yeşil tik işaretli görülüyordu.


    "Yürü be koçum başardın" Fotoğrafın kontrolleri geçti yazıyordu.


    da ise aşağıdaki resimdeki görüntü oluştu.Ayar çercevesi daha da büyütülmüyor .

    Saç üstüne yeşil band çıkmıyor.Bu sorun yaratırmı?


    Görüşünüzü alabilirmiyim.

  • ⭐⭐

    günaydın başvurulara az kaldı

  • ⭐⭐⭐

    @kartalveat, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Saç üstüne yeşil band çıkmıyor.Bu sorun yaratırmı?
    Görüşünüzü alabilirmiyim.

    Gayet uygun görünüyor.
    Kafa fotoğraf çerçevesine göre çok küçük ya da çok büyük kalmadığı sürece sorun yoktur. Geri kalan gereksinimleri (dimension, depth, resolution vs) tool zaten kendisi istenilen değerlere getiriyor.
    74d0eac0-91ac-48b6-8ffd-78c8dfd62919-image.png

    Fotoğrafı kendisi hazırlayanların dikat etmesi gereken en önemli 2 nokta:

    1- Kafanın boyutu
    2- Yüzde ve arka planda gölge, karanlık olmaması

    Fotoğrafların nasıl olması ya da olmaması gerektiği ile ilgili fikir sahibi olmak için aşağıdaki linkteki örnek fotolar kontrol edilebilir:


  • Umarım doğru başlık altına yazıyorumdur. DV 2023'e başvurucam, vatana millete hayırlı olsun. Halihazırdaki pasaportumun süresi 2022 Aralık'ta dolacak. İş sebebi ile de bu çekiliş için uzatamadım, yoksa 10 yıllık alır geçerdim. sorum şu, Eylül 2021'deki DV lottery ilk başvurusunu bu pasaport ile yapacağım. Önümde 2 seçenek var:

    1. 2022 Mayıs'ta çekiliş sonuçları açıklanmadan yeni bir pasaport alabilirim. Çekilişi kazanmam halinde süreci yeni pasaport ile devam edebilirim. Buna çok sıcak bakmıyorum zira ilk başvuru ve sonrasında kazanmam halinde devam edecek süreçte farklı pasaportlar olacak. Bunun için sanırım yazışmalar yapılıyormuş, "neden farklı pasaport vs vs", burada bir gecikme yaşamak istemiyorum.

    2. 2022 Aralık ayında pasaport süresi biteceği için, çekilişi kazandıktan sonraki süreci de bu pasaportla yapar, buradaki konsolosluk randevusu öncesi yeni pasaport alırım. Ya da şöyle söyleyeyim, Kentucy ile yapılan tüm yazışmalar, evrak gönderimini, konsolosluk vize tarihi belirlenen son sürece kadar eski pasaportla yapar, konsolosluğa eski ve yeni pasaport ile giderim.

    Hangi seçenek daha doğru geliyor. Aslında çekilişi kazanmam halindeki süreci yeni pasaport ile yapmak ve bu arada gerekn yazışmaları halletmek daha kesin ama gecikme yaşamaktan korkuyorum.

    Bu konuda gerçekten bilgi sahibi olanların fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.


  • Forumun eski üyesiyim, daha önce sorulmuş ve cevaplanmış soruların tekrar tekrar sorulmasının ne kadar can sıkıcı olduğunun farkındayım ancak bir şey sormam gerekiyor. Benim pasaportum 2023 yılında geçerliliğini yitirecek şu anda başvurabiliyorum bu pasaport ile ancak eğer kart çıkarsa işlemler sırasında süresi sanırım bitecek süresi. Bu durumda çıktıktan sonra pasaportu değiştirirsem numara farklı olacak başvurduğum pasaporttan. Bir problem yaşanıyor mu bu durumda yoksa şimdiden yenileyeyim mi pasaportu biraz geç kalmış gibi gözüksem de yoğunluktan dolayı.


  • @this-time89 bende de durum aynı sanırım gelecek sene ekim de pasaportumun süresi doluyor benzer bir soru sorduğumda başvuru sırasında aktif pasaportunuz olması yeterli diye bir cevap almıştım


  • @smartcells çok teşekkür ederim yanıtınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @this-time89 senin pasaport ekim - kasım arasında ki başvurular zamanında aktif olduğu için sorun olmaz. Sadece mayıs ayında çıkarsa ds 260 önceden uzun süreli yeni çıkartırsın sonra amerika da tekrar pasaport çıkartmak için uğraşmazsın. 2023 yılında bitecek kadar ki tarihi de zaten yeni pasaporta dahil ediyorlar.


  • @ayvalik10 Pasaport konusunda bilgili değilim yani farklı bir pasaport numarası verilmiyor yenilendiği zaman pasaport. Eski numara ile aynı olduğu için de problem olmuyor. Yeni numara veriyorlarsa bile problem olmuyor sizin yazdığınızdan anladığım kadarıyla. Çünkü sahte numara ile mi başvurdunuz gibi bir tepkiden korkuyorum.


  • @sobrero çerçeveletip duvara asılması gereken bir metin olmuş.. ellerinize sağlık..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @this-time89 dediğinle haklısın ancak eski pasaport ile başvuru yaptın. Daha sonra DS260 yeni pasaport başvuru yaptın mı. Fakat ne diyoruz güven üzerine amerika işlemler yapar. Sen de mülakata giderken 2 PASAPORT birlikte gidiyorsun ki dediğin gibi sahte numara olmadığını ispat ediyorsun. Yani hem eski hem de yeni pasaport yanında oluyor ki onlar da eski pasaport geri veriyorlar yeni pasaportu da vize için senden alıyorlar.


  • @ayvalik10 Daha önce hiç ikinci kez pasaporta başvurmadım hayatımda, yeni pasaporta başvururken eski defteri bizden almıyorlar mı? Eskisi bizde kalıyorsa dediğiniz gibi ikisi birlikte götürülür bu durumda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @this-time89 eskisi zımbalanıyor.


  • @ayvalik10 Anladım zımbalayıp bize geri veriyorlar. Teşekkürler.


  • 2 ay önce tanıdıgım bir abi bu yurtdışına gitme olaylarını konuşuyordum dün çalıştıgı iş yerine gittim yoktu kendisi. sordum nerde diye adam agustos ayında evlililk yoluyla isviçreye gitmiş. hellal olsun vallah

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onuru insanlar ne düşüneceklerini, ne plan yapacaklarını, buraya ne yazacaklarını kimseye danışacak değiller. eleştirirken, yorumlarken, cevap verirken, gitmeyi hayalettiğiniz Amerikanın, kişisel özgürlük kurallarını önce kendi içinizde işletmeye başlasanız iyi olur. Amerikan toprakları ve kuralları bu forumda başlıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @denizci10 nirdasın sen abi ya 😃 @ibrahimasar abimde gözükmüyor forumda

    denizci seferde heralde. ben buradayım. yaz bitti. daha sık gelirim buralara.


  • beyler merhaba tam olarak başvuru tarihleri ne zaman


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum