Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐

    @darkside KCC garip bir kurum. Yani yaptıkları bu uygulamanın sıkıntıları bas göstermeye başlar 1-2 ay içerisinde. Bunu hızlıca toparlayabilirler belki ama bu uygulamaya aynen boyle de devam ederlerse de şaşırmamak lazım. KCC gerçekten ilginc :)

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres Sanirim su anda Mayıs ayı içerisinde DS260’i doldurmuş kişilerden evrak talep ediyorlar. Yakında sizden de ederler bu yüzden.

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres Evrak talep etmeleri aslinda büyük bir mesele değil. Bir anda herkesten de evrak talep edebilirler. Kritik ve önemli olan talep ettikleri evraklara onay vermeleri. Bunu da henuz cok sayıda ve bültene uygun yaptıklarını göremedik maalesef.


  • @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Bana da evrak talebi dün geldi. DS-260 formumun açılmasını bekliyorum. Birkaç güncelleme yapıp göndereceğim. Bütün talihliler için bu süreç pürüzsüz geçer umarım.

    hayırlı olsun :thumbs_up:


  • Bu konuda çok da bir umudum yok ne yazıkki ama size ( @crazycells ) yine de danışmak istiyorum 😞. Eşim Fas uyruklu ve asıl talihlidir. Sonradan Türkiye vatandaşlığını kazandı. (Green kart başvurusundan önce de Türk vatandaşlığı vardı.) Şu anda, FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: "Turkey" yaziyor. Bu durum direk red sebebidir diye biliyorum. Benim doğum yerim Türkiye, bu durumu değiştirir mı, hiç şansımız var mı? "Chargeability" i belirleyen 3 unsurdan birisi de eşin doğduğu ülke. Eşimin doğum yeri olan kendi ülkesinden(Fas) başvuru yapmaya hakkı varken, yine de benim doğduğum ülkeden(Türkiye) başvurmaya izni var mı, Türkiye için belki bir istisna vardır, bizim bilmediğimiz belki bir detay vardır 🙏. Konuyla ilgili tavsiyelerinizi rica ediyorum. Bu arada bu bilinçli yapılan bir şey değildi yani eşimin iki başvurusu yok (hem Fastan hem Türkiyeden şeklinde) ikimiz de çok üzülüyoruz ama olmuş bir kere. Ben başvurmadım eşimin başvurusundan da haberim yoktu. Her şeyi detaylı yazmaya çalışıyorum belki bir ayrıntı işimize yarar ümidiyle. Şimdiden teşekkürler 🙏.


  • açık öğretimde okuyan birisi work and travelden yararlanabilir mi ?


  • Bu ileti silindi!

  • herkese gunaydin, ekim icin gorusme dagitacaklarini bultende belirttiklerine gore ve bazilarimizdan evraklari istediklerine gore, ne kadar daha gorusme vermelerini beklememiz gerekli? Gorusme programi olusturmalari normal sartlarda bugunlerde mi olmali

  • ⭐⭐⭐

    @sezcek Her şeyin normal olduğu süreçte, DV2022’lerin ilk mülakatlarının agustos sonu dağıtılmış olması lazımdı. Bu yüzden DV2022 icin ilk 1-2 ay sürüncemede geçebilir.


  • @Sono tesekkur ederim artık anormal şartlarda olduğumuzu kabulleniyoruz o zaman :)


  • @Serhat-Okcu lütfen sorularınızı uygun başlıklarda sorup cevap bekleyin.
    şuan DV süreci ile alakalı başlıklardasınız.


  • Herkese merhaba. Değişik bir sorum olacak. 2022 için Ekim bülteni örneğin geçenlerde 2300 gibi bir rakam olarak açıklanmıştı. Kasım ayı da sanırım 5000 küsür olarak açıklandı. Ancak mülakat henüz kimseye verilmedi. Örneğin 2022'liler için mülakatlar Kasım ayında başlar ise mülakatı alanlar 1-2300 olanlardan başlayacak değil mi? Kasım ayı geldiği için 2300-5000 arasına öncelik verilmeyecek. Böyle böyle 2022 Eylül'e kadar hep mülakat tarihi başladığından itibaren küçükten büyüğe doğru devam edecek. Yani cut-off numara sadece bir sınır çizgi, mülakat olacağı/kaçırdığı/sırasını kaybetti anlamlarına gelmiyor. Cevap verirseniz aydınlanmış olacağım. Son sorum ise 2021 ekibinden gördüğüm karışık mülakat durumu. Örneğin numarası 7000 olan mülakata girememiş, 9000 olan girmiş. Bu tür durumlar görüyorum. Bu neden oluyor acaba?


  • @sfklkn34 elbette sıra numarasına göre ilerler ama burada önemli olan bu aralıktaki insanların evrak onaylarının olup olmadığı.

    bir dosyanın mülakat almasının tek şartı evrak onayının olmasıdır.
    eğer 1-2300 arası evrak onaylı olanlar biterse elbette 2300-5200 arasına geçerler.

    DV2021'de de bu karışık durumun sebebi tamamen evrak onayı olmasıdır.


  • @kenan
    @gucarslan özür dileyerek, sanırım verdiğiniz link beyefendinin sorusunu tam yanıtlamıyor. Bizim de benzer bir durumumuz mevcut. Kasım ayı gb tahmini olarak bizim görüşmeler yapılacak bizim de kasım başlarında bir bebeğimiz olacak. Buradaki soru cevapları incelediğimde kasım başında doğum olması halinde dosyayı açtırıp ds260 ı günceller isek dosyanın güncel halinin Ankara’ya ulaşması 45 gün civarı deniliyor. Bu da bizim için sürecin sekteye uğraması demek. Şöyle bir ihtimal düşünüyoruz; bizim doğum sonrasına gelir ise görüşme arada 15- 20 gün gb bir fark ile bebeğin pasaport unu çıkartıp görüşmeye giderek Ankara üzerinden işlemleri sürdürmek istiyoruz. Tabi ne kadar mümkün olur bunu da yaşayınca öğreneceğiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik burada iki durum var.
    mülakat öncesi durum ve mülakat sonrası durum.

    mülakat öncesi durumda bebeğiniz olursa pasaportunu direkt mülakata götürüp orada vizesini bastırtabilirsiniz. bunun için KCC'ye DS260 formunuzu açtırmanıza gerek yok. zaten dosyanız mülakata hazır olduğunda KCC dosyanızı açmaz, o süreçte form açma yetkisi konsolsolukta olacağından bir mail atmanıza bakar bu form güncelleme durumu. daha iki hafta önce bu şekilde bir arkadaşımız yeni doğan bebeği için aldı vizesini. (45 gün durumunu kim söyledi bilmiyorum ama inanılmaz yanlış bir hurafe olmuş)

    mülakat sonrası doğan bebeğiniz içinse verdiğim linkteki durum geçerli.


  • @ayla-can selam , dönemlerimiz farklı olabilir ama ben evrak talebi almamıştım,


  • @ayla-can bu arada sizin mesajınıza yanıt gibi yazıyorum ama aslında genel katkı anlamında , evet onlar prosedürlere sıkı sıkıya bağlılar, hiç gönder hallederiz abi demiyorlar ama kişinin kendi işini takip etmesi de şart. Eşimin SSN ini daha yeni alabildik oysaki DS 260 da talep etmiştik, ilk girişimizde kızım için ofise gidip ek sorgulama/talep beyanı yaptık, acil ihtiyacı vardı, eşim içinse nasılsa basvurumuz var gelir diyerek ek başvuru yapmadık araya bir pandemi girdi almamız gecikti...


  • @arkben sürecinizin nasıl ilerlediğini bilmiyorum açıkçası biraz bahsederseniz belki yorumlayabilirim. Hiç evrak talebi gelmeden kendiniz yolladınız sonra onay geldi sonra mülakat mı verildi? Ya da hiç bir şey yollamadan doğrudan mülâkat maili mı geldi? Yoksa evrak talebi geldi ama onay gelmeden mı mülâkat geldi?

    Ben sadece 2020 ve 2021 dönemine bakarak yorum yaptım. 2019da zaten pandemi de yoktu ayrıca evrak isteme olayı da yoktu sanırım o sene geldi daha sonra.


  • @ayla-can süreç KCC evrak istemesi dışında normalde nasıl gidiyorsa öyle gitti
    sadece KCC evrak istemesi aşamasını by pass yaptık
    o dönem Can arkadaşımız vardı numaralarımız çok yakındı. Numaramız current oldu olacak , evrak talebi geldi gelecek bekleyip dururken ,O evraklarını istenmeden göndermiş, onay almıştı, forumda da paylaşarak bizleri teşvik etmişti...sonrasında onay ve mülakat tarihi gelmişti... Herkese süreçlerinde muvaffakiyetler dilerim


  • @arkben o zaman @gucarslan dediği gibi bu sene de aynısı olabilir zaten bizden de gönderen arkadaşlarımız var ekimde böyle bir şey görürsek geri kalan herkes de böyle yapar o zaman.

    İyi dilekleriniz için teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum