[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@micro-nesia, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese iyi akşamlar. Kafama takılan bir soru var bilen varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim. Asıl talihli eşim. Şu anda yüksek lisans devam ediyor tez aşamasında. Okul bilgilerini girerken yüksek lisansı da belirmiştim mezuniyet tarihini günümüz tarihi olarak belirtmiştim. Sorum şu eşim olur da tezi yetiştirmezse mezun olamayacak formda da mezun görünüyor. Böyle olunca yalan beyan vermiş olmuyor muyuz? Yüksek lisans bitmezse bir problem olur mu acaba. Şimdiden teşekkürler.
Benim de çok benzer bir sorunum var. 2022 Green Card başvurusunda yüksek lisans öğrencisi olarak belirttim eğitim durumumu ancak, şuanda DS260 formu sadece mezun olarak işaretlememe izin veriyor. Mevcut durumumu 'öğrenci' olarak işaretleyemiyorum. Dolayısıyla mülakat tarihinde halen mezun olamadıysam ve DS260a şimdi mezun olarak bilgi girersem nasıl olacak ? Ne cevap vereceğim ? Olumsuz bir durum söz konusu olur mu ? Nasıl doldurmam gerekiyor şuanda DS260 formunu ?
diploma kismina "none" olarak yazarsaniz mezun oldugunuzu soylemis olmuyorlar.
-
@Mevlut-Yilmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@İsmail-Karakaya, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@mehmet48 onceki senelerde gosterilen maddi birikimlerle alakali is teklifi ya da sponsor bul seklinde istekler vardi. 2020 yili gosterilen maddi birikim listesi var forumda. Dilerseniz goz atabilirsiniz. Esiyle birlikte 9500+16000 gosteren kisiden de is teklifi/sponsor bulmasi istenmis mesela. Bu tamamen ordaki konusmadaki inandırıcılık durumuyla alakalıdır diye düşünüyorum.
Simdi benim kafam karisti. Bankada gosterilmesi gereken $15K rakamini artirsak artisi olurmu? Yoksa baska ne yapilabilir? Employement offer i nerden bulucazki daha kartimiz yok ssn miz yok..
Her surpriZe acik olmak mi lazimTum mal varliginizi gosterip gerisini konsolosa birakmalisiniz.
-
@ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells cevap için çok teşekkürler. Peki bu şekilde mi belirtilmeli yoksa bölüm be derece yazılıp formu yazdığımız tarihi mezun olarak göstermek mi daha sağlıklı?
mezun degilseniz mezun oldugunuzu yazmaniza gerek yok, diplomaniz olmadan diploma aldiginizi belirtmeyin.
-
@FUAT-ARI Forumdaki konuyu geçmiş dogru okuyarak ya da aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz Sheets’e belli araliklarla inceleyerek evrak talebi, onay ve mulakat tarihlerini takip edebilirsiniz:
-
Merhaba,
Ben ds260 formunu gönderdikten sonra yaşımdan dolayı askerlikle ilgili uyarı geldi. Amerika'ya gidince doldurmamız gereken bir form vardı. Bununla alakalı detaylı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Teşekkürler. -
@civilengineer lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın..
o form için bir işlem yapmanıza gerek yok şuan, formunuzu submit edin yeterli.
-
@civilengineer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Ben ds260 formunu gönderdikten sonra yaşımdan dolayı askerlikle ilgili uyarı geldi. Amerika'ya gidince doldurmamız gereken bir form vardı. Bununla alakalı detaylı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Teşekkürler.Ayrıca bu konuyu okuyun ve ABD'ye giriş yaptıktan sonra yapılacak işler kısmına not alın. Çünkü bu vatandaşlık başvurusunda önemli bir ayrıntı!
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system
-
@crazycells Eşim DV2020 talihlisiydi (en son evrak onayımız gelmişti Mart 2020'de) ve biz de bir umut KCC'ye ve Ankara'da ki konsolosluğa (o zamanki GC müracatımızı TR'de iken yapmıştık) atmış ve konsolosluktan bize beklememizi ve süreci takip etmemizi tavsiye eden bir yanıt vermişlerdi.
-
@Sono Telegram grubunun linkini rica edebilir miyim acaba?
-
@ufas Bu konunun üçüncü mesajını okumanız yeterli.
-
@gucarslan onay maili değil evrak talebi geldi kusura bakmayın yanlış yazmışım
-
@sudegül-bayram tahmin etmiştim :)
bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. -
@Sono teşekkürler
-
boşanma belgesine yeminli ingilizce tercümesi yaptırmam gerekiyo sanırım bunu nerden yaptırabilirim
-
DV2022 çekilişini kazanmış olanlar, kazandığını yeni öğrenenler, konu başlığının en başını okumadan doğrudan son sayfaya gelip yazanlar, soru soranlar ve Telegram grubuna katılmak isteyenler;
Lütfen:
- Bu konu başlığının ilk 3 mesajını baştan sona dikkatlice ve anlayarak okuyun
- Sürecinizi bu linkte anlatıldığı gibi imzanıza taşıyın ==> https://bit.ly/3cIMFIw
Bu şekilde hayatı hepimiz için kolaylaştırmış olursunuz.
-
@sudegül-bayram yeryüzündeki herhangi bir yeminli türcüme bürosunda.
"elbette afrika dahil.." -
@gucarslan teşekkür ederim:) bi şey daha sorucaktım boşanma belgesini ya da sicil kaydını apostil ettirmemize gerek var mı acaba
-
@sudegül-bayram hayır gerek yok.
-
Sn.@crazycells. 21 yaşla ilgili iletileri okuyorum.Net olarak mülakat günü mü, yoksa cn current olduğu gün mü, yoksa current olduğu ayın ilk günü mü hesaba katılacak net bilgi alamadım. Sizde temkinli konuşup riski dosya sahibine bırakıyorsunuz haklı olarak. Daha önce bu süreci yaşayıp nasıl sonuçlandığını yazan ve sonrakilere ışık tutması açısından süreci anlatan bir yazıya da rastlamadım.
Yaşarsak bakıp görecez.teşkkürler
-
@AYSY33 USCIS’in sayfasına göz attınız mi? Orada net bir şekilde süreci örnekleriyle anlatmış farklı vize türleri icin ve onlardan biri de DV.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum