Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    2-3 Eylül DV2021 Mülakatları

    2 Eylül

    12 Issued ✅
    1 AP


    3 Eylül

    ..soon


  • Vize alan herkesi tebrik ederim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim arkadaşlar. 🙏


  • Bazi konsoloslar Turkce mulakatta sikinti cikariyomus galiba, orda nasil yasicaksin Ingilizce bilmeden falan diye .

  • ⭐⭐⭐

    @godzilla1923 eski pasaportun gecersiz oldugunu belirtmek icin delgecle delebilirler. O yuzden icinde gecerli bir vize oldugu uyarisini yapmayi unutmayin.


  • Merhaba bugün itibari ile pasaportumu ve sarı zarfı almış bulunmaktayım 27 ağustosta olan mülakatım için 24 ağustosta sağlık randevusu aldım sağlık randevusu abartıldığı kadar yoktu röntgen kan verdim ondan sonra yukarıda muayene oldum kadın hızlı hızlı sorular sordu cevapladım ondan sonra aşıları vurdu tamam dedi . Ertesi gün de gidip zarfı aldım. Kadının eli baya sert ti bu arada aradan 1 hafta geçmesine rağmen kolum hâlâ daha şiş. 27 sine kadar ise 27 agustos mulakat olacaklar grubunda tanıştığım arkadaşlarımla vakit geçirdim zaten 4 gün boyunca full beraber gezdik yedik içtik mülakata da beraber gittik zaten. Mülakat ta hatta orda çalışan görevli sordu bana hepiniz nasıl birbirinizi tanıyorsunuz. Numaram yandı 330 dolar ödedim ikinci yanışta evraklarımı teslim ettim mülakata da siyahi bir beyle girdik. İngilizce başladık mülakata normalde ingilizcem de idare eder aslinda ama heycan yapıp ingilizcem o kadar iyi değil mülakata türkçe devam edelim mi dediğimde tabi ki dedi ve mülakata türkçe devam ettik nerde yaşıyacaksın niye orda yaşıyacaksın evli misin çoçuğun var mı ne iş yapmayı düşünüyorsun öğrencisin sen nasıl 11.500 dolar topladın gibi sorulari da sorduktan sonra tebrikler 3 ila 5 gün içinde pasaportun evine gelir dedi ve çıktım
    Dosya Numarasi: 2021EU8XXX
    DS-260 Gonderimi: 14/06/2020
    KCC Evrak Istegi: 08/09/2020
    KCC Evrak Onayi: 07/05/2021
    Saglik Muayenesi: 24/08/2021
    Vize Mulakati: 27/08/2021
    Vize Onayi: 31/08/2021
    Pasaport Teslimi: 02/09/2021
    ABD Ilk Giris: ../../....


  • @Onurfidan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Bazi konsoloslar Turkce mulakatta sikinti cikariyomus galiba, orda nasil yasicaksin Ingilizce bilmeden falan diye .

    Aksine forumda gördüğüm kadarıyla çoğunluk Türkçe mülakat yapıyor. Sadece bir arkadaş ingilizce mülakat yapmayarak, satış işi teklifiyle mülakatını Türkçe yapmıştı ve sorularla sıkıştırılmıştı. Güzel bir örnek. İş teklifi ile gidilecekse mantık çerçevesi içinde olmalı. Ama arkadaşın vizesi yazdığına göre onayladı.

    Yani İngilizce bilmemek şimdilik sorun değil gibi duruyor. Zaten oraya gittikten sonra bir şekilde öğrenmek şart.


  • 2 Eylül mülakat deneyimim
    Öncelikle bu süreç boyunca yardımı dokunan destek çıkan bütün abilerime arkadaşlarıma ablalarıma teşekkür ederim.

    2 Eylül sabahı sabah namazı civarı kastamonudan babamla yola çıktık ve saat 8 gibi konsolosluğun önünne geldik. Randevum saat 10.15 teydi ve beni güvenlik 9.45 civarı içeri aldı. Bekleme salonuna ilk girişimde pasaportumu aldılar ve banko sıra numaram ile pasaportumu geri veridler, daha beklemeye başlamadan numaram 7 numaralı bankoda yandı ve 330 dolar vize görüşme ücretini ödedim ardından oturup 2. kez yanmasını beklmeye başladım. Yaklaşık 5 dakka beklemenin ardında numaram 10 numaralı bankoda yandı ve salonun en dip köşesinde bulunan küçük koridorda bulunan bankolara geçtim ve orda evraklarmı teslim ettim (banka hesap dökümü, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, diploma ve fotokopisi, iki fotoğraf, sağlık raporu). Ardından geçtim en son sıramın gelmesini beklemeye, yine bi süre beklemenin ardından son kez numaram yandı ve 5 numaralı bankodaki mavi gözlü bayanla mülakata direk ingilizce olarak başladık. Önce yemin ettirdi sonra parmak izimi aldı ardından soruları sormaya başladı, En son mezun olduğunuz derece lise mi? Evet
    Amerika da nereye gidiceksiniz? Connecticut a gideceğim
    Neden? Orda ailecek tanıştığımız insanlar ve benim de arkadaşlarım var dedim
    Amerikaya hiç gittiniz mi? Evet gittim ailemle bir süre yaşamışlığım var 1. sınıfı orda okudum dedim . Tamam dedi ve mikrofonunu kapattı ve arkasndaki bir bayanla birkaç şey konuştular, o an galiba yanlış giden birşeyler var diye düşündüm, sonra mikrofonu geri açarak hayırlı olsun vizeniz onaylandı dedi ben de ardından teşekkürürmü ettim iyi günler dedim ayrıldım. Heyecandan ne tepki vereceğimi bilemedim. Eve dönüş yolunda bir e mail attılar, benden e devletten lise mezun belgemi onlara maille göndermemi istediler, apar topar hemen e devletten indirip gönderdim inşallah onu da halledecekler. Çok şükür bunu da atlattık İnşallah geriye kalan diğer bütün talihliler de bu ay içerisinde vizelerini alıp hayallerine kavuşabilirler


  • @Melih-Aşan öğrencisin 11.500 doları nasılsın topadin sorusunu ne cevap verdiniz ?


  • Merhabalar benim bugün mulakatim vardı. Ama AP kaldim.Eksik evraktan.Eski pasaportumu dosyaya koydum sandım meğer koymamisim.Halbu ki fotokopisi de vardı yanımda.Konsolosluk görevlisi bir belge ile pasaportumu geri verdi.Bana geri verdiği belgenin üzerinde pasaport kısmı işaretli.Calisan eski pasaport diye de not düştü.Simdi ben ne yapmalıyım.Ayni durumu yaşayan birileri varsa yardımcı olur mu?


  • merhabalar, sizce eylül sonuna kdr 15 binlere mülakat için sıra gelir mi ne düşünüyorsunuz? gerçekten konu hakkında bilgi sahibi olanlar cevap verirse çok sevinirim çünkü hala evrak onay maili almadım ben...


  • @Yusuf-Üstünbaş hocam ailem bana destek oldu dedikten sonra daha parayla ilgili hiçbir soru sormadı zaten. Mülakata gidecek arkadaşlara tavsiyem içeriye girince aşırı heyecan yapmıştım ben ama içerisi o kadar rahat ki mülakatı yapan insanlar çok iyi niyetli zaten ellerinden geldiğince bırakmamaya çalışıyorlar zaten o yüzden rahat olduktan sonra gerisi kolay bence.


  • @Melih-Aşan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    öğrencisin sen nasıl 11.500 dolar topladın gibi

    tebrik ederim sizi yeni hayatınızda başarılar, acaba bu soruya ne cevap verdiyinizi söyleye bilirmisiniz? ben de öğrenciyim


  • @Melih-Aşan Geçmiş olsun, yolun açık olsun. Amerika'da ki hayatında gönlünce olsun...

  • ⭐⭐⭐

    @berkcan aşağıdaki konuda yer alan “Eksik Evrak ya da Konsolosluğa Evrak Gönderme” bölümünde nasıl yapacağınız detaylı bir şekilde anlatılmış:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri?page=1

    Ama özetle, eksik evrakınızı elinizdeki form ve pasaportunuz ile AIS kaydı açarak Konsolosluğa göndermeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @hykargin Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans dilerim ☺

  • ⭐⭐⭐

    @Onurfidan Ondan ziyade, Türkçe yapıyorsanız - ki İngilizce bilmediğinizi beyan ediyorsunuz bu durumda genellikle, verdiğiniz cevaplarda eğer ki İngilizceye bir gereksinim olduğu ortaya çıkıyorsa; “o dediğini nasıl yapacaksin” gibi bir soru ile sizi sikistiriyorlar. DV2021 deneyimlerinde boyle oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @TheConqueror KCC, Ankara’nın Eylul ayını tamamen doldurmak yerine yalnızca ilk haftasını doldurdu ve su anda bildiğimiz onay almasına rağmen mulakat almayan hiçbir dosya kalmadı (Türkiye’de doğmuş ve Türk vatandaşı olanlar arasında).

    Ay sonuna kadar slotlar boş ve bunlar normal yollarla mi doldurulacak yoksa mahkeme kararıyla mi göreceğiz.

  • ⭐⭐⭐

    @Melih-Aşan bey, tebrik ederim. Vizeniz hayırlı olsun. İnsallah yeni hayatınız birçok guzel şeyi beraberinde getirir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Melih-Aşan vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    bol şans

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hykargin tebrikler.
    ilgili belgeyi de gönderdiniz, artık yapacak başka bir işleminiz de kalmıyor.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum