Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @itsmebb, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Tekrar herkese merhaba, 31.01.2021 tarihinde gc sahibi olan eşim benim için f2a vize başvurusunda bulundu. 02.03.2021 tarihinde belgelerin teslim alındığına ve bir problem olmadığına dair mail aldık. Dosyamız Nebraskada ve bize gelen ilk mailde priority date 31.01.2021 olarak görünüyor, processing times kontrol ettiğimde şuanda 31.01.2021 dosyaları görülüyor ancak bize gelen bir cevap ne yazık ki hala yok. Sizce bu durum normal mi?. Tarihi “2 Mart” olarak mı baz almalıyız? Tecrübe eden arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    Evet, 2 Mart olarak almalisiniz, sizin formu gonderdiginiz gun degil, USCIS'in o forma ait olan dosyayi ilk actigi gun onemli...


  • @crazycells son bir yil kalmadigi icin aslinds erteletecegim. giris yaptiktan sonra 2 yil gecikme icin form dolduracagim kismet olursa.abd olmayacak diye bu ise giristim. hayat boyle sacma iste.


  • Dear Madam,
    Thank you for your email.

    We will contact NVC and request your file. However due to the ongoing COVID-19 pandemic we have very limited operations, as well as a backlog of cases. It will be MINIMUM 3 months before we will be able to schedule an interview.

    Additionally, after the interview, many cases need further administrative processing that may take months until a final decision on the visa is made. Please plan accordingly and thank you for your patience.

    Yours sincerely,
    Immigrant Visa Unit

    Soyle bir mail aldi esim keyfim kacti yani.


  • @nevermore kaçmayacak gibi değil :(


  • @nevermore gerçekten can sıkıcı olmuş. Sabır diliyorum :(


  • Forumda Eylül-Ekim 2020 DQ alan var mı F kategorisinde acaba?


  • @hulyaek hanım ay sonunda belli olur ayın 25 beklemek lazım


  • Arkadaşlar Merhaba Eylül 23’üne randevum var, oldukça gerginim ve yardımlarınızı rica ediyorum. Eşim green cardlı yabancı bir vatandaş.Kendisi maalesef Türkiye’ye giriş yapamıyor. Yaklaşık 6 yıldır bir araya gelebilmek için bekliyoruz. 3 sene evlilik öncesi bekleyiş, evlilik sonrası vize başvurumuzdan sonra da 3 yıl 🥺 süreç bu kadar uzun mu sürüyor genelde?
    Mülakat evrakları için kocaman bir dosya hazırladım. Ama karma karışık oldu kafam. Konsolosluk görüşmesine katılan arkadaşlar bana dönüş yapabilir mi? 🙏🏻


  • @Lilith hayirli olsun simdiden. DQ tarihiniz nedir? Bu baslikta gecmis yazilari okursaniz son donemde mulakata giren arkadaslarin yorumlarini gorebilirsiniz.


  • @ipeke Teşekkür ederim. Nvc ‘ den randevu mektubu geldi. Görüşme mülakatım Eylül’ün 23’ünde. Görüşmede orjinal evrakları istiyorlar ama nvc’ye yüklediklerimi mi götürmeliyim yoksa hepsinin güncel halini mi almalıyım ? Ek belge olarak başka şeyler götürdünüz mü arkadaşlar?


  • @ipeke Teşekkür ederim. Randevum 23 Eylül’de . Forumu inceliyorum,ama emin olmak adına sormak istedim ☺️Mülakatta Nvc’ye gönderdiğimiz belgelerin orjinallerini istiyorlar bu belgelerin hepsinin güncel halini mi götürmeliyim? Örneğin nüfus kayıt örneğini tercüme ettirmiştim noter onayı almıştım ama evrak geçerlilik tarihi geçmiş. Bu durumda aynı şeyleri yapmam gerekli sanırım değil mi? Bir de ekstra ne gibi belgeler götürdünüz görüşmenize arkadaşlar ?


  • @Lilith yüklediklerinizi de alın, nüfus kayıt ve asli sicil kaydının güncellerini alın - bu önemli - ( edevletten barkodlu) adli sicil ingilizce alabiliyorsunuz direkt, nüfus kaydı da çevirtmenize gerek yok güncel olanı…ilişkinize dair fotoğraflar vs. Fotograf pasaport ve diğer yüklediklerinizi zaten biliyorsunuz


  • @Lilith tebrik ederim umarım hızlı ve sorunsuz bir şekilde alırsınız vizenizi. DQ tarihinizi bizimle paylaşır mısınız bir tahmin yapmış oluruz


  • benim eylul 28 di ispanyadayim dedim daha sonra girecegim mulakata.
    Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    https://ais.usvisa-info.com adresinden ilk randevu tarihinizden 24 saat sonra göçmen vize randevunuzu yeniden planlamak için talepte bulunabilirsiniz.

    Bu web sitesinde ilk randevu tarihinizi kaydettikten sonra lütfen "grup işlemleri" menüsüne tıklayın ve "Randevumu kaçırdım" ve "istek gönder" seçeneklerini seçin. Lütfen randevu talebinizi, görüşmeniz için Türkiye'ye seyahat edebileceğiniz tarihten yaklaşık iki ay önce iletin. Bu site üzerinden gelen talepler Konsolosluk Bölümü tarafından değerlendirilecektir.

    Web sitesinin size uygun bir randevu tarihi seçmediğini bildirmek isteriz. Yeni görüşme tarihiniz Konsolosluk Bölümünün programına göre belirlenecektir. Lütfen dikkat: Yüksek talebin olduğu dönemlerde; bu birkaç ay sonra olabilir. Tarih değiştirildikten sonra e-posta ile bilgilendirileceksiniz.


  • @Lilith, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar Merhaba Eylül 23’üne randevum var, oldukça gerginim ve yardımlarınızı rica ediyorum. Eşim green cardlı yabancı bir vatandaş.Kendisi maalesef Türkiye’ye giriş yapamıyor. Yaklaşık 6 yıldır bir araya gelebilmek için bekliyoruz. 3 sene evlilik öncesi bekleyiş, evlilik sonrası vize başvurumuzdan sonra da 3 yıl 🥺 süreç bu kadar uzun mu sürüyor genelde?
    Mülakat evrakları için kocaman bir dosya hazırladım. Ama karma karışık oldu kafam. Konsolosluk görüşmesine katılan arkadaşlar bana dönüş yapabilir mi? 🙏🏻

    Hayirli olsun simdiden, iyi haberlerinizi bekliyoruz. Gerginliginizi azaltmak icin suradaki sorulari da gozden gecirebilirsiniz...

    https://yesilkartforum.com/forum/post/21958


  • @Doncarleone, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    benim eylul 28 di ispanyadayim dedim daha sonra girecegim mulakata.
    Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    https://ais.usvisa-info.com adresinden ilk randevu tarihinizden 24 saat sonra göçmen vize randevunuzu yeniden planlamak için talepte bulunabilirsiniz.

    Bu web sitesinde ilk randevu tarihinizi kaydettikten sonra lütfen "grup işlemleri" menüsüne tıklayın ve "Randevumu kaçırdım" ve "istek gönder" seçeneklerini seçin. Lütfen randevu talebinizi, görüşmeniz için Türkiye'ye seyahat edebileceğiniz tarihten yaklaşık iki ay önce iletin. Bu site üzerinden gelen talepler Konsolosluk Bölümü tarafından değerlendirilecektir.

    Web sitesinin size uygun bir randevu tarihi seçmediğini bildirmek isteriz. Yeni görüşme tarihiniz Konsolosluk Bölümünün programına göre belirlenecektir. Lütfen dikkat: Yüksek talebin olduğu dönemlerde; bu birkaç ay sonra olabilir. Tarih değiştirildikten sonra e-posta ile bilgilendirileceksiniz.

    Yeni bir randevu talep edebilirsiniz. Konsolosluk kendi takvimine gore size yeni bir tarih gonderecektir.


  • buyuk ihtimal talep etmeyecegim cunku ispanya cok bos bir ulke. Trnin bazi konularda daha iyi oldugunu dusunuyorum.. simdi yurtdisindayken saglik raporu icin ankaradan hastane randevusu almam gerekiyor.

    @crazycells


  • Abd vizesi için hastane randevusu nereden alacagim. arattırdım ama bulamadım. Birde tum belgelerin aynisini cikartmam gerekiyor degilmi ? baska da birsey kalmiyor

    edit yurtdisindan 15inde geliyorum yine randevum iptal...


  • @Doncarleone

    Merhaba 😊 ben randevuyu buradan alabiliyorsunuz

    https://www.doctorun.com/tr/randevu-alin


  • sayin @Lilith cok tesekkur ederim. sagolun. ispanyadan 15 ine gelecegim icin 23 undeki mulakata giremeyecegim...


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

    Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum