Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • '' outside of normal processing time olarak inquiry açmak '' için buradaki bilgileri mi doldurmak gerekiyor?


  • @MYusuf Şu sayfanın altındaki formu kendi bilgilerinizle doldurusanız "süreci geçti dosyamın, ne oluyor?" demiş olacaksınız. 🙂


  • @MYusuf evet, bu mesajınızı sonradan gördüm, pardon.


  • @hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf Şu sayfanın altındaki formu kendi bilgilerinizle doldurusanız "süreci geçti dosyamın, ne oluyor?" demiş olacaksınız. 🙂

    Siz ve buradaki herkes sorduğumuz her soruya cevap veriyor. Herkese teşekkür ederiz. 🌼


  • @hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf evet, bu mesajınızı sonradan gördüm, pardon.

    @hulyaek Teşekkür ederiz. Sizin durumunuzu takip ediyorum. İnşAllah sizin de işlemleriniz en yakın zamanda güzel bir şekilde sonuçlanır. 🌼


  • Bizim dosyamız Nebraska'dan Potomac'a transfer oldu , service center'ların processing times tablosuna baktığımda en hızlı Nebraska en yavaş gördüğüm kadarıyla Vermont ve California.

    Ama tahminimce I130 sürecinde processing times tablosunda verilen aşşağı yukarı işlem sürekleri pekte gerçeklik ifade etmiyor gibi. Örneğin dosyası California'da olan ama 1 sene içinde işlemlerini baştan sona tamamlayan ve GC alan kişiler mevcut. NOA1 süreci malesef ki çok uzun ve insanları yıpratan bir süreç, keşke USCIS bu konuda biraz duyarlı olup işlemleri hızlandırmasa bile processing times tablolarını güncel tutup örneğin şu an hangi tarihteki dosyalara baktığının bilgisini güncel olarak paylaşsa.


  • @AE123
    Evet işlem sürelerine göre erken onaylanan dosyalar da oluyor. Malesef yapabileceğimiz bir şey yok. Dua edip bekliyoruz. Hayırlısıyla en yakın zamanda, bekleyen herkesin işlemleri onaylanır inşAllah.


  • @AE123 merhaba oradaki tarihler tutarlı olsa çoktan onay almamız gerekirdi bizimde. Ocak 2021 gösteriyor tablo ancak ekim 2020 olduğu halde dosyamız hala onaylanmadı belirsiz bir süreç malesef 3 aydada onay alan var.


  • Merhabalar.
    Bize gelen Submitted bildiriminde, yani ilk gelen bildiriminde ( NOA1 değil ) dosyamızın Nebraska SC'de incelendiği yazıyordu. Fakat dosyamız en başından beri Potomac SC'deymiş.
    Eşim geçen haftadan beri USCIS iletişim numarasından ulaşmaya çalışıyordu. Sürekli telesekreter çıktığını söyledi. Dün yani cuma günü ısrarla beklemiş ( yaklaşık 1 buçuk saat ) birisiyle görüşebilmiş. Bu şekilde dosyamızın en başından beri Potomac SC'de olduğunu öğrendik.
    Dosyasını Nebraska SC'de zannedip normal işlem süresinin dışında kalan kişiler, USCIS'le iletişime geçerek öğrenebilir.

    Bu adreste iletişim numaraları var.


  • USCIS pişmanlık cidden, dosyaları zamaninda process etmiyorlar , processing times tablolari doğru deil dahası dosyaniz size iletilen ilk servis centerdan başka bir yere transfer ediliyor ve hiç bir bilgilendirme yapilmiyor kendi cabanizla ögrenirseniz ogreniyorsunuz. Işleyiş tamamen Türkiyedeki devlet daireleri gibi, şanşlıysan hasbelkader işlemler çabuk veya normal beklenen sürede bitiyor, degilsen geçmiş olsun..


  • Merhabalar.
    Şuan Potomac 6 Nisan 2020 tarihini gösteriyor.
    Potomac SC'de olup bu yıl içinde onaylanan birileri var mı acaba?



  • @GMT, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf visajourney.com'da timeline'larini paylasan bircok kisi oluyor, bu linkten bakabilirsiniz potomac service center'da en son hangi tarihler onaylanmis: https://www.visajourney.com/timeline/k1list.php?cfl=0&op1=i&op2=d&op3=5&op4=1&op5=5,6,8,10,11,13,14,15,16,17,18,20,21,22,25,26,27,28,108,110,111,208,210,211&op6=All&op66=All&op7=All&dfile=No&adv=

    Anladığım kadarıyla Potomac şuan eylül kasım gibi yapılan başvurularda.


  • @MYusuf umarim en kisa zamanda olumlu haberler alirsiniz. ben de texas'i bekliyorum, orasi da ekim- kasim 2020'ye bakiyor simdi.


  • Sayın arkadaşlar, bekleyişimde 3. haftaya girmiş bulunmaktayım. Bir konuyu anlamadığım için yorumlarınıza ihtiyacım var. 2 Ağustos günü vize mülakatında sağlık raporum eksik diye 221 (g) dokümanı ile vizem "refused" oldu. 6 ağustos tarihinde sağlık raporu konsolosluğa gönderildi ve o günden itibaren sistemde bir güncelleme olmadı. Case last update 6 Ağustos olarak Ceac sisteminde yazmaktadır. Formda Fy2021 & Fy2022 AP konu başlığını incelediğimde 221 (g) kapsamında eksik belgelerin gönderimi ile ilgili olarak ais kaydı oluşturulması gerektiğini öğrendim. Pasaportumu geri verdikleri için şuan arafta bekleyişim devam ediyor. Konsolosluğa e-mail göndermem gerekiyor mu? Göndereceksem hangi e-mail adresine veya konsolosluğun sitesinden mi soru sormam gerekiyor? Veya konsolosluktan e-mail mı beklemem gerekiyor? Şuana kadar herhangi bir bilgi tarafıma aktarılmadı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Sayın arkadaşlar, bekleyişimde 3. haftaya girmiş bulunmaktayım. Bir konuyu anlamadığım için yorumlarınıza ihtiyacım var. 2 Ağustos günü vize mülakatında sağlık raporum eksik diye 221 (g) dokümanı ile vizem "refused" oldu. 6 ağustos tarihinde sağlık raporu konsolosluğa gönderildi ve o günden itibaren sistemde bir güncelleme olmadı. Case last update 6 Ağustos olarak Ceac sisteminde yazmaktadır. Formda Fy2021 & Fy2022 AP konu başlığını incelediğimde 221 (g) kapsamında eksik belgelerin gönderimi ile ilgili olarak ais kaydı oluşturulması gerektiğini öğrendim. Pasaportumu geri verdikleri için şuan arafta bekleyişim devam ediyor. Konsolosluğa e-mail göndermem gerekiyor mu? Göndereceksem hangi e-mail adresine veya konsolosluğun sitesinden mi soru sormam gerekiyor? Veya konsolosluktan e-mail mı beklemem gerekiyor? Şuana kadar herhangi bir bilgi tarafıma aktarılmadı.

    Dosyanizin son durumunu suradan sorabilirsiniz:


  • @crazycells merhaba,
    Dün akşam göndermiş olduğum soruya karşılık bugün konsolosluk ais sisteminden eksik dökümanların gönderilmesi talimatını oluşturmamı talep etti. Fakat last case update hala ağustos 6 olarak görünüyor.
    Sorduğum soru:
    539e28e7-155c-435d-b952-110741cc3000-image.png

    Aldığım cevap:
    d972efee-220e-40a5-8092-81122bf0677a-image.png

    Bu durumda bende eksik belge gönderim talimatı oluşturdum ve yarın göndermeyi planlıyorum. Gönderim gerekli olan belgelerin çıktı alınması ve zarfın içine konulmasını öneriyorlar. Fakat sağlık raporu elektronik mail olarak paylaşıldığı için ki Unganları bugün arayarak teyit ettim. Gönderi olarak pasaport, tarafıma verilen 221(g) belgesi ve alacağım çıktılar dışında bir belge kalmıyor.
    Farklı olarak yapılması gereken bir konu var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858 pasaport ve saglik raporu disinda hicbir eksik yoktu degil mi?

    Dediginiz gibi saglik raporu Ungan'lar tarafindan elektronik olarak gonderilecek. Eger sizden baska belge istemedilerse size verdikleri formu ve pasaportunuzu PTT ile geri gonderin konsolosluga.

    Belge gonderimi disinda bir yorum yapmamislar, saniyorum ki pasaportunuzu bekliyorlar vize basimi icin...


  • @hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf Şu sayfanın altındaki formu kendi bilgilerinizle doldurusanız "süreci geçti dosyamın, ne oluyor?" demiş olacaksınız. 🙂

    Merhabalar @hulyaek
    Dosyamız Potomac SC'deymiş. Ben yine de bugün submit a case inquiry bilgilerini doldurdum, gönderdim 🙂
    17 Eylül'e kadar yanıt bekleyin cevabı geldi. Bakalım ne olacak? 🌼


  • Merhabalar
    Kiz arkadasim ve ben kisa dogru evlenmeyi planliyoruz.

    Ben onumuzdeki yaz ayi icin ucak bileti aldim ve 2 hafta ziyaret etmek istiyorum.
    Soracagim sorular
    1-) CR1 basvuru surecindeyken esimi ziyaret edebilme sansim var mi? varsa bu vize turist vizesi mi olmali yoksa farkli bir vizeye mi basvurmam gerekiyor? Eger vize alamiyorsam cr1 dan once basvurup turist vizesi ile (ornegin 10 yillik) ziyaret edebiliyor muyum?

    2-)Genel olarak CR1 vizesi asamalarini ve ne kadar surdugu ile ilgili tecrubeleri olan arkadaslarimiz yardimci olabilir mi?

    3-) CR1 yerine yazin direkt olarak K1 vizesi ile Amerika'da evlenip islemlere ordan devam edersem ulkeye giris yaptigim anda calisma iznim oluyor mu?

    4-) Herhangi bir tavsiyeleriniz var mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum