Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri
-
@berkyurdum, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Bugün vizesini alan herkese hayırlı olsun, görüşmesi olanlara da bol şans diliyorum.
Bugün 13:15’de mülakatımız vardı. İlk olarak Perşembe günü muayenemizin sonuçlarını Unganlardan almaya gittik. 12:30 gibi Kuğulu Park’tan yürüyerek konsolosluğa doğru yola koyulduk. Gittiğimizde 12:45 civarıydı. Girişin karşısında yer alan kafeye oturduk ve beklemeye başladık. Ayrıca not olarak emanetleri alan büfe kapalıydı. Araba anahtarı ile girdik, sorun olmadığını belirtti güvenlik. Saat 13:05 de konsolosluğun kapısına gittiğimizde güvenliğin listeden ismimizi okumasını bekledik. İsmimiz okunduktan sonra pasaportlarımızı verdik. Ardından girişte bulunan Covid formunu doldurduk. Aynı forma ikimizin adını yazıp imzalarımızı attık, pasaportlarımızı alarak güvenlik aramasından geçtik. İçeri girdiğimizde ilk bankoda pasaportlarımıza barkod yapıştırıldı ve sıra numarası aldık. Ardından bekleme alanında beklemeye geçtik. Numaramız yandığında ilk olarak evrakları teslim edeceğimiz bankoya geldik. Görevli kişi KCC’ye gönderdiğiniz son evrakları iletin dedi. Biz ilk 17 Ekim’de ikinci olarak da 18 Şubat tarihinde göndermiştik. Kendisine 2 ayrı kcc dosyası ayrıca yeni tarihli belgelerinde olduğunu ilettik. Aşağıdaki evrakları istedi yalnızca:
*En yakın tarihli KCC evraklarımızı istediler. (18 Şubat 2. Gönderdiğimiz evraklar)
1)Adli sicil kaydı
2)Nüfus kayıt örneği
3)Diplomanın aslı ve fotokopisi (Yalnızca talihlinin)
4)2 adet fotoğraf tüm aile fertlerinin
5)2 adet evlilik cüzdanı fotokopisi ve aslı
6)Pasaportlar
7)Bankadan alınan mali döküm
Evraklarımızı sistemden teyit ettikten sonra diploma aslını geri verdi ve görüşme anında konsolosa göstermemizi istedi. Evrak işlemleri bitince bizi para ödemesi yapacağımız bankoya yönlendirdi.
Para ödemesini 2 kişi için 660 $ olarak ödedik. Ödemeyi yaptıktan sonra konsolosun bizden önceki aile ile görüşmesinin bitmesini bekledik. Görüşme bittikten sonra Hintli genç bir konsolos (Chelsea maskeli 😊) talihli ismi ile bizi çağırdı. Görüşmemizi İngilizce yaptık. İlk olarak sağ elimizi kaldırmamızı ve yemin kısmını kendi söyleyerek yes/no şeklinde cevap vermemizi istedi. (İçeriğinde söyleyeceğim ve vereceğim evraklar doğrudur şeklinde ibareler mevcuttu.) Parmak izimizi almaya geçtik. İlk talihli arından spouse olarak parmak izlerimizi verdik. Pasaportları eline alarak maskelerimizi 2 sn. çıkarmamızı istedi, kontrol ettikten sonra görüşme kısmı başladı. Dosyamızı aldıktan sonra aşağıdaki soruları sordu.
1)Nereye gitmeyi planlıyorsunuz? (Texas, Austin dedik)
2)Neden Austin diye sordu. (Bizde genç popülasyon ve yeni bir şehir olduğunu bu nedenle seçtiğimizi söyledik.)
3)Tanıdığınız var mı? (Texas’da arkadaşımız olduğunu ayrıca diğer eyaletlerde de arkadaşlarımız olduğunu ilettik.)
4)Ne işle uğraşıyorsunuz ? (Sosyal medya yöneticisi olduğunu söyledi eşim)
5)Orada da bu işi mi yapacaksın diye sordu. (Evet orada da aynı işi yapacağını söyledi.
6)Şuan ne iş yapıyorsun dedi. (Şuan çalışmadığını söyledi.)
7)Bu aşamada banka dökümünü incelerken madem çalışmıyorsun, bu para nereden geldi dedi gülerek. (Bizde kendisine Türk düğünlerini bilip bilmediğini sorduk. Bildiğini söyleyince de düğünde takılan altınları bozdurup bankaya koyduğumuzu söyledik.
8)Amerika’ya altın mı götüreceksiniz diye sordu yine gülerek. Bizde tüm altınlarımızı bankaya yatırdığımızı başka altınımız kalmadığını söyledik. Gülerek yeterli bir kanıt bu dedi ve mali kısmı geçtik.
9)Evlilik cüzdanını inceleyerek ne kadardır evlisiniz dedi. (önümüzdeki hafta 2 yıl dolacağını söyledik. Bana dönerek don’t screw this up dedi. 😊
10)Sonra diploma ile diplomanın aslını karşılaştırdı. Bahçeşehir üniversitesini görünce liseyi de orada okuyup okumadığını sordu.
Bana başka soracağınız bir şey var mı dedi. Bizde yok dedik. Ardından vizeniz Issued olacak ve pasaportlarınız 2-3 iş gününde adresinize gönderilecek dedi. Ben ayrıca daha önce J1 vizemden kalan SSN kartımın olduğunu yenisini mi göndereceklerini sorduğumda. Gittiğinizde SSN ofisi ile görüşün ama mutlaka arayın onu öğrenin süresi dolmuş olsa bile onu tekrar aktif etme durumları olabilir. Telefon açık görüşürsünüz dedi ve teşekkür ederek ayrıldık.
Yaklaşık olarak 100 sayfaya yakın bir hazırlık yapmıştık ancak neredeyse 5-10 sayfayı geçmedi teslim ettiklerimiz. Job offerlar, lise diplomaları, referans mektupları, sgk dökümleri falan hak getire. Gönderdikleri mailde istenilen şeyler dışında bir şey istenmedi. Hatta U.S. address belgesi vs. konusu bile açılmadı. Çok rahat ve keyifli bir görüşme oldu. Bu zamana kadar her konuda bize destek olan yeşilkartforum ailesine çok teşekkür ederiz. Umarım herkes vizesine kavuşur ve girişi yapabilir. Bol şans. -
@LEOBEBEK, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaslar Merhaba
Dün Mülakattan ciktik. Hersey guzel gecti.
Hani bana hic soru sormadilar desem yeridir. Tek muhatap aldiklari eşimdi neredeyse(kendisi asil talihli oldugundan olsa gerek)Onumuzdeki ay amerika ya girisimizi yapmayi planliyoruz.Merak edenler olabilir malum uzerimizde ne kadar para gosterdik mevzusu. Biz esimin uzerinde 25 bin dollar gosterdik.Benim hesap dokumumde cok daha az bir para vardi dedigim gibi beni pek sallamadilar. Hatta bordolarim filan var dedim istemediler ancak banka dokumunu benden de istediler. Tebrik ettiler. Ankaranin eksi bes derecesinde yola koyulduk. Mulakat ile ilgili gercekten anlaticak pek sey yok. İngilizce bilip bilmedigimizi sordu ve sonra ingilizce devam ettik. Yan bankolarda yabanci oldugu halde turkce bilen memurlarda vardi sesleri rahatlikla duyuluyor. Tavsiye edebilecegim tek sey otel yada bir yakininiz yada arkadasiniz neresiyse konsolosluga gelmeden neyiniz var birakin arkadaslar cunku kapida bozuk para veya cakmak,cep telefonu ne varsa kabul etmiyorlar(yani sizi kapidan cevirip birakin oyle gelin diyorlar)sadece dosyalar evraklar ve para almaniza izin veriyorlar bebegimizin malzeme cantasini kabul ettiler ancak onuda ihtiyac oldukca bize soyleyin burdan gozumuzun onunde alin ne gerekiyorsa(mama alt bezi yada oyuncakevet oyuncagini bile alamadik.)giris kapisindaki bir bankonun uzerine aliyorlar. Ben mecbur kalip telefonlari bozuk paralari sirt cantasina tikip karsi da bir cafe ye rica etmeye gittim.onlarda 10 tl ye emanet kabul ediyorlardi allahtan. İs kapisi olmus onlarada. Durumlar boyle. Herkese basarilar. Bol sanslar. -
@beryyyy, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese tekrar merhaba arkadaşlar . Ben berivan asıl talihli eşim Ayhan.
İlk olarak dış kapıda covidden ilgili yes no seçenekli bir anket doldurduk. Randevumuz 8:15 idi
8:00 içeri alındık üst taramasından geçtik. İlk girişte bir hanfendiden numara aldık. Mülakatı heycanlıyız Türkçe istiyoruz dedik- ilk numara yanma*numara hemen yandı bize bir kağıt uzattı buradaki evrakları hazırlayın dedi 11 numaralı gişe (resmini atacağım size) hazırladık verdik
- ikinci numara yanma* 7 numaralı bankodan vize ücreti ödeme 660 (iki kişi) tekrar oturup beklememizi istedi
- üçünün numara yanma * veeee mülakat önce yemin sonra parmak izi çok tatlı çok kibar Amerikalı bir çalışan yanındada Türkçe çeviri yapan bir hanfendi vardı. Çok kısa sürdü
📌 mülakat sırasında sorulan sorular - Çocuğunuz var mı?
Kaç yıldır evlisiniz?
Üniversite bölümünüz ne?
Amerika’da nereye gideceksiniz
Ne iş yapacaksınız? Nasıl iş bakacaksınız?
Orada arkadaş aile var mı?
Çok uzun süre yurt dışında yaşadınız mı?
📌 geldik dolaresss kısma
Biz iki kişi 18.500 usd, 35.000 TL gösterdik. Dolar ortak hesab, TL benim hesabım asıl talihli olmaması problem olmadı.
( eşim yazılımcı , Houston a gideceğiz dedik , mülakat sırasında adres değişikli yaptık )
🥰 tekrar herkese çok teşekkür ederiz. Herkese nasip olur inşallah tez vakitte …
-
@Mihendiz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar arkadaşlar benimde mülakat deneyimim şu şekilde oldu.
Randevum 9:15te olacaktı ben saat 7:15 civarında oradaydı geçmiş yıllardaki sıraya girme olayı şuanda yok. Görevli ile görüştüğümde 9:15 randevusu için 9 gibi buralarda ol dedi, bende karşı kaldırımda forumdan tanıdığım arkadaşlar ile beklemeye başladım. Saat 8 civarında ilk randevular içeri alınmaya başladı ve arkadaş içeriye girdi bir süre bekledikten sonra telefon ve benzeri eşyaları kebab 44 isimli dükkana bıraktım. Hemen üzerinde bir kafede vardı ancak daha açılmamıştı. Kapıya tekrar geldim ve beklemeye başladım. Randevular içeri alındıkça heyecanlandım. Henüz çıkan henüz olmamıştı.9:55 civarında ilk giren arkadaşımız çıktı ve aldığını söyledi çok heyecanlıydılar. Onlar uzaklaştığında beni aldılar.
Pasaport kontrol ettikten sonra girişte Covid formu dolduruyoruz. Mülakattan bir kaç gün önce gelen formun aynısı çıktı alıp doldurmuştuk ama onu almadılar. Şimdi komik yerine geliyoruz ilk kontrolden geçtikten sonra kapı iterek açılıyor. İkinci kısıma geçerken kapı çekerek açılıyor ancak ben bir türlü geçmeyi başaramadım :)
4-5 deneme sorunda nihayet içerdeydim girişteki görevliler bana bir numara verdiler ve numaram yanmıştı zaten 10 numaralı bankoda gittim. Görevliye evrakları teslim etmeye başladım. Açık söylemek gerekirse benim Mehmet amca diyeceğim amca yabancıymış biraz Türkçe biliyorum dedi ama benden güzel konuştuğu kesin evrakları teslim aldı fazla olanları geri verdi diplomayı da yırtılmasın mülakatta tekrar gösterirsiniz aslını dedi. Bu noktada önemli olan adres değişikliğini burada yapıyoruz daha önceden ufak bir kâğıda yazmış olduğum adresi verdim ve değiştirmek istiyorum dedim. Adresin yine aynı kişiye mi ait olduğunu sordu ve evet dememle beni bekleme salonuna gitmemi ödeme ve mülakat için numaramı takip etmemi söyledi.
Ufak bir süre bekledikten sonra numaram yandı ve 7 numaralı bankodan 330$ Cash olarak ödedim 2 adet fiş çıkardı ve dosyama koydu tekrar beklememi söylendi.
Parayı ödedikten sonra yine forumdan tanıdığım başka birisini mülakata çağırdılar bir yandan beklerken bir yandan ona bakıyordum onun mülakatı bitti aldım diye ok işareti yaptı. Hemen arkasından benim numaram yandı ve aynı 3 numaralı bankoya mülakatıma geçtim. Kumral genç bir hanımefendi İngilizce biliyor musunuz dedi hayır dedim. Sonra arkadan tercümede yardımcı olacak bir hanımefendi daha çağırdı ve mülakatımız başladı önce sağ el kaldırıp yemin ettirdi. Sonrasında parmak izi alındı. Sonrasından nerede gideceğimi sordu. Şikago dedim kimin yanına gideceğimi sordu arkadaşım ve aynı zamanda aile dostumuz olan bir ailenin yanına gideceğimi belirttim. Ne meslek yapıyorsunuz dedi Makine mühendisiyim dedim. Diplomaya baktı orijinalini göstermemi istedi camın arkasından ona baktı. Sonrasında orada ne meslek yapmayı düşünüyorsunuz dedi. Bir şirket ile görüşme yaptığımı ve orada çalışacağımı söyledim bu noktada İngilizcem olmadığı için kabul etmelerini çok anlamadı, bende teknik resimin bir dil gibi olduğunu bazı görevlerin dil olmadan yapılabileceğini ayrıca görev verilirken bana yardımcı olabilecek Türk çalışanlar olduğunu söyledim. Açıkçası doğru olmasına rağmen pek inanmış görünmüyordu. Heyecandan zaten gittiğim gibi İngilizce kursuna başlayacağımı söyleyemedim bile siz siz olun panik yapmayın. Sonrasında gösterdiğim maddi kaynaklara baktı ben 13k gibi bir para gösterdim bir süre sonra dosyaları tekrar kontrol etti bir şeyler aradığı belliydi, iş görüşmene dair belgen var mı dedi yok dedim ve bende sponsorluk dosyamı verdim aldı kontrol etti sonrasında hepimizin hayalindeki o cümle congratulations dedi ve rahatlamıştım.
Tebrikler yeni hayatınızda başarılar pasaportunuz bizde kalıyor 5 iş günü içinde vizeniz ile birlikte seçtiğiniz adresten alabilirsiniz dedi ve ödeme fişlerinden birisini bana teslim etti.
-
@iceberg06, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba Değerli Yeşilkartforum üyeleri,
Bugun hem 8 Temmuz tarihinde girmiş olduğumuz mülakat deneyimimizden bahsetmek hem de bizim greencard başvuru sürecimizde ki motivasyonumuzdan bahsetmek istedim ancak uzun bir paylaşım olması nedeniyle kısa zamanda öz bilgiye ulaşmak isteyen okuyucular için paylaşımımı bölümlere ayırarak yapmayı planladım.
- Bölüm: Greencard Lottery Başvuru Sürecimiz/Motivasyonumuz:
Eşim ve ben ikimizde bilgisayar mühendisi olarak çalışıyoruz. Yaklaşık 10 yıl önce ilk tanıştığımız zamanlar eşimin hayali yurt dışına taşınıp orada iş deneyimi elde etmek yönündeydi, bense üniversite eğitimini bile ailesi yanında almış ve hayatında ilk kez iş nedeniyle İstanbul'a taşınmış, bir tane bile yakını olmayan şehre adapte olmaya çalışan, değil yurtdışında yaşamak Ankara'ya dönme hasreti ile planlar yapan biriydim :) Bu süreç içerisinde okuldan ve bölümden çoğu arkadaşım yurt dışına göç etmiş ve hayatlarını orada kurmaya başlamışlardı. Son bir kaç yıldır etrafımızda ki dostlarımıza da bir bir greencard çıkmaya başlaması ile bizde böyle bir tecrübeye ortak olabilir miyiz düşüncesi oluştu. Açıkçası iş hayatımızda da karşılaştığımız durum ve edindiğimiz tecrübeler yurt dışında yaşamanın, bu tecrübenin bize maddi kazancın ötesinde, yeni bir yer görmenin, o havayı teneffüs etmenin, farklı kültürden insanlar ile çalışma, adaptasyon süreci, yeni dostluklar kazanma, kendimizi konfor alanı dışında da tanıma, dilimizi geliştirme olanağı, ve kendimizi farklı yönlerden de geliştirmek gibi manevi olarak da farklı kazançlar sağlayacağını düşünmeye başlattı. Greencard başvurumuzdan önce artık kesinlikle dil eğitimi için dahi olsa iş yerlerimizden ayrılıp 6 ay Amerika'da yaşamamız gerektiğini düşünmeye başladık ve araştırmalara koyulduk. Bu süreçte Türkiye'de bir ünv.'de Amerika'da da eğitim içeren çift programlı bir bölümde yüksek lisans yapmaya başladım, ancak covid-19 nedeniyle Amerika planlarımız askıya alındı. Greencard başvurularının son gününde, eşime greencard'a başvurmamız durumunda kesin çıkacağını o nedenle gitmeye kesin kararlıysak başvurmamız gerektiğini söyledim :) (6. hissim biraz fazla kuvvetlidir :)) Tüm Amerika'da bulunan arkadaşlarıma da greencard bize çıkacağı için nerelere taşınabileceğimiz konusunda bilgi vermelerini istedim (hepsi tabii ki bunu çok gerçekçi bulmayarak, kahkahalara boğuldular :) ) Greencard çekilişleri hatırladığım kadarıyla 1 ay pandemi nedeniyle geç açıklandı, o dönem iş yoğunluğu nedeniyle tarihi atlamış olmalıyım, Amerika'da yaşayan ve beni bu forumla tanıştıran değerli arkadaşım başvuru sonuçlarının 1 -2 hafta önce açıklandığını çoğu kişinin kazanamadığı yönünde bilgi verdi, hemen telefonu kapattım ve sonucu kontrol ettim. Bir de ne göreyim :dizzy: Heyecandan elim ayağım dolaşmış bir şekilde arkadaşımı aradım kazanmışız diye sevinç çığlıkları, hemen bana case numarama bakmamı söyledi ve artık gerçek anlamda planlar yapmaya başladığımız an gelmişti :) Nereden bilebilirdik ki pandemi nedeniyle sürecin bu kadar uzun süreceğini. Geç olsun da güç olmasın dedik, case numaramıza güvendik 2022 için başvuru yapmadık onun pişmanlığını yaşadık vs derken gerçekten çok stresli bir dönemden geçtik. Bugün bu deneyimi paylaşabiliyor olmak bizim için çok kıymetli. Bu forum sayesinde değerli telegram grubumuz ile tanıştım. Ne kadar teşekkür etsem az @gucarslan ve @Muhtaradana bu süreçte tüm gruba çok destek oldu. Bize bir danışmanın yapamayacağı nitelikte değerli bilgileri paylaştılar, dost, arkadaş, danışman aslında ailemizden biri gibi oldular. Sesimizi duyurmak için her mecrayı kullandılar. Sanıyorum çok şanslı olmalıyız ki, ender bulunabilecek güzel insanların bulunduğu bir ailenin parçası olmuştuk bizde : ) uzun bir bekleyişin ardından Haziran ayında mülakat tarihimizin belirlendiği bilgisini aldığımız e-mail tarafımıza ulaştı. Bir anda nasıl sevindiysek hemen o hafta sonu, sağlık raporumuzu almak için Unganlardan randevu oluşturduk :) Sonrasında olası yaşanacak gecikmelerden biraz gözümüzün korkması nedeniyle randevumuzu iptal ederek mülakat tarihimizden 5 gün öncesi için yeni bir randevu oluşturduk.
08.07.2021 Mülakat Günü:
Sabah 09.45 randevumuza 9.25 gibi gittik. İçeride güvenlik görevlisine randevumuzun 09.45'de olduğunu ne zaman girebileceğimizi sorduk. Çok kibar bir şekilde, 5 dakika sonra bizi davet edeceğini, dışarıda pasaportlarımızı hazırlamamız gerektiğini söyledi. Söylediği gibi 5 dk. sonra yanımıza geldi ve bizimle birlikte bir kaç kişiyi daha içeriye aldı. içeriye almadan önce, bize daha önce e-mail üzerinden de göndermiş oldukları covid önlemleri kapsamında yanıtlamamız gereken soruların yer aldığı dokumanı doldurmamızı ve isimlerimizi yazarak imzalamamızı söyledi. Eşim ve ben tek dokuman doldurup çift imza ile dokumanı paylaştık. Sonrasında içeri girdik, üst araması, kemer vs. güvenlik girişinde geçerek ilerledik. Dökumanlarımızın yer aldığı poşetimizi çöpe atmamız istendi ve sadece dosyalar ile ilerledik. Ne olur ne olmaz düşüncesiyle yanımıza cüzdan almadık. Kimliklerimizi ve biraz kağıt para olacak şekilde gittiğimiz için herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. İçeride ilk girişte masada bulunan görevli hanımefendinin yanına gittik. Bizden pasaportlarımızı istedi ve bir dokumandan isimlerimizi kontrol etti, kağıdı işaretledi ve bize 20 sıra numaramızı verdi. Mülakatı ingilizce mi yapmak istiyorsunuz diye sordu. İngilizcede yapabileceğimizi ama Türkçe olursa kendimizi daha rahat hissedeceğimizi söyledim. Tabii ki dedi ve numaramızı takip etmemizi istedi, ancak biraz zaman alabileceğini bu süreçte içeride istenecek evrakların sıralı hale getirilmesi için bir döküman uzattı ve hazırlamamızı istedi. Dokumanları hızlıca hazırladık ve sıra numaramızda o sırada yandı. Diğer görevli beyefendi hangi bankoya gitmemiz gerektiği konusunda bizi yönlendirdi ve hızlıca köşeden dönüp en sağda 2. bankoya gittik. Bizi Merhaba diyerek konsolosluk görevlisi karşıladı. Bizden hızlıca saydığı dokumanları vermemizi istedi. Bu kısım çok önemli, maalesef ben dokumanları eşimin ve kendimin birlikte teslim ettim. Aslında ilk olarak kendi dökümanlarımı teslim etmem gerekiyormuş sanırım bunu görevli belirtmedi ama sonrasında yaşadıklarımız bunu anlamamıza neden oldu. Dokumanları teslim etmemin ardından beyefendi eşimin dokumanlarını istedi. Bende kendisine az önce kendi dökümanlarım ile birlikte teslim ettiğimi söyledim, ben size eşinizin dokumanlarını geri verdim, bakıp tekrar verin dedi, o an açıkçası ne yapacağımı bilemedim, çok seri hareket ettiği için birazda panikledim ve hızlıca çift olan dokumanları kendisine teslim ettim tekrar, ancak evlilik cüzdanının tek kopya olduğunu paylaştı, aslında kontrol etmiştim ve çift kopya diye biliyordum, tekrar kontrol etmesini istedim ama maalesef kontrol etmedi. Bir kaç kez nazik bir şekilde kontrol etmesini rica etmeme rağmen maalesef kabul ettiremedim. Bu konuda çok ısrarcı olmadık bizde, ne yapabileceğimizi sordum. Ben buraya not alıyorum konsolos görüşmenizde anlatırsınız dedi, sanıyorum dosyamızın üzerine gerekli evrak listesinde olanlara tik attı ama marriage certificate yanına bir not aldı maalesef biraz mesafe olduğu için okuyamadım, moralimiz çok bozuldu. Eşim dokumanları düzenlediğimiz alana gitti, orada fotokopinin düşmüş olabilme ihtimalini sordu, Türk olan görevli beyefendi sorun olmayacağını aslının onlarda olduğunu ve içeride fotokopi makinesi olduğunu, ihtiyaç halinde fotokopi çekilebildiğini söyledi. Bu durum bizi bir miktar rahatlattı ama keşke evrakları beraber teslim etmeseydim, keşke daha fazla kopya elimizde olsaydı gibi keşkeler kapladı içimi. 30dk. dan fazla bir bekleyişin ardından bizim sıra numaramız yandı. Konsolos ile görüşmemizde ilk olarak mülakatın ingilizce olması konusunu sordu, bende eğer Türkçe olursa kendimi daha iyi hissederim dedim, konsolos bey bir arkadaşımı çağırayım dedi, (eşim o sırada ingilizce de yapabilirsin diyerek bir bakış attı) ve bir hanımefendi geldi, kendisinin bize çeviri yapacağını söyledi. O sırada konsolos bey bilgisayara baktı ve bana ismimi sordu, sonrasında bir şey düzeltmem gerekiyor bir dk. kusura bakmayın dedi, hanımefendi ile birlikte sanıyorum bilgisayarda farklı bir başvuru sahibinin bilgileri yer alıyordu, bunu düzeltti. Sonrasında bizden vereceğimiz bilgilerin doğru olduğunu söylediğimize dair yemin etmemizi istedi. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Sistemde yüksek lisans mezunu göründüğümü ama lisans diplomamın olduğunu söyledi bende ingilizce olarak pandemi nedeniyle diplomamı henüz okuldan alamadığımı e-devlet üzerinden çıktı olarak paylaştığımı söyledim. Tamam dedi. Bundan sonra çevirmen hanımefendi, bir adım geri gitti ve görüşme ingilizce olarak devam etti. Şuan nerede yaşadığımızı sordu. İstanbul dedim, hangi iş ile uğraştığımı sordu, eşim ve benim bilgisayar mühendisi olduğumuzu 10 yılı aşkın süredir IT sektöründe çalıştığımızı söyledim. Amerika'da hangi iş ile uğraşmayı planladığımızı sordu, yine IT alanında çalışmayı planladığımızı söyledim. Çok iyi dedi, nereye gitmeyi planladığımızı sordu, Ohio bilgisini paylaştım hangi şehir dedi, şehir bilgisini verdikten sonra gülümsedi, güzel dedi. Arkadaşımız orada yaşıyor, greencard gönderimi içinde onun adresini paylaştık dedim. Gülümsedi, tamam çok iyi dedi. Doktor raporunuz hazır mı dedi, yanıt veremedim o an için acaba farklı bir sağlık raporumu soruluyor diye düşünürken hanımefendi türkçe sağlık raporunuz var mı diye sordu bu kez, bende içeride dosyalarımız ile birlikte teslim ettiğimizi söyledim, farklı bir sağlık dosyası elimizde yok dedim, hemen baktı, tamam kusura bakmayın buradaymış dedi, vizelerinizi onaylıyorum, bir kaç gün içerisinde PTT'den pasaportlarımızı alabileceğimiz bilgisini paylaştı. Sevinç ile oradan ayrıldık :) O sırada evlilik cüzdanımızın aslını ve diplomamızın aslını bize geri verdi, yapmış olduğumuz ödemelere ait makbuzu da bize verdi. Onaylandığına dair bir kağıt almadık ama sonrasında sanıyorum kimseye böyle bir kağıt verilmediğini öğrendik. 2 kişi için hesabımızda görünen rakam 80K USD. 1 yıllık banka hesap dökümü paylaştık. Mülakatta herhangi bir ticari konu ile ilgili soru sorulmadı. Mülakat beklediğimizden çok kısa sürdü, bir kaç soru ile tamamlandı hatta bu kadar kısa sürmesi bizi bile çok şaşırttı, evlilik cüzdanı ile ilgili tek kopya olmasının sorun teşkil etmemesi de sevindiriciydi.
Özet Bilgi / Genel Değerlendirme:
- Evrakları teslim ederken önce Greencard lotosunu kazanan kişi ardından yanınızda sizinle birlikte vize alacak katılımcıların belgelerini verirseniz olası karışıklığın önüne geçmiş olursunuz.
- Orada sakinliğinizi koruyarak hareket etmeniz ve olsa bir sorun ile karşılaşmanız halinde şimdi ne yapmamız gerekir diye karşınızdaki kişiden bilgi almaya çalışmanız bence oldukça önemli,
- Mülakatta dokumanlardan 2’nin üzerinde kopya ile gitmekte bence fayda var, bizden evlilik cüzdanının bir örneği daha istendiğinde keşke daha fazla kopya elimizde olsaydı diye düşündük.
- Mülakat için kendinize stres yaratmanıza gerek olduğunu sanmıyorum, hatta sürecin en keyifli aşaması diyebilirim. Şimdiden sizlere de hayırlı olsun.
Zorlu bir sürecin ardından paylaşımım biraz fazla detaylı olmuş olabilir. Yaşadığımız heyecanı sizlerle de paylaşmak istedik. Okuma zahmetinde bulunan, tebrik eden, merak edip soran tüm arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.
-
@aydın-t, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Evet arkadaşlar ayin 11 inde greencard vizemi almış bulunmaktayım.. :) Umarim şu sıkıntılı günlerde herkes vizesini alıp gider...
Vede hayallerine kavuşur
Mülakata çağrılma mailini 6 mayıs günü aldim ve sisteme baktığımda 11 haziran gününe saat 10:00 a randevu verilmisti..
Hayatim boyunca tüm işlerimi ilkgunden yaptığım için tüm evraklarımı ve tercumelerini 4 5 ay önceden hazırladıgımdan (banka dokumleri haric) herhangi bir belgeyle uğraşmam gerekmedi fakat Fransızcam olmadığı ve İngilizcemde kötü olduğu için bir tercumana ihtiyacım olduğundan ve bu tercuman Türkçe-Fransizca mı Türkçe- ingilizce bilenmi olacak konusu muallakta olduğundan epey bir can sıktı.. Konsolusluga attığım mesajlara dönüş olmadı ve telefonla bit türlü ulaşamayınca Fransızca bilen tercumanla gittim (Pariste Türkçe-ingilizce tercuman bulamadım!!) Tercuman işini hallettikten sonra konsolusluk sitesinden Pariste anlaşmalı oldukları iki doktordan birini seçip 2 hazirana randevu aldım ve doktordan asilarimi kendim olmam gerektiğini öğrenince eczaneden aldığım 5 asidan 3 aşıyı (grip ve kizamik zamanı degilmis) randevuya gitmeden aile doktoruma yaptırıp asi kartımı aldim
2 haziran günü gelipte doktora gittiğimde ogrendimki röntgen ve kan tahlillerini önceden biz ayarlayıp (onların anlaşmalı oldukları yerler) alıp doktora gidiyormusuz tabi sevgili sekreter hanim bunu belirtmedigi için ogün epey bir surunduk :( bir ayağım alçida olunca :( Vesselam doktora gitmeden ais ten kaydımı yapıp pasaportumun gelecegi adresi seçtikten sonra 2 haziran günü doktordan sağlık raporumu alıp beklemeye başladım...
Randevum saat10 daydi ve biz tercumanla saat 9 da konsolusluk kapısında buluştuk ve 9:40 civarı girmek için kapıya gittiğimizde içeriye tercuman alınmadığı söylendi tabi ısrarla sitede alındığına dair açıklama var vb ısrar edince içeriyi arayıp tercümanimla birini konuşturdular ve sonrada artık alınmıyor ama bu seferlik alıyoruz gibi birseyler soylendi ama ben o heyecanla anlamadim açıkçası ama tercumani aldılar:)
Asansörle yukari çıktığımızda girişte bir tane görevli önce listeden ismimize baktı sonrada Ds260 onay sayfası ve 1 2 belgeyi alıp bizi vezneye yönlendirdi ordan çıktıktan sonra 7 numaralı gişeye gideceğimizi söyledi... Bu arada Türkiyede de daha önce abd mülakatı deneyimim var ve buradaki konsolusluk ortamı bizdekinden çok çok farklı..Güvenlikleri daha rahat icerisi kafeterya gibi gerginlik yok herkes rahat ve yasaklı eşyalari telefon vb güvenliklerin kendisi emanete alıyor. Türkiyedeki konsolusluga girince sanki Pentagon agiriyorsun gibi gergin herkes .. Neyse 330 doları ödedikten sonra 7 numarada beklemeye başladık (Greencard a bakan bölümmüş) önümüzde 3 kişi vardı. Tahminen 40 dk sonra beni çağırdılar guler yüzlü bir kadın çalışan benden birkaç evrak ve pasaportumu istedi bir kaç işlem yaptıktan sonra parmak izlerimi aldı.. burada yaklaşık 20 dk kaldık ve tek takıldığı konu aile nufus k. örneğinde anne kimlik soyadını araması (Ds 260 formunu daha önce actirmistim anne kimzlik s. Düzeltmek icin) daha sonra sağlık raporumu açıp inceledi ve eger vizeyi alırsam Aralık ayının 20 sine kadar Abd ye girmem gerektiğini söyleyip bize oturmamizi daha sonra yandaki gisenin çağıracağını söyledi...
Sırada beklerken önümüzdeki 50 li yaşlarındaki Fransiz kadın 6. Başvuruda kazandığını daha önceki başvurularının aracı şirketlerin hatası yüzünden hep yanlış olduğunu söyledi ve vizesi onaylaninca sevinçten uçuyordu :) :)
Tahminen 25-30 dk sonra ismim okununca gittiğim bölümde 30 35 yaşlarında bir erkek çalışan ve yanında oturan stajyer bir kadınla bana arada stajyer e isi anlatacagini ve bu yüzden arada mikrofonu kapatacağını söyleyip özür diledi neyse biraz bilgisayarla uğraşıp daha sonra sağ elimi kaldırıp tüm bilgilerin doğru olduğu ile ilgili yemin ettirdi ve eğitim sevyemi sordu cevaplayinca universitede en sevdiğim dersin ne olduğu ve aciklamami istedi daha sonra Abd ye gidip gitmediğimi sorunca eski pasaportumu çıkarıp eski vizemi kendisine gösterince çok güzel gibi birseyler söyledi ..Daha sonra bana Fransızca bir kitapçık uzattı tercuman Amerika'daki hakların yaziyor deyince vizeyi aldığımı anladim :) 2.sorusu nerde çalışıyorsun oldu cevapladiktan sonra bana askerlik yapıp yapmadığım yaptıysam ne zaman nerde diye sordu bende kendisine askerlik yaptığıma dair belgelerini ve tercumelerini uzattım...Biraz bilgisayarla uğraştıktan sonra tebrikler vizeniz onaylandı ve 1 2 hafta içinde seçtiğiniz adrese yollayacak dedi :) :)
Not: 1-Tercumanim faydalı olur biraz ingilizce konuş desede hiç konuşmadım:)
2- Banka hesaplarıma bıkmadılar evraklar bende kaldı
3-iki gün sonra vizemin basıldığında dair mail aldım ve 15 inde pasaportumu teslim aldım -
@TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba, dünkü mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum;
08:45 randevusu için 08.15 de kapıdaydık fakat son derece kibar olan bayan güvenlik görevlisi 08:30 da almaya başlayacağını ve beklememizi söyledi.
Dediği gibi tam 08:30 da aldı, ilk girişte covid ile ilgili Evet – Hayır seçenekli bir anket doldurduk. (2 kişilik aile için 1 kişi doldurabiliyor, 2 kişide imzalıyor)
Güvenlikten geçerken ufak bir sorun yaşadık bunu paylaşmak istiyorum aynı hatayı yapmayın, içeriye adım sayar saatleri bile almıyorlar, eskiden alıyorduk ama artık alamıyoruz dediler, bu yüzden eşim geri götürmek zorunda kaldı, başvuran ben olduğum için beni içeri aldılar siz içeride işlemleri başlatın eşiniz gelince direk yanınıza göndeririz dediler.
İçeride işler çok hızlı ilerledi, ilk girişte bir bayan karşıladı evrakları hazırlamamız için bir kağıt verdi ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu, verdiği kağıda bakamadan hemen numaram yandığı için bankodaki bayan istedi ben verdim evrakları.
Benim; Pasaport, 2 adet fotoğraf, Nüfus kayıt örneği, Evlik cüzdanı ve fotokopisi, Adli sicil kaydı, Diploma aslı ve fotokopisi, Banka hesapları (32000 $ + 145000 tl bireysel emeklilik), geçerli göçmen olmayan vizemin bulunduğu eski pasaportumun olup olmadığını sordu ve sağlık raporum. (PTT kayıt makbuzunu hiç kimse sormadı, sistemden görüyorlar galiba)
Eşim ; Pasaport, 2 adet fotoğraf, Nüfus kayıt örneği, Evlilik cüzdanın bir kopyasını daha istedi, Adli sicil kaydı ve sağlık raporunu aldı. (Evlilik cüzdanından 2 fotokopi götürmenizi bir kez daha hatırlatayım.)
Sonra 7 numaralı veznede numaramızın yanmasını bekledik ve 330*2 660 dolar ödememizi yapıp, görüşmemizi bekledik.
Görüşmemizi İngilizce olarak yaptık, yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı. İlk olarak mezuniyetimi ve ne üzerine olduğunu sorudu? Şuan yaptığım ve oraya gidince yapmayı düşündüğüm işleri öğrenmek istedi, eşime de gider gitmez çalışmayı düşünüyor musun diye sordu.
Tanıdığınız var mı? Bende abim olduğunu söyleyince gidince ilk onun yanında mı kalacaksınız yoksa apartmı tutacaksınız dedi, onun yanında kalacağız dedim.
Uzun süre yurt dışında kaldınız mı dedi? hayır dedik.
Bilgisayara notlarını yazıp tebrik edip 4 iş gününde pasaportlarınızı göndereceğiz diyerek, diploma aslı ve evlilik cüzdanımızı geri verdi.Yazdıklarım haricinde merak ettiğiniz bir konu var ise buradan yada özelden mesaj atabilirsiniz, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Herkese bol şanslar diliyorum.
-
@jaywestfl, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
arkadaşlar, sabah saat 8:45 teki randevum için, 8:00 gibi konsolosluk civarına geldim. 8:30 gibi büfenin oraya geçtim sıra için, sıra yoktu Ahmet beyle bekledik. Bir 5 dakika sonra kapıdaki görevli hanımefendi ismimi söyledi. Buyrun gelin dedi, bize mail yoluyla 2 gün önceden gönderilen maildeki sorular tekrar soruldu. İste ateşinizi ölçtünüz mu 38 derece ustu muydu, abd son 10 günde bulundunuz mu gibi aynı soruları orada tekrar doldurduk, benim götürdüğüm belgeyi sormadılar bile. Kapıdaki güvenlikten geçtikten sonra konsolosluk binasına girince soldaki hanımefendiden banko numarası aldım. İngilizce konuşabiliyor musunuz diye sordu ben de evet dedim. Sıra numarası verdi buyurun oturun dendi, oturduk.
Çok beklemedim, 5-10 dk sonra numaram yandı ve 10 numaralı gişeye gittim. Siyahi bir personel vardı erkek gayet güler yüzlü, günaydın nasılsınız dedim ve teşekkürler günaydin dedi. Biraz bilgisayarda birkaç bir seyler yaptıktan sonra daha önce Amerikada bulundunuz mu dedi evet dedim. Birth certificate please dedi tabi dedim, yeni aldığım çıktım var kcc gönderdiğim eski olan var hangisini dedim ikisini de gorebilir miyim dedi evet dedim verdim. Police certificate dedi yine aynı sekilde verdim. Diplomam istendi fotokopi ve asli ile birlikte lise diplomamı görmek bile istemedi. Banka dokümanlarınız dedi yaklaşık 1 senedir hesabımda bulunan emanet 20k usd ve 2020golf ruhsatını orijinali ve fotokopisini de teslim ettim. Banka ekstresi imza sirkulu idi, arac icin deger belgesi vs almadim ruhsatin orijinali ve kopyasini verdim orijinali mulakattan daha sonra bana tekrar verildi. 2 tane fotoğraf istedi verdim, bu sırada bilgileri ekrana giriyordu. Araya girdim afedersiniz bir soru sormak istiyorum diye, tabi ki dedi. Ben Amerikadaki kaldığım adresi degistirmek istiyorum dedim adresini ver dedi direk. Daha onceden yazdığım kağıdı yine bu gorevliye verdim değiştirdim. Çünkü ailem Florida da degil Mississipi de yaşıyor suan. Tamam bu bilgiyi de duzelttik. Ds-260 formu, ais kaydi belgesi, askerlik belgesine bakmadilar sormadilar bile.
Teşekkür etti ve vize mülakatını odemeniz gerekiyor, lutfen yine bekleme alanında bekleyin dedi. Tamam dedim.
5-10 dk sonra vize ucretimi ödeyeceğim bankoya gittim 7 numaraydi. turk bir arkadaş 330 dolar ödeme yapmanız gerekiyor dedi. Ödedim ve buradan ayrildim bekleme salonunda oturmaya tekrar başladım.Tekrar numaram yandi ve 3 numarali giseye gittim. Cok kibar hos bir hanimefendi karsiladi ben direk günaydın nasilsiniz diye girdim o da ayni sekilde devam etti. sag elinizi kaldırıp bize bugun vermis oldugunuz bilgilerin dogru oldugu icin yemin eder misiniz dedi ben de evet yemin ediyorum dedim. akabinde sorular sormaya basladi ve bu sorulardan once parmak izi verdim. daha once amerikada bulundun mu dedi evet 2 kere wat ile dedim aaa cok harika dedi ve direk su soruyla basladi Floridaya gideceksin dogru mu dedi? ben de hayir biraz once degistirdim ben onu çünkü ailem orada yaşamıyor artik dedim, tamam dedi ve yeni adresi bu hanimefendi de not aldi. peki bu aile ile nasil tanistin dedi? ben de 2016 dan beri her pazar kiliseye giderdim orada bulundugum surece dedim tamam dedi bircok resim getirdim bakmak isterseni dedim hayır gerek yok dedi. gidince ne is yapacaksin dedi, kendi yaptigim isi anlattim bu ise de baslamadan once ailemin yaninda geçici olarak isim arabam ve odamın hazir olduğunu belirttim. tamam dedik. cok guzel ingilizce konusuyorsun dedi ben de evet isimiz geregi bircok ulkeden müşterimiz oldugu icin her gun magruz kalıyorum ingilizceye olabilir dedim. tamam dedik veeeeeee
Congratulations Jaywest!!!! dedi saka saka tebrikler dedi yeni hayatınızda başarılar dendi, pasaportumuzun yaklaşık 5 gün sonra geleceğini belirtti. cok teşekkürler dedim simdi binadan ayrılabilir miyim dedi evet dedi ve ben de bu şekilde çıktım.
Darısı, canı gönülden isteyen, bekleyen herkese olsun insAllah. Ugur Beyin dedigi gibi bir kisiyi bile arkada bırakmadan nasip olsun gitmek.
-
@Rauf, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Değerli arkadaşlar 24 Haziran tarihi itibarı ile stresli geçen günlerin ardından nihayet vizemi aldım.
İlk önce bu formu kuran ve burada insanlara koşulsuz destek veren koca yürekli insanlara başta @crazycells ve @gucarslan olmakla çok teşekkür ederim ve minnetdarım.Elimden geldiğince bundan sonra da her konuda tecrübelerimi foruma aktaracağım.
Case’mi Ankaradan Varşovaya taşıdıktan kısa bir süre sonra 10 Haziran tarihine mülakat maili aldım.Case’i bir ülkeden başka ülkeye taşımak için mütlaka oturum izniniz ya da çalışma(eğitim) vizeniz olması ŞART.Bunları sağlamanıza rağmen bazı konsolosluklar sizi KCCye yönlendiriyor,bazıları da direkt kendisi kabul ediyor.
Mülakat maili aldıktan sonra ilk iş konsolosluğun belirlediği aile doktorundan randevu aldım.Mülakatdan 2 hafta önce sağlık kontrolüne gittim.Röntgen ve kan tahlillerini önce beni yönlendirdikleri başka bir hastanede yaptırdım ve sonuçlarını alarak aile doktorunun yanına geldim.Doktor bey çok kibardı,rutin kontrolleri yaptı,2 tane aşı yaptı ve sağlıklı olduğumu herhangi bir problemim olmadığını söyledi ve gereken belgeleri konsolosluğa 1 hafta içinde ileteceğini bildirdi.Röntgen CDsini bana verdi ve ABDye götürmem gerektiğini söyledi.
Uzun bekleyişten sonra nihayet 10 Haziran tarihi geldi ve ben bütün belgelerimle sabahın 07:30da Konsolosluğun kapısındaydım 😊 Tahmini 1 saat sonra bizi içeriye aldılar.Benden başka yanımda Belaruslu aile ve orta yaşlı bir çift vardı.Önce kapıda isimleriniz kontrol edildi ve daha sonra güvenlikten geçtik.Telefonu güvenliğe bıraka biliyorsunuz.Ben kemer dahi takmamıştım,telefon da almamıştım yanıma.Önceden günenlik rehberini okuduğum için daha hızlı olsun diye hiçbir ekstra eşya almadım yanıma.Konsoloslukta ortam çok güzel ve rahatdı.Kesinlikle kasıntı bir ortam yoktu.Direkt 14 numaralı penceredeki bayan beni çağırdı ve belgeleri istedi.Banka belgesini istemediler.Lise diplomasını almadılar,lisans diplomamı aldılar,yüksek lisans da vardı onu da teklif ettim istemediler.Doğum belgesi,3 ülkeden aldığım polis belgesi,askerlik belgesi,pasaport,2 tane fotoraf - bu belgeleri verdim.Eski pasaportumu da yanımda götürdüm teklif ettim istemediler.Benim DS260’ta eski pasaport kayıtlıydı daha sonra onay aldıktan sonra pasaportu değiştirdiğim için DSi açtıramamıştım.Ama case’mi transfer ederken bu konuyla alakalı bilgi vermiştim konsolosluğa.
Belgeri verdikten sonra orta yaşlı bayan bana bir sıra numarası verdi daha sonra 330$ ödeme yapmam için beni kasaya yönlendirdi.Kasada ödemeyi yaptıktan sonra oturdum ve sıramın gelmesini bekledim.10-15 dakika sonra numaram aktif oldu ve diğer pencereye yaklaştım.İçerdeki güzel ortamdan dolayı fazla heyecanlı değildim.Genç bir bayan ve yanında genç bir bey vardı.Gayet kibar ve güleryüzlü tavrıla beni karşıladılar ve selamladılar.Önce yemin etdirdiler sağ eli kaldırarak,sol elin 4 parmağının izini aldılar ve mülakata geçtik.Daha önce polislik bir durumun oldu mu diye sordu,hayır dedim.Ne iş yaptığımı sordu.Detaylı anlattım.Daha sonra askerliğimi nerede yaptığımı ne kadar yaptığımı sordu,cevapladım.Rusyaya hiç seyahet etdiniz mi diye sordu.Çocukken ailemle gittiğimi söyledim.Soruları gayet anlaşılır ve basit şekilde soruyordu,yardımsever tavrı herşeyin daha rahat ilerlemesini sağlıyordu.Üniversiteyi sordu,bölümü anlattım daha sonra yüksek lisans yaptığımı söyledim.Bu kısımlar çok keyifli ve neşeli geçti.ABDye nereye gideceğimi sordu,cevapladım,daha sormadan direkt kimin yanına gideceğimi de söyledim.Bilgisayara birşeyler yazarken vizenizi onaylıyorum şimdi dedi.Çok Sevindim!) İçerden bir kağıt getirdi bu pasaportun teslimi ve diğer işlemler için bir kılavuzdu.Amerikadaki hayatınızda bol şans dilerim dedi ve pasaportunuzu kaydettiğiniz adrese göndereceğiz söyledi.Çok teşekkür edip ayrıldım.Bir gün sonra konsolosluktan mail aldım.Mailde DS260ın güncellenmek için açıldığını ve tamamladıktan sonra yeniden yemin etmek için konsolosluğa gelmemi söylediler.Hemen bütün yeni bilgilerimi kaydettim ve Pazartesi yeniden gittim.Yeniden belgeleri sunduğum bayanın yanına gittim eski pasaportu verdim,başka bir belge lazım mı dedim hayır dediler.Sıra numarası verip beklememi söylediler.Hemen 10-15 dakika sonra Konsolos hanım beni çağırdı,gittim.Eksi pasaportumu kaybettin mi diye sordu.Hayır dedim ve pasaportu ne için değiştiğimi izah ettim ve case’mi transfer ederken gerekli açıkalamayı da onlara mail olarak yazdığımı belirtdim.Biraz bekleyin diyip içeriye geçti,3-4 dakika sonra geldi ve eski pasaport bizde kalsın vizenizi işleyeceğiz dedi.
Burada benim yaptığım yanlış mülakattan önce pasaportumu değiştiğimi mail olarak belirtmememdi.Case’imi transfer ederken açıklama yazdığım için herhalde yeterli olur diye düşündüm ama mutlaka ve mutlaka mülakat öncesi belirtmek lazım.Sonuçta konsolosluk bir sürü dosyaya bakıyor ve bunu gözden kaçırmaları normal.
Ben ordan ayrıldım ve stresle beklemeye başladım.Perşemde mail aldım ve parmak izi için yeniden gelin dediler.Cuma federal tatil olduğu için Pazartesi gittim.Bu arada haftasonu geçmek bilmedi☹️ Nihayet 21 Haziran Pazartesi sabah gittim konsolosluğa(3.kez). Sıra numarası verdiler,direkt isimimle çağrıdılar,heyecanla gittim.Eski pasaportumu teslim etti ve herşeyin yolunda olduğunu söyledi,DS260ı güncellediğim için yeniden yemin ettim ve parmak izi aldılar.Vizeyi en kısa zamanda işleyeceklerini söyledi.Derin bir nefes alarak çok sevindim.Sistemde 22 Haziranda ISSUED yazsını gördüğümde inanilmaz mutlu oldum😊 2 gün sonra yani bugün pasaportumu teslim aldım.
Darısı bütün bekleyenlerin başına.DV2021’ler olarak DV tarihinin en zorlu yılında bu kadar mücadele etmişken inşallah bütün arkadaşlarımız vizesini alıp ABDye yollanır! Herkese bir daha emekleri için çook teşekkürler✌️☺️ -
@Pangea, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Mülakat tamamlanıp evimize döndüğümüze göre biraz geri giderek yaşadığımız tecrübeyi size hatırladığım kadarıyla aktarmaya çalışayım;
26 Temmuz gecesi ben, eşim ve 3 yaş oğlum İzmir'den yola çıkıp 27 temmuz günü saat 10:20 doktor muayenesi için Ankara'ya vardık. Erken vardığımızdan Kuğulu parkta kahvaltımızı yaptık (Not: yakında arabayı park edecek otopark var, fiyat uygun fakat anahtar istediler mecbur verdim, neyse ki sorun yaşamadık), ufaklık biraz parkta oynadı (mecburi :)) sonra da kayıt için Unganlara geçtik. Önce kayıt yapıldı ve foto çekildi (onlar çekiyor), ardından aşağı kata düzen laboratuvara geçtik, orada ben ve eşimden röntgen, kan ve idrar testleri alındı, toplam 235 dolar ödedik ve oğlum küçük olduğundan ona test yapılmadı. Ardından tekrar kayıt yerine çıktık ve saat 14.00 de muayene için gelmemiz söylendi. Ardından tekrar Kuğulu parka geçip yemek yiyip, parkta oynadık (mecburi) :) Sonra saatimizde tekrar kayıt yerine çıkıp bekledik, doktor hanım önce ben, sonra eşim, ardından da oğlumuzu muayene etti, ben ve eşime 3'er aşı yapıldı, oğlumun aşı kartını yanımızda götürmüştük, ona aşı yapılmadı, orada da toplam 600 dolar ödedik. Yani sağlık işleri toplamda ailemize 835 dolara patladı.
Hazır yolu yarılamışız, belki bir daha ne zaman gideriz belli olmadığından 1 haftalığına 5 Agustostaki mulakat randevumuzu beklemek için memlekete (Dersim/Tunceli) geçtik, biraz gezdik dolaştık, Munzur suyundan içtik, dağlarımızı gezdik, arındık dinlendik ve 3 Agustos gecesi tekrar Ankara'ya doğru yola çıktık.
4 Agustos gecesi için Konsolosluğa çok yakın (hemen karşısı, yürüme mesafesi) Best Hotel de 1 gecelik yer tuttuk. 4 Ağustos günü saat 15:00 gibi otele vardık, ben hemen çıktım ve Unganlardan sağlık raporumuzu aldım, ben eşim ve oğlum için 3 ayrı dosya teslim aldım, ayrıca ben ve eşim için cd ve yine hepimiz için ayrı ayrı aşı karnesi aldım (Not: Konsolosluğa sadece Kapalı zarflar götürülecek). Ardından malum rutinimiz, yemek yedik ve oğlumuz parkta oyun oynadı :)
5 Agustos mulakat günü sabah erkenden gireceğimiz görüşme için saat 7 gibi uyandık, otelde kahvaltımızı yaptık ve görüşme saatinden yarım saat önce konsolosluk 2 nolu kapısında yerimiz aldık. Saat geldi çattı ve bizi çağırdılar, kapıda güvenlik önce pasaportlarımız istedi kontrol etti ve ardından 5 soruluk covid formunu doldurtup imzalattı (biz çıktı almıştık, gerek yok, orada doldurtuyorlar). Ardından saat, küpe, kemer, takı vs eşyalarımızı x-ray den geçirdiler aynı havaalanına girer gibi, sonrasında tekrar taktık takıştırdık içeri girdik.
İçeride önce pasaportlarımız alındı, kaydımız yapıldı ve sıra numaramız verildi. Oturduk sıramızı bekledik, sonra numaramız yanınca bankoya geçtik evraklarımızı sırayla teslim ettik (Ds-260 onay formunu, Mulakat maili çıktısını ve Ais ptt gönderim onay formunu almadılar), sonra tekrar bekleme salonun geçtik. Sıramız yandı ve bir başka bankoya geçip toplamda 330x3 dolar ödememizi yaptık, sonra tekrar sıramızı beklemeye başadık. Ardından asıl stres yaptığımız zaman geldi, mulakat için başka bir bankoya çağırıldık. İçten ve gerçekten samimi bir kadın eşime ingilizce konuşabilir misiniz diye sordu, eşim heyecanlı olduğunu türkçe istediğini istedi fakat kadın bizi rahatlatarak, yurtdışında yaşamıssınız, heyecan yapmanıza gerek yok, çok zorlanırsanız çevirmen çağırırız dedi ve biz güven duyunca konuşmaya başladık. Önce eşimin ve benim parmak izlerimizi aldı, ufaklık için eşimin tekrar 4 parmağını aldı (çocuk parmak izi vermedi) ardından sohbete başladık, bize mesleğimizi (her ikimize de), nereye gideceğimiz ve neden orayı tercih ettiğimizi, orada ne iş yapmayı planladığımızı sordu ve ardından ben not alıcam diyip bizi çok kısa süre beklettikten sonra vizeniz onaylandı, tebrik ederim, 4 gün içinde pasaportlarınız gönderilecek dedi.Not: Mülakatı yapan görevli kadının gerçekten işini çok iyi yapan, tane tane konuşan ve sizi rahatlatan bir yapısı var, hiç stres yapmanıza gerek yok, umarım ona denk gelirsiniz.
Bizlik şimdilik bu kadar, hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum,
Yolunuz açık olsun, herkes hayallerine ve isteklerine en kısa sürede ulaşsın... -
@srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Bugün saat 08.15 te mulakatimiz vardi. 3 kişilik bir aile olarak girdik mulakata. Saat 8.00 gibi siraya gectik ve 10 dakika sonra iceriye almaya başladılar. Oncelikle mulakattan once gelen covid ile ilgili evet hayir seklinde ve hepsine hayir yaniti vermemiz gereken sorularin olduğu kağıdı doldurdum hem esim hemde kendim için. Daha sonra içeri girdik ve sira numarasi verildi ve beklememiz soylendi. Oncelikle ilk sira numarasi yandığında yan tarafta evrak teslim bölümüne gectik burada sağlık raporlari eşimin (asıl talihli) üniversite diploması ve fotokopisi nufus kayıt örnekleri evlilik cuzdani asli ve fotokopisi(2 adet) adli sicil belgeleri mahkeme evraklari 2 şer adet fotoğraf banka ve maddi yeterlilik dokumanlarini verdik(bankada 276bin tl ev tapusu evi alirkenki 3 yil onceki ekspertiz raporu arac ruhsati ev ve arac icin sahibinden com çıktıları) ve Türkçemi ingilizcemi gorusme yapmak istedigimizi sordular turkce dedik ve onundeki evraklara bunu not aldi. Daha sonra tekrar beklemeye geçtik yine yandi numaramiz ve bu sefer 3 kişi icin 990 dolar odedik ve direk beklemeden 3 numaralı bankoya gecebilirsiniz dendi ve gectik oraya sempatik hafif çekik gözlü kumral bir bayan vardı oda sordu ingilizce biliiyormusunuz diye esim biliyorum ama Türkçe yapmak istiyoruz dedi. Ozaman sizi bir sure bekleticem dedi tekrar bekledik ve numaramiz yaninca tekrar ayni bankoya geçtik bu sefer yaninda tercumanda vardi. Oncelikle sağ elimizi kaldirtip yemin ettirdi ardindan parmak izlerini aldi esimin ve benim, o sirada sorulara basladi ama ben araya girip oğlum icinde eşimden parmak izi alinmayacakmi diye sordum ve hatirlattigim icin teşekkür ederek esimin sol elinden tekrar parmak izi aldı. Daha sonra sorulara basladi ne is yapiyorsunuz: ing. Ogretmeni ve mak. Mühendisi. Nereye gideceksiniz ve neden: houston yasam maliyetlerinin düşük olmasınin başlangıç icin uygun olacağını düşünüyoruz. Ne is yapacaksiniz: oncelikle ne bulursak daha sonra kendi mesleklerimizi. Daha sonra eşime siz çocukla beraber geçip oturabilirsiniz biz eşinize birkaç soru soracağız dediler esas olay şimdi (sabika kaydim var). Daha önce Çin'e gitmiştim neden gittigimi sordu bende malzeme almıştım ve onun fabrika testlerine katıldım dedim. Ardindan sabika kaydina sira geldi mahkeme evraklarini incelediler bir süre ve olayi anlatin dedi basladik anlatmaya tercuman arada burayi cevireyim diyerek durdurdu beni ve anlattim. Mahkemeye ciktinmi hapis yattinmi vs. sordu 1 kez mahkemeye ciktim ama hapis tutuklanma vs Olmadi dedim. Ardindan neyle suclandin ilgili ceza maddesi nedir gibi bir soru sordu bende taksirle ölüme sebebiyet vermek dedim ( iş kazasi sonucu bana bağlı bir işçi arkadaş benim işte olmadığım geceyarisi yuksekten duserek vefat etti). En sonunda ilgili kanun maddesini Türkçe ve tercumeli olarak gondermem gerektiğini soyleyerek eksik evrak kağıdını elime tutuşturdu tabi pasaportla birlikte ve bu evraklari gonderin inceleyelim tekrar dendi. Ardından eşim ve oglumuda çağırdı. Isterseniz onlarin vizesini simdi verebilirim yada hepsi birlikte olsun istiyorsaniz siz evraklari gönderince vereyim dedi bende onlarinki basilsin ben en kısa sürede gonderirim dedim ve vedalaşarak ayrıldık.
Not: Sicil kaydi olanlar muhakkak mahkeme dokumanlarini ve ceza aldiklari ilgili kanun maddesini turkce ve yeminli tercumanli olarak yanlarında gotursunler. (Ben yandım eller yanmasın).
Not 2: Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Not 3: Aynı gün içerisinde ilgili kanun maddesini ve erteleme maddesini turkce ve yeminli tercumanli olarak yeni ais kaydi evraklari ve pasaportla birlikte pttden yolladim.
Bitti. -
@iceberg06, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba,
Eveet beklenen gün geldi çattı :) yarın konsolosluk ile görüşmemiz var. Heyecan yüksek! Belgelerimizi hazırladık, hatta eksik olmasın diye bir kaç kez kontrol ettik. Bir aksilik olmazsa yarına hazır görünüyoruz :)
Şimdi bu kadar hazırlık arasında Unganlar tecrübemiz arada kaynasın istemedik. Bu süreç içerisinde her zaman bizlere destek olan sayın @gucarslan bey ve @Muhtaradana bey'e çok teşekkür ederiz, her daim Hızır gibi bilgi ve tecrübeleri ile yetiştiler.
Mülakat tarihimiz 8 Temmuz olması dolayısıyla sağlık randevumuzu Cumartesi günü yarım gün çalışıldığını bilmeden 3 Temmuz Cumartesi gününe aldık. Ama her şey çok yolunda ve hızlı bir şekilde ilerledi ki hızlıca işlemlerimizi aynı gün içerisinde tamamlayabildik.
Sabah 10:00 randevusu için yola koyulduk, google maps bizi direk binanın önüne kadar bıraktı. Alt katta Düzen laboratuvarını gördük ancak aracı nereye park edebiliriz diye düşünürken ilk sağa döndük ve otopark tabelasını gördük, otoparka anahtar bırakmadık ama kalabalık olduğu zamanlarda anahtar bırakmak gerektiği bilgisini paylaştı görevli. Otopark 1 saat 10:00 TL 3-4 saat sanıyorum 15 TL gibi olmalı. Hızlıca Düzen laboratuvarının olduğu binanın bahçesine girdik. Herhangi bir tabela göremediğimizden apartman görevlisine Unganlar kaçıncı katta diye sorduk kendisi bina girişini tarif etti ve 4. kata çıktık. Cafe'nin hemen yanından sağa doğru devam ettiğinizde bina girişini görebiliyorsunuz. Binanın altında 2 farklı cafe var. 2'si de güzel ve hijyenik duruyor.
Sabah 10:00 randevumuza 9:40 gibi vardık. Muayene salonu beklediğimizden kalabalıktı, o nedenle tam saat 10:00'u gösterdiğinde isimlerimiz okundu ve asistan hanımın yanına gittik. Hızlıca pasaportlarımızı ve aşı kartlarımızı kendisi ile paylaştık. Benim daha önce yüksek lisans için okulumun Düzen laboratuvarından istemiş oldukları antikor testlerini de kendisi ile paylaştım ancak antikor testlerini konsolosluğun kabul etmediğini söyledi. O sırada asistan hanım hızlıca bilgisayar kamerasından fotoğraflarımızı çekti ve hazırladığı belgelerin bir yerine imza atmamızı istedi. Hızlıca o belgeyi alarak bir alt katta bulunan Düzen laboratuvarına gittik. Danışmanlara Unganlarda verilen evrağı teslim ettik. Düzen laboratuvarı da beklediğimizden kalabalıktı. Köşe de sakin bir yer bulup beklemeye başladık. İlk eşimin ismi okundu. Hızlıca kan verme alanına gittik o sırada bir hemşire bize eşlik etti. Kan alımı sırasında içeride benimde ismim okundu, ayrı ayrı kan vereceğimiz için biraz moralim bozulsa da, hemen eşimin karşısında ki koltukta benimde kanım alınmaya başladı. İçeride toplam 4 kişi için kan alım yeri var. Yoğun bir güne denk geldiğimiz için kan alımı sırasında da içeride yoğunluk vardı. Kan alımı konusunda biraz tedirgin olsam da bebek iğnesi dedikleri en minik iğneler ile kanımızı aldıkları için çok hafif geldi, pek canım acımadı. Şimdiye kadar hiç böyle bebek iğnesi ile kan vermek gibi bir deneyimim olmamıştı. Genellikle kan alımı sırasında damarım zor bulunur bu konuda da hiç bir sıkıntı yaşamadık. Sadece iğne ucu minik olduğu için kan tüpünün dolması zaman alıyor, o nu bekliyorsunuz 1 dk. kadar. Sonrasında idrar testi için bir kit verdiler. Sonrasında ise akciğer filmi çektirmek için hızlıca bizi çağırdılar, hepsi o kadar art arda oldu ki sanıyorum 15 - 20 dk. içerisinde işlemlerimiz tamamlandı. Yukarı çıktığımızda asistan hanıma işlemlerin tamamlandığını söyledik ve bize akciğer film sonuçlarımızın çıkmasının ardından doktorun bizi göreceğini 1 saat 30 dakika sonra tekrar gelmemizi iletti. Bizde aşağıda bulunan cafe'nin bahçesinde biraz covid dolayısıyla tedirgin olsak da beklemeye başladık. Cafe'nin içerisi temiz ve hijyen kurallarına dikkat ediyordu, o nedenle biraz daha içimiz rahatladı. Saatimiz geldiğinde tekrar muayeneye gittik. Biraz içeride beklememizin ardından önce eşimi muayeneye aldılar, aradan 15 dakika sonra sıra bana geldiğinde ameliyat geçmişimize ait raporların eşimin çantasında olduğunu söyledim. Asistan hanım sağolsun eşimden raporlarımı aldı, boyumu ve kilomu ölçtü onları not etti, hazırlanmam konusunda ameliyat kıyafetini giymemi söyledi ve çıktı. Yaklaşık 10 dakika sonra doktor hanım geldi ve muayene etmeye başladı. Kalbimi dinledi, herhangi bir kalp rahatsızlığım olup olmadığını sordu. Ameliyat geçirdiniz mi daha önce diye sordu, kendisine geçirmiş olduğum operasyon geçmişini aktardım. Belgeleri göstermedim ama sanıyorum gerek görmedi. Eşim ile meslektaş mı olduğumuzu sordu, bende kendisine evet dedim. Kaçıncı başvurumuzda kazandığımızı sordu bende ilk başvuru olduğunu söyledim, gülümsedi. Daha önce hiç depresyona girdiniz mi, kendinize zarar vermeyi düşündünüz mü, başkasına zarar vermeyi düşündünüz mü, intihar etmeyi düşündünüz mü gibi sorular sordu. Karaciğer, böbrek, akciğer gibi herhangi bir rahatsızlığımın olup olmadığını, herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu. Muayenenin ardından içeride eşim beni bekliyordu. Hızlıca ödememizi yaparak ayrıldık. Ödemeyi kredi kartı ile kur 8.70 üzerinden hesaplanarak kişi başı 250 USD olarak yaptık. Düzen laboratuvarına ise kişi başı 117 USD olarak yine 8.70 kur üzerinden kredi kartı ile ödeme yaptık. Bana toplam 4 aşı, eşime 3 aşı vuruldu. Doktor hanım 1 ay süre ile hamile kalınmaması gerektiğini tavsiye etti. Asistan hanım muayene sonrasında Pazartesi günü saat 14:00 - 16:00 arası raporumuzu almamızı söyledi. Raporunuz ile ilgili bir aksilik olması durumunda bizi saat 14:00'den önce arayacağını söyledi ve ayrıldık.Pazartesi günü saat 14:00'den önce herhangi bir arama gelmemesinin ardından bizde raporumuzu almaya koyulduk ve girdiğimizde asistan hanım o yoğunluğuna rağmen beni hatırladı ve mülakat görüşmemiz ile ilgili güzel temennilerde bulundu. Raporumuzu teslim etti, zarfı kesinlikle açmamamız gerektiğini ve aşı bilgilerinin yer aldığı belgeyi çoğaltarak saklamamızı tavsiye etti.
Bu deneyim umuyorum ilerleyen günlerde sağlık raporu görüşmesi yapacak arkadaşlarım içinde faydalı olur.
Saygılar,
-
@ugurbenli, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba günaydın arkadaşlar, size mülakatımın detaylarını aktarmak istiyorum.
Öncelikle gerek forum'da gerekse Telegram grubundan, süreci sağlam ve düzenli yönetmemizde bize destek olan ve olmaya devam eden tüm arkadaşlarımıza, yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum.
Gösterilen para : 21.000$ (1 Kişi)
Meslek : Yazılım Geliştirici (Software Developer)
Gidilecek yer : Houston/TexasDün (05.08.2021) 10:15'de mülakat randevum vardı. Saat 09:35'de oradaydım. Biraz oyalandıktan sonra 10 gibi güvenlik arkadaş ismimi okudu. Pasaportumu kontrol ettikten sonra ilk olarak kapıda covid formunu doldurdum ve içeriye girdim. İçeri girince yine pasaportu bankodaki hanımefendiye verdim ve bana sıra numaramı verdi. İçeride saat olmadığından bilemiyorum ama ortalama 30-40 dk numara yanmasını bekledim. Sonunda yandı 10 numaralı vezneye gidip şu belgeleri görevliye teslim ettim;
- Sıra numaram
- Eski(Tarihi geçmiş ama Greencard kazandığım) ve güncel pasaportum
- 2 fotoğraf
- KCC'ye yolladığım ve güncel Nüfus kayıt örneği
- Güncel adli sicil kaydı (KCC olanı almadı)
- Sağlık raporum
- Maddi dökümler
- Üniversite diplomam, fotokopisi ve e devletten çıkartılan kontrol belgesi (Lise ve Ön Lisans için de aynı belgeler vardı ama almadı)
Sonrasında yeniden bekleme salonuna geçtim ve beklerken DS-1810 belgesini vermediğimi onun da istemediğini fark ettim. Tekrardan gidip sordum ve biraz baktı sonrasında gerek yok dedi. Ardından numaram tekrar yandı 7 numaralı ödeme veznesinde 330$ (1 kişi) ödememi yaptım ve ortalama 20 dk kadar daha bekledim. Ardından 3 numaralı veznede numaram yandı ve hemen mülakata geçtim. Mülakat yaptığım hanımefendi yabancıydı ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu ben de hata yapmamak adına hayır dedim. Sonrasında arkasından bir beyi çağırdı ve yemin edip, parmak izi verdikten sonra mülakata başladık. Sorduğu sorular şöyleydi;
- Şu an nerede yaşıyorsunuz?
- Ne iş yapıyorsunuz? Hangi firmada ve ne zamandır? (Kurumsal bir firmada dedim ismini de sordular.)
- Orada kendi işinizi mi yapacaksınız? İş baktınız mı?
- Orada kalacak apart ayarladınız mı?
- Hangi üniversiteden mezunsunuz? Hangi bölümden mezunsunuz? İki yıllık mı? (Bu soruları art arda seri bir şekilde sordu ben cevapladıkça. Şaşırtmaca yapmak mı istedi hakimiyetimi mi ölçtü bilemedim :) )
- Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
- Amerika'da tanıdığınız, akrabanız var mı?
- Amerika'ya daha önce gittiniz mi?
Ardından diplomamın aslını iade ettiler. Hanımefendi eski pasaporta ve yenisine bakarak yan bankodaki başka bir beyefendiyle bir şeyler konuştular sanırım anlayamadı neden bu pasaportun öyle olduğunu (eskisi delikli durumda). Daha sonra durum çözüldü ve bana eski pasaportumu da iade ettiler. Ardından yardımcı olan beyefendi 'Hayırlı olsun. Vizeniz onaylandı. Pasaportunuz 4-5 gün içerisinde size iletilecek vize basılmış şekilde' dedi. Teşekkür ederek, iyi günler diledim ve içimden derin bir oh çekerek dışarıya çıktım saat 11.30'du. mülakat da ortalama 10 dk sürdü. Faydalı olması dileğiyle :)
-
@Uğur-Sarıoğlu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese Merhabalar, 4 kişilik aile olarak 5 Ağustostaki mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. randevu saatimiz 11.15 di. 11.05 de kapıdaydık. Kapıda son derece agrasif bir bayan güvenlik görevlisi vardı. az önce ismimizi okuduğunu söyledi. Pasaportları kontrol ettikten sonra Covid ile ilgili bir formu tüm aile üyeleri için eşimin ve benim imzalayacağımız şekilde 1 nüsha doldurmamızı istedi. Sonrasında güvelik aramasından geçtik. evrakları içine koyduğumuz bez torba dahil küçük kolanya şişesi ve küçük kızımın elindeki su şişesini bırakmamızı çıkışta alabileceğimizi belirtti.
İçeriye girdiğimizde sıra numarası aldık ve beklemeye başladık. Greencard için beklediğini tahmin ettiğimiz birkaç arkadaşa ne için beklediklerini sorduk. Aynı durumda olduğumuzu öğrenince kısa bir sohbet ile beklemeye devam ettik. sonrasında sıra numaramız yandığında elimizde her aile bireyi için hazırladığımız ayrı klasörler ve belki lazım olur diye aldığımız ve taşımakta sıkıntı yaşadığımız birçok evrakla ve fotokopi ile bankoya gittik.
Bankodaki görevli her aile bireyi için istediği evrakları sırasıyla ayrı ayrı söyledi ve bizde sırasıyla evrakları teslim ettik. sonrasında bize para ödemesi gerçekleştireceğimizi söyledi ve biz bankodan ayrıldık. bekleme salonunda tekrar beklemeye başladık aynı sıra numaramız tekrar yandığında bu sefer ödeme için farklı bir bankoya gittik. burada kişi başı 330 usd ödeme yaptık. fişlerimizi aldık ve tekrar bekleme salonunda aynı sıra numaramızın bu sefer mülakat için yanmasını bekledik. Bu sırada bankoda mülakatta olan bir arkadaşın girişte tanıştığımız kişilerden biri olduğunu farkettik. Mülakatı bitince merakla ve heyecanla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve sonucunu sorduk. vizeyi aldığını öğrenince tebrik ederek ne sorduklarını öğrenmek istedik. Ancak cevabı alamadan salondaki bir bayan görevli araya girdi ve mülakatı biten arkadaşı işleminiz bittiyse böyle alalım diyerek dışarı davet etti:) çok kısa bir beklemeden sonra 3 numaralı bankoda beyaz gömlekli hafif çekik gözlü bir bayanın olduğu bankoda aynı sıra numaramız yandı. Asıl talihli eşim olduğu için kendisi karşısına geçti bizde hemen arkasında beklemeye başladık. Görevli mülakatı ingilizcemi türkçemi yapmak istediğimi sordu. Eşim türkçe yapmak istediğini söyleyince arkadan Türk bir bayan geldi yanına (ingilizcesi çok sınırlı bir aileyiz)
Bundan sonra bize sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz evrakların doğruluğu ile vereceğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi ve devamında çocuklar için eşimden ayrı ayrı olacak şekilde eşimden ve benden parmak izlerimizi aldılar. Ardından ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Sonrasında nereye gitmek istediğimizi sordu. Houston cevabını verdik. Neden Houston diye sordu. Eşim uzaktan bir akrabamız ( telefon görüşmesi yaptığımız bu uzak akraba sürecinizde başarılar diyerek bizle irtibatı kesen.......) ve eşimin bir arkadaşı var diyerek cevap verdi. Sonrasında mesleklerimizi sordu. Mali müşavir olduğumuzu söyledik. Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Aynı mesleği yapmayı istediğimizi söyledik. Görevli ingilizceniz yoksa nasıl yapacaksınız diye sordu. Eşim şu anda yoğun bir ingilizce birebir kurs almaya başladığımızI ve aynı zamanda gittiğimizde destek alacağımızı söyledi. Bu sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim 🙂 ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
-
@marathon, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Sağlık Muayenesi randevum saat 10.00'da olmasına rağmen beklediğim trafik çıkmayınca, 9.15 gibi Unganlar'daydım. Içeride henüz birkaç kişi vardı. Bankodaki hanımefendi seslendi, pasaport ve ds-260 formunun barkodlu sayfasını istedi; ben ilave olarak covid aşısı bilgisini (e-nabızdan screen shot ile çıktısını almıştım) de uzattım; onu da aldı. Belgeleri teslim ettikten sonra yerime oturdum, o sırada daha önceden geleceğinden haberdar olduğum @jaywest içeri girdi. Onunla konuşurken hanımefendi seslendi ve fotoğrafımı çekti. Hemen ardından bu fotoğrafı barındıran bir doküman çıktısı aldı, imzalattı ve o doküman, covid aşısı bilgisi sayfasını zımbaladı ve pasaport ile birlikte bana teslim ederek 3. kata yönlendirdi.
- kata indiğimde saat 9.30 olmuştu. Ilk girişteki bankoya gittim; büyük bankoya yönlendirdiler. Evrakları hanımefendilerden birine teslim ettim. Beklememi söylediler. Birkaç dakika sonra bankodan seslendiler ve ödeme olarak 117.5 dolar talep ettiler. Debit kartla 1019.90 TL ödedim. Yeniden sesleneceklerini söylediler ve oturmamı rica ettiler. 9.35'te kan ve idrar tahlilini verdim. Hemen ardından adımı seslenen bir hanımefendi ile akciğer filmi için başka bir odaya geçtik. O işlem de tamamlandıktan sonra fotoğrafı içeren kağıda imzamı aldılar ve pasaport ile teslim ederek üst kata yönlendirdiler.
Yeniden Unganlar'a döndüğümde 9.45'ti.
Bana 13.45'e randevu verdiler.
@jaywest ile saat 13.30'da yeniden Unganlar'daydık. 14.10'da içeri aldılar beni, 14.30'da çıkmıştım. Içeriye girdiğimde herkesin bahsettiği gibi tek kullanımlık bir önlük verdiler ve alt iç çamaşırı kalacak şekilde hazırlanmamı istediler. Hazırlandıktan sonra sanırım 10 dakika beklemişimdir. O sürede heyecanım nedense tavan yaptı :)
Mehmet Bey odaya girdi, selam verdikten sonra hızlıca tansiyon aletini koluma geçirdi ve sorulara başladı. O tansiyon aletinin basıncını hiç hatırlamıyorum :) tam bir sınav heyecanı yaşıyordum... Tansiyonum biraz yüksek çıktı ama Mehmet Bey "muhtemelen heyecandan" dedi, "evet, gereksiz heyecan yaptım" dedim. Ardından soruları sıraladı:
Amerika'da daha önce 1 yıldan fazla kaldım mı,
Ameliyat geçmişim var mı,
Hastalık geçmişi ve kronik hastalıklarım var mı,
Ruhsal bir rahatsızlığım var mı,
Madde bağımlılığım var mı, daha önce kullandım mı,
Alkol ile yakalandım mı,
Sigara kullanıyor muyum,
Gözlük kullanıyor muyum...
O sırada göğüs, karın ve pelvis kısımları muayene etti, kalbimi, sırtımı (solunumumu) dinledi.
Gözlük derecemi sordu (bir gözüm 0, diğer gözüm 0.50) ve araç kullanımında gözlüğe ihtiyaç duyup duymadığımı sordu. Sonra o standart göz kontrolü yapılan harflerin olduğu tablodan en alttaki satırı okumamı istedi, okudum.
Amerika'da ne iş yapacağımı sordu, anlattım. Bana gayet güzel bir mesleğim olduğunu (mühendisim) ve iş bulmakta zorlanmayacağımı söyledi. Ardından iş başvurusu yaparken Türkiye'de yaptığım işlerle alakalı bir doküman hazırlamamı ve başvuru yaptığım firmalara muhakkak iletmemi söyledi. Sonra terketti beni. Bu kadar kolay olmamalıydı :))Çıktım, içerisi yoğunlaşmıştı. Biraz bekledikten sonra bankodaki hanımefendi seslendi, ödemeyi TL mi yoksa dolarla mı yapmak istediğimi sordu, TL olarak kartla ödemek istediğimi söyledim. Kart kullanımı için yeniden içeri geçtik, kaç dolar olduğunu söylemeden (ben de sormadım) 2.178,00 TL ücretim olduğunu söyledi... Ödedikten sonra yeniden bankoya geçtik. Ertesi gün 14.00 ila 16.00 arasında evrakları teslim almak üzere gelmemi istediler. Teşekkür ederek ayrıldım...
Herkesin benzer tatlı heyecanı yaşaması dileğiyle...
-
@secondchance, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Arkadaslar merhabalar oncelikle emegi olan sayin @gucarslan @crazycells @Muhtaradana tesekkur etmek istiyorum okuduklarim ve ogrendiklerim dogrutusunda 28 temmuz da olan saglik randevumuzun detaylarini paylasmak istiyorum.
30 temmuz itibari ile saat 4 de raporumuzu teslim aldik , Ankara da ikamet ettigimiz icin unganlar ve duzen labaratuarinin konumunu biliyorduk fakat sehir disindan gelicek arkadaslar icin konum tunali hilmi caddesinin kugulupark yakinlarindaki ilk bina icerisinde hem 3.uncu kat duzen labaratuari 4. kat unganlar hizmet veriyor cevredeki otoparklardan yurume mesafesinde ulasiminiz daha kolay olucakdir.
-sabah 9:50 ve 10 :00 saatlerindeki iki kisilik randevumuza 9:50 de DS260 formlarimiz ve pasaport teslimlerimiz ile basladik oncelikli olarak talihli olan esimi alip fotoraf ve imza ile kayit islemlerimizi gerceklestirip ,pasaportlarimizida teslim alarak bir kat alta 3. katta ic kisimdaki danismaya pasaportlarimiz teslim ederek beklemeye basladik.
oncelik kan alma ve idrar testi olarak isimlerimiz le birlikte 2011TL kura bagli olarak kredi karti ile odeme yaptik daha sonra rontgen icin beklemeye basladik
ve islemlerin hepsi sabah saatleri olmasindan dolayi 12 den oce bitti ve pasaportlarimizi teslim alip tekrar unganlarin offisine gectik
-offisten gorevli bayanlar doktor vizitimizin saatini 1:30 icin uygun oldugunu ve tekrar offise gelmemizi soylediler
-saat 1:20 de offiste beklerken ilk benim siram geldi ve kiyafetlerimizi cikarmam ve muayne odasinda onluklu bir sekilde doktoru beklemem icin gorevli sekreter yonlendirme yapti- 5dk icerisinde doktor hanim el ile ve steteskop ile muayneye basladi sorular hastalik gecirdin mi amaliyat oldun mu yatar tedavi gibi klasik ve benzeri
- ilk 2 dk icerisnde 3 tup asi hazirladi ve bir yandan sorulara devam etti ilk asiyi vurdu ve ben diger elimle tutarken otekini de sagli sollu vurmaya devam etti
-standart prosedur diye pek fazla secenek yoktu acikcasi ve 3 uncu igneyi de yaptikdan sonra giyinip cikabilirsin dedi ve benim muaynem bitti - sira esime geldigin de ne sordu diyerek n=merak la bana sordu ben de kolumu gostererek 3 asi oldugumu covid asimizi 1 hafta once vuruldugumuzu anlatdigimi soledim ve kizamik su cicegi gibi gerekli olanlarin hepsini yaptigini soledim
- sira esimi iceri aldilar ve esim doktorla konusurken 6 yasinda sucicegi gecirmis oldugunu soylemis ve hatta kizamik icin de ayni sekilde doktor hanim sormus egerki kizamik gecirdiyse ve antikor testi pozitif cikarsa asi yapmasina gerek olmadigini solemis ve esime 2 asi yaparak ve sucicegi icin antikor testi istemis
- cikista konu ile ilgili olarak ben 3 asi tansi 70 dolar olarak turk lirasi karsiligi 2148 TL dolar kuru na bagli olarak kredi kartindan odeme yaptim
- esim icin 2 asi toplam 1546 TL kredi kartindan odeme yaptik ve tekrar sekreterin yonlendirmesi ile antikor testi icin duzene kan vermek icin gittik
-antikor testinin ucreti 205TL arkadaslar acikcasi esimin yuzunde ve benim de yuzumde sucicegi lekesi var fakat benim secenegim yoktu ve acikcasi kan aldirmadan once bole bir secenek sunulmadigi icin bilgimiz yoktu
-acikcasi kimseyi yanlis yonlendirmek istemem fakat bu secenek bize onden sunulmadi ,antikor test sonucu da rapor suresini 1 gun uzatti
-bizim ikametimiz Ankara oldugu icin ve gunluk ugrama sansimiz oldugu icin testi kabul ettik ,testin sonucu negatif gelse asi icin tekrar ugramamiz gerekli ve her biri 1 gun ara ile yani test sonucu 1 gun sonra asi icin de 1 gun sonra tekrar gitmemiz gerekirdi
-sonuc olarak vize randevumuz 5 agustos tarihinde oldugu icin acikcasi zamanimiz var di ve 70 dolar asi yerine 200 tl test ucreti odedik
-cok uzun hikaye gibi bir yazi oldugunu biliyorum arkadaslar ama detay icin herkes kendi tecrubelerini aktarmasi gerekli bence
- vize mulakatimiz icin de bu sekilde guzel bir haberle tekrar yazmayi isterim
-herkesin surecini okurken ki heyecan baska ve herkese davalarda ve vize surecinde guzel dileklerimi iletiyorum, emekleri gecen herkesin vizesine kavusmasini dilerim .......klavye hatalarim icin kusura bakmayin :D
-
@Davut-UMULU, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Öncelikle herkesin vizesini almasını dileyerek başlayım yazıma.
Arkadaşlar 6 haziran 2020 de beraber başladığımız bu yolculuğun sonuna neredeyse gelmiş bulunmaktayım.
En baştan başlayım sizler için...
Kendimi çok şanslı bulmadığımdan 6 haziran günü çıkmayacağına inanarak açıp bakmadığım çekiliş sonuçlarına abimin ilgilenerek bakması sonucu "TALİHLİ" olduğumu öğrendiğim bir süreç başlangıcı oldu benim için. Tabi ki inanılmaz bir mutluluk, sanırsın piyango çıktı. Bi de askerdeyim erlerim yanımda hep beraber bir curcuna bir sevinç adamlar benden çok sevindi desem yeridir.O kadar sevindiler ki Albay bile duymuş bizi, beni arayıp biraz kızdıktan ve açıklama istedikten sonra "Tebrikler. Senin için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek kapattı suratıma.(Hahahaha şu an güldüğüme bakmayın tabiri caizse şimşek gibi bir adamdır iyi çarpar). Albaya çarpılıp bi 15 dakika sevindikten sonra beraber başvurduğum arkaşımı aradım ve onada çıktığını öğrenmem benim için çifte sevinç oldu tabi. Süreç böyle güzel böyle mutlu başladı. Tabi daha sonra Sayın Trump amcamızın yasaklarıyla zor bir döneme girdiğimiz ekip olarak kılcal damarlarımıza kadar yaşadığımız sıkıntılı bir süreçe girdik. Keşke ailemden başka kimsenin haberi olmasaydı dediğim bir süreç oldu benim için.Çok uzun ve zihinsel olarak yorucu olan bu dönem mülakat mailimin gelmesiyle yerini 32 diş göstererek gülmelere bıraktı ama bu da kısa sürdü bende, sanırım pek anı yaşayabilen bir insan değilim...
Şu son bir ay bir yıldan uzun sürdükten sonra sağlık muayenemizin günü geldi çattı. Neredeyse herşeyin DV2021 ler için ters gittiği bir süreç olduğundan inanılmaz kasılarak hazırladığım sağlık dosyamla beraber(20 lik diş ameliyatım için bile epikriz raporu aldım. Siz almayın 20 lik dişinizle kimse ilgilenmiyor.) gittim Unganlara..Unganlara arkdaşım sayın @sfkahmet ile beraber gittik. Randevumuz dan 20 dakika önce oraya vardık 4. kata çıktık. kapıyı çaldık girdik içeri.(bu arada hiçbir tabela yok binada google haritalar bir kaç defa baktık gerçekten burasımı diye google haritalra güvenin ve dalın içeriye...). Orada bir 10 dakika bekledikten sonra pasaportumuzu aldılar ve bir kayıt yaptıktan sonra fotoğraf için gelmemizi söylediler. Bildiğiniz webcam kamerasıyla bir fotoğraf çekti bir hanfendi.(Oturur oturmaz pozisyonunuzu alın. Çekiyorum bile demiyorlar. Tamamdır çektik diyorlar hemen. Boyumunda uzun olması sebebiyle inanılmaz komik bir fotoğraf olmuş benim ki ve inanın ben bile zor tanıdım kendimi.)
Bunlardan sonra pasaportumuzuda teslim edip 3.kata göğüs röntgeni, idrar ve kan tahlili için inmemizi söylediler bize. 3. Katta ilk başta 117. 5 dolar ödettikten sonra önce kanımızı aldılar(Kimse bu kadar güzel kan almamıştı benden hemşirelerin eli çok hafif yada aletler çok iyi bilemedim.) daha sonra idrar tahlili ve sonrasında göğüs röntgenimizin çekilmesi ile tekrar dördüncü kata gönderildik. Ordanda saat 14.00 da gelmemiz direktifiyle ayrıldık. Saat 14.00 da tekrar geldik ve bir 15 dakika bekledikten sonra Sayın Mehmet Ungan'ın kontrolü için beni çağırdılar. Orada sizden üzerinizdekileri çıkarmanızı istiyorlar. Daha sonra bildiğiniz ameliyat önlüğünü giyiyorsunuz.(İşte ben o ameliyat önlüğünü deli gibi giymeyi sevmediğimden bornoz misali geçirdim üstüne ama tabiki orantısız bir güç kullanarak önündeki o zımbırtılar koptu hemen Matrixteki Morpheus gibi kaldı önlük üzerimde.... Hahaha öyle olunca insan modada girmiyor değil. Orada bir Morpheus ceketi almaya karar verdikten bir iki dakika sonra Sayın Ungan muayenesini yapmak için geldi. Bildiğimiz soruları söylemeyeceğim size burada. Ama şunu bilin Sayın Ungan inanılmaz rahat bir adam... Şakalar gülüşmeler ve sorular sonunda o kadar titizlikle hazırladığım dosyalara bir defa bile bakmadan Amerikada başarılar diyerek çıktı odadan (kendisine bunu sordum insanların genellikle kendilerinin geçirdiği operasyonları sözlü olarak iyi ifade edemediği durumlarda bu raporlara bakıyoruz o yüzden herkesten istiyoruz dedi). Sayın Ungan'ın muayenesinden sonra bi 250 dolar daha ödeme yaptık. Ve bir sonraki gün belgeleri almamız için gelmemiz konusundaki direktiften sonra unganlar maceramızı burada bitirmiş olduk.
Geldik finale...
Mülakat günü için bütün belgelerimiz hazır şekilde vardık konsolosluğun önüne. @sfkahmet 'in mülakatı saat 9.45 te olduğu için saat 9.10 geçe oraya vardık. Kapıda biraz bekledikten sonra kendisi 9.25 geçe içeri girdi.(mülakatınızdan çok önce gitmenizi önermem ben sohbet ederiz diye gitmiştim ama çokta sohbet edemedim kimseyle. Dışarıda kimin ne için geldiği çok da belli olmuyor. Öyleki hiçbir dv kazanıyla sohbet edememişken bir afgan kardeşimle nasıl randevu alacağı konusunda baya bi muhabbet ettik. En sonunda sende mi afgansın demesi işin komik olan tarafı tabi..... ). Bu hoş sohbetten sonra o an geldi ve 11.15 çağrısı yükseldi amerikanın kapılarından vardım kapının önüne oradaki formu doldurmamı istedi bir hanımefendi doldurdum bir kaç dakika sonra içeriye davet ettiler. İçerdeki adamların tip tip bakışları arasında güvenlik kontrolünden geçerek içeriye yönlendirildim.(korkmayın adamların işleri bunu gerektiriyor çıkarken gülüyorlar). İçeriye giriş kapılarının neden bu kadar zorla açıldığını kafamdan sorgulayarak içeriye girdim ve orda bekleyen hanfendi pasaportumu kontrol etti bir sıra numarası uzattı ve beklememi söyledi.Sıramı beklerken benden önce giren arkadaşımla biraz sohbet ettikten sonra yavaş yavaş DV2021 ekibi bulunduğumuz noktada toplandı. Dışarıda sohbet edememenin acısıyla sohbet açı olan ben arkadaşlarla sohbete dalarak sıra numaramın yandığını bile farketmedim. Adımın salonda yankılanmasıyla 11. görüşme noktasına giderek(valla adı bence bu olmalı. Hahaha Unuttum adını...) evraklarımı teslim etmeye gittim. Orada ki hanımefendi bize gönderilen maildeki sıraya göre tek tek aldı belgelerimi ek belge vermek isterseniz biraz ısrar etmeniz gerekebilir. Eğer Ds 260 doldurduktan sonra pasaport yenilediyseniz kesinlikle Ds 260 doldurduğunuz pasaportu verin çünkü orada istemiyor sizden daha sonra tekrar çağrılabilirsiniz.
Bunu atlattıktan sonra sıra numaramın ikinci defa yanmasını beklemeye başladım. Bu arada sıra numarası toplam üç defa yanıyor.
Birincisinde evrakları teslim ediyorsunuz.
İkincisinde ödeme yapıyorsunuz.
Üçüncüsünde ise finaldesiniz.
İkinci defa yanmasını beklerken yine sohbet muhabbet tabiki arkadaşlarla ama şahin gibi izliyorum bu sefer tabelayı adımla çağrıldığım için bi kere mimlenmiş gibi hissediyorum kendimi sanki bi daha çağırsalar sen yandın çık diyeceklermiş gibi. (inanın çok rahat insanlar siz benim gibi kasmayın). İkinci defa yanıyor ve ödemi yaptıktan sonra senaryoda final sahnesine yaklaştığımı hissederek bir heyecanlanıyorum tabi.
O sırada dua ediyorum abi şu çinliye benzeyen ablamız gelsin mülakatta diye. Dualarım kabul olmamış olacak ki Sayın Siyahi abimizin olduğu bölümde yandı sıram. Geçtim camın karşısına geldi siyahi abimiz, bana gülümseyerek oturdu, sonra maskesini taktı ve ingilizce birşeyler söyledi.(ingilizce cevap verdiğiniz anda ingilizce devam ediyorlar ) Hiç taviz vermeden "ingilizce bilmiyorum" diye cevap verdim. O da gözlerinden güldüğü anlaşılarak bana türkçe olarak "Bende Türkçe bilmiyorum" dedi. Kısa bir gülüşmeden sonra Türkçe bilen bir görevli çağırdı ve klasik soruları sordu. Bana benden çok abimle alakalı sorular sordu.(Abim Amerikada yaşıyor. Bana abimin mesleğiyle alakalı sorular sordu açıkçası bu konuda pek iyi anlaşamadık.) En sonunda eski pasaportumu bana verdi ve tebrikler vizeniz onaylandı dedi. Adamın gözlerinin içine bakarak maskemin altından tam olarak 32 dişimi açarak güldüm ve teşekkür ederek aynı zamandada bittiğine inanamayarak ayrıldım oradan....
Vizesini alan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Herkesin vizesini almasını dileyerek bitireyim yazımı. Bu süreçte umarım herkes finale ulaşır.
GÖSTERDİĞİM PARA:18.3K $
GİDECEĞİM YER: NEWYORK -
@red_wine, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Foruma ve telegram grubuna bütün teşekkürlerimi edip mülakat deneyimimizi aktarmak istiyorum.
8.45 randevumuz için 8.30 da konsolosluk kapısındaydık biraz gergin olduğunu düşündüğüm güvenlik görevlisi ismimi söyledi ve önce covid formunu doldurmamızı istedi mail gönderildiğini onu doldurduğumuzu söyledik sinirli bir şekilde o olmaz burda dolduracaksınız dedi. Sonrasında güvenlikten geçtik ve içeri girdik orda evraklarınızı sırayla hazırladınız değil mi diye sordular ve bizim cevap tabiki hayır 😱 konsolosluktan gelen mailin çıktısını verip bu sıraya göre dizin dediler telaşlı bir şekilde evrakları sıraladık . Bekledikten sonra ilk numaramız yandı evrak teslimi için gittik sırası ile evraklarımızı verdik ve çok enteresan bir şekilde dolar hesap dökümümüzün orijinali yoktu az önce elimizdeydi teslim sırasında asla bulamadık 🤷🏼♀️ bizde fotokopisini verdik , neyseki sorun olmadı . Bu kısımda İngilizce biliyor musunuz diye soruldu evet ama Türkçe olursa rahat oluruz dedik . Sonra ücreti verdik ve sonra son kez numaramız yandı çok sevimli siyahi memur ile yaptık görüşmeyi İngilizce biliyor musunuz deyince biraz dedim tercüman çağırır umuduyla ama olsun anlaşırız dedi . Arkasında sanırım yeni işe girecek biri vardı ona öğretiyordu . Yemin ettik ve parmak izi verdik . Daha sonra ;
1- Nerede yaşıyorsunuz
2- Ne iş yapıyorsunuz
3- Amerika’da nerede yaşayacaksınız
4- Ev bulabildiniz mi kiraladınız mı ?
5- Tanıdığınız var mı orada dedi arkadaşlarımız var deyince aileniz var mı dedi hayır dedik
6- Ne okudunuz ( bana ve eşime ayrı ayrı sordu )
7- Amerika’da ne iş yapacaksınız ( iş teklifimiz var deyince e versenize der gibi oldu )
8- Daha önce Amerika’da bulundunuz mu
9- Başka ülkede yaşadınız mı
10- Amerika’ya hangi vize ile gittiniz hala geçerli mi vizeniz
11- Bana turist vizen var mı diye sordu var dedim ama yok gibi de dedim 😂 Amerika’da turiste başvurduğumu söyledim okey dedi eski pasaportumu uzattım bakması için( Evlilik ile alakalı hiçbir şey sorulmadı , paranın kaynağı sorulmadı , daha önce Amerika’da uzun kalmış olmam sorgulanmadı , eşimin 2 yıl kuralı sorgulanmadı, en korktuğum detaylardı )
Son olarak approved dedi ben boş boş suratına baktım o da elleriyle 👍🏻 bu işareti yapıp approved dedi ve mutlu son 😍
-
@sahmeran, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
- GİRİŞ
herkese merhaba bende bu zorlu ve yorucu sürecin sonunda vizemi almayı başardım. sayın @crazycells @gucarslan @covacik @Muhtaradana @EzgiLera başta olmak üzere, gerek Telegram gerek forum üzerinde sürecin en başından beri istinasız sabırla cevap verip yol gösteren herkese teşekkürlerimi sunarım. öncelikle green card hikayemle başlamak istiyorum biraz uzun ama umarım rahatsız olmasınız bu kadar uzun yazıdan .
aklımda hiç yokken 1 Kasım'da nedenini açıklayamadığım bir sebep 'ten polisler aracıma el koydu. Başsavcılık 'tan aracı bırakın talimatı gelmesine rağmen Beşiktaş' ta adını vermek istemediğim bir karakoldaki polis amirinin aracı teslim etme yetkisi olmasına rağmen , beni gece 4'e kadar yaklaşık 5 saat bekletip aracı ancak el koyan bekçiler iade edebilir diyerekten bekletti. bekçiler gelince aracı amirde teslim edebilirde niye bekledin ki demelerinden sonra anladım ki polis halk tabiriyle sakal istiyordu . tabi benim kafa o an dank etmedi bende kavga ettim baya bildiğiniz kavga ettim küfürlü filan . olay çok fazla büyümeden duruldu hemen zaten . ertesi günü ben böyle adaleti 'de böyle ülkeyi 'de diye saydırıp green carda başvurumu yaptım :D (sanırsan başvuran herkes kazanıyor akla gel zihniyete gel :D ) zaten başvurunun sanırsam son 1 veya 2 günü kalmıştı , çevremdekilere diyorum konsolosluğa başvuru yaptım gidecem büyük ihtimal diye. neyse efendim green card sonuçlarını açıkçası hiç öyle heyecanlı filan beklemedim açıkçası kızmasanız başvuru yaptığımı bile unutmuştum . mart ayındaki New York'la başlayan genel kapanmalar neticesinde hatırlarsanız borsalarda büyük bir çöküş yaşandı %50'lere varan bir çöküş . bu çöküş neticesinde hatırı sayılır bir para kaybettim psikolojim bozuldu her şeyimi mahvolmuştu açıkçası resmen hayattan kopmuş gibiydim . taki haziran ayındaki sonuçlar açıklanana kadar.
- SONUÇLAR AÇIKLANMASI VE ÇÖKÜŞÜM VE TEKRAR DİRİLİŞİM
sonuçlar açıklandıktan sonra bi arkadaş 'ta başvuru yapmıştı, bana söyledi çıkmadı diye o an aklıma geldi bende başvuru yapmıştım hemen kontrol ettim . fakat daha önce hiç başvuru yapmamıştım kazanma sayfası nedir onu bile bilmiyordum ; internetten haldır haldır örneklere bakıyorum kazandım mı kazanmadım mı diye fakat kazanmayanların sayfası farklı kazananların farklı olduğunu görünce inanamadım böyle 4 5 saat filan :)
buradan Amerika'ya gideceğiz diye plan yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum vizenizi pasaporta basmadan kesinlikle planlarınızı yapmayın. gelen tüm aksilikler üst üste geliyor , mesela para kaybındaki çöküşten sonra kazandım haberi ile tekrar toparlanmam ile bir hata yapıp tekrardan çöküş sürecim arasında hep bir inişli çıkışlı yaşadım diğer aptallığımı 'da hemen anlatıyım 2021 ocak ayında yeni bir hayata başlıyorum yeni bir düzen diyerek gidip adını vermek istemediğim özel bir göz hastanesinde TRANSPRK (No touch dedikleri zımbırtı merak eden olursa özelden yazarım . ) ile göz çizdirme ameliyatı oldum. keşke olmasaydım , ameliyattan önce sadece uzağı göremeyen gözlerim ameliyattan sonra şiddetli kuruluk ve Ghost görüş (hayalet görüntü ) oluştu . kısaca kaş yapalım derken göz çıkarmak deyiminin tam anlamıyla yaşadım. resmen cehennemi yaşadım tekrar vizeyi alana kadar, şuan hala o sağlık sorunum var ve ömür boyu devam edecek maalesef . sonrasın malumunuz covid süreci , kapanmalar ,tump hikayesi ,biden başkanlığı , gerek Telegram gerek forum öncülüğünde başlatılan kampanyalarla iptal edilen pp10014 , davalar derken 4 ağustosta ilk sağlık muayenesine girdim .
- SAĞLIK MUAYENESİ
Kızılay meydanında otel' de kalıyordum , Unganlara yaklaşık 2km uzaklıkta. Bu sebeple 09:10'daki randevu için tüm belgelerimi hazırlayıp 08:40'ta yola çıktım, Taksiyle ya klasik olarak 5 dakika içerisinde 15 TL le ulaşım sağladım Kızılay Meydan'dan . Düzen laboratuvardan olduğu pasajın girişinden asansöre binip 4. kata çıktım . ( burada iki asansör mevcut soldaki asansör tek katlara çıkıyor Sağ'daki ise çift katlara ) Kapiği calip içerideki banko 'ya pasaport ve ds-260 onay form
Sayfamı teslim edip , bana verdikleri kâğıtla beraber aşağıda 3. Katta düzen laboratuvarına indim . 117.5 dolar ödeme istediler .200 dolar ödedim üstünü Tl olarak verebileceklerini söylediler bende karttan çektirdim 977,94 TL olarak . Bi hemşire beni karşılayıp idrar ve kan tahlili için numune alanına aldı. Unganlardan aldığınız İngilizce sağlık forumlarına imza atıyorsunuz her aşamada bilginiz olsun . Burayı affınıza sığınarak yazıyorum idrarı zor gelen biriyseniz tahlillerden 2 saat öncesine kadar idrar ihtiyaçlarınızı gidermeyin . Kendinizi tutun :) işim bitince bekleme salonunda ismimi okumalarını bekledim , akciğer grafiği çekilmek için . Grafik çekimi 'de bitince tekrar Unganlara 4. Kata dönüp kâğıtlarımı teslim edip 11.30'da geri dönmek üzere ayrıldım . Saat 11.30'da geri döndüğümde biraz bekleyip muayene odasına geçtim boy ve kg ölçümünden sonra iç çamaşırı hariç olmak üzere tüm kıyafeti çıkarıp mavi bir önlük giydim .. ve sonunda meşhur doktorumuz Mehmet bey geldi :D muayene sırasında sırt üstü yatıp gerekli testleri yaptı , ardından 3 tane aşıyı tek seferde vurdu . O sırada ne iş yapıyorsun diye sordu başka bir şey sormadı. Ama muayene sırasında ufak bir sohbetimiz oldu göçmenlik ile alakalı . Sonra tamam bitti deyip gitti. Muayene odasında üstümü giyip sekterlerin olduğu bankoya geri dönüp radyoloji onay bekledim . Radyoloji onayından sonra ödemem için 250 dolarlık ücret istendi , 300 dolar ödeyip 50 dolar para üstünü dolar olarak geri aldım . Bana yârin 16:00 ila 18:00 arasında gelip muayene sonuçlarımı alabileceğimi eğer herhangi bir sorun olursa kendilerinin benimle erkenden iletişime geçeceklerini belirttiler . Ertesi günü saat tam 16.30'da gidip sarı zarfımı aldım . zarf dikkatimi çeken şey vardı muayene geçerlilik tarihi 4 ocak diye yazıyordu . neden bu kadar az verdi anlamlandıramadım açıkçası.- VİZE MÜLAKAT
Büyük gün geldiğinde sabah 09:15'teki randevuma gitmek için 07:00'da kalkıp hazırlandım. Elçilik önün 'de 2 numaralı kapıdan saat 08:40' ta girdim , kapı 'da girmeden önce size mail ile gönderilen bir covid formu oluyor . Bu formu çıkarsınızda çıkarmasanız' da içerdeki güvenlik abla size tekrardan doldurtuyor. çok şeker bir güvenlik ablaydı, heyecan yaptığımı görünce ne var kardeşim bu kadar heyecan yaptın alt tarafı bir vize dedi, bende olur mu abla 1 yıldır mücadele ediyoruz bunun için benimki göçmen vizesi dedim hum çabuk koş zaman diye yanıt verdi :D içeri girdiğinizde bekleme salonunda size bir sıra numarası veriyorlar. bu numarayı alıp bekleme salonunda beklemeye başlıyorsunuz . 1-7 numaralı bankolar bekleme salonunda gözle görülebiliyor. 8 ila sanırsam 11 arasındaki bankolar 7 numaralı bankonun sağındaki koridor 'da . 3 4 6 numaralı bankolarda interview (mülakat yapılırken ) 5 numaralı bankoda parmak izi var diye yazıyordu ama kapalıydı. 7 numaralı banko ise vize ücretini ödeyeceğiniz kısım. 8 ila 11 arasındaki bankolarda ise evraklarınızı teslim ediyorsunuz . benim sıra numaram 14' tü . 11 numaralı bankoda yandı ilk numaram . hemen son bankonun yanındaki koridor 'da girip 11 numaralı bankoya sırasıyla istediği evrakları verdim . eksiklerimi tamamladım . bu arada başvuru yaparken ki pasaportum farklıydı onu istemedi ben ona hatırlattım aa doğru onuda ver dedi. sonra neden değiştirdiğimi sordu bende süresi bittiği için diye yanıt vererek bekleme salonuna geçtim . yaklaşık bi 10'dklık beklemeden sonra 7 numaralı banko 'da ki görevliye tam 330 doları teslim edip tekrar bekleme salonuna dönüp bekledim. 3 4 numaralı bankolarda 2 Asyalı han fendi 6 numaralı banko 'da siyahi bey vardı. oysa benden önce giren arkadaşların belirttiklerine göre bir Asyalı han fendi 2 siyahi bey vardı. demek ki yeterli personelleri var bunlar bunca zaman bizi acı çektirmek için bekletiyorlardı diye düşünürken o sırada numaram 4 numaradaki Asyalı han fendi 'de yandı mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttim. fakat İngilizce devam etmek istedi, ısrarla Türkçe olsun diye belirttim zaten sesleri kısık kısık geliyordu tam anlayamıyordum , az biraz İngilizcemle bir şeyleri mahvetmek istemedim hemen yan 'da bir Türk çalışanı çağırıp görüşmeyi başlattı. ilk önce sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istediler. sonra sol 4 parmak sağ 4 parmak ve iki baş parmağın parmak izlerini aldılar . ne iş yapıyorsun, nerede mezun oldun , mezun olduğun okulun derecesi , nerede yaşamak istiyorsun , neden orayı seçtin , orada tanıdığı biri var mı , varsa sana yardımcı olacak mı , olacaksa nasıl bir yardımda bulunacak maddi mi yoksa manevi mi , daha önce Amerika'ya gittin mi , Amerika'yla ilgili bir her hangi bir bağın var mı , maddi gücün nedir maddi planlaman nasıl olacak bu soruları sordu. ben Houston seçtiğimi söyledim başlangıç için kolay olduğunu Amerika'yla iliği herhangi bir bağımın olmadığını orada bir tanıdığım olmadığını söyledim . maddi olarak 12 bin dolar nakit yaklaşık 33 bin dolar aracımın olduğunu belirttim (ruhsat ve araç kasko değer belgesini iletmiştim) . tebrikler vizeyi almaya hak kazandınız diye söyledi o an sanki dünyalar benim olmuştu bu kadar emek çaba cehennem gibi geçen Zaman'dan sonra bu cümle sanki tüm bedenime huzur ve mutluluk getirmişti . teşekkürlerimi iletip diplomamı ve vize ücret makbuzunu iade alıp çıktım .
umarım sıkılmadan okursunuz herşey için herkese çok teşekkür ederim .
- GİRİŞ
-
@Uğur-Sarıoğlu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Selamlar herkese. Çarşamba günü 4 kişilik aile olarak Unganlarda muayenesine girdik. 2 kızımız var 5 ve 11 yaşlarında. 4. Katta saat 9.15 de kaydimizi oluşturduktan sonra bir alt kata laboratuvara indik. Çocuklardan herhangi bir test yada tahlil talep edilmesi. Ben ve eşim kan, idrar ve röntgen cekindik. Tabiki öncesinde 2 kişi için 235 USD ödedik. Sonrasında tekrar 4.kata çıktık ve öğlen saat 1 için doktor muayenesi aldık.
Saat 1 de tekrar 4. kata doktor muayenesi için gittiğimizde önce beni sonra eşimi sonrasindada eşimle birlikte çocukları aldılar.
Muayene odasına girdiğimde ameliyat önlüğü tarzında birşeyi üstümde sadece iç camaciri kalacak şekilde giyinmemi( çocuklara bu uygulama yapılmadı ) ve doktoru beklememi söylediler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor geldi. Merhabalaştık. Kronik bir sağlık sorunum olup olmadığını sordu. ardından vücudumda dövme ve yara izi olup olmadigini ve ameliyat oldunuz mu diye sordu. Cevapladiktan sonra bu sefer Hangi şehire gideceğimizi sordu. Türkiye'de ne iş yaptigimizi ve Amerikada Ne iş yapmayı planladığımizi sordu. Bende kısaca ben ve eşimin mali müşavir olduğunu aynı işleri yapmayı planladığımizi ancak ilk zamanlar için iş konusunda seçici olmadan uyuma odaklanacagimizi söyledim. Tanıdık olup olmadığını sordu. Uzaktan bir tanidigimiz var ancak herhangi bir yardım almayacağımizi söyledim. Konuşma sırasında can acıtan 2 iğne yaptı. Benden sonra esimide aynı sorular sorulmuş ve 2 iğne yapılmış. Çocukların aşı kartlarini götürmüştüm. Öncesinde de aile hekiminden aşı gecmisini imzalı olarak almıştım. Onları ilk kayıt sırasında teslim etmiştim. Bu yüzden çocuklara 1 aşı vuruldu. Muayeneler bittikten sonra toplam 840 USD odedik.sonrasinda bankodaki hanımefendi röntgenler de bir sorun olmadığını ve yarın gelip 2 ile 4 arasında sonuçları alabileceğimizi söyledi. Ertesi gün saat 1 civarında oradaydım. Herbiri kapalı bir şekilde 4 zarf aldık. Hepsinin üstünde yapılan ve geçmişte yapılmış( sadece çocukların geçmişi vardı) aşıların işaretli olduğu kağıtlar zimbaliydi. Benim ve eşimin zarfında ayrıca CD( muhtemelen röntgen CD si) vardı. Teslim aldık ve ver elini İstanbul.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum