Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Temmuz 13 den önceki CEAC datasını görmek lazım. Temmuz da 10 bin Ağustos da CURRENT olan AFrika örneği varken EU büyük bir sıçrama olmayacağını kimse söyleyemez.Eğer 50 bin vize vereceklerse ve Temmuz 15 den sonra yeni DS 260 girişleri için randevu vermeyeceklerse bence sayı 30 binleri geçer.


  • Abi ama afrika dolduramamisti kendi vizelerini . O yuzde. Current olmadi mi zaten?eu zaten kendi sinırlarini zorluyor. Kilit noktada zaten 50k vize verirlerse ama onceki ayda bunun isaretini goremedik maalesef.bir nokta daha adamin biri gecen haftalarda farketmis 2018 kazanani oldugunu apar topar gondermis formu hakmi simdi bu bir de cn si 9k . Boylelerine bak bide bize bak burda can cekisiyoruz adam daha yeni bakmis randevu alabilirmiyim demis . Te allahim


  • Selamlar,
    Sona açıklanan CEAC datasına göre EU Mayıs sonuna(18050) kadar gerçekleşen;

    Issued+AP =14795
    Id başına düşen ortalama vize ~2,265
    Mayıs sonu 18050 ye kadar gerçek id =12606

    18050 ye kadar olan id lerden geçmişten gelen önümüzdeki aylarda görüşecek tekrar başvuran sayıları;
    haziran 175
    temmuz 341
    agustos 141(agustos rakamına yaklaşık 200 ready daha gelecektir)
    Total 657

    Şuana kadar ki Mayıs sonuna kadar alınan vize+AP ile geçmişten gelerek alacakları topladığımızda;
    14795+657=15.452 vize

    Gerçek id ve ortalama verilen vize oranı üzerinden başvuranların yani başvurup vize alanların sayısını bulmak için hesaplama yaptığımızda geçtiğimiz seferki ortalamamız olan %55 devam ediyor gibi. Yani bir azalma görünmüyor.

    12606 X 0.55 X 2.265 = 15.703 VİZE

    Gidişata baktığımızda bu 8 ayın ortalamasını sonraki 4 ayın çok düşürebileceğini düşünmüyorum. Bu hesap üzerinden ilerlersek şuan yani Ağustos ayında açıklanan gerçek id 14.985.

    14985 X 0.55 X 2.265 =18.667 Ağustos sonunda verilebilecek vize.

    Son 2 ay gerçek id artırımlar 656 ve 651 di. Son ay yine bir 655 artırılırsa gerçek id 15640 olur

    15640 X 0.55 X 2.265 = 19.483 Eylül sonu verilebilecek vize olur.

    Not: Bu hesaplamalar Issued+AP datalarını içerdiğiden her yıl sonundada en az 300-400 arası AP kalacağını ve vize alamayacağını düşünerek bu rakamı genel toplamdan çıkarabiliriz.

    Yani bu demek oluyor ki bu 19500 kota sayısını hesaplayan arkadaş doğru hesapladıysa bu sayıya göre artırım yapılmış ve günümüze kadar bu rakam baz alınmış. Yani herhangi bir yeniden dağıtım yapılmamış. Şimdi yüksek mahkeme kararını verdi AS current oldu bu bölgenin kotasından kalacak varsa bunu biliyorlar. Current yaptıkları AF bölgesinden de gelen ready sayısını artık biliyorlar. Temmuzun ilk haftasından sonra @arnblt nin dediği gibi rakamlara bakarak bunun sonrasında son ay için geçmişten gelenleri almayarak ne kadar vize kalacağını hesaplayabilir ve vize kalıyorsa yeniden dağıtım yapabilirler.

    Vize kalıyor mu? Kalıyorsa tahmini ne kadar kalacak sorularının yanıtlarını Temmuz ayının ilk haftasından sonra açıklanacak ceac datasında bizde görebiliyor olacağız.


  • @onur1601 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    Son 2 ay gerçek id artırımlar 656 ve 651 di. Son ay yine bir 655 artırılırsa gerçek id 15640 olur

    eğer öteki bölgelerden vize gelmezse 655 vize geliyor . 652 gerçek case kaldı banada . kıl payı geliyor galiba bana . 248xlere


  • @yekta insallah 50K icin aciklayabildikleri maksimum sayiyi aciklarlar. hem size rahat sekilde sira gelir hemde sizden sonraki bekleyen en fazla kisi vizesini alabilme firsati bulur.


  • @onur1601 sizin cn niz neydi?


  • @metert selam benim cn 236XX lerde son aciklanan rakama cok yakin ancak ben psikolojik olarak yikim olmamasi adina sayisi yakin uzak hepimizin olmama ihtimalini goz onunde bulundurmamiz gerektigini dusunuyorum. Elbette kolay degil neredeyse 1,5 yildir bekliyoruz ancak benim en cok zorlandigim kisim belirsizlik kismi.

    Gelmeyecegini net olsa buna bir sure uzulur ancak sonrasinda hayatiniza kaldiginiz yerden devam eder onunuze bakarsiniz. Ancak su belirsizlik yokmu hepimizi bu sure zarfinda en cok yoranda bu oldu. Umarim olabildigince fazla kisiye sira gelirde 1,5 senedir yasadigimiz bu belirsizlik sureci guzel bir sekilde sonuclanir.


  • @onur1601 Merhaba,

    Benim ki 260XX. Ne dersiniz umudu tamamen keseyim mı ? Bittimi bu iş benim için? O kadar çok hesaplamalar ve belirsizlikler var ve beynim sulandı açıkçası.


  • @onur1601 eğer önceki bültenlerdeki gibi bir artış olursa 19500'e ulaşmaları bence zor. Nedeni de ready'lerdeki kararlılık yani issued'a dönüşme oranı hergeçen gün düşecek. Şuan da issued'a dönüşmeyen her ready ve ap sonraki bültende real id artışı olarak ortaya çıkabilir. Bu tabiiki sadece öngörü..


  • @Mustafa-Celik selam bence hicbirimiz kesmeyelim ama dedigim gibi olmayacak kismina kendimizi hazirlamamizda gerekiyor.

    Zaten surada bekleyecegimiz maksimum 14 gun kalmis. Nereyedeyse 1,5 senedir bekleyen bize 14 gun koymaz 🙂

    Yeniden dagitim olur 20,5K ile 21K arasi bir rakam ile bitirmeye karar verirlerse ve en onemli kismi 13 temmuz sonrasi gecmisten randevu vermeyecek sekilde bir rakam aciklarlarsa sansiniz yuksek olur.


  • benim hiç şansım yok sanırım


  • @superdem22 selam aynen benim hesabimdada gormuyor. Hesaplamamin altindaki not kisminda belirttigim gibi verilemeyen AP leri cikartinca anca 19K ya ulasiyor gibi. Ben hangi mantik uzerinde ilerlediklerini gosterme amacli hesaplamayi acikladim.

    Bugune kadar bizi hep sasirttilar ve artik beklentiyi umutlari iyice azalttik. Umarim yine sasirtirlar da bir sefer olsun bu sevindirici bir sasirma olur 🙂


  • @onur1601 aynen. Ben açıkcası bana sıra gelmeyeceğini düşünüyorum ve buna şartlandım.. ancak 30k'ya kadar cn'lerde bence umut var. Nedeni de şu. Bu adamlar yıllardır bu işi yapıyor ve ellerindeki datayı kullanmayı iyi bileceklerdir. Şöyleki 2015 bu döneme göre verilen toplam vize çok ileride. Muhtemelen 2015'teki seçilenler de 50k vize konusunda endişeliydiler ancak 48k'ları görmüş. Yani demekki önceki yıllara göre kalibrasyon gibi konularda da çözümlemeleri var.
    Demek istediğim şu ki belli bir dönem ki bu son dönem adamların ready ve ap gibi taa sene başından kalan clutter'dan kurtulması gerekecek ki bu yapılabilir. Bu durumda 600 yerine daha fazla real id'ye ihtiyaçları var.
    Mesela :2015'de yılsonunda issued+ap+ready toplamı : 22K
    2017'de bu toplam yine yaklaşık 22K


  • @onur1601 Tsk ederim . Hayırlısı hepimize.


  • Brit denen adamın son CN tahmini var mı EU için


  • Gecen senelerde belirli bir tarihten varmiydi geriden gelenlerin randevu alimlarini durduran? Temmuz 15 gibi bir tarih falan… umarim bu yil son cut offtan sonra artikkeserler geriden gelenlere randevu vermeyi


  • Gecen sene 20500 vize avrupaya verdiklerinde diger kitalarda durum neydi daha kotuyse min 20500 vermeleri gerekmez mi


  • Merhaba, talihli 260 formunu doldurmuşsa sonradan evlenerek bir kişiyi eklemesi mülakat tarihini etkiliyor mu? Eylül ayı için randevusu olacağını düşünürsek randevuyu etkiler mi ?


  • @gizem etkilemez


  • Şu şartlarda sağlıklı bir tahmin yürütmek gerçekten çok güç, bunu laf olsun diye söylemiyorum, herkes adına güç. Bunun da nedeni EU bölgesi için çok fazla değişkenin olması. Ama her şeyden önemlisi burada kilit nokta; diğer bölgelerin kullanılmayan vizelerin vize ihtiyacı olan başka bölgelere kaydırılıp kaydırılmayacağı.Şayet kaydırılırsa, pek çok kişinin yüzü güler. Yok eğer kaydırma olmazsa, Eylül ayı bültenin de küçük bir sıçrama ile fiscal year kapanır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

39
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum