[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
20000 hangi sayı
-
Haziran cut-off
-
hesabınıza göre 26950 de mi bitiyor 23k ya eklenmesi gerkmiyormu 6950 nin
-
Haziran sonuna yani durumu kesinleşenlere göre yaptım, 23K Ağustos cut off. Tabi akla şu da gelmiyor değil. Bu tahmini yaptılarsa neden ortalama 2-2.3K değil de 1.6K ve 1.4K arttırdılar??
-
Sorular sorular :) Bizi takip ediyorlarsa adamlar ne gülüyordur :)
-
@rocken aynen benim merak ettiğim bu adamlar sonraki aylarıda az çok biliyorlar .ya gerçekten vermek istemiyorlar yada onlarda bilmiyor , görmek istiyor
-
Birşey soracağım arkadaşlar. Şimdi EU bölgesinde 39695 dosya var. 20900 civarı CN var. Arada hole diye birşey var. Bunun sebebi muhtemelen şöyle. Diyelim ki benim CN 2018EU1000. Ve ben ailemle beraber 3 kişiyim. O zaman benden sonraki CN 2018EU1003 oluyor. Yani aradaki 1001 ve 1002 hayali olarak benim eşim ve çocuğum oluyor. Eğer durum böyleyse hesaplarda bir değişiklik olur mu? Bu hesaplamalara hakim olan arkadaşlar buna yorum yapabilir mi?
-
@select sizin Case no1000 eşiniz ve çocuğunuz 1001 1002 mi oluyor ? Bence siz olayı yanlış anlamışınız . Çocuk ve eş en son 2.3 le çarpılıyor diye biliyorum bende .Case noyla bi alakası yok yani
-
@yekta Hayır. Eş ve çocuk yazılmıyor. Onun yerine 1001 ve 1002 boş kalıyor. Sıradaki CN 1003 ten devam ediyor. Yoksa niye boşluk olsun ki. Bu hole dedikleri şey muhtemelen budur. O 2.3 ile çarpılan şu ana kadarki CN başına düşen ortalama kişi sayısı.
-
@select ozmaan ben yanlış biliyorum olabilir . Boşlukların sebebini ds 260 doldurmayalar diye biliyordum ben
-
@select @yekta hayır ikisi de yanlış. Boşlukların sebebi gerek duplicate entry, gerek geçersiz fotoğraf, gerek ülke kotalarıyla ilgili olarak elenenler.
Eşinizle case numaranız aynıdır. Başına sonuna başka bir case eklenmez.
Çekiliş yapılırken 2018E0000001’den atıyorum 2018EU5000000 a kadar case numarası atanır. Sonra EU 40000’e kadar olanlara denilir ki “kazandınız”. Bu kazandınız bildirimi yapılanlar çekilişte kazanmış sayılır. Bazı duplicate entry veya geçersiz fotoğraf veya kota nedeniyle elenenlerde atıyorum Ukrayna kotaya takıldıysa o ülkeden 20.000’den sonraki kazananlar da hiç kazanmamış gibi update edilir ve bu kişiler aslında kazanmış ama hiçbir zaman kazandığından haberdar edilmeyecek olan kişilerdir.
Case numaralarının başında bazı yerlerde gördüğünüz 00000 diye yazmasının sebebi de bu sistemdir. Aslında çok uzun sayılara doğru gidiyor o numaralar.
-
Eş ile case numarasının aynı olduğunu biliyorum. Sonrasındaki boşluğun nedenini araştırıyordum. Başka verilere ulaştım. Yanılmışım. Benim case numaramdan sonra 7 boşluk olduğunu gördüm :). Biz 7 kişi olmadığımıza göre benim teorim çöktü. Sizin söyledikleriniz çok mantıklı geldi bana.
-
@gannaly O zaman diyelim ağustosta sıra geldi dosyayı gönderdi eylülün basında parmak izi verdi eylül 30 oldu mülakat tarıhı gelmedı alamayacak yani
-
@burak-yavuzalp Hocam bu kadar muazzam bir sistemle bu işi yaptıklarına göre ve neredeyse her sene CURENT oluyorken, (bir kaç kez az sayıda kişi curent olmamış, çok az yanılma payı elbette olabilir) neden bu yıl çok fazla kişi açıkta kalsınki? Eğer çok çok büyük bir hesaplama hatası yapmamışlarsa - ki yapmazlar bence - bu yıl da ya CURENT olur ya da çok büyük bir sayı açıklanır diye tahmin ve dilekte bulunuyorum.
-
@select öyle değil 1 CN’dan 8-9 vize çıktığını da gördük
-
@select bende sizin düşüncelerinize katılıyorum , bu yıl current olacaktır diye düşünüyorum...
-
@rocken bu durum istisnai olarak her yıl olabilir. Case no başına 2.2-2.3 gibi ortama verilmiş zaten. Yüzlerce kişi tek alıyor. Yüzlerce kişi kendine ve eşine yüzlerce kişi de kendisi, eş ve çocuk ya da çocuklarına vize alıyor. 7-8 kişilik aileye de çıkabilir bu. Tesadüfen bu yıl kalabalık ailelere denk gelmiş olamaz. Dünya çapında 70 bin CN var. Ki diğer yerlerde sorun yok zaten. Tesadüfen bu yıl 20 bin avrupalının ortalaması diğer yıllara göre aşırı kalabalık olamaz. Bir yıl bu oran 2.2 olur, bir yıl 2,4 olabilir en fazla. O fark da %10 bile etmiyor. Hadi diyelim ki 2.2 olacağını varsayarak CN verdiler ve bu sene ortalama aileler kalabalık çıktı. Ve CN başına 2,4 kişi oldu. Bu da en fazla % 10 eder ve Avrupa’da yaklaşı 20 bin CN ‘nin 2000 hariç hepsi curent olur diye düşünüyorum.
-
Maillerine cevap alanlar var mı?
-
@select maalesef bu sene geçmiş sene davranışlarından farklı bir yıl oldu. Bence bundan sonraki yıllarda da süreç böyle işleyecek. Artık ABD'ye gitme isteği giderek artıyor. Tabi bunda Ukrayna, Özbekistan,Rusya,Arnavutluk ve bizim gibi EU sayılabilecek bir özelliği olmamasına rağmen EU bölgesinde olmasınında etkisi var. Yani aslında EU dan fazla talep yok, EU görünümlü Asyalılardan çok talep var. Bu yüzdendir ki vize alanların içinde tek başına olanlar değil aileler çoğunlukta.
Bundan sonraki yıllarda yukarıdaki ülkelerin hangi numaralarda biriktiği süreci etkileyecek. Ukrayna, Özbekistan 20-40 bin numaraları arasında birikseydi en geç şubat ta 20-25 bin Cut-off ları görürdük. Resmi rakamlara baktığımızda Bulgaristan ve Sırbistanı saymazsak doğru dürüst bir Avrupa ülkesi yok hepsi Others grubunda.
Bu yılda ilk cut-off en fazla 3 binlerde açılır. -
@select Bu yıl asıl sorun green card'dan sürekli sosyal medyada olsun haberlerde olsun çok bahsedilmesiydi, insanlar duydukça muhtemelen "aa benim bi bavşuru vardı noldu o" dedi. Böylece response oranı yükseldi diye tahmin ediyorum. %70'e varan response oranları var. Bir önceki sene bu case aralığında response oranları %44'tü. Dolayısıyla hepsini vermeleri imkansız. 600-700 case daha artırıp 25000'lerde bitireceklerdir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum