@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
Bu sene Katılan Butun Arkadaslara Bol Şans Diliyorum ....Haklarında HAyırlısı Ne ise O Olsun
-
İnsanın bilmesi gerekiyor maalesef. Yönlendiren birilerinin olması gerekiyor. Bu forumda 5 senedir başvuru yapan arkadaşlar, abiler, ablalar görüyorum. ABD için biriken para ile İngiltere'ye Ankara antlaşması ile gidilebilirdi mesela ama İngiltere EU'dan çıkınca o da yalan oldu. İllaki ABD takintiniz var mı bilemem ama 5 senedir başvuran kişiler pekala İngiltere'ye gidebilirlerdi. Bu konuda maalesef pek bilgi yok. Yeşil kart konusunda bu forum var ve bir bilgi topluluğu var ama diğer yollar için bazen arasanız da bilgi bulamıyorsunuz. Bu bir eksiklik.
Ben mesela Ankara antlaşmasını bilmiyordum. Green card çekilişini de Twitter'da ki "vallahi selected" diyen videodan öğrendim. Böyle şeylerin varlığını da kendi kendinize maalesef öğrenemiyorsunuz. Ha benim için geç değil ben 23 yaşındayım ama burada benim yasimda çocuğu olan insanlar var. Onlar için mesela bir bilgi kaynağı görüş açılarını çok değiştirebilir.
Kim bilir yurtdışında yaşamak için başka hangi kaçırdığımız/bilmediğimiz yollar var.
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
İnsanın bilmesi gerekiyor maalesef. Yönlendiren birilerinin olması gerekiyor. Bu forumda 5 senedir başvuru yapan arkadaşlar, abiler, ablalar görüyorum. ABD için biriken para ile İngiltere'ye Ankara antlaşması ile gidilebilirdi mesela ama İngiltere EU'dan çıkınca o da yalan oldu. İllaki ABD takintiniz var mı bilemem ama 5 senedir başvuran kişiler pekala İngiltere'ye gidebilirlerdi. Bu konuda maalesef pek bilgi yok. Yeşil kart konusunda bu forum var ve bir bilgi topluluğu var ama diğer yollar için bazen arasanız da bilgi bulamıyorsunuz. Bu bir eksiklik.
Ben mesela Ankara antlaşmasını bilmiyordum. Green card çekilişini de Twitter'da ki "vallahi selected" diyen videodan öğrendim. Böyle şeylerin varlığını da kendi kendinize maalesef öğrenemiyorsunuz. Ha benim için geç değil ben 23 yaşındayım ama burada benim yasimda çocuğu olan insanlar var. Onlar için mesela bir bilgi kaynağı görüş açılarını çok değiştirebilir.
Kim bilir yurtdışında yaşamak için başka hangi kaçırdığımız/bilmediğimiz yollar var.
Merhabalar Kanada ve diğer ülkeler kategorisinden Avrupa alt kategorisini tıklarsan orda 2017 de Ankara Antlaşmasıyla ilgili bir sayfa açıldığını görebilirsin.Sadece bunla ilgili değil birçok konuda da sayfa olduğunu görebilirsin
-
Ankara anlaşması içimde az buçuk yara açtı. Son zamanlarda öğrendim ve daldım tabi ki. Ama zamanında bizimkilerin yaptığı çakallıklar, yalanlar, dolanlar nedeniyle, ayrıca bilinirliliği kat ve kat artınca oluşan yığılma sebebiyle daha önce şart koymadıkları şeyleri de istemeye başladılar. (Örneğin SGk kaydı)
Nihayetinde tam da şu videodaki gibi hissettim kendimi
-

Çevremde benle birlikte 3 kişi başvurduk ikisine çıktı bana çıkmadı Ara ara bu sahne aklıma gelir.Ben itiraz ettim sonucu bekliyorum ama çok ümitli değilim -
@uzaysan Forumda bir çok vize türü ile ilgili başlığa ulaşabilirsin. İyi ki yeşilkartforum var
Forumda ki en büyük eksiklik olarak örneğin dil okulu veya college ile gidenlerin nasıl ssn ve çalışma vizesi aldıkları veyahut vize statüsünü nasıl değiştirdiklerinin arka yollarını anlatan bilgilere ulaşamayabilirsin. Ama bunları konuşurken bir çok yasal olmayan konular geçeceği için haklı olarak böyle şeyleri konuşmak yasak. Zaten bilenlerinde söyleyeceğini zannetmiyorum. Yıllardır GC çıkmayan kişiler bu konulara vakıf olsalar belki de birikimlerini riske atıp GC dışında ki vize türlerini denerlerdi. -
Bende bu yıl ilk kez başvuru yapıcam ,geldik bekleyelim

-
@FreeMen arka yollar neden burada yok. Sonuçta adam öldürmek için plan yapmıyoruz. Kimse söylemezse nereden bileceğiz. Bence bu konuyu tekrar konuşmamız gerekiyor
-
@denizci10 nerdeyse tamamı illegal çünkü.
-
bu yıl başvuru şartlarında beklenen bir değişiklik var mı? takip edebilen oldu mu?
-
@quikless şimdilik geçen seneki gibi gözüküyor değişiklik yok eylül kılavuzunda belli olur
-
@depresif, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Merhabalar Kanada ve diğer ülkeler kategorisinden Avrupa alt kategorisini tıklarsan orda 2017 de Ankara Antlaşmasıyla ilgili bir sayfa açıldığını görebilirsin.Sadece bunla ilgili değil birçok konuda da sayfa olduğunu görebilirsin
@FreeMen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
@uzaysan Forumda bir çok vize türü ile ilgili başlığa ulaşabilirsin. İyi ki yeşilkartforum var
Forumda ki en büyük eksiklik olarak örneğin dil okulu veya college ile gidenlerin nasıl ssn ve çalışma vizesi aldıkları veyahut vize statüsünü nasıl değiştirdiklerinin arka yollarını anlatan bilgilere ulaşamayabilirsin. Ama bunları konuşurken bir çok yasal olmayan konular geçeceği için haklı olarak böyle şeyleri konuşmak yasak. Zaten bilenlerinde söyleyeceğini zannetmiyorum. Yıllardır GC çıkmayan kişiler bu konulara vakıf olsalar belki de birikimlerini riske atıp GC dışında ki vize türlerini denerlerdi.Yok. Forumda bu kısımların varlığından haberdarim tabiki. Ama forumu yesil kart dışında kullanan kişilerin sayısı yeşil karta göre devede kulak kalıyor ondan demiştim. Ben illegal yöntemleri tasvip etmiyorum zaten ve öyle bir planım da yok. Ben eger diğer yollarla gidemezsem AB ülkelerine yüksek lisans için gidip kalmayı planlıyorum.
-
@Rhonster illegal millegal be fark eder. Sonra legal olacağız sonuçta. İllegalden legale de geçiş vardır. Yani adam öldürme, suikast, ırkçılık veya hırsızlık yapmıyoruz. Hayatımızı kurtarmak veya yeni bir hayat kurmak için imkanlarımızı zorluyoruz. Ben illegal olarak bişey yapınca 3.dünya savaşı falan çıkmayacak sonuçta. Ben katılmıyorum size kusura bakmayın. Suça teşvik falan da değil bu. İsteyen yapar isteyen yapmaz. Buradaki hiç kimse insan kaçakçısı değil. Sadece sistemin boşluklarını öğrenmek istiyorum.
-
-
@denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Her sene işimiz daha da zorlaşıyor maalesef.
Altına hala suç muhalefette yazan var delirmemek mümkün değil. Ulan adam padişahın ferman yayınladigi gibi kararname yayınlıyor. Sadece kanunla kısıtlanması gereken kişisel özgürlükler genelgeyle kısıtlanıyor. Meclisin onayladığı ve sadece meclis tarafından kaldırılabilen uluslararsı antlaşmalar kararname ile kaldırılıyor. Oğlu 9 tane vakıf kurmus 9u da vergiden muaf. Yap işlet devret modeli ile 3 nesil sonrasının geleceği bile ipotek altına alınmış. Çiftçiye destek olması gereken devlet bankaları birilerine milyonlarca dolar kredi verip takibini bile yapmıyor. Yetmiyor bu adamların vergi borçlarını da biz ödüyoruz. Ama adamlar hala muhalefet diyor! Delirmemek mümkün değil.
-
@denizci10 risk teşkil ediyor bence gerek yok.
-
@Rhonster kim için risk teşkil ediyor? Ne riski teşkil ediyor? Benim bi arkadaşım söyledi New york da bütün yasal boşlukları siyahi ve hispaniklerden öğrenirsin bundan dolayı herkesin bi siyahi veya hispanik arkadaşı olmalı dedi. Gen gün E2 vizesine uygun işletme için bir Türk ile konuştum kendisi de bazı şeyler anlattı arka kapıdan dolaşılan uygulamalardan bunları zamanla öğrenirsin dedi. Herkesin bildiğini birbirimizden saklamak mantıksız bence. Yine de siz bilirsiniz.
-
@denizci10 ben araştırmadım ilgimi çekmediği için masraflı oluyor bizler için ama forumda illegal konulara kesinlikle izin verilmez söyleyeyim şimdiden

-
@FreeMen arka yollar neden burada yok. Sonuçta adam öldürmek için plan yapmıyoruz. Kimse söylemezse nereden bileceğiz. Bence bu konuyu tekrar konuşmamız gerekiyor
Forumda olmamasını anlıyorum ben, bu konular burada sıkça dile getirilirse bir daha böyle nezih ortamı bulamayız burada, buraya gelenlerin insan profili bir an da değişir
Ayrıca siteyi de riske atar. Ben bir iki sayfa önce yazdığım iletide bu konularla ilgili bir Telegram grubu kurabileceğimizden bahsetmiştim. Birlikte aklı selim bir şekilde istişare edebilir ve bildiklerimizi birbirimizle paylaşabiliriz demiştim, belki böyle bir yol tercih edebiliriz. -
@FreeMen olur bana uyar. Neresi olduğu önemli değil. Sadece bilgi paylaşımı olsun kafi
Benzer Başlıklar
123
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k